Marotta: "Nem adhatjuk fel"

"Sok pont választ el minket a Bajnokok Ligájától, de nem adhatjuk fel."

A Genoa legyőzésének másnapján Giuseppe Marotta a Radio Anch'io Sport műsorában beszélt a Juventus helyzetéről.

"Óvatosnak és gyakorlatiasnak kell lennünk. A tabella élén álló csapatok továbbra is jó formában vannak. Hat forduló alatt hat pontot ledolgozni nagyon nehéz feladat lesz, de sikerülhet."

Giuseppe Marotta

A Genoa elleni mérkőzés is bebizonyította, hogy a Juventusban megvannak a kellő erények.

"Nagyon jól reagáltunk a nehézségekre. A forró idő sem nekünk kedvezett, hiszen rengeteget dolgoztunk, míg a Genoa csak védekezett. Nehéz dolgunk volt, pláne, hogy a Del Neri által alkalmazott 14 játékosból 12 tavaly nyáron érkezett."

A korábban tapasztalt nehézségeket sikerült orvosolni, bár jelentősen megnehezítették a csapat dolgát.

"Rengeteg sérültünk volt, de ezek nagy része traumás jellegű, ami a fizikai kondícióra vezethető vissza, vagy éppen szerencsétlen megmozdulások eredményei, mint pl. Quagliarella esetében. A modern futball nagyon kemény, gyors játék, szinte természetes velejárói a sérülések. Egy csapat összeállításánál ezt is figyelembe kell venni, nagyon fontosak tehát a megfelelő cserék is."

A Juventus az idei szezonban sem játszott meghatározó szerepet, így a szurkolók egyre elégedetlenebbek.

"A szurkolóknak igazuk van, ők ahhoz szoktak hozzá, hogy a csapatuk fontos célokért küzd. Az elmúlt években nem sok örömük volt, a türelmük pedig fogytán."

"Del Neri alapos munkát végzett, identitást adott a csapatnak a rengeteg probléma, sérülés ellenére is. Az idei szezon alatt 13 vezetőt, szakembert váltottak le a klubnál, de több embert már nem akartunk lecserélni, még akkor sem, mikor a helyzet kritikus volt."

"Tudtuk, hogy a hibákért nem csak Del Neri a felelős, most már sikerült is egy kicsit fentebb kapaszkodnunk a tabellán, bár a helyzetünk egyáltalán nem ideális. Az idei szezonnak 14 új játékossal vágtunk neki, míg a tabellán előttünk állók már évek óta építkeznek. Egy erős csapat létrehozásához türelemre és időre van szükség, hacsak nem áll egy Abramovics mögötted. Persze ez az eshetőség meg nem felelne meg a pénzügyi fair play követelményeinek, nem beszélve arról, hogy a pénz nem feltétlenül jelent jó játékot sem."

A riporter külön rákérdezett a Marotta által említett 'pénzügyi fair play' kifejezésre.

"A kluboknak pontos mérleget kell vezetniük, és az új UEFA szabályozások értelmében csak a bevételeikből költekezhetnek. Ez a módszer kiegyensúlyozott, és folytonos helyzetet teremthet. A munkabéreket, azaz a játékosok fizetéseit is be kellene fagyasztani, illetve egy plafont meghatározni, mivel ez igen jelentős tétel a pénzügyi mérlegben. A játékosoknak egyébként a kockázatokból is ki kellene venniük a részüket, ami alatt azt értem, hogy nem fix bérük lenne attól függetlenül, milyen eredményeket érnek el."

A múlt hét egyik legfőbb témája Buffon hiányzása volt.

"Nincs miről beszélni. Buffon a Juventus első számú kapusa, és a világ egyik legjobbja. A helyzet az, hogy sérülése miatt pótolnunk kellett, így került hozzánk Storari. A Roma ellen Buffon nem volt bevethető, ezért játszott Storari, de ha újra egészséges lesz, megint ő fog védeni. Természetesen ebben azért majd Del Neri dönt. Ami a Roma érdeklődését illeti, minket nem kerestek meg, de nem hiszem, hogy komolyan gondolná bárki is az odaigazolását."

