Forradalmi változások a Juventusnál, 14 játékos távozik!

Ne haragudjatok, hogy ezt kiteszem, de elolvastam és azóta csak erre tudok gondolni. Sok mindenre képesek az újságírók az olvasókör bővítéséért... de azért gondolkozzunk már reálisan!!! - vagy csak én nem tudom, mit jelent a "csapatépítés" és a "kölcsönjátékos"? :-)

A www.calciomercato.com-on ez olvasható:

Júniusban forradalmi változások lesznek a Juventusnál. A nagyobb bevétel érdekében a klubnak meg kellesz válni jó néhány játékostól. Ebben a pillanatban 14 játékos szerepel a lehetséges távozók névsorán: Amauri aki kölcsönben szerepel a Parmanál, Chiellini, aki a megfelelő ajánlat esetén távozhat, valamint Gigi Buffon, Felipe Melo, Momo Sissoko, Hassan Salihamidzic (akinek a szerződése hamarosan lejár), Alexander Manninger, Armand Traoré, Fabio Grosso, Zdenek Grygera, Martinez és Vicenzo laquinta. Végül Aquilani és Qualiarella végleges leszerződtetése kérdéses még.

Miután ezek a játékosok távoznak, a Juventus megtervezi majd hová költi a befolyt összeget.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr434653670

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Juvehooligan 2011.04.08. 21:14:20

H ez megtörténne én is távoznék Chiellinivel együtt... Mindig a szívemben lesz a klub de csak a dicső mult és nem az undorító jelen miatt...

adams 2011.04.08. 21:25:33

Chiellot nem engedhetik el!! Buffon kérdéses ,sosem lesz már az igazi, ha jó pénzt kapunk érte tudni kell elengedni! Akvillaniért nem szabad 10milliónál többet adni ,ha nem adják annyiért,akkor szomorítsa az angolokat! Melo mehet ha legalább 15-20milliót kapunk érte! Helyette jöhet Mascherano ha arra a posztra akarunk egy hasonló de valamivel jobb játékost , az argentint jobbnak tartom! A többit amurit Jakit meg nem lesz könnyű úgy eladni ,hogy jól jöjjünk ki a transzferekből ! Ha a két csatárért kapunk összesen 15milliót jó lenne,de már lehet a 10misi is jó volna ,csak tűnjenek el innen:-)! Kvájá nem kérdés ,elvileg már öt milliót kifizettünk érte ,akkor a maradékot is ki kell ,nem menjen kárba az az öt! Jó játékos ,rendben lesz! Matriért sokan soknak érzik azt a pénzt amit kérnek , én picit alkudva 15millioért elhoznám ,ügyes gyerek, hát még ha lenne egy jó irányító aki nyomná nekik a labdákat!Martinezt nem tudjuk eladni úgy ,h.ne bukjunk rajta legalább 5milliót ,max valami orosz csapatnak! Szerintem ebbő a 14játékosból max ha öt távozó lesz, és rossz esetben rajtunk marad a többi selejt !egy jó irányító nagyon kéne a nyáron ,meg mindenképp legalább egy szélső védő!! kettő jobb volna!!! ha a két botlábú elmegy előről, akkor kell egy csere csatár is ! ilyen Neymarokról ne is álmodozzunk ,nagyképű kis cigánygyerek, akinek a pénz úgy is fontosabb lesz, mint a mez!!Én Lavezzit próbálnám elhozni valahogy!!!Gyors ,erős ,kreatív,de nem fogják elengedni,Zarate is hasonló típusú játékos ,de önző nagyon! Nagyon mondják Pirlot ,és sokan szidják is ,viszont szerintem még mindig jobb választás mint Akvillani ! Pirlo lassú viszont a pályán semmivel sem lát rosszabbul mint xavi, xabi alonso stb... Lenne mellette egy brusztoló Melo ,akkor akár még jól is kijöhetünk a témából, bár a fizetését azonnal a felére kell csökkenteni,amibe kérdés ,h.belemenne e! A másik nagy kérdés ,hogy lesz e új ezdő,mert szerintem tuti nem , impotens vezetőségünk ,Del Nerit hagyja majd a helyén tovább!Bastossal már állítólag tárgyal Marotta ,félek h.elcseszi majd ,mint Dzekot , bár az utólag még jól is jött nekünk. A pénzt szaró újgazdag parasztok rendesen rábasztak a bosnyákkal, teljesen egyértelmű volt ,hogy anglia erős lesz neki ,így járt! Bastossal nem járnánk rosszul ne baszd el Marotta! Forza Juve

Ismeretlen_164215 2011.04.08. 21:52:20

Vicc. Mondjuk főleg Chiellini miatt, a többiek vagy holtsúlyok vagy megfelelő ár esetén mehetnek Isten hírével. Buffon is, ha akar.

Ismeretlen_145917 2011.04.08. 22:02:55

Én nem lepődtem meg. Chiellini és Buffon maguk döntik el maradnak e vagy sem, és teljes mértékben megérteném ha távoznának, elnézve merre halad a klub. Minden évben csak az nagy ígéretek, meg elvárások, aztán marad a "majd jövőre". A többi név pedig egyáltalán nem meglepetés. Max. Melo, de ha jó pénzért viszik, vigyék. Elég nehezen kezelhető játékos.

