Krasić és Quagliarella a legjobb tízben

Tavaly nyáron sok olasz klub aktívan ténykedett az átigazolási piacon. A Juventus szinte - kis túlzással - egy egész csapatot vásárolt, míg a Milan háza táján egészen a nyár végéig semmi mozgás nem volt, amikoris az átigazolási piac közvetlen lezárása előtt megszerezték Zlatan Ibrahimović-ot és Robinhót.

A Lazio óriási harcot vívott a Palermóval a brazil Hernanes kegyeiért, akit végül sikerült is megszerezniük a fővárosiaknak. A Napoli sem tétlenkedett, hiszen egy klasszist sikerült Nápolyba csábítaniuk Cavani személyében.

Az AC Milan kivételével a télen már nem voltak olyan aktívak az olasz klubok az igazolásokat illetően. A Juventus és az Inter sem költekezett, míg a milánói piros-feketék megszerezték Mark van Bommel, Antonio Cassano és Urby Emanuelson játékjogát.

Az alábbi szempontok alapján a goal.com összeállította a Seria A idei legjobb tíz igazolását, amelyben Fabio Quagliarella és Milos Krasić is helyet kapott. Az előbbi a lista hatodik, az utobbi az ötödik helyen található.

- A játékos mennyire járult hozzá a  csapat eredményeihez

- Milyen gyorsan alkalmazkodott a játékos az új környezethez

- Hogyan sikerült beilleszkednie új csapatába

- Az átigazolás összege

Fabio Quagliarella: Az ő érkezését sokan kételkedve fogadták, de az idő előrehaladtával bizonyította azt, hogy méltó a Juventus mezének viselésére. A Bianconeri gólkirálya lett a téli szünetre, és fontos láncszeme volt a Bajnokok Ligája indulásért küzdő Juventusnak. Január hatodikán a játékos egy ártalmatlan mozdulatot követően súlyosan megsérült, és azóta sem sikerült kihevernie elvesztését a torinói klubnak.

Milos Krasić: A Pavel Nedved hasonmásaként aposztrofált szerb a nyár végén érkezett Torinóba, és hamar a szurkolók kedvencévé vált. Az idény első felében fantasztikusan játszott, ennek köszönhetően a gólokkal sem maradt adós. Egy emlékezetes mérkőzésen háromszor zörrentette meg a Cagliari kapujának hálóját.

Nagyszerű eredménynek számít, hogy a Seria A tíz legjobb igazolásának listáján két Juve-játékos is helyett kapott. Ezúton is gratulálunk a két juventinónak.

A teljes listát és a többi játékos rövid jellemzését megtalálhatjátok a goal.com weboldalon.

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr804653711

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

hehe 2011.04.21. 17:31:08

Az Inter bőven költött télen pl. Pazzini 15 millió euro. A Juvéhoz is érkezett: Toni,Matri.

Ismeretlen_177028 2011.04.21. 17:41:27

Jaja, nem voltak ám rosszak Marrotta húzásai. Csak hajlamosak vagyunk a negatívuumokat előtérbe helyezni (Martinez, Pepe, MOTTA), és ugye, mivel a csapatnak nem megy, ráhúzzuk a vizes lepedőt, hogy rosszakat hozott, vagy nem adta el a meglévő selejteket...

Ismeretlen_149085 2011.04.21. 17:56:26

Tegyük még hozzá, hogy a lista 10. helyén Pazzini van, aki nem tudom, hogy előzhette meg Matrit, aki több gólt lő, fontosabb a csapatának, és ha kifizetjük, az ára nagyjából annyi lesz, mint Pazzininek...

melákovics 2011.04.21. 19:41:16

Pazzini csak azért kerükt fel a listára mert Inter-es lett. Matri meg szegényke lőhet itt akármennyi gólt, akkor sem fogja értékelni a szakma - nem tudni miért. Bár én azt mondom, elég ha a szurkolók szeretik és értékelik, mert abból több önbizalmat meríthet, mint egy irodista nyilván nem teljesen szubjektív véleményéből. De ha már Pazzini-t említettétek, én Van Bommel elég előkelő helyét is enyhén túlzásnak érzem. De hát ők az újságírók, nyilván ők jobban tudják...