Végül néhány szó Lotito elképzeléséről, aki felállítana egy bizottságot a bajnokság szabályosságának ellenőrzésére.

"Nem is igazán értem, mire gondolt. A Szövetség jól felépített, és a Szövetségi Ügyészség feladata, hogy vizsgálja a bajnokságok megfelelő működését. Egyébként sem hiszek az összeesküvésekben: a bajnokságunk nem áll senki befolyása alatt, és ezt minden klubnak el kell fogadnia. A Serie A-ban nagy a tét, mind a tekintély, mind a bevételek szempontjából. Ha nem sikerül a tabella megfelelő helyén végezni, az kieső bevételeket jelent, ezért az viszont tényleg jobb lenne, ha pontosabban lehetne követni a mérkőzésen történteket, és a kényes szituációkban pontosabban lehetne dönteni."

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr514653681

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ismeretlen_122894 2011.04.11. 23:40:14

szidjátok, vagy sem, szerintem hosszú idő óta ez az első korrekt nyilatkozat

west 2011.04.12. 00:46:57

Valóban korrekt nyilatkozat.Olyan szó pedig nem létezhet a Juventusnál hogy "feladni" még ha sok esély nincs is a 4. hely megszerzésére.

kyralyus 2011.04.12. 01:20:26

Azért, amit a meccsről mondott az helyenként elég "magyaros" volt. Forró idő, meg az ellenfél csak védekezett...

Victor90 2011.04.12. 10:02:46

Az ellenfélnek nem volt forró idő?DN mit hitt,hogy a Genoa 3 csatárral fog ellenünk játszani?Felkészületlen,nevetséges brigád!Össze-vissza beszél Marotta!Más csapatnál nincs komolyabb sérült?Dehogynem....egyedül a Buffon-os dolgot látja jól!

Ismeretlen_102246 2011.04.12. 10:02:47

"A játékosoknak egyébként a kockázatokból is ki kellene venniük a részüket, ami alatt azt értem, hogy nem fix bérük lenne attól függetlenül, milyen eredményeket érnek el."" Támogatom. Talán így Ők is jobban kapkodnának és a motiváltságban sem lenne hiány.

Ismeretlen_150170 2011.04.12. 11:12:58

Nagyjából egyet értek a válaszaival. A jövő évi terveket viszont át kell értékelni! A BL nem lesz meg ezért az EL-t kellene komolyan venni mert abban is van pénz! Na nem az UEFA-tól! Van viszont már saját stadionunk és az EL meccseknél is kalkulálhatunk jegybevétellel! Az meccsenként 20-30 ezres nézőszámnál kb. 1-1,5 milla plusz! Nem nehéz kiszámolni ha a sorozat végéig menetelünk akkor akár 7-8 millát is kaszírozhatunk csak a jegybevételekből! Üzletek, marketing és tévés közvetítői jogokkal még nem is számolva! Szóval ha nincs ló(BL) akkor jó a szamár(EL) is! Amúgy is mi akarunk lenni az olasz futball zászlóvivői, akkor tegyük oda magunkat az EL-be is, ha másért nem akkor legalább ezért a "kis" pénzért! És azért az UEFA se akkora "sóher", tavaly az Atletico 6 millát zsebelt be összesen tőlük az EL végére. Ezzel együtt azért már megérné hajtani!

zsigadani 2011.04.12. 11:49:38

soha nem értettem mért van az hogy nekünk nem kell az EL. Egyrészt pénz is van benne és még emellett számtalan lehetőség újab kupák elhódítására. EL, EU szuperkpa, és ha jóltudom ha ez a kettő megvan akkor mehetünk a világkupára is. Miért nem érné ez meg? Nem beszélve arról hogy nagyon sokat változott a futball és nagyon erős csapatok vesznek részt az EL-ben is. Ha az EL-ben indulunk akkor a picsába is nyerjük már meg!!! Érdekes hogy régen megnyertünk 3 UEFA kupát és úgy tombolt a fél világ mint az állat....

ben 2011.04.12. 11:57:08

szerintem is oda kéne tenniük magukat mindenhol. Ha belegondolunk, hogy ez a csapat a Juventus, akkor tök mindegy, hogy van-e benne pénz vagy nincs, ahol elindulnak ott a győzelemért kell harcolni. A név kötelez.