Ismeretlen_181235 2011.04.08. 22:09:05

Vigyázzatok mit írtok, a klub vezetősége figyeli a hozzászólásokat és ... és tanulnak :)

ForzaJuve 2011.04.08. 22:21:41

Most komolyan, lassan nem lesz egy kezdőcsapatnyi játékos!

devil-z 2011.04.08. 22:28:12

Végre kidobáljuk az ilyen Buffon, Chiellini-féle haszontalan szemeteket, hisz kell a hely a Pirlo-féle klasszisoknak. Az a vén Del Piero hol van a felsorolásból? ő is csak többet árt a csapatnak, mint használ..

Ismeretlen_122894 2011.04.08. 22:47:17

ez a cikk hülyeség, ki maradna??? ja, visszajön a 30-as, megnyugodtam... :) vagy mindenkit elküldünk és jövőre a primavera játszik nagy csapatot, na az vicces lenne, ha úgy lenne meg a bl... :)

Victor90 2011.04.08. 23:01:17

Amauri,Traoré,Motta,Momo,Brazzo,Manninger,Grygera,!Ez a 7 játékos fog távozni!Buffon kérdőjel...Melo nem fog távozni,mint ahogy nagyon remélem Chiellini sem!

Tony 2011.04.08. 23:09:38

Ezt tényleg kár volt kitenni...

cd 2011.04.08. 23:13:59

chiellini és melo maradjon mindenképpen!!!!!

Ismeretlen_177028 2011.04.08. 23:42:51

Hülyeség itt hüledezni, ez a lehetséges távozók listája. Ergo Chiello, Melo és Buffon is csak azért van rajta, mert szó volt arról, hogy érdeklődnek irántuk más klubok. Q leigazolása a baromság még benne, elvileg az egyik legvalószínűbb véglegesítés.

ggbuffon 2011.04.09. 02:28:00

Lehet megköveztek, de én nemértem ezt a hozsannázást meg sírás-rívást Chiellini miatt.Igenis ha jön egy megfelelő ajánlat érte, teszem azt egy City-től v Realtól mondjuk 30M v afölött, akkor azt elkell fogadni. Nálam Chiello a vakok közt a félszemű is király tipikus esete, az sem érdekel h a válogatottban alapember, ottsem Cannavaro és Nesta páros most a mérce.. Millió egy olyan hibát csinál ami miatt szerintem sosem fog felérni a két előbb említett szintjére.Persze a szíve és a küzdeni akarása sok mindent eltakar és dícsérendő,sőt szimpatikus, de akinek van szeme a focihoz az szerintem érti miről beszélek...Persze egy Materazzi féle "killer" típus lazán benne van,máskérdés h ez e az igazi léc amit elé állítunk.Kicsit nekem Juhász Roland esete a magyar válogatottból (na nem a képességükre értem hanem szurkolói szempontból), amikor szidják a többi védőtársat mint a bokrot akkor is, amikor a valódi hülyeséget ő csinálja. Teszem én, hány gólt kaptunk a szezonban beívelésekből? Persze ilyenkor előkapjuk a szélsővédőinket h miért nem blokkolták, na de azért középen nem cérnadongájú legények állnak most sem..a lestaktikát többször ő qrta el a fegyelmetlenségével az évben, figyeltem. Az én mércém lehet picit magas (Thuram-Cannavaro) , de ha vmit akarunk a jövőben ennél nemlehet alábbadni. Én speciel egy Zapata-Sakho/Bonucci párost szíves örömest elnéznék középen.Na nem mintha utóbbi olyan qrva meggyőző játékot mutatna mostanában, de alaphangon remek kis védő válhat belőle. Chiellini-t én egyáltalán nemtartom semmivel sem mozdíthatatlanabbnak mint a többieket.Ugyanúgy alámúlja magát 2éve ő is és ha pénzt látunk belőle, ami garancia arra h minőségi játékosok érkeznek az árán, akkor ámen. Buffon detto, bár nagyon sajnálnám, lévén nickemből adódóan örök kedvenc. Tőle csak abban az esetben érdemes megválni ha 20M körül lepakolnak érte az asztalra.

devil-z 2011.04.09. 03:28:53

'de akinek van szeme a focihoz az szerintem érti miről beszélek' - szerintem töröld ki a csipát a szemedből, s úgy figyeld Chiellinit ;)

juve91 2011.04.09. 06:37:28

Nemazért de Chiellini a TOP 5 középhátvédbe benne van szal nemtudom miröl beszélsz. Puyol,Pique,Lucio,Ferdinand, Chiellini ezekkel nevezhető egy lapon, vmeiktöl még talán jobb is.

Victor90 2011.04.09. 10:17:14

Pique,Silva,Ferdinand,Luiz,Chiellini,Terry,Puyol!Nálam ez a sorrend!Chiellini-t ha elakarják vinni,min:30 millio euro-t kell érte kérni!Persze,Chiellini nem fog távozni sehova sem!Ha csapatot szeretne építeni egyszer valaha Marotta Úr,akkor nem a legjobb játékosainkat kell kiárusítani!Köréjük kell megfelelően építkeznünk!