Ismeretlen_177028 2011.04.21. 19:43:00

@melákovics: igen, az újságírók azok nagyon értenek hozzá xD Arról híresek.

Arnijuve 2011.04.21. 19:43:32

énse értem hogy matri miért nincs a listán...simán beleférne....egybéként látszik ebből hogy talán nem marrotta hibája a szereplésünk....DN az alkalmatlan már sztem mindenki látja sajnos ő egy középcsapat középszerű edzője....de a juvénak egy olyan edző kell aki tud váratlant húzni és tudja motiválni a játékosokat is.... remélem nyáron megkapjuk ezt az edzőt.....marrotta meg szépen végezze a munkáját...mert fiatalabb játékosokat hozott és na van ami nemjött be neki....a veteránok közül meg toni és barzagli is simán jó....szal én nem panaszkodnék marrottára egykét rossz húzása miatt....

babo410 2011.04.21. 20:09:24

Marottat egyenlőre nem kritizálom. Majd nyáron eldől, hogy az állítólagos több pénzből kiket igazol le! Ha Pirlot szánja a legnagyobb igazolásnak, akkor takarodjon a francba, ha viszont minimum Bastost, Neymart v hasonló játékosokat hoz, és főleg a hiányposztokat erősíti meg, akkor nagyon jó lesz!

Ismeretlen_179064 2011.04.21. 20:58:12

valaki be tudná linkelni a listát? egyszerűen nem találtam meg. :S

Tony 2011.04.21. 23:10:31

Marotta tevékenységét bármely más sportigazgató is utána tudta volna csinálni. Q és Matri leigazolása is inkább kapkodás szüleménye,az h jól teljesítenek egy szerencsés dolog,de még véletlenül sem ennek a nagyszerű embernek az érdeme. Az egyetlen értelmes igazolásának,aki ár érték arányban is megfelelt az elvárásaimnak az Milos Krasic,de még azt a szerencsétlen gyereket is majdnem elvesztettük a hülyeségei miatt.

Mitya 2011.04.22. 08:26:44

Tony: baszod én már hetek óta ezeket irogatom ide h amit Marrota csinált azt bármelyik másik igazgató is megcsinálta volna ha nem jobban :/ én is ezt irtam h Q-t elhozni a Napoliból nem volt nehéz mivel nem volt jó viszonyba az edzővel vagy az igazgatóval hülyeséget nem akarok mondani (jah és am Di Natale-t akartuk elötte szóval ha ő jött volna akk Q sehol se lenne ;) )...Matri 1 próba cseresznye volt és szerencsénkre kölcsönbe idejött egy Cagliariból ahonnan azért szívesen eljönnek még ebbe a Juvéba is...Krasic ha nem szerette volna ennyire a Juve-t nem lenne itt mert Marrota úgysem adott volna még kő kemény 3 millió-t pluszba :) Storarit marha nehéz lehetett idehozni mikor Del Neri alatt volt 1 évet ahol jó volt és egyszerűen hozta magával...csak ez a baj Tony h amiket te még én most irunk majd jön 1-2 igazi juventino és kioszt minket h ha ennyire nem tetszik semmi akk ne legyek juvés meg h én biztos jobb vok mint Marrota holott én csak 1 szurkoló vok akinek lehet véleménye...MArtinez féle 12 milkóra meg már ki sem térek mert már ezért is el leszek küldve melegebb éghajlatra h lejárt szöveg ... :)

Mitya 2011.04.22. 09:07:35

jah és bocsi ha megbántottam vkit a véleményemmel és am annak örülök h 2 emberünk benne van a legjobb 10-ben és higgyétek el h én is várom h mi a rák lesz itt a nyáron meg a jövő szezonba...

Ismeretlen_147985 2011.04.22. 10:35:49

Marottának eszébe nem volt Q-t és Matri-t leigazolni, kizárólag azért jöttek, mert nem volt más. Krasic-csal meg ment a huzavona, csak és kizárólag a szerben múlott, hogy most nem a Man City-ben játszik. Várt, várt, aztán mivel már nem volt bőr Marotta képén még tovább húzni az időt, vagy esetleg visszautasítani, ezért leigazolta. Tulajdonképpen köze nem volt a három játékos megszerzéséhez. Úgyhogy ennyit erről, meg Marottáról...

