Brazil testvéreket igazolt a Juventus?

Igaz, hogy az alábbi hír (inkább pletyka) múlt heti, de eddig még nem jelent meg a Juventus FC blogon.

Az eltelt hét alatt hivatalos megerősítés nem történt, így továbbra is pletykaként kezelendő.

Gabriel Appelt-Pires

A Corriere dello Sport azonban úgy tudja, hogy a Juventus leigazolta a fiatal brazil testvérpárt, Gabriel és Guilherme Appelt-Pirest a Resende csapatától.

A két játékos az idény végén költözik Torinóba, és a pletykák szerint a Bianconeri kb. 2 millió eurót fizetett értük.

Gabriel Appelt-Pires 17 éves, a két testvér közül ő az ígéretesebb tehetség. Védekező középpályás, a Flamengo elleni mérkőzésen került rivaldafénybe, amikor teljesen kikapcsolta a játékból Ronaldinhót.

Guilherme egy évvel idősebb, visszavont csatárként játszik, Alessandro Del Piero posztján.

A Corriere dello Sport úgy tudja, hogy a Juventus az Intert és a Liverpoolt megelőzve szerezte meg a két játékost, akik mindketten rendelkeznek EU-s útlevéllel is.

Kérdés, hogy a brazil fiatalok a Primavera megerősítésére érkeztek-e, vagy valamelyikük akár a nagycsapatba is beépülhet később...

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr674653743

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ismeretlen_170662 2011.04.30. 13:25:01

Nem hivatalos? A gyerek már nyilatkozott is hogy milyen büszke arra hogy Juventus játékos lett

mJz. 2011.04.30. 13:48:14

Fiatal brazilok?:D na ennyit az olaszosításról:D ha jók nempara végül is

Ismeretlen_177028 2011.04.30. 14:31:36

"Kérdés, hogy a brazil fiatalok a Primavera megerősítésére érkeztek-e, vagy valamelyikük akár a nagycsapatba is beépülhet később..." Sajnos az utóbbi években, ez tényleg vagy-vagy kérdés... :(

Gio20 2011.04.30. 15:07:15

17 évesek Nem tartom valószínűnek hogy bedobják őket a mély vízbe. Nincs elég bátorságuk ehhez.

Ismeretlen_22017 2011.04.30. 15:29:25

@Tical: kint volt a juventus.com-on? Mert akkor hivatalos, addig nem. Ha kint volt, linkeld már légyszi (http:// nélkül), lehet, hogy elkerülte a figyelmemet. Köszi!

Ismeretlen_122894 2011.04.30. 16:09:33

a nyakamat rá, hogy primavera igazolások. sörensent is oda igazoltuk, csak kényszerből ki kellett próbálni, aztán kidrült, hogy jobban teljesít, mint motta és grygera együtt... az elképzelés azonban tetszik, csak 2-3 év múlva építsük is őket be a csapatba, ne legyenek giovinco 2-ők

Torinojuve 2011.04.30. 19:16:27

Tuti nem a nagy csapatba kerülnek, hülye olasz törvények miatt 18 év alatt nem köthetnek a játékosok profi szerződést, ezért is van annyi "későn érő" olaszországban. Sok jó példa van : Matri,Quagliarella,Legro, Cannavaro, Gio is erre a sorsra fog jutni, 25 évesen jutnak arra a szintre hogy profi csapatba kerüljenek. Többek között ezért is tart ott az Olasz foci ahol....

buub 2011.04.30. 19:26:43

@Torinojuve : A gyerekek-kereskedelem elítélendő, és ennek semmi köze a későn érő játékosokhoz. Meg amúgy is miért baj, ha valaki későn érő? Valaki 22 évesen top majd utána zuhan lefelé...

Ismeretlen_137164 2011.04.30. 20:01:32

2 misiért ne számítsunk jóra...

Ismeretlen_177028 2011.04.30. 20:23:05

@Tomi82: Sörensen fél millió...