Ismeretlen_170662 2011.04.09. 10:17:50

Már a cím nem jó Forradalmi változások a Juventusnál, 14 játékos távozik! Nem távozik hanem távozHAT. Chiellini miért menne. Buffon hááát nem tudom. Mehet ha akar.

babo410 2011.04.09. 11:16:23

Sztem aki Chiellinit rossznak titulálja az hülye! És hibázik? Még a legjobbak is hibáznak! És úgy persze, h hibázik, h kettő helyett kell játszania! Mikor a Roma ellen is Grosso folyton lemaradt Tottiról! De ne felejtsük el, h Chiellini kiket kapcsolt már ki a játékból? Ibra, a peace kupán C. Ronaldo aki csak hisztizni meg pofára esni tudott, mert Chiello kikapcsolta, ja és legutóbb inter ellen Sneijder. Mindegyik a maga posztján a legjobbak között van, Chiello meg simán kikapcsolta. És ráadásul ha nem tudja őket így fogni, valszeg rommá vernek minket! Ennyit arról, h Chiellini nem jó játékos. És én tudom, h ez a lista baromság. Buffon sztem úgy is marad. Minden évben eladják. Most is csak a Roma miatt került fel a listára. Chiellini az egyik legjobb játékosunk, csapatépítés meg nem megy úgy h a legjobbak elmennek. Q tuti marad, max azért van listán, mert nem tudni mi lesz a sérülése után. Emlékezzünk Alex sérülésére asszem 2000-ben. Utánna ő se volt már olyan látványos. És ki tudja q ugyan az lesz-e. Habár én bízok benne. Melo, ha hoznak jobbat mehet, de csak 20 milla körül. De én középről inkább Aquilanit meg Sissokot engedném el. Ja úgy meg nem lehet épitkezni, h új hiányposztokat teremtünk. Ja és Moggi, meg DD is megmondta már párszor. Ennek a csapatnak már rég az elitben kéne lennie, és lehetne is, ha nem minden évben új csapatot építenének, csupa kiöregedett, meg középszerű játékosokból, hanem vennének 4-5 klasszist. és amennyit mi beleőltünk már ebbe a csapatba, simán vehettünk volna akár 6 sztárt is. Nálunk a mennyiség a minőség rovására ment. sajnos! Látjuk mi lett az eredménye!!!!!!!!!!!! És ha idén nyáron nem megfelelő minőséget hozunk, akkor jövőre nagyon úgy néz ki a pletykák alapján, h erős mezőny jön össze, és még a 10-be se fogunk beférni. Az idei nyáron eldől mi lesz a klub sorsa. Pláne ha a zinter tényleg megszerzi Guardiolát (kb 5% esélyt látok rá). Mert h ő tuti nagym bevásárlást rendez, és csapatot épít, az bizti. És a Roma új tulaja tuti bevásáról, a Napoli is BL-be megy erősít, Milan tuti vestz pár nevet, az idei BL kudarc miatt, meg Berlusconi villogni akar, h ő még mindig imádja a Milant. Tehát én amondó vagyok idén nyáron nagyon fontos lesz kiket tudunk idehozni. Ha csupa olyat, mit eddig, és megint új csapatot építünk olcsó jancsikból akkor készüljünk fel rá, hogy csunya lesz a köv szezonunk de nagyon!!

Maverick 2011.04.09. 12:12:58

Chiellini évek óta nagyot zuhant szinvonalban. Aki ezt nem látja, az a vak! Gólokat kaptunk róla ebben az idényben, és volt, hogy a falábú Grosso gyerek mentette meg a Chiello által már rég elvesztett helyzetet, sőőőt, volt, hogy Alessandro kapitányunk érkezett mint a gyorsvonat, mert a hátvédek (Giorgio is!!!) össze-vissza szaladgáltak mint a töketlen kutya. Én az egész bagázst kidobnám hátulról. A szív és a tenni akarás meg kurvára nem érdekel addig, amíg valaki nem játszik megfelelő szinvonalon. Aki szerint meg Chiello (vagy bárki ebből az impotens védelemből) világklasszis, az jó volna ha rápillantana inkább a kapott gólok számára! Ne legyetek már elvakult fanatikusok. Sem Buffon sem Chiellini nem férne be egy jó formában levő (évekkel ezelőtt volt sajna) Juvéba. Ennyi. Nem vita tárgya, hanem tény. A legutolsó kieső csapat gólokat rúgott ezeknek emberek!!! És az olasz A idén olyan kibaszottul gyenge, hogy ezzel a bandával egy komoly bajnokságban tuti kiesés jönne. (És egyetértek most kivételesen. Nem megy a kupleráj, ki kell dobálni a kurvákat, nem pedig a bútorokat. Már két éve ki kellett volna szórni a jelenlegi állomány felét. A vezetés is gyenge, de nem ő mellette mennek el a harmad osztályú csatárok rendre, ezt ne feledjük!!!) Forza Juve.

