Conte és Spalletti is esélyes a Juve edzői posztjára

A mai hírek szerint Luciano Spalletti és Antonio Conte is esélyes Gigi Del Neri helyére a Juventus kispadjára egy esetleges nyári váltás esetén.

Antonio Conte

Del Neri jövője a Bianconeri kispadján közel sem biztos a legutóbbi, leccei vereség után, aminek köszönhetően az Öreg Hölgy 7 pontra van a 4. helyezett Laziótól.

A Tuttosport szerint Del Nerinek a bajnokságból hátralévő 3 hónap alatt kell biztosítani jövőjét a Juve élén, máskülönben a szerintük legesélyesebb jelölt, Luciano Spalletti kerülhet a Bianconeri kispadjára. Ugyanakkor a korábbi Roma-mester nem az egyetlen edző, akit szóba hoztak a Juventusszal.

A Siena edzőjének, Antonio Conténak ismét felmerült a neve a Juvéval kapcsolatban, miután korábban, kevesebb mint 2 éve, már tárgyalások is folytak vele.

2009-ben, miután sikeresen visszajuttatta a Barit az élvonalba, Conte esélyes volt a Juventus vezetőedzői posztjára Claudio Ranieri menesztése után, azonban akkor a Bianconeri Ciro Ferrarát választotta.

A több, mint egy évtizedig a Juventust szolgáló korábbi középpályás 2006-ban kezdett el edzősködni, amikor is átvette az Arezzo gárdájának az irányítását. Serie A-csapat élén mindössze 13 mérkőzést tölthetett el, amiután menesztették az Atalanta csapatától.

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr1004653513

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Tony 2011.02.21. 22:49:04

DN-nek távoznia kell,legkésőbb nyáron,ez btos,mert a BL helyet már nem hiszem,hogy el tudja érni. Helyettesének nem pont ilyen nevekre gondoltam,mondjuk Spalletti-t mint embert és figurát nagyon szeretem,őt szívesen látnám,de benne sem vok 100%-ig biztos. Conte vicc.

Ismeretlen_145917 2011.02.21. 22:51:40

Atalantától úgy tudom nem menesztették, hanem ő mondott le. Mert ő egy olyan ember aki képes lemondani és nem két kézzel kapaszkodni a szerződésébe meg a pénzbe. Mindig is nagyon szimpatikus volt, tavalyelőtt is nagyon szorítottam, hogy őt ültessék le, de akkor még ugye faszkalapok ültek az elnöki székben...

west 2011.02.21. 23:00:54

Én úgy gondolom pont az hiányzik a mi Luiginkból ami ebben a 2 edzőben megvan, oda mernek csapni az asztalra ha kell.Ettől függetlenül fene tudja jobb megoldás lenne e bármelyikük mint a jelenlegi, viszont a váltás szerintem már borítékolható maximum év végén mert bl itt sajnos nem lesz hacsak nem történik valami hatalmas fordulat amit nehezen tudok elképzelni.

csuma 2011.02.21. 23:04:23

Egyet tudok érteni Tony-val. Conte vicc. Spalletti véleményem szerint nem lenne előrelépés DN-nel szemben (nagyobb tapasztalata van nemzetközi szinten, de ezen kívül nem sokban különböznek eredményességet illetően [pár második hely egy kiherélt serie a-ban...]). Vagy egy klasszis edző kell, vagy pedig bele kell trafálni, és elhozni egy új edző-tehetséget...költői kérdés: melyik a nehezebb? :)

Ismeretlen_102246 2011.02.21. 23:09:14

Amíg nincs lefutva a szezon addig ne ábrándozzatok új edzőről. Nincs kizárva az a BL hely, hiszen ehhez elég 5 pontot verni az előttünk lévőkre. Az meg nem lehetetlen kategória. Én szurkolok DNnek. Sztem nagyon jó edző.

Ismeretlen_102246 2011.02.21. 23:10:02

@csuma: Ha már edzői tehetség, akkor talán nem kellene leírnod Conte-t sem...

