Conte: "Ez is ugyanolyan meccs lesz, mint a többi"

Antonio Conte tegnap délután nyilatkozott a sajtó képviselőinek a ma esti, Inter elleni mérkőzésről.

Antonio Conte

A találkozó két ősi rivális összecsapása lesz, melynek külön pikantériája, hogy a milánóiakat a Juventus egykori trénere, Claudio Ranieri irányítja.

Conte mindezek ellenére igyekezett háttérbe szorítani a mérkőzés fontosságát, és úgy felfogni, mint egy újabb fontos lépcsőfokot az új Juventus fejlődésében.

"Fontos találkozó lesz az esti egy olyan csapat ellen, akik a a Juventuson és a Milanon kívül meghatározó részei az olasz futballtörténelemnek. De ez a meccs is három pontot ér, akárcsak a többi. Ugyanúgy kell játszanunk az Inter ellen is, mint a tabella végén álló csapat ellen."

"A szombat esti mérkőzés újabb fontos lépés a haladásunk útján, mely segít majd megmutatni, hol is állunk valójában."

Az Inter nem kezdte valami jól az idényt. Gian Piero Gasperini három mérkőzésen át tartó nyeretlenségi szériája a menesztését eredményezte, a csapat irányítását pedig Claudio Ranieri vette át.

A 60 éves tréner stabilizálta valamennyire a milánóiak teljesítményét, ám az eredmények még mindig nem túl kedvezőek. Mindezek ellenére Conte úgy véli, hogy az Inter továbbra is bajnoki esélyes.

"Az idény első felének végéig nincs sok jelentősége, hol áll, vagy hogyan játszik egy csapat. Semmi értelme jóslatokba bocsátkozni nyolc forduló után. Az Inter még mindig ugyanaz, mint két éve volt, amikor uralták egész Olaszországot és Európát. Még mindig bajnoki esélyesek."

A Bianconeri utoljára a 2007/08-as idényben tudta legyőzni Milánóban az Intert, akkor 2-1 arányban sikerült diadalmaskodni.

Antonio Conte úgy érzi, hogy benne és csapatában most megvan minden, amivel megismételhetik ezt a sikert, és külön kiemelte Mirko Vučinić jelentőségét.

"Nagyon elégedett vagyok Mirko teljesítményével és elszántságával. Nincs sok jelentősége, ki mennyi gólt lő, engem sokkal inkább az érdekel, hogy egy csatár is áldozza fel magát a csapat érdekében."

"Soha nem idegeskedem a kihagyott helyzetek, vagy elrontott passzok miatt, sokkal inkább, ha nem látom a megfelelő hozzáállást. Innen nézve Mirko nagyszerűen teljesít, de nagyon nagy potenciál van még benne."

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr454654428

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1852) bajnokság (3391) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (923) elemzés (40) előzetes (861) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1648) játékosokról (9927) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2434) meccsek (4170) mercato (4145) nyilatkozat (7451) Olasz Kupa (331) összefoglaló (413) pletyka (4177) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (174) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (288) video (201) Címkefelhő
süti beállítások módosítása