Diego2889 2011.04.09. 12:15:19

Chiellinit semmi pénzért!!!!!!!!!!!!!! sztem Melot sem.. komolyan mondom az olyan játékosokat akik jól teljesítenek, klasszisok.. miért akarjuk eladni???

Maverick 2011.04.09. 12:26:37

De komolyan, hol klasszisok ezek a játékosok? Egy Barca nem kap ki zsinórban 4 meccsen a tabella hátuljától! Mert ott tényleg klasszisok játszanak. Jelenleg a Juve-ban egyetlen klasszis az egyben rangidős D.P. Ez van, nem kell kiszinezni. Én, bárkit adnak el a fent nevezettek közül, nem sajnálkozom rajta. Teljesítettek volna jobban, ne lenne ott a csapat ahol, és akkor nem kellene ezen még gondolkozni sem. Mi nem egyértelmű, nem értem. Évek óta toldozzák-foldozzák ezt a gyér csapatot, és egyre ROSSZABB. Tehát nem így kell. Ez a másik verzió. Könnyen lehet, hogy simán beválna. Cannavaro még most 36 évesen is van olyan mint Chiellini. Pár éve másképp festett, de JELENLEG ez az igazság. Gólokat kapni róla is tudnánk... És nem Zlatant kell csak kikapcsolni egy védőnek, hanem az apró Miccoli féle alakokat is, akik Chiellot akkor futják körbe, amikor nem akarják. Mert a bajnokság, a BL és talán már az EL is azért almás, mert ezek a pofátlan kis csapatok el merik hinni, hogy gyengék vagyunk. És igazuk is van. Néha szarabbul játszunk mint egy magyar klubcsapat. Ez pedig vicc. Ettől még örök Juve fan maradok, de a véleményem megvan.

Drughi Di Bianconeri 2011.04.09. 12:54:36

na szépen vagyunk...már Chiellinit szidjátok..milyen drukker az ilyen ? Chiellini a világ egyik legjobb védője, tőle tényleg csak Piquét jobb,azért mert 1 kicsit fiatalabb, de tény,h. a legütősebb védőpáros a Piquét-Chiellini lenne :D...szerintem Chiellini maradjon a mozdíthatatlan kategória,semmi pénzért nem szabad eladni...ennyi erővel akkor tényleg adjuk el Del Pierot és Buffont is, és építsünk no-name 30 év körüli emberekből és/vagy zsoldos,csak a pénz számít emberekből csapatot....Buffonról már ugyan elmondtam,elmondtuk,h. bármennyire is imádjuk,mert az IKONUNK,és a Világ legjobb kapusa marad nekünk akkor is,ha minden meccsen miatta kapunk 2 gólt...a másik,meg hogy ha a citynek nem adtuk 2 éve 80 milláért,akkor most nem értem miért adnánk oda 20 ért,az meg + dolog,hha. eligazolna mégiscsak,azt nyilván nem a serie a berkein belül tenné,hanem Angliába vagy spanyolba igazolna,azaz egy hozzá nagyon műfajidegen bajnokságba,és ha teszem azt nem teljesítene jól, ekkora csorba esne az elmúlt 25 legjobb kapusának renoméján ?....szerintem ezt sem Gigi, sem a vezetőség nem akarja megkockáztatni,ergo már csak emiatt sem fog eligazolni...Melo maradjon,Quaglia és Matri,egyértelmű,h. szerződést kell velük kötni,Motta,Pepe(ha csak nem tudjuk elhozni ilyen 3-4 milláért,amennyit ér,mert cserének tökéletes)Amauri,Iaquinta,Traoré,Rinaudo,Salihamdzich,Grosso,Sissoko mehetnek amerre látnak..remélem nem hagytam ki senkit...jaa..tudom,h. némelyek imádják Marchisiot...háát,szerintem bozalmas az a gyerek,De Ceglien a sérüléséig láttam a fejlődést a végén kifejezetten jól játszott (apropó,nem tudjátok mi van vele?),de Marchiso már évek óta olyan rossz, mondjátok,h. "hát nem a posztján játszik" 4 edző alatt 4 poszton játszott,egyiken sem mutatott semmit,sőt annál kevesebbet...na Ő nálam egyáltalán nem a mozdíthatatlan kategória,takarodhat Ő is,menjen az Arsenalba,ott szeretik az ilyen fel nem fedezett tehetségeket(lásd Denilson és társaik,akik méltatlanok az ágyus mez viseléséhez,mégis nem 1szer kezdők) amúgy ez a cikk egy nagy baromság, gratulálok az írójának, de annak sincs sokkal több esze,aki kitette...

csuma 2011.04.09. 13:50:10

ebben csupán az a "forradalmi", hogy megválnánk néhány olyan játékostól akiktől nem szabadna. Gratulálok Marotta, (továbbra is) ügyes vagy.