Gabo22 2011.02.21. 23:15:10

A játékosaink, lehet kicsit hülyén hangzik, de sztárok! Valaki rászolgált erre a titulusra valaki nem, de aki a Juveban játszik az nem hétköznapi játékos. Ezekkel az emberekkel tudni kell bánni, tudni kell őket folyamatosan tűzben tartani! Szerintem erre csak egy nagy edző képes! Persze van kivétel, de azok a fiatal edzők meg nem nálunk vannak és nem is fognak hozzánk jönni! pl Guardiola vagy Allegri... Nekünk egy tapasztalt sok mindent megjárt sztár edzőre van szükségünk! Spalletti kb ugyanaz lenne, mint most Del Neri, Conte fekete ló,de szerintem ugyanaz, mint Ferrara és kisérletezni vele már nincs idő! Szerintem Ancelotti nem lenne rossz megoldás, neki azért Olaszországban is ment meg a BL-ben is... Persze a vezetőségnek ki kell majd fizetnie a bérét is! De nyáron már nem lesz más választásuk! 3 sztár igazolás kell, egy jobb oldali védő, egy bal oldali középpályás és egy kiváló EDZŐ!

csuma 2011.02.21. 23:32:57

A költői kérdésem hivatott megmagyarázni ezt. Ugyanis nem jelennek meg évente tucat szám az új edzőzsenik, ha így lenne, akkor halomszámra futkosnának jobbra balra. Nem tudom, hogy Conte-ban megvan-e a potenciál, lehet. De mégis azért a vicc kategória, mert nem rég befürödtünk egy ugyan ilyen exjuvés csodával. Vicces lenne, ha a vezetőség ismét ehhez a lehetőséghez nyúlna. Sokkal kisebb kockázattal jár(és hosszútávon valószínűleg költséghatékonyabb is) egy már bizonyított sztáredző. Persze, senki sem garancia a jó teljesítményre. De kockázatban mégis hatalmas a különbség.

Petya 2011.02.21. 23:50:24

Lippi neve miért nem merül fel?

Zangif 2011.02.21. 23:50:56

Nekem lenne egy érdekes felvetésem! Henk Ten Cate. Rijkardnak ő volt a jobb keze amikor bl-t meg bajnokságot nyert a barcával, Avram Grantnek ő volt a jobb keze amikor bl döntőbe vezette a chelsea-t és láss csodát amikor lelépett az adott helyszinről, Rijkard barcája kipukkadt... Sztem neki van annyi tapasztalata hogy rendbetegye ezt a társaságot. És nem mellékesen, nem játszott akkor csunya focit se a barca se a chelsea Vélemények? :)

ben 2011.02.22. 00:16:57

ha már a neveknél tartunk, mit szólnátok André Villas Boas-hoz? most a Porto edzője, a Chelseanél meg az internél Mourinho játékosmegfigyelője, vagy "ellenfél-feltérképezője" volt. most Mourinho csúcsait döntögeti veretlenül, két döntetlennel a Portonál. fiatal is és talán nem annyira zsákbamacska, mint Conte, plusz valamennyire ismeri a Serie A-t. vélemények?

Husziiiiiiii 2011.02.22. 00:50:10

A porto edzője tényleg jó megoldás lenne ,és mourinho biztos hogy segítene neki ,hogy ki kellene ebbe a juventusba.

Supi 2011.02.22. 06:32:36

Na először is nyáron Vissza kellene hozni Moggit mindenképpen,habár sajnos Elkannal nem jó a kapcsolatuk,Agnellivel viszont igen. Edzőt viszont most kéne váltani, ha csak nem akarjuk jövőre is ezt,mert így nem lesz BL. Spaletti jó lenne,de az oroszok tuti nem engednék el,meg neki is jó kap ott eleget igazolásokra is.Contet hagyjuk... Hiddink nem fog jönni a törökök miatt. Lippi sajnos nem a régi. Capello a VB után történtek miatt nem hagyja ott az angolokat,bizonyítani akar.Év végén, ha a Madrid szakítana Mou-val,akkor minden követ meg kéne érte mozgatni,de hát kérdés,hogy akar ide jönni...Most 2 edzőre lenne esély,ha kirúgják Ancellottit,amire szerintem nagy esély van,vagy a Most kirúgott Ranieri,de a lényeg a MOST szón van,nem nyáron. Ranieri tudjuk az örök második,de én visszasírom a második,harmadik helyet e vergődések után és legfeljebb nyáron jöhetne 1 nagyobb edző + Moggi. Ez lenne az ideális,de sajnos nem gondolnám,hogy így alakulna.