Mitya 2011.04.22. 10:59:24

ott a pont :)

Ismeretlen_179064 2011.04.22. 11:05:01

Szerintem egyébként, ennyire nem kell kihegyezni, hogy Marotta most kurva jó vagy kurva szar. Egyszerűen arról van szó, hogy vannak a klubnak igényei, például csatár kell. Szóba jött sok ember Di Natale Dzeko stb stb... senki ne gondolja, hogy ezeken a játékosokon kívül nem figyel mást a klub. Sokkal több játékost figyelnek, mint mi arról tudunk, a média felfúj egy-két esetet mindig, persze vannak ajánlatok is, de ezek mindig már a legvégső fázisok, arról mindenki elfeledkezik, hogy egy nagy csapat nem 5 csatárt figyel meg, hogy 50et, és ne gondoljuk azt, hogy Q meg Matri csak pótlék lett vagy bejön vagy nem.. Rengeteg szempontot vesznek, mikor vizsgálnak egy játékost és köztünk ott van az is, hogy milyen a személyisége, milyen a kapcsolat a klubjával stb. Arra akarok kilyukadni, hogy nem kell ezen fennakadni senkinek, hogy most Marotta mennyire jó vagy szar. Az ő munkájuk is sok dologtól függ, pénzügyi keret, mik a felsőbb utasítások, minden feleljen meg az edzőnek, egyszerűen nagyon bonyolult, akinek nincs betekintése nem tudja miről van szó (többek közt én sem tudom) csak úgy gondolom, hogy ez egy nagyon komplex munka, és mellé igencsak ingoványos, bele lehet nyúlni az aranyba, de a szarba is. És a végére annyit, hogy mindenki tisztában van, milyen a média akkor miért hiszük el minden szavukat? Forza Juve.

goku06 2011.04.22. 13:07:19

Szerintem azért nem kéne elvenni Marottától azt hogy leigazolta ezeket a játékosokat. Akkor annó Moggi mit csinált? 30 millákat kifizetett, a játékosokat győzködni se kellett hogy jöjjenek el a Juvéba, ennyi erővel azok se rajta múltak? :O Szóval szép volt Marottától a Krasic-Q-Matri trió megszerzése. DE!!!!!!! Az hogy nem bírt egy normális szélsővédőt sem szerezni, az nem megbocsátható. Főleg úgy, hogy a téli szünetkor tisztán látszott hogy az a poszt nem jó, változtatni kell rajt. De mégsem csinált semmit.

goku06 2011.04.22. 13:09:48

És egy másik dolog, megnéztem a goal.com-on a 10 legrosszabb igazolást is (Motta 2. helyen ott van). Ami feltűnt hogy Ranocchia a 10. legrosszabb igazolás, Rafinha pedig az 5. helyet szerezte meg. Mivel nem nézek se inter, se genoa meccseket, ezért kérdezném hogy tényleg ennyire rossz üzletet csináltak velük?

Ismeretlen_122894 2011.04.22. 17:04:11

pazzini mi a lótökömet keres a legjobb listán? inkább a legrosszabbak között kellene lennie, matri 10x többet nyújtott eddig... marotta mellett már sokszor kiállítam, most is ezt teszem, és remélem, hogy augusztus végén babo410 se fogja kritizálni (bár egyetértek vele abban, hogy ha a hiányposztokon nem erősítünk, nekem sem lesz sok okom nem kritizálni)

Ismeretlen_169090 2011.04.22. 20:58:59

martin ennyire negatív kis faszkalapot még életemben nem láttam mint te

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1849) bajnokság (3351) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (897) elemzés (40) előzetes (854) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1644) játékosokról (9859) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2422) meccsek (4117) mercato (4124) nyilatkozat (7391) Olasz Kupa (315) összefoglaló (403) pletyka (4152) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (173) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (286) video (195) Címkefelhő
süti beállítások módosítása