Diego2889 2011.04.09. 14:08:10

azért jót mosolygok ezeken a " Chiellini nem klasszis" dumákon... nem tudom mit néztetek az elmúlt 5 évben.. én sokkal többre tartom, mint pl. Pique, Ferdinand, Luiz stb. embereknél.. Nem hiába ikonná nőtte ki magát a csapatunknál..nagyon rég óta nem láttam olyan odaadást 1 csapat iránt, mint nála láthatunk.. Én már most olyan nevek mellé sorolnám, mint Nedved, Piero stb.. igazi példakép Chiello.. én NAGYON NAGYON NAGYON remélem h nálunk fejezi be a pályafutását..

ggbuffon 2011.04.09. 14:18:23

Jólvan felőlem lehet szent tehénnek beállítani Chiellini-t, ti dolgotok. Én csak az elmúlt 2-3évet nézem, semmivel sem nagyobb klasszis mint a többi középső védőnk.Persze vannak remek meccsei,leszed egy Ibrát a pályáról ami önmagában dícsérendő, de én kb Materazzi kalibernek gondolom akkoris. Én egyáltalán nem akarom bántani, felőlem maradhat, de azért ne legyetek már tényleg vakok. Kaptunk közel 40gólt és még hol a bajnokság vége. Persze ez a legjobb duma, meg önámítás h több ember helyett kell védekezni..valóban,néha így van.De mikor egyéni baromságokat csinál, afölött mindenki jótékonyan szemet huny, ugyanakkor ha az általan is rühellt Grosso csinálja ugyanezt, legszívesebben kirakná mindenki a Taigetoszra. Én csak a kettős mércét rühellem.

Ismeretlen_177028 2011.04.09. 14:30:45

@ggbuffon: A kettős mércét én is. De még Grossónak van 2 jó meccse és 20 rossz, addig Chiellonak fordítva, az ő hibái felett azért szemet huny az ember, mert mindenki hibázik, hibázhat, és Giorgio már bizonyította, hogy igenis nagyon jó védő. Míg Grosso és Motta ha valami baromságot csinálnak, csak igazolják azt, amit gondolunk róluk, és ez dühítő. Jó, én is emlékszem Chiellini bakikra, amin így kiáltottam fel hogy mi a f@szt csinááálsz? De attól még egy ütőképes Juve védelmében is ott a helye véleményem szerint. Még valami: azt én is utálom, ha valakit ok nélkül sztárolnak, vagy épp nem ismernek el eléggé. Előbbire példa például Balotelli, utóbbira mondjuk Barzagli, aki mióta megjött, ugyanannyi, ha nem kevesebb hibát vétett, mint Bonu és Chiello, mégis vannak olyanok itt, akik a szar játékosok közé sorolják. Storari és Buffon összevetése is hasonló téma, de azt már kibeszéltük.

Feri 2011.04.09. 14:35:34

ggbuffon: Egyetértek veled, jelenleg a csapat védői közül egyedül Barzagli nyújt olyan teljesítményt, ami elfogadható. De nem fog senki itt maradni a nyáron csak azért mert ikon. Ez így van rendjén. Ha eladjuk ezeket a játékosokat, akkor rengeteg pénz áramlik be a klubba.

g3ronymo 2011.04.09. 14:58:06

Nem írok hosszú kommentet, mert akkor nem olvassátok el:) Egyértelmű, hogy Chiellininek és Melonak maradnia kell. Buffon egy 20 millás ajánlat felett mehet (6misit keres évente, ezt se feledjétek) Aquilanit ha nem vesszük meg, Akkor jöjjön helyette Pirlo+Montolivo Quagliarella megvétele nem kérdéses, így is benne van 4,5 misink, tehát csak 10,5 öt kell fizetni még! Akik mehetnek isten hírével: a cikkben szereplő többi játékos, de belőlük olyan sok pénz nem fog bejönni! Boldog lennék ha Iaquinta, Amauri és Martínez elkelne fejenként kb 7 millió euróért! (ennél többet úgy se adnak értük)

ggbuffon 2011.04.09. 14:58:58

Lord_Viktor: ez igaz Grosso-ra, azért is írtam h rühellem.De csak nézzük meg pl hány középre ívelt labdából kaptunk gólt.Lehet ezért a szélső védőket okolni, de h a középsők sem tudnak normálisan helyezkedni az ezer százalék. De mégegyszer elmondom: csak akkor adnám el, ha lepakolnak érte legalább 30millát.Abban az esetben nem fájna a szívem egyáltalán.Persze ehhez tényleg az kell, h helyette minőségi játékos érkezzen pl egy Zapata, és ne mondjuk Cannavaro-t akarjuk újra reaktiválni, vagy elcsábítani a Milanból Nestát. Könyörgöm hát kaptunk 31meccsen 38gólt, nehogy már azzal áltassuk magunkat, h nekünk egy hiperklasszis van a védelmünk közepén.. Tavaly meg 38meccsen 56kapott gól. Lehet itt szubjektívnek lenni, csak felesleges.A számok nem hazudnak.