Zsil 2011.02.22. 08:38:28

Zangif és ben felvetésében is van ráció szerintem,mind kettő jó megoldás lehetne.Ancellotti nem fog hozzánk jönni véleményem szerint.Moggit mindenképp vissza kellene csábítani,hogy ilyen kutyaütők(pl.Motta,Pepe,Traore)a csapat közelébe se kerüljenek.

frustrate 2011.02.22. 08:58:09

"Reeykard??" Sajnálattal kell közölnöm, hogy ilyen nevű edző még nem született. Meg nem született edzőt nem alkalmazhat a klub, mert képtelen lenne ellátni a feladatát.

Maydone 2011.02.22. 09:04:37

Először is moggi-t vissza aztán... Lippi év végéig=>André Villas Boas vagy Didier Deschamps.

Ismeretlen_160819 2011.02.22. 09:14:42

Jól mondják itt, először Moggit visszahozni aztán leigazolni Hiddinket!! Elég volt a középszerű olasz edzőkből!!!!

Ismeretlen_150170 2011.02.22. 09:30:43

Conte vagy Spalletti egyik se akkora edző akikért érdemes volna DN-t lecserélni! Lippi reaktiválása volna nekem a legszimpatikusabb, mindent tud a fociról, tekintélye van, bíznak benne. Ancelotti vagy Deschamps akik még megérnék a pénzüket. Jelenleg viszont még DN-t kellene támogatni, nincs veszve még minden! 10-11 meccs van még hátra és a riválisainkkal még mind meccselünk (kivéve inter). Láthattuk már hogy a rangadókra felszívjuk magunkat tehát annyira nem mission impossible! A vezetőségnek pedig nyáron taktikát kell váltania az igazolások terén! 2-3 klasszis nem 10-12 középszer. Összességében nem kerülne többe. Pl. Dzsuzsi, Drenthe, vagy Bastos se az a megfizethetetlen kategória! Elől Q és Matri elég volna csak Aq-t hanyagoljuk a helyére kell Pastore (mondjuk érte mélyen zsebbe kell nyúlni de 10 évig aztán nem kell költeni erre a posztra) vagy egy hasonló kaliber mert nulla kreatívitás van jelenleg a csapatban!!!

Maydone 2011.02.22. 09:31:14

Hiddink jó lenne,de a törökök megfizetik,mi anno sokaltuk érte a 6-7M,kevesebbért meg nem igen megy,de támogatnám az ötletet:)

csakakriston 2011.02.22. 10:32:32

ezek a nevek még viccnek is rosszak...értsék már meg, momentán nincs olyan olasz edző, aki ki tudná hozni ezt a brigádot ebből a trágyából.

Ismeretlen_122894 2011.02.22. 10:45:43

várjuk meg az év végét azért az edző kérdéssel, még mindig több, mint 10 forduló van hátra. most teljesen felesleges lenne edzőt váltani, tavaly sem sült ki belőle semmi, és csak hátráltatná a csapatot (kezdeti bizonytalanság, új koncepció, új szerepek betanulása, új játékstruktúra, stb.) ha pedig új edző, akkor két lehetőség van: vagy egy tehetséges, kisebb csapatnál lévő, "még be nem vált" edző - na ez lutri, bár jól is elsülhet - ha ez a terv, akkor conte jó jelölt, ismeri a juventust, csapatkapitány volt, szerintem ő egy olyan figura, akit elismernek a játékosok (bár egyikükkel sem beszéltem még... :) ) vagy egy igazi nagy ágyú kell, de az se garancia, ez esetben ancelottiban nagyobb a potenciál, mint spallettiben...bár ancelotti is úgy bukott meg nálunk annó, ahogy azt tanítani kell... de egy biztos: mindkét megoldás esetén kellenek sikerre éhes, motivált játékosok, enélkül murinnyó se csinálna csodát (murinnyó azért sem fog ide jönni, mert neki mindig van 3-4 név a kívánságlistáján, akiket meg kell venni, mi pedig nem áldozunk annyit játékosra, amennyibe ezek a játékosok kerülnének, ráadásul valószínűleg nem ism olaszokat hozna...)