Diego2889 2011.04.12. 12:23:02

korrekt v sem, remélem megszabadulunk tőle..

Ismeretlen_122894 2011.04.12. 12:23:14

úgy látom nem vitás, hogy ha EL, akkor azt kell megnyerni :) főleg ezután a szezon után (vagy az elmúlt 2 szezon után)! én idén sem értettem, hogy miért tettünk magasról az EL-re, talán ez is morál csökkentő tényező volt, ráadásul a szurkolókkal szemben is vállalhatatlan: hányan utaztak ki az idegenbeli meccsekre? hányan mentek a hazai meccsekre? ez mind pénz, idő és energia, amit a szurkoló a csapatért áldoz be, és bizony bosszantó, hogy nem azt kapta, amit kellett volna... ja igen, és hányan ültünk szakadozó stream előtt izgulva és anyázva, hogy épp a kapura tartó lövés pillanatában állt meg a kép, majd kezdett újratölteni az oldal, vagy forgott a kis karika középen, és közben azon tűnődtünk, hogy vajon a labda a hálóban landolt-e vagy sem? :)

Diego2889 2011.04.12. 12:31:12

nyáron megfelelő erősítésre szorul a csapat.. és most már nem baszakodhatunk ilyen Motta félékkel.. Bastos, Rolando, Van der Wiel, Neymar stb.. ilyen nevekkel boronálnak minket össze.. csakis hasonló kaliberü nevek jöhetnek szóba.. tököm ki van ezzel a Motta félékkel.. Aquilani ára 18 millio..az kész vicc, mert ennyiből Bastos, Van der Wiel, vagy esetleg Chlisy is elhozható.. ha már a poolbol akarunk vásárolni, akkor legalább Johnson jöjjön.. én nagyon nagyon el leszek keseredve h ha nyáron nem lesz jelentős javulás a csapaton belül..

Ismeretlen_102246 2011.04.12. 12:32:47

Az EL-re nagyon kevesen kíváncsiak olaszhonban. A mérkőzésekre átlag nagyon kevés néző látogatott ki és ez beszédes. A mérkőzések után minimálisak voltak a bevételek. Tehát eddig nem igen volt kifizetődő az EL-t komolyan venni, mert a stadiont bérelni kellett azokra az időpontokra és a kevés néző + a TV közvetítés (amiért jóval kevesebbet kapott a klub, mintha a BL-ben tolta volna) minimális hasznot adott. Ez kicsit változni fog az új stadion használatával, hiszen minden egyes meccs alkalmával (akár hét közben is) jóval kisebbek lehetnek a kiadások. A bérleti díjat nem kell fizetni és a meccsekre több potenciál vevő érkezhet az üzletekbe is, ami a klub számára egyértelműen többlet bevételt jelenthet. Jövőre már jobban meg fogja érni az EL, de nyilván a BL-hez képest, akkor is kevés lesz.

Diego2889 2011.04.12. 12:34:19

regularjohn: hát teljesen 1et értek veled.. kik ezek h europa liga nem felel meg nekik.. ilyen motta, pepe stb. játékosoknak ez lett volna a legnagyobb sikere az életben.. nem is értem h vehettük fél válról azt is.. csak halkan jegyzem meg ha europa liga döntöbe bekerültünk volna, visszajött volna az a pénz, amit a bl miatt nem kaptunk meg...

turorudi 2011.04.12. 12:34:31

az első mondatot rosszul olvastam: "Sok pénz választ el minket a Bajnokok Ligájától..." bár, nem hülyeség így sem, sőt!:) néhány dologban igaza is van... de pl a milan kerete is elég asokat változott, mégis elsők, meg ilyennel h meleg volt, ne jöjjön már!:) mind2 csapat ott játszott. ez a pénzügyi fair play meg tök jó dolog, de ha nem költünk idén a csapatra, mitől vár változást? nyáron nagyon sok pénzt kell költeni(min. 100 milla), akár hitelekből! ha van egy erős csapatunk, utána már lehet törekedni a fair playre, 2015ben nézik csak!

