A Juventus Lecce elleni mérlege számokban

Az alábbi összefoglalót Mikula László nevű olvasónknak köszönhetjük!

Mint tudjuk, a Bianconeri a következő fordulóban Leccébe látogat. A Juventus az utóbbi két mérkőzését megnyerte, legutóbb az Intert fektette két vállra hazai környezetben, ezzel ellentétben a Lecce az utolsó két fellépésén pont nélkül maradt. A Giallorossi igen kedves vendéglátónak bizonyul, hiszen a 12 hazai mérkőzéséből csak négyet tudott megnyerni. Bár az igazsághoz hozzátartozik, hogy a Stadio Via del mare gyepén alulmaradt a Fiorentina és döntetlent hozott a két milánói alakulat vizitálása is.

És most a számok:

Az Öreg Hölgy a legutóbbi egymás elleni tíz mérkőzéséből nyolcat megnyert, ebből négyet otthon és négyet idegenben. Egyetlen döntetlen mellett egy vereség szerepel a statisztikában torinói szempontból, bár igaz, hogy mindkettő a piemonti városban született.

A két alakulat összesen huszonegyszer találkozott egymással, és ebből a tizennégy győzelem mellett 5 döntetlen és mindössze két vereség szerepel a Juventus neve mellett. A gólkülönbség is meggyőző lehet, hiszen az ötven rúgott mellett csak 19 kapott gól áll a statisztikákban. Az említett huszonegy egymás elleni fellépés közül tizenegyet játszott hazai pályán a Bianconeri, és ebből nyolc zárult sikerrel, továbbá két döntetlen és egy vereség született.

Most koncentráljunk az idegenbeli mérlegre, hiszen ez érdekel minket leginkább! Tíz alkalommal látta vendégül a Giallorossi a piemontiakat, és ebből hat Juve-siker, három döntetlen és egy vereség került a jegyzőkönyvekbe.

Összevetve a számokat és a két klub múltját bátran kijelenthetjük, hogy a Juventus a vasárnapi találkozó esélyese. Ennek ellenére nem számíthatunk egy könnyű összecsapásra, hiszen a Lecce mindössze két pontra van a kiesési zónától, és feltehetően nem is szeretnének oda kerülni. A Juventus Inter elleni játéka és mentalitása bizalomra adhat okot, bár bízva bízzunk, hogy ez ne csupán egy megelőlegezett bizalom legyen!

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr814653509

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1851) bajnokság (3381) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (913) elemzés (40) előzetes (859) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1647) játékosokról (9913) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2430) meccsek (4154) mercato (4139) nyilatkozat (7438) Olasz Kupa (326) összefoglaló (410) pletyka (4169) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (174) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (287) video (200) Címkefelhő
süti beállítások módosítása