Tical 2011.02.22. 10:47:54

Edző kérdés jó kérdés. Nincs klasszis szabad edző a piacon Lippi kivételével. Contenak örülnék. Nem kell egyből lehúzni. Allegrit is mindenki leszólta és tessék nyeri a bajnokságot a milannal. Spaletti. Nem tudom :D André Villas Boas. Na őt nem ismerem egyáltalán de ha igy megy vele a Portonak akkor olyan rossz nem lehet. Deschamp na neki is örülnék. Meg Lippinek is. De az a kérdés hogy egy külföldi edző mennyire lenne partnere marottának és Agnellinek ebben a nagy Olaszositásában.Mert ha a Porto edző jönne akkor szerintem szeretne hozni embert a Portoból. Na mindegy majd meglátjuk milesz.

Ismeretlen_108746 2011.02.22. 10:53:19

Nihil novi sub sole. Mintha tavaly ilyenkor is itt tartottunk volna, két nagyágyú (Ferrara és Zaccheroni között). Le kellene vonni a könyörtelen és nyilvánvaló tanulságokat.

Ismeretlen_135915 2011.02.22. 10:54:40

@Zangif: nekem is megfordult a fejemben Henk ten Cate, szerintem teljesen elérhető célpont :) Az én ideális jelöltem Didier Deschamps lenne, jó erős csapatot rakott össze Marseille-ben, nem mellesleg szép focit játszanak. Illetve a Porto edzője sem lenne rossz megoldás, róla igazából csak "híreket" hallottam, nem igazán ismerem. Valamint Rijkaard sem lenne rossz. És ahogy így beszélgetünk itt, máris találtunk olyan neveket, akiknek van tapasztalatuk, bevált edzők és abszolút elérhető közelségben lehetnének..Kérdés, hogy a vezetők fejében vajon felmerülnek-e ilyen nevek..

salas 2011.02.22. 11:02:24

Én is a Porto mostani edzőjét Andre Villas Boast erőltetném!!! Ha így folytatja a srác (elvileg a Portónál már túltett Mourinhon)...vele nem hiszem, hogy mellé nyúlnánk!!! Remélem a Juve vezetőknek is a látószögébe került!!!

Zangif 2011.02.22. 11:32:07

Ten Cate, már csak azért is jó ópció lenne, mert jelenleg nincs szerződése, tehát mégcsak más csapattal sem kéne megállapodnunk...

Ismeretlen_150170 2011.02.22. 11:54:23

Majd ha Andre Villas BL-t és EL-t nyert a Porto-val akkor tett túl Mourinho-n! Ha majd ott is bizonyított akkor érdemes vele fogalkozni! Jelenleg csak a média felhajtása az amivel "képbe" került! Ha már új edző akkor mindenképpen legyen végre nemzetközi (BL) tapasztalata!

juventus 79 2011.02.22. 11:57:35

Szerintem lehet itt akár milyen edző ha nincs mag a megfelelő játékos állomány

Ismeretlen_179374 2011.02.22. 13:00:16

Hiddink tavaly nyáron bejelentette, hogy már nem akar klub csapathoz igazolni, mert túl idős hozzá(szerintem nem). Spalletivel nekem nincs gondom.Deschampal sem. Ők jók volnának. Conte meg megint csak arra volna elég, hogy valaki üljön a padon, mint edző. Neki egyáltalán nincsen semmiféle tapasztalata európai szinten. Lippi már kiégett sajnos. Amúgy meg egy edzőnél sokat számít az, hogy beszéli-e a csapat anyanyelvét(esetünkben az olaszt). Spalleti és Deschamp beszéli, így ők lennének a legmegfelelőbbek. (Merész gondolatként még Ancelotti neve is felmerülhet, ha a Chelsea kirugja, de kétlem)

Ismeretlen_102246 2011.02.22. 13:27:26

@csuma: "A költői kérdésem hivatott megmagyarázni ezt. Ugyanis nem jelennek meg évente tucat szám az új edzőzsenik, ha így lenne, akkor halomszámra futkosnának jobbra balra." Feltéve, ha mindegyiknek jutna egy nagy csapat... de nem jut. Kis csapattal Mourinho se lenne bajnok, de még lehet dobogós sem. Lehet Conte jó edző, csak éppen nem ilyen bakfitty csapatoknál tudna ez beigazolódni.