ggbuffon 2011.04.09. 15:07:02

A másik amitől a hajam az égnek áll, mikor De Ceglie-t hiányolják, meg h fejlődik.Persze, fejlődött, máskérdés h ez elég relatív és akkor még finom voltam és nőies. A 3.szent tehén Marchisio, akinek eddig itt töltött ideje alatt két kezemen megtudnám számolni hány jó meccse volt, de persze ő is olyan vitathatatlan klasszisunk mint Chiello, csak épp a jó teljesítménnyel adós mind2.Pedig nem buta srác, látszik h technikailag ottvan, igazi vezérré vállhatna ebben a szedett-vedett középpályánkon, de inkább elvan mint a tejbetök. Néha összejön neki egy-egy jobb meccs, aztán beindul a pofahenger, h aztán ismét menjen az alibi.Chiellini detto, igazi vezérként kellene irányítani a védelmet, de..vagy ha ő irányítja akkor qrva rosszul teszi.

ggbuffon 2011.04.09. 15:10:11

Lényeg a lényeg, az a csapat amelyik a hullafos Serie A 7.helyén áll 13-9-9 47-38 -as mutatóval, abban nincsenek olyan emberek akik mozdíthatatlanok.Vagy ha igen akkor az már rég sz*r jövőt jósol nekünk az elkövetkezendő 5-6évre.

Ismeretlen_177028 2011.04.09. 15:17:48

ggbuffon: Nem szállsz le Chielliniről látom :D Én sokkal több jó meccsére emlékszem, mint rosszra, azok is főleg idén voltak, mikor az egész csapatnak szarul ment. Mindegy, én már elmondtam a véleményem, felesleges ezt tovább ragozni. 30 milla feletti ajánlatért egyébként én is elengedném :) Marchisio és De Ceglie viszont számomra is teljesen érthetetlen módon élvezik a szurkolók szeretetét (az enyémet annyira nem). Valószínűleg ez azért, mert Juve nevelés mindkettő. De én egyiket se tudnám elképzelni egy BL-ben szereplő Juventusban, max csereként. Főleg Marci helyzete idegesítő, mert a helyén egy Krasic-szintű balszélsővel máris sokkal pofásabb támadásokat tudnánk vezetni... Így meg csak elfutkorászik és ha bárki előveszi, lehet rá mondani: de hát ő belső kp... Akkor miért is van azon a poszton, kérdem én. Aquilaniba viszont látok fantáziát, bár sokan ezzel se értenek egyet. De ugye ő nem irányító alapból, egy másik edzővel megnézném, mire megy.

ggbuffon 2011.04.09. 15:34:53

Igen, valóban kitudok akadni egy-egy játékosra ha számomra érthetetlen módon kapja a szurkolók támogatását, miközben mindenki mást földbe döngölnek:] Aquilanival teljes mértékben egyetértek.Ő nem irányító, sosem volt az, ebben a 4-4-2ben egyértelműen nincs posztja, vagyis van, de ott nemigazán hatékony.Mellé kell egy kreatív emberke.Akkor viszont hadrendet is kell váltani.

devil-z 2011.04.09. 15:37:27

'Én egyáltalán nem akarom bántani, felőlem maradhat' - bizonyára nagy kő esne le Chiellini szívéről ha olvasná soraidat, nem beszélve arról a több tízmillió Juventus drukkerről akik vakok.. de szerencsére itt vagy te nekünk, s fényt hozol a sötét éjszakába. Hurrá! Mindenkinek lehet véleménye (még neked is), de azért van amit jobb nem hangoztatni.

ggbuffon 2011.04.09. 15:45:34

devil-z: igazad van, az elmúlt 5 zsinórban megnyert Scudetto, folyamatos BL legjobb 8-ban való részvétel, mind a te érveidet támasztja alá.

devil-z 2011.04.09. 15:50:56

Én nem soroltam érveket és nem is fogok vitát nyitni abban a témában, hogy Chiellininek van-e jogosultsága a Juventusban játszani. Azt meg végképp nem értem, hogy jönnek ide a Scudettók.. ha csak nem olyan szempontból, hogy az ő nyakába varrnád az elmúlt év sikertelenségeit (hisz most róla beszélünk, és nem mint csapatról) mert akkor végképp elhatárolódom a veled folytatott további társalgástól, már elnézést. :D

devil-z 2011.04.09. 16:03:05

'de én kb Materazzi kalibernek gondolom akkoris.' - ez a fergeteges mondat eddig elkerülte a figyelmemet. Pont Chiellinit hasonlítod ahhoz a szeméthez? azt az embert, aki sportszerűségben egyenértékű pl. Nedveddel? azt a játékost akit ha felrúgnak mosolyogva megy oda az ellenfélhez? azt az embert aki tudja, hogy mit jelent a Juventus mezt viselni?hol élsz te? A két kezünket összetehetjük, hogy az elmúlt években volt legalább egy stabil ember a hátvédsorban és erre te jössz ilyen baromságokkal, hogy nem nyertünk semmit egy ideje és hogy mennyi gólt kaptunk. Hihetetlenül fel tudnak húzni az ilyen buta emberek, akik hangoztatják a véleményüket pláne úgy, hogy 'aki nem ért egyet velem az nem ért a focihoz', vagy 'aki nem azt látja amit én az vak' mentalitással fűszerezi a dolgot.