Ismeretlen_108746 2011.04.12. 12:36:46

@regularjohn: Ez igazán szemléletes összefoglalás volt a stream-es focinézés legszebb pillanatairól. Tökéletesen sikerült megidézned a hangulatot :-) Számomra kicsit unalmas, hogy Marotta állandóan az új játékosok mennyiségére hivatkozik. Ez OK lenne a szezon elején (amikor speciel egész ment a csapatnak), de hogy a szezon végén is ez legyen a kifogás... A pénzügyi fair play jó dolog, s hosszabb távon alighanem elkerülhetetlen lesz, ha nem akarjuk, hogy véglegesen 2-3 megacsapat bokszolja le egymás közt a BL címet minden évben. Marotta szájából olvasva erről viszont nekem mindig az az érzésem, hogy egyszerűen savanyú a szőlő. A teljesítmény alapú fizetés meg tök jó dolog, de ez pillanatnyilag inkább öngól lenne, s erősen visszavetné egyébként is kérdéses vonzerőnket.

Diego2889 2011.04.12. 12:39:00

senki nem mondta nekik h az uj játékosok ilyen nevekből álljanak :D sztem ha normális játékosokat vettek volna, most nem kellene mentegetőzni.

Ismeretlen_108746 2011.04.12. 12:42:05

"Az EL-re nagyon kevesen kíváncsiak olaszhonban." Hát igen, ez sajnos így van, s lényegében a nagyok közül senki sem veszi igazán komolyan. A legjobb 8 között se olasz, se angol, se német,de még francia csapat sincsen. Egyedül a Villarreal a kakukktojás. A BL kibővítésével lényegében megásták az UEFA-kupa (vagy mostanság Európa Liga) sírját. Se pénz, se presztízs nincsen benne.

Ismeretlen_152362 2011.04.12. 13:23:31

az igaz, hogy a fair play-t 2015-től nézik, de nekem azt ne akarjátok megmagyarázni, hogy egyik napról a másikra ezt alkalmazni is lehet. mint már mondtam, a vezetőségben lehet, hogy többségben vannak a futballhoz dilettáns emberek, viszont remek üzletemberek, akik lehet jobban tudják, hogyan kell előkészíteni egy ilyen nagy változást, mint bármelyikünk. ha idén elkölt a csapat 100 milliót játékosra, azoknak a fizetését is állni kell állni és ha esetleg a teljesítmény-arányos kondíciót lehetne már aláíratni, akkor talán bele lehetne ebbe fogni, de mindenképpen hitel nélkül.

Arnijuve 2011.04.12. 13:57:02

a nyilatkozattal minden ok...talán kissé értelmetlen az időre és a hiányzókra meg persze arra fogni a nehézségeket hogy sok az új játékos...az új játékosok közül is van sérült ...marrotta csak végezze a dolgát és hozzon a klubbhoz olyan játékosokat akik úgy veszik fel ezt a mezt és úgy játszanak benne mintha az életük múlna rajta.....lásd pepe,matri stb......ez a pénzügyi fair play meg olyan dolog hogy a nagycsapatok úgyse tartják be...miből lesz az adósságuk törlesztve ha évről évre csak többet költenek? kissé halvaszületett ötlet ez sajnos 2015 ide vagy oda.....játékosokat meg nekünk is kell venni a jobbikfajtából....és pénz nélkül nemvagyunk vonzóak....

Ismeretlen_178361 2011.04.12. 14:04:50

Véleményem az hogy, valóban időt kéne hagyni, türelmesnek kell lenni és persze nyáron minimális cél lenne egy balszélső és egy jó hátvéd (pl Bastos) igazolása, valamint egy két jól szereplő kölcsönjátékos (pl. Matri) végleges megvétele. Én visszahoznám Giovinco-t is, mert hatalmas lendület van benne. Adjunk még egy évet Del Neri-nek, mivel semmi garancia nincs arra ha hozunk egy zsák pénzért egy új edzőt az egy év alatt csodát tenne...

