Del Neri: "Ébernek kell lennünk"

A Juventus menedzsere, Gigi Del Neri szorgalmat és határozottságot kér csapatától a vasárnap ebédidőben megrendezésre kerülő Lecce elleni mérkőzés előtt. A Cagliari és Inter elleni győzelmeket követően a Bianconeri a sorozatban harmadik bajnoki győzelem reményében utazik, hogy megmérkőzzőn a Giallorossival. A Lecce eléggé szenved az idei bajnokságban, az utolsó 6 meccsükön mindössze egyszer nyertek.

A Juventus edzője szerint a megelégedettség nem lehet tényező a vasárnapi meccsen, amelyen csapatának ébernek kell lennie.

"Várhatóan egy nagyon motivált csapattal nézünk szembe. Igen, elég sok gólt kaptak, viszont képesek nagyon jó teljesítményre a csatársorban. Óvatosnak kell lennünk."

Ugyanehhez a témához hozzászólva Del Neri elutasította azt, hogy csapata jobban játszik a nagy meccseken, és kevésbé koncentrált a kisebb csapatok ellen.

"Ez nem igaz. Csak arra a tényre kell figyelnünk, hogy az Inter és a Milan is pontokat veszített a Lecce ellen. Minden mérkőzés fontos, és egyet sem lehet lebecsülni."

A Juventus azok közé a csapatok közé tartozik, amelyek a Bajnokok Ligájáért harcolnak, és nyíltan kimondták, hogy minden Serie A-eredmény befolyással lehet a Juventusra céljainak elérésében. Ugyanakkor Del Neri csak a csapata teljesítményével foglalkozik.

"Tiszta lelkiismerettel, csak győzelemre gondolva kell játszanunk. Fontos, hogy csak a mi meccsünkre koncentráljunk, és ne aggódjunk más csapatok miatt. Más csapatok feljebb is végezhetnek, mint a Bajnokok Ligája, ahogy mi is, de a legfontosabb, hogy mindent kiadjunk magunkból."

A szerb szélsőről, Milos Krasicról, és Alessendro Matri formájáról szólva Del Neri hiszi, hogy mindkettejüknek tovább kell menni, hogy elérjék a céljaikat.

"Milos fejlődik, de meg kell tanulnia 90 percre beosztani az erejét. Nem könnyű többet kérni egy olyan játékostól, aki sohasem áll le. Alessandróról szólva, a gól a vérében van. Remélem, hogy a góllövőlista élén végezhet, mivel ez nem csak számára lenne gyümölcsöző, hanem a Juventus számára is."

A tegnap esti utánpótlás-találkozón, amit Arrigo Sacchi vezényelt, a korábbi szövetségi kapitány kommentjével, miszerint a Juventus maga mögött hagyta a sötét időszakot, Del Neri is egyetértett.

"Az egyetlen rossz tapasztalat a sok sérülés volt. A legutóbbi hónap nehéz volt, de köszönhetően, hogy a játékosaink visszanyerték formájukat, mostmár magunk mögött hagytuk a rossz periódust, és teljes csapattal nézünk szembe az ellenfelekkel."

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr884653507

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

gasta 2011.02.20. 09:23:43

"Ugyanehhez a témához hozzászólva Del Neri elutasította azt, hogy csapata jobban játszik a nagy meccseken, és kevésbé koncentrált a kisebb csapatok ellen." Sajnos az utóbbi években ez nagyon is jellemző volt a Juvéra. Krasicot meg pihentetni kéne. ( Itt a lehetőség, hogy kipróbáljuk Martinezt a szélen....)

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1851) bajnokság (3381) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (913) elemzés (40) előzetes (859) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1647) játékosokról (9913) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2430) meccsek (4154) mercato (4139) nyilatkozat (7438) Olasz Kupa (326) összefoglaló (410) pletyka (4169) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (174) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (287) video (200) Címkefelhő
süti beállítások módosítása