ggbuffon 2011.04.09. 16:06:38

Nem varrom az ő nyakába, de nehogymár világklasszis besorolást kapjon miközben számolatlanul kapjuk hótvak csapatoktól a gólokat évről évre. Nekem az elmúlt 2-3évben nem bizonyította be h képes, hibamentes konstans teljesítményt nyújtani hosszabb távon. Persze a csapat a fő ludas, és nem ő a legnagyobb kerékkötő ahogy azt már fentebb kifejtettem, de nemértem mitől lenne "semmi pénzért nemeladó" státuszban. A veled való társalgástól énis elhatárolódok, ha a szimpla cinizmust nemismered fel. Szerinted lehet véleményem, csak ne hangoztassam mert szerinted az hülyeség. Akkor most lehet v nem lehet?

ggbuffon 2011.04.09. 16:15:25

"Materazzi kaliber" - értsd, játékstílusra.Hát ha szerinted inkább hasonlít Nesta vagy teszem azt anno Thuram elleganciájára, vagy Cannavaro akrobatikus játékstílusára akkor tényleg nem bennem van a hiba. De mondhattam vna akár Montero-t is, igaz ő durvább volt Chiellini-nél, már ha csak a piros lapjaiból is indulok ki. "A két kezünket összetehetjük, hogy az elmúlt években volt legalább egy stabil ember a hátvédsorban" Ha az én meglátásom baromság, akkor ez méginkább.Valóban összetehetjük a kezünket, h nem esünk ki, hanem a biztos középmezőnyben harcolhatunk. Bravó. És komolyan ti álmodoztok BL helyekről meg Scudettóról..vicc.Ennyi erővel Del Piero-t is tartsuk meg ameddig járni bír. Én a Juventusnak szurkolok és nem Chiellini-nek ha tetszik ha nem.És mivel 3év alatt az egész csapat alulmúlja magát ezekkel az emberekkel, nekem egyikért sem fájna a szívem.Erre mondtam,h ebben a keretben tilos játékosról kikiáltani h érinthetetlen, mivel jóformán egyik sem szolgált rá.Ez pedig nem máltai szeretetotthon, aki képtelen huzamosabb ideig normális teljesítményre az húzzon a Genoa-ba vagy ahova akar.És ez nem csak rá vonatkozik mégegyszer mondom, sőt nem főleg rá, hanem úgy unblock.

Frenky 2011.04.09. 16:16:07

Tisztelt Juve szurkólók! Én azon a véleményen vagyok, ha valakiből jó lóvét lehet csinálni azt el kell adni legyen az akár Buffon, Chiellini vagy akár Melo. Én ezeket a kölcsönvételeket hülyesének tartom ha kell egy játékos vegyük meg öt évre, de ne legyen 25 évnél idősebb. Én olyan csapatokból igazolnék akik nem igazán nagy csapatok, desok tehetséges fiataljaik vannak. Pl: Porto, Marseille, Lyon, Benfica, Ajax, PSV, Leverkusen, Dortmund, Sampdoria, Genoa, Udinese és még sorolhatnám. Az ilyen csapatokból lehetne karriere vágyó ügyes és aránylg ocsó játékosokat igazolni.

Ismeretlen_177028 2011.04.09. 16:30:02

@Frenky: ezzel a koncepcióval az a probléma, hogy ha eladjuk a "klasszisainkat" (ggbuffon nehogy leszóljon, nekünk olyanok ugye nincsenek), akkor a helyükre is hozni kéne embert, majdnem ugyanannyiért. A kölcsönvétel meg szerintem egy nagyon jó dolog, olyan, mint a próbaidő. Az általad említett példánál maradva: mennyire lennénk beljebb, ha a "nem nagy csapat, de sok tehetséges fiatallal rendelkező" Udineséből megvesszük a "karierre vágyó, ügyes és aránylag olcsó" Marco Mottát vagy Simone Pepét 5 évre? :D

devil-z 2011.04.09. 17:01:41

' nehogymár világklasszis besorolást kapjon miközben számolatlanul kapjuk hótvak csapatoktól a gólokat évről évre.' Tisztában vagy vele, hogy rajta kívül még hány ember játszik a csapatban? és azzal tisztában vagy, hogy a csapat ezer sebből vérzik és CSAK 4-5 játékosunk van akik érnek valamit? edzőnk sem volt évek óta? és ha mindezekkel tisztában vagy, akkor azt is tudnod kell, hogy ez a pár játékos sem képes csodákra. Persze most vonatkoztassunk el a FIFA-s élményeidtől, hogy ha valaki 'világklasszis' akkor róla soha nem kapnak gólt, senki sem megy el mellette. Ez a való életben kicsit máshogy működik :( Ennyi erővel a sok bekapott gól legyen a kapus hibája. Mi az, hogy az a mocsok Buffon nem tud repülni? nem véd ki minden lövést sarkazva? körülbelül ennek is annyi értelme van, mint hogy Chiellinit emeled ki a sorból. Remélem így már te is észreveszed magad.. ;) Attól, hogy sikertelen a csapat még nem mindenki szar, furcsa, hogy ezt a fene nagy szakértő szemeddel és hozzáértéseddel még nem vetted észre.