Diego2889 2011.04.12. 14:29:49

én megszabadulnék del neritöl.. olyan edzőre van szükség aki tudja motiválni a csapatot.. del neri ezt nem tudja meg megtenni.. nem csodát vártunk tőle, hanem egy 4. helyet.. ezt ugy gondolom h olyan edző akinek van tekintélye, megoldotta volna az évben.. nem tudom megszámolni hány pontot vesztegettünk el, a rossz taktika miatt, valamint a motiválatlanság miatt.. ugy játszunk néha mint valami 2 osztályu kis csapat.. ezt nem szabad hagynia 1 edzőnek.. én mindenféleképpen cserélnék, de csakis egy igazi vezért hoznék.. remélem ez bekövetkezik most nyáron..

Ismeretlen_102246 2011.04.12. 14:55:44

Én Del Nerinek csak akkor adnék további esélyt, ha a 4. helyet elcsípnénk. Egyéb esetben kijelenthető, hogy nem értük el vele az év eleji minimálisan kitűzött célt és ez azt is jelenti, hogy megbukott. Persze nem csak Ő a hibás, hanem sokan mások is, de Ő látványosan célkeresztben van... mondhatni mártírrá válhat. Meggyőződésem, hogy ezzel a kerettel és a sok sérülttel jobb helyen, mint a 3. egyetlen edzővel sem lennénk, így a 4. hely elérése azt hiszem nem véletlenül biztosítaná további egy évig Del Neri helyét. Az már más kérdés, hogy ennek elérése majdhogynem csoda számba menne innen. Persze nem lehetetlen a dolog és mivel nem vagyunk Próféták, ezért nyilván mindannyiunkban él az utolsó pillanatig a remény. A realitás persze mást mutat.

Ismeretlen_152362 2011.04.12. 15:07:56

a genoa elleni meccset egyértelműen azzal tudta megnyerni a csapat, hogy nem adta fel, hajtott küzdött és persze a jó cserék is benne voltak. alapvetően szerintem nem csak a motivációval van baj. abból kifolyólag, hogy rövid a pad, kevés a változtatási lehetőség. ilyen dolog pl, hogy marchisio nem egy meccsen balszélsőt játszott, nyilván kényszerűségből. mint már 1 másik cikkhez is leírtam, nem biztos, hogy célravezető évente cserélni az edzőt. nem mondom, hogy elfogadható, amit dn eddig csinált, de várjuk ki a végét. amit még nem értek, hogy marottát miért is szidjátok sokan? összességében véve szerintem jól végezte a munkáját, idehozta ,ha csak kölcsönbe is, q-t matrit, véglegesen krasicot, barzaglit, tonit (utóbbi 2-t azért mertem felsorolni, mert az árukhoz képest nem végeznek rossz munkát), bonuccit és pepét (őket pedig azért, mert nem nyújtanak folyamatos jó teljesítményt, de vannak igazán jó meccseik is). martinez annyit nem játszott, hogy meg lehessen ítélni, ha jövőre még itt lesz és kevesebbet lesz sérült meglátjuk, hogy muzsikál. a többi játékos viszont kölcsönbe érkezett és őket nem feltétlenül kellene megtartani. szarból ő sem tud várat építeni, de 1 házat már azért fel tudott húzni én úgy gondolom:)

kaitar tibi 2011.04.12. 15:15:07

EZ mar kicsit bosszanto,hogy a Juveban mar kb 2 eve ilyen sok a serult. Mitol van ez??? Ha ide igazolna egy Bastos,es le serulne akkor nezhetnenk...

Ismeretlen_150170 2011.04.12. 15:31:17

kaitar tibi: Bastos jelenleg a Lyon-ban is sérült! :)

kaitar tibi 2011.04.12. 19:00:32

pedronegro: azt nem tudtam h Bastos most is serult. De a Juvenal vajon nem az orvosok b.....k el valamit?