Ismeretlen_102246 2011.02.22. 13:29:27

Deschmapsra még én is igent mondanék (majdnem 0 az érkezésére az esély), de akkor is bízom DN-ben.

Ismeretlen_102246 2011.02.22. 13:31:30

@juventus 79: Ott a pont.

west 2011.02.22. 14:08:51

Mire alapozza azt mindenki hogy Lippi kiégett? Volt egy vb amin melléfogott de melyik edzőnek nem volt még ilyen.

Tony 2011.02.22. 14:30:08

Van 1 nagyon fontos tényező ami nem lett megemlítve és alaposan szűkítheti a kört: A Juventus-t közel NEGYVEN éve nem irányította külföldi edző (Deschamps 1 éves 2.osztály beli ténykedését kivéve). 1974-ig kell visszamennünk,hogy ilyet találjunk,tehát a Juventusra erősen jellemző a hazai trénerek alkalmazása,tradícionálisan. A mostani Marotta-féle olaszosítós (szerintem egy nagy szar) irányelv mellett meg végképp valószínűtlennek tűnik bármilyen külföldi edző érkezése. Ennek fényében lehet gondolkodni,de én attól félek,h ez a nagyszerű ember ha tehetné soha nem válna meg "hű pajtásától".

Ismeretlen_150170 2011.02.22. 15:05:57

És az nem lehet hogy amit az elmúlt fél évben láttunk a csapattól az a maximum? És örüljünk hogy DN ezt ki hozta belőlük??? Miért gondoljuk hogy több van a jelenlegi játékos állományban? Chiello-n kívűl senki nem férne be egy top csapatba!

Tony 2011.02.22. 15:11:05

Mert egy Lecce-nél,Bologna-nál,Chievo-nál,Bresciá-nál stb,stb.biztos,hogy erősebb ez a keret.

Ismeretlen_122894 2011.02.22. 15:23:18

@pedronegro: hehe, érdekes felvetés, ezen eddig nem is gondolkodtam :)

Ismeretlen_125371 2011.02.22. 15:36:25

Talán nyáron lesznek változások, addig szerintem nem kellene lépni, edző kérdésben. Aztán meg vissza hozni Moggi bát és az rendet rakna a játékos kerettel 1-2-re. Lehet azért is nem nagyon akarnak költekezni a vezetők ész nélkül, mert bíznak benne, hogy a nyáron visszatér és majd ő igazol ide játékosokat és csinál nekünk bajnok csapatot.

Ismeretlen_149053 2011.02.22. 15:41:37

Pedronegronak és Tonynak is igaza van szerintem. Bár nálam Felipe Melo is beférne egy top csapatba. Ezzel a kerettel ( ha csak tisztán a játék erősséget nézzük) 3-5-ik hely a reális szerintem. Forza Juventus!

Ismeretlen_150170 2011.02.22. 15:51:12

Tony: Az intert megvertük, akkor most erősebb a keretünk mint az övék??? Egyszerűen ennyi van a csapatban, ha a jól alakulnak a meccsen a körülmények, kedvezően, akkor ezt ki tudjuk használni, viszont ha valamilyen körülmény kedvezőtlenül alakul akkor máris összeomlik a csapat és nem tud fordítani és tök mindegy hogy épp egy kieső jelölttel játszunk vagy éppen a dobogós csapat valamelyikével! Jelenleg ennyit tudunk csak úgy "sodródunk", legalábbis én így érzem hogy nem vagyunk olyan jók hogy a mérkőzéseket a kezünkben tartsuk már peig egy jó csapat emberhátrányban, vagy meg nem adott tizenegyessel, bírói ellenszélben is tudja hozni a meccseit! Fogadjuk el hogy jelenleg ennyi van a keretben, DN lecserelése nem oldja meg a gondokat, ha nyáron érkezik egy-két klasszis és vele se fog menni akkor majd mehet DN is, de ne legyen már minden évben edző csere mert eddig se oldott ez meg semmit!