ggbuffon 2011.04.09. 17:23:22

devil-z: ha odafigyeltél volna a kommentjeim lényegére, akkor tudnád h itt nem Chiellini-t emeltem ki szánt szándékkal, mindössze megkérdőjeleztem a feléje irányuló feltétel nélküli szurkolói vakságot, miszerint Grosso-t,Bonucci-t Grygera-t és sorolhatnám, szó szerint beledöngölünk a földbe, míg ő valami érhetetlen oknál fogva védelmet élvez, mégha ugyanolyan hajmeresztő dolgokat is csinál mint a többi.Én ezt egyszerűen nemtudom hova tenni. A FIFA meg hasonló gyerekes szövegeiddel meg hagyjál már fel, nem az óvodába vagyunk, ráadásul nemjátszok ilyenekkel jóideje, maximum FM jöhet szóba, az meg már inkább a focib*ziságom tükrözi, semmint a játékmániám. Buffon-t egyébként felesleges volt felhozni, pláne mostanában amikor nem 1 gól illetve meccs szárad a lelkén. Ő a kedvencem mégis kritikus vagyok vele szemben. És ne sarkíts, én nem azt mondtam h azért nem világklasszis, mert elmegy mellette ember, illetve megverik 1-1ben. Nézd vissza akkor az összefoglalókat vagy bánomisén én, számold össze h hány olyan gólt kaptunk, amiben a középső védőink szerencsétlenkedtek, esetleg rossz helyezkedéssel. A lesreállítások felénél például szinte 70% h általában ő a beragadó ember. Egyszerűen nincs agya arra a posztra, mert oda nem árt.Én becsülöm h megy, hajt, küzd, akar, ezért se bánnám ha maradna,illetve nem kerülnénk döntési helyzetbe, de azért tökön nemszúrnám magam,ha egy valag pénzt hozna. Persze h nem mindenki fos a csapatból, mégis 2éve olyan mélyrepülést végez a csapat amire nemtudom mikor volt példa,mindezt úgy h jóformán nyáron 1x új ember jött, a változás pedig zéró.Mégis hány embert tartanál meg józan fejjel jövőre? Én szerintem 1 kezemen megtudom számolni..

Ismeretlen_177028 2011.04.09. 17:27:18

@ggbuffon: Chiellini nálam köztük lenne.

vizi8 2011.04.09. 17:32:00

Ezek közül bárki mehet, kivéve Melo.

Ismeretlen_122894 2011.04.09. 17:54:14

hogy én is belepofázzak: alaphelyzet, hogy NINCS szélső védelem, így a belső védők munkáját ennek tükrében szabad csak kritizálni, én a hibák egy részét ennek tudom be, egy másik részét annak, hogy a chiello-bonu páros nincs egy éve, hogy együtt játszik, egy további részük pedig emberi hiba, ami minden egyes védőben benne van. ha csapatot építünk, nem szabad eladni chiellinit, mert még 10 év van benne és bonuban, és ha bonuval összeszoknak, ami azért lássuk be, kezd kialakulni, kiegészülnek két korrekt szélsővédővel, akkor ez egy olyan alap, amire lehet építkezni. melo: nem pótolhatatlan, de az idei teljesítménye alapján én megtartanám, köré lehet építkezni akár 1, akár 2 rombolóval állunk fel aquilani: 16-ot nem ér, ha montolivo 10 körül elérhető, akkor ő a jobb megoldás, pirloval rotálhat, ketten együtt (fizetést is nézve) jobb megoldásnak tűnnek buffon: az idei szezonja katasztrofális, és ha a hátsérülése is visszatér (bár szerintem ez csak pletyka), akkor talán már sose lesz az, aki volt, megfelelő ajánlat esetén el kell adni, derüljön ki manchesterben vagy rómában, hogy már nem tudja ua-t a teljesítményt nyújtani, storari jelenlegi formája alapján 1-2 évig még megállja a helyét, addig se kell kapusra költeni, és aztán jöhet valami jó kapus a "román buffon" beéréséig (ez azért félig viccnek szántam! :) ) és megtartanám manningert is, persze ha akarna maradni még, tökéletes cserekapus! azt hiszem, hogy a többi név mindenki számára egyértelmű, minél jobb pénzért megszabadulni tőlük (talál sissoko maradhat padozni, de aki 6 méternél nem tud messzebbre pontosan passzolni, az kérdés, hogy milyen alapon játszat egy juvéban)

Frenky 2011.04.10. 08:50:29

Kedves Lord Viktor! Számomra az Udinese csak példa volt, én a Mottát és a Pepét soha nem vetem volna számitásba!

Smiley 2011.04.10. 09:28:37

ilyennel tényleg nemkéne viccelődni mert a city nyáron az összeset megveszi 30 millióért...azis csak chiellini meg melo miatt:D

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1851) bajnokság (3381) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (912) elemzés (40) előzetes (859) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1647) játékosokról (9909) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2430) meccsek (4153) mercato (4137) nyilatkozat (7436) Olasz Kupa (326) összefoglaló (410) pletyka (4167) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (174) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (287) video (200) Címkefelhő
süti beállítások módosítása