Torinojuve 2011.04.30. 20:44:02

Szerinted semmi köze?:) Sztem meg van. A többi ligába rengeteg fiatal kap már profi szerződést, látják rajtuk hogy még lehet belőlük valaki, nagyobb csapatokba is már korán alkalmazzák őket, Olaszországban 18 éves korukig meg van kötve a kezük, az az 1-2 év rengeteget számít hogy tudnak e bizonyítani vagy sem, a Seria A ba nem tudnak, ezért 20-24 évesen is kis csapatokba játszanak amíg fel nem figyel rájuk valaki (lásd előző hszt.) majd aztán 1 nagyobb csapatban már azért kitűnik hogy ezek a játékosok talán képesek lettek volna kiemelkedően játszani (egy 25 éves játékosnál 5(!) évvel ezelőtt is.) Amíg itt Giovinconak 24 évesen is azért kell harcolnia hogy milyen tehetséges , addig 1 Messinek 23 évesen sem kell már semmit. Lehet elég rossz példa hiszen nincsenek 1 súlycsoportban, de lehet hogy az előbbi is tarthatna ez irányba (még ha nem is ilyen kiemelkedő módon)

mJz. 2011.04.30. 22:00:54

SZŐRENZEN 1 milla volt??????? annyiért én is el játszanám a szerepét

buub 2011.04.30. 23:44:27

@Torinojuve: én most komolyan nem értem mit mondasz. ha valaki nem kaphat profi szerződést 18 éves kora előtt, akkor az nem kap. Betölti és ha van olyan jó akkor felkerül a felnőtt csapathoz és ott játszik. Hatalmas faszság amit állítasz, hogy a többi ligában rengeteg ilyen játékos lenne. Nem emiatt tud(vagy nem tud) egy Giovinco 23 évesen kibontakozni...Meg azt se értem, hogy "ezért 20-24 évesen is kis csapatokba játszanak amíg fel nem figyel rájuk valaki" ezek szerint a kiscsapatokkal lehet profi szerződésük vagy what the fuck? Ismét nem értem az összefüggést. Igenis rengeteg olyan fiatal van aki ilyen vagy még inkább ettől lentebbi szintre termett, mert félreértés ne essék, azért mondhatunk itt bármilyen Seria A szinten kiscsapatot, ez a magyar kiscsapatot szarrá alázná Nekem ne rohangáljon senki sem 17-19 évesen a pályán csak azért, mert egyszer TALÁN még komoly hasznára tud lenni a csapatnak, majd akkor, ha tényleg már az adott pillanatban megfelelő játékos akkor kerüljön be, de előtte semmiféleképpen.

buub 2011.04.30. 23:47:48

ja igen és az nem természetes/átlagos, hogy valaki 20 éves korában kiemelkedőt alkosson a többséghez képest, ez ritkaság, attól még, hogy a rohadt média miatt egyre többeknek ez tűnhet a normálisnak, igenis egy futballista 26-30 éves kora között lehet a legjobb formájában, akkor hozhatja ki a legtöbbet.

Torinojuve 2011.05.01. 00:22:29

Látom tényleg nem érted. Mind1 az embereknek különbözhet a véleményük.Amiért én ezeket mondtam: miért sír mindenki hogy a Juventus nem tud kinevelni értékes játékosokat, akik a Primavera után tényleg normális csapatban tudnak elhelyezkedni, miért aggódik mindenki azon hogy Olaszországban nincs normális utánpótlás, hogy nincsenek már Del Pierok,Tottik, és a többiek? Mindenki Giovinco,Balotelli,Cassano ba látja a jövő Olasz nagy játékosait. (ld. Gattuso nyilatkozata). 1 24 éves "tehetség" , 1 oriundi, és 1 28 éves különc. Ezzel csak arra gondolok hogy kevés olyan nagy csapat van aki azt mondaná hogy saját erőből építkezik,lehetőséget biztosít a fiataloknak(Híres-neves Juventus akadémia,innen kikerült az álomtrió:Gio,Macri, és De Ceglie) és újra vissza jutottunk oda ahol elkezdük : Ezeknek a brazil fiataloknak annyi esélyük van normális karriert építeni olaszországban , mint hogy mi BL döntőt játszunk jövőre, én így látom,Olaszország nem fog még 1 jó ideig meghatározó szerepet vállalni.