Arnijuve 2011.04.12. 19:03:25

mindenhol sok a sérült!ez benne van a fociban ! aki nemsérül meg az betonból van . persze nekünk nemjött jól hogy a legjobbunkat vesztettük el( Q és sztem a balszél is jobb lenne De Ceglie-vel)..és mivel nincs minőségi cserejátékosunk így aztán nehéz maradandót alkotni del nerinek....tavaly is nagy hajrával hódították el a samppal a 4.helyet ezért nem írnám le de tényleg csoda lenne ha most is sikerülne és akkor sem vagyok benne biztos hogy jövőre jobbak leszünk nemtudjuk del neri felnő e a feladathoz és ha lesz elég cseréje akkor ugyan fog e változtatni gyakrabban felállást vagy továbbra is csak kényszerből változtatna...hozzáteszem amíg ép volt mindenki addig jól működött a 442 is! és a rangadókra kiválóan készíti fel a játékosokat! a kiscsapatok ellen buktunk el annyi pontot hogy most siránkozhatunk meg futhatunk a szekér után ahelyett hogy hátradőlve ülnénk úgy hogy már a 4.hely tuti megvan és azon izgulhatnánk hogy direktbe megyünk vagy selejtezőn a bl-be..... egy szó mint száz ha megvan a 4.hely ha nincs akkor sem lenne szabad minden évben kicserélni a csapatot és a vezetőséget csak azért mert most bennünkvolt az hogy a 2011-es évet szarul kezdtük és persze ez az edző hibája is volt meg a játékosoké is !de úgylátom túllettünk a krízisen...azért 3 győzelem még nem nagy sorozat de valamit csak fejlődött a csapat ha eddig nemtudtak kettőnél többet nyerni mostmeg 3mat nyertek!

ben 2011.04.12. 19:17:23

az lehet, hogy máshol is sok a sérült, de az is biztos, hogy nincs még egy olyan csapat, ahol két hetente lenne valakinek comb., vagy közelítőizom sérülése.

Dana 2011.04.13. 11:51:23

Korrekt nyilatkozat. mást nagyon nem is mondhatott volna egyébként. Igérgetni tök fölösleges hogy ez lesz meg majd ezek a játékosok jönnek stb. Sok új játékos tényleg nem egy pár hónap alatt kovácsolódik össze! Most pozitivan látom aztán majd meglátjuk tényleg javul e a helyzet vagy csak a domb tetején van a szekér és jön a szakadék ismét!

ToTTy 2011.04.13. 18:49:54

Persze, hogy korrekt, mostanában nem kell neki magyarázkodni. Igazából én csak a nyáron fogok végleges véleményt szabni róla. Addig is marad a nem túl jó szinten, de kap esélyt a javításra ;)

juventino 2011.04.15. 06:53:21

Nyilvánvaló, hogy az Európa Ligával szemben mindig is elsőbbséget fog élvezni a bajnoki szereplés. Ahhoz, hogy mindkettőt párhuzamosan komolyan lehessen venni, kell 20-24 majdnem egyforma képességű játékos. Az meg ugye nálunk nincs. Tehát ne is várja senki, hogy mi majd menetelni fogunk az európai porondon. Egy BL szereplésből se biztos hogy jól jönnénk ki, ahhoz hogy eljussunk pl.legjobb 8 közé, a bajnokságot teljes egészében fel kellene hogy adjuk. Mire kiesnénk, a tabellán lennénk kb. tizedikek, 20 pont lemaradással a harmadik helytől. A sérülések miatti nyavalygást meg jó lenne abbahagyni, ezek más csapatoknál is előfordulnak. Csak ott vannak épkézláb emberek a sérültek pótlására, nálunk meg nincsenek. Ez is a keret gyengeségére vezethető vissza. A pénzügyi fair-play-ről meg annyit, hogy kis pénz kis foci, nagy pénz nagy foci, mint tudjuk. Ha azt valaki komolyan gondolja, hogy csak a bevételeiből akar eltartani egy futballklubot, hülyeséget beszél. Sokkal komolyabb marketing tevékenység szükségeltetik, meg egy jó nagy rakás hitel. Megnézve Európa élcsapatait / Barca, Real, Mu, Chelsea.../ mindenütt van egy jó nagy kupac hitel, meg több tízmillió eurós veszteség évente.... Viszont a stadionjaik folyamatosan tele...

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1851) bajnokság (3385) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (914) elemzés (40) előzetes (860) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1647) játékosokról (9915) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2430) meccsek (4158) mercato (4140) nyilatkozat (7440) Olasz Kupa (326) összefoglaló (411) pletyka (4170) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (174) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (287) video (200) Címkefelhő
süti beállítások módosítása