Átigazolási áttekintő

Érkezők és távozók szempontjából mozgalmas nyáron van túl a Juventus. Antonio Labbate, a Football Italia szakírója Giuseppe Marotta munkáját értékelte.

A legjobb igazolás: Mirko Vučinić

A montenegrói támadó azután került képbe, hogy nem sikerült leigazolni Sergio Agüerót és Giuseppe Rossit.

Vučinić az argentinhoz és az olaszhoz képest aprópénzért érkezett a Juventushoz, ám tudása sokkal közelebb áll hozzájuk, mint azt az ára mutatná.

Kérdőjeles igazolás: Reto Ziegler

Ingyen érkezett a Sampdoriától, de még az előző tréner, Luigi Del Neri kérésére. A svájci játékos nem sokat mutatott az előszezoni felkészülés során, és a Juve ennek megfelelően meg is próbálta eladni a Trabzonspor csapatának. Ziegler egyelőre nem szerepel Antonio Conte terveiben, kérdéses, hogy ő jelenti-e a megoldást a védelem bal oldalának problémáira.

Ár-érték arányban a legjobb igazolás: Emanuele Giaccherini

3 millió euróért a Cesena és a Juventus közös tulajdonába került, de az alacsony középpályás nagy segítségére lehet majd a csapatnak. Conte sokszor cserélgeti szélsőit a mérkőzések során, így Giaccherini igen hasznos kiegészítő embere lehet a csapatnak.

Az elúszott lehetőség: Sergio Agüero

Az átigazolási szezon elején a Juventus nem csinált titkot abból, hogy top játékost szeretne igazolni, és Agüero volt az elsőszámú kiszemelt. Az argentin támadó ára azonban már az elejétől kezdve figyelmezetető jel lehetett volna, pláne úgy, hogy a Bianconeri idén nem indulhatott a Bajnokok Ligájában. Agüero most már a Manchester City játékosa.

Akit meg kellett volna szerezni: Juan Manuel Vargas

Három szélső középpályás megvásárlása helyett sokan úgy gondolják, hogy a Juventusnak inkább egy minőségi, a Serie A-ban már bizonyított játékosra kellett volna koncentrálnia - Juan Manuel Vargasra. A Fiorentina játékosát többször is kapcsolatba hozták a Bianconerivel, ám végül semmi nem lett belőle. Ez egy kihagyott lehetőség volt.

Hiányozni fog: Alberto Aquilani

Tavaly nyújtott annyit, hogy kiérdemelje a klub bizalmát, ám Andrea Pirlo és Arturo Vidal érkezésével nem tartottak rá igényt. Rövid távon talán nem fog hiányozni, de egy egészséges Alberto Aquilani van olyan jó, hogy hiba volt az elengedése. A Juventus helyett az olasz bajnok Milan igazolta le.

Érkezők (zárójelben előző klubjuk):

Andrea Pirlo (Milan), Reto Ziegler (Sampdoria), Michele Pazienza (Napoli), Luca Marrone (Siena), Stephan Lichtsteiner (Lazio), Cristian Pasquato (Modena), Sergio Almíron (Bari), Albin Ekdal (Bologna), Arturo Vidal (Bayer Leverkusen), Mirko Vučinić (Roma), Amauri (Parma), Marcelo Estigarribia (Newell's), Emanuele Giaccherini (Cesena), Eljero Elia (Hamburg)

Távozók (zárójelben új klubjuk):

Hasan Salihamidžić (Wolfsburg), Leandro Rinaudo (Napoli), Armand Traoré (vissza Arsenal), Alberto Aquilani (vissza Liverpool), Felipe Melo (Galatasaray), Mohamed Sissoko (PSG), Jorge Martínez (Cesena), Sergio Almíron (Catania), Albin Ekdal (Cagliari), Zdenek Grygera (Fulham), Cristian Pasquato (Lecce), Manuel Giandonato (Lecce)

Összegzés

Két - három valóban jó igazolást sikerült végrehajtani, de a Juventus még mindig nem tűnik túl kiegyensúlyozottnak.

Az egyik legfőbb problémát a védelem jelenti, ahol ugyan létszámban megvannak a játékosok, de minőségben semmiképp. A támadó szekció ugyanakkor túlzsúfoltnak tűnik, mivel Marotta képtelen volt megszabadulni néhány - a klub által is létszámon felülinek nyilvánított - játékostól.

Hatalmas kérdőjel a középpálya is. Nem tudni ugyanis, hogy Andrea Pirlo képes-e még olyan játékra, hogy rá lehessen építeni a csapat sratégiáját, és a védekező játékosok hiánya további kérdéseket vet fel.

Giuseppe Marotta munkájáról majd a - remélhetőleg - jövő hétvégén kezdődő bajnokság mond végső ítéletet.

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr184654384

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1852) bajnokság (3391) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (922) elemzés (40) előzetes (861) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1648) játékosokról (9926) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2434) meccsek (4169) mercato (4145) nyilatkozat (7451) Olasz Kupa (331) összefoglaló (413) pletyka (4176) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (174) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (288) video (201) Címkefelhő
süti beállítások módosítása