Drughi Di Bianconeri 2011.05.01. 01:59:08

nem értem mit vitatkoztok össze,mindkettőtöknek van igazsága..örüljünk,h. azért nekünk is vannak jó játékosmegfigyelőink, ha jön ez a 2 brazil gyerek, és jól teljesítenek a Primavera-ban, előbb-utóbb úgyis bekerülnek a csapatba, aztán ott a nyáron igazolt kapusgyerek, "a román Buffon" ,aki reményeink szerint Gigi visszavonulásával -ami remélem jó pár év múlva és JUVE mezben lesz- esetleg nyomdokaiba léphet a numero unonknak... Giovinco eddigi mellőzése -holott tudása alapján bőven lehetett volna meghatározó játékos- hatalmas hiba volt,ezt sokszor bizonyította kölcsönszereplése során (egyebek mellett az ellenünk szerzett mesterhármasával- , remélem visszahozzuk és nagy karriert fut be nálunk ! De Ceglie ebben a szezonban egészen a sérüléséig fejlődő tendenciát mutatott,jó lenne ha a műtétje és a hosszú lábadozása nem gátolná meg abban,h. visszatérve újra javuló tendenciát mutasson,és akár kezdőként is megállná a helyét ! Marchisio -akit annyian imádtok- hát Ő nálam a bukott nevelés kategoriába tartozik ! tehetségtelen,össze-vissza rohangál,ügyetlen...egyedül azért szimpi,mert imádja a JUVE-t,különben úgy utálnám,ahogy csak lehet...szerintem senki nem akar egy nagytehetségű,csupa fiatal csapatot látni, nézzétek meg a Wenger-féle Arsenalt, remek megfyigelőik vannak, néhány esetben igazi világklasszisokat nevelnek így ki(Fabregas stb.), de ez nem igazán a nyerő csapat profilja,nem véletlen,hogy Henry-ék óta semmit nem nyertek,csak az a hülye Emirates kupát,amit amúgy is mindig ők nyernek..ugyanakkor azt is természetellenesnek találom,h. Matri-kaliberű játékosok 26 éves korukban kiscsapatokban tengődnek,de lám..hozzánk jött,és meghálálja mindezt (remélem véglegesítjük a szerződését),egy csapásra válogatott lett, meg talán ezek szerint nem lehetnek nekünk sem olyan rossz megfigyelőink...azért nem értelek titeket,h. dobálóztok itt olyan világklasszis nevekkel,akiket úgysem tudunk megvenni,mert amint érdeklődést mutatunk,úgyis ránk licitál egy pénzes klub,és akkor annyi..nézzétek meg akár a 6-7 évvel ezelőtti JUVE-t..Monaco meg ilyen csapatokból igazoltunk fiatal tehetségeket,akik lám...világklasszisok lettek nálunk, talán ez a jövő JUVE sikereinek a kulcsa ! nem hiába mondta Zizou,h. igazoljuk le Hazard-ot, 20 éves és a fél világ őt akarja,ugyanez a helyzet Neymar-al és Pastore-val, bár pont Ők 3an nem a legjobb példa,hiszen már nagyonis ismerik őket,ezért akarja őket mindenki megszerezni,de a lényeg h. ilyen emberekkel kell operálni,akik vagy háttérbe szorultak eddig(Matri) vagy nagyon fiatalok és eddig nem érdeklődnek irántuk annyian mint a már kész sztárokért(remy,ansaldi,sakho stb..)jó lenne ha nyáron jönne 1 jó edző,aki úgy igazoltat,h. jó legyen ! FORZA JUVE !

Ismeretlen_149053 2011.05.01. 10:46:53

Ennek a hírnek én is azért tudnék örülni, mert attól függetlenül, hogy milyen lesz ez a két srác, nagyon fontos, hogy jók legyenek a megfigyelőink pl. Dél-Amerikába, mert ezen a téren is le vagyunk maradva nagyon sok csapattól. Forza Juventus!

Alessandro 2011.05.01. 13:32:47

Az, hogy jók e a megfigyelőink, az majd akkor derül ki, ha a két srác közül valamelyik valóban beválna hosszú távon is. Fontos lenne találni egy olyan játékost aki felnőhet idővel Del Pierohoz, igazság szerint nem is lehetne kérdés hogy játszanak-e ezek a srácok az első csapattal, ha betöltik a 18. életévüket, de a lehetséges verzió inkább az, hogy akárcsak Ekdal és Iago eltűnnek és maximum egy olasz középcsapatban fognak játszani.

Ruida 2011.05.02. 11:04:30

Ez már rég hivatalos, nem?

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1851) bajnokság (3382) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (914) elemzés (40) előzetes (859) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1647) játékosokról (9913) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2430) meccsek (4155) mercato (4139) nyilatkozat (7439) Olasz Kupa (326) összefoglaló (410) pletyka (4169) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (174) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (287) video (200) Címkefelhő
süti beállítások módosítása