Ismeretlen_150170 2011.02.22. 15:59:22

Majd nézzétek meg nyáron hogy a Lazio, Palermo, Napoli, Udinese játékosainak hány kérője lesz és hány nekünk! Igaz hogy még játékosaink is alig vannak mivel kölcsönben van itt a fél csapat! Az első hatban se vagyunk a játékosállományt illetően!

Krilehor 2011.02.22. 16:23:57

Spalletti a kedvenc edzőm, nagyon bírom a pali :D Zenittel nagyon megy nekik, a Romával nagyon szép és látványos focit játszatott. Spalletti mester nagy örömmel várlak! ;)

Maverick · http://www.criticalfever.com 2011.02.22. 16:24:54

Deschamps-ot akaroooom! Rendberakta a megtépázott csapatot, méghozzá úgy, hogy miután lenullázták a SerieB-t, még a rákövetkező évben is abból élt a csapat. DelPiero egyik legjobb formáját hozta, pedig nem volt az régen uraim. Motiváció. Ez volt Deschamps legfőbb fegyvere. Aztán mikor a trónörökös átvariálta a bandát, jött a feketeleves. Aztán azóta folyamatosan. Deschamps érdemei elvitathatatlanok, és nem mellesleg jelezte DelNeri szerződtetése előtt, hogy szívesen jönne..... (Meg még nem is drága, valaki itt Murinho-t írta, ahhoz el kéne adni az új stadiont...) Deschamps kicsit olyan, mint Várhidi Péter, aki összerakta a csapatot, aztán elküldték, és még egy gyenge fél évig volt foci (na vajon miért?), aztán azóta se. Borzalmas, de a mai Juve éppúgy esik kel, mint a mi válogatottunk. Sok duma, kevés siker, de ha egy bejön, azt felfújjuk ameddig szét nem pukkad. (mint mi a Lecce ellen) Én simán Deschamps-ra tenném a voksot. Szerintem még megvan az autójához az Alfás takaró, amivel le kellett minden nap takarnia a parkolóban. Forza Bianconeri!

epaska 2011.02.22. 17:06:21

Nekünk is tüntetnünk kellene! Azt akarom, hogy Didier Deschamps legyen az edzője a kedvenc csapatomnak!!!

csuma 2011.02.22. 18:47:18

@ShyrKahn: Mourinho, csak nyert egy BL-t egy (ottani körülmények közt) relatíve "kis" csapattal. A mondandóm hangsúlya leginkább a kockázati faktoron volt. Nem állítottam, hogy nincsenek jelenleg tehetséges edzők, s azt sem, hogy Conte bizonyosan nem az. És abban igazad van, hogy az igazi tehetség az elit csapatoknál tud verifikálódni. Csak kérdés, hogy nekünk tényleg erre van pénzünk és időnk, hogy állandó lehetőséget kínáljunk jövőbeli tehetségesnek tartott edző"bojtároknak".

Ismeretlen_102246 2011.02.22. 21:55:41

Deschamps az egyetlen jelenleg elérhető és megfizethető Juve szívű edző, akire én is azt mondanám, hogy OK. De nyárig DN-re vagyok kíváncsi. Ebből a csapatból ki lehet hozni a 4. helyet. Ha ez nem teljesül, akkor tényleg mennie kell, de ne feledjük, hogy az őszi teljesítménytől 1 pont hátrányban vagyunk... ha hozzuk, amit ősszel (+1 Parma elleni győzelem), akkor sztem ott leszünk a BL-ben.

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1852) bajnokság (3391) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (922) elemzés (40) előzetes (861) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1648) játékosokról (9926) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2434) meccsek (4169) mercato (4145) nyilatkozat (7451) Olasz Kupa (331) összefoglaló (413) pletyka (4176) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (174) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (288) video (201) Címkefelhő
süti beállítások módosítása