Chiellini marad balhátvéd

A Juventus edzője, Gigi Del Neri felfedte, hogy Giorgio Chiellini fog balhátvédként szerepelni a szezon hátralévő részében.

Az olasz válogatott védő a védelem közepéről ment vissza a bal oldalra, hogy még biztosabbá váljon a Juve védelme.

A Juve megnyerte mindkét meccsét, amelyen Chiellini a védelem bal oldalán szerepelt, és Cesare Prandelli, a válogatott szövetségi kapitánya is ugyanezen a poszton játszatta a 26 esztendős Giorgiót a németek elleni felkészülési mérkőzésen.

"Giorgio egész szezonban ott fog játszani" - mondta Del Neri. "Tisztában van ezzel. Valójában ő kérte. Ő egy minőségi, nagyon erős és karizmatikus srác, aki nagyon jól betölti azt a szerepet."

"Jelen pillanatban csak nagyon kevés hozzá hasonlóan erős balhátvéd van Olaszországban. Amúgy meg ott szerepel, ahol én mondom, akárcsak mindenki más. Legyen az középen, bal oldalon, a szélen, a kispadon, vagy a nézőtéren... Nem számít, hol. Én döntök" - zárta mondandóját Del Neri.

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr864653494

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

fmtomi 2011.02.15. 19:24:12

Del Neri...ez így van de akkor is...:S Különben maximálisan elégedett vagyok a döntéssel. örülök hogy giorgio ott játszhat ahol szeretne és ahol jól is megy neki.MOST LEGALÁBB VAN Balszélsőnk és középhátvédünk is. FORZA JUVE FORZA GIORGIO

Ismeretlen_164215 2011.02.15. 19:24:24

Ejj, de kemény valaki. :D Amúgy ez jó hír, és működőképes elképzelésnek tűnik, csak éppen mi lesz, ha Bonu vagy Barzagli kiesik lapok vagy sérülés miatt? Amúgy Traoré azért még érdemelne esélyt, bár ilyen sérülékenyen a megvételéről szó sem lehet.

Arnijuve 2011.02.15. 19:45:39

na talán bekeményített DN? :D ott szerepel Chiellini ahol szeretett volna és sztem ez a lényeges az egészből :)

Ismeretlen_164215 2011.02.15. 20:04:50

Persze, hogy ott szeretett volna, mert látta, mi szerencsétlenkedés megy azon a poszton. De Ceglie valószínűleg nem túl boldog, de volt elég esélye a bizonyításra.

Ismeretlen_149085 2011.02.15. 20:45:03

Gyakorlatilag eddig is ott játszott, hogy kijavítsa a többiek töketlenkedéseit, csak most legalább középen is van ember. Ha valaki kidőlne középről, akkor DC-nek adnék esélyt a bal szélen, mert a sérülése előtt egész tűrhetően tolta.

Victor90 2011.02.15. 21:47:11

Barzagli+Bonucci duó együttműködése azért látszik jobbnak,mint a Chiellini+Bonucci párostól,hogy már most Chiello a balszélen szinte megold minden problémát,és ezért tűnik így!Előtte szinte Grosso helyett is Chiello-nak kellett védekeznie!Ennyit számít 1 minőségi szélsővédő!Amíg nem bomlik meg ez a rendszer egyértelműen,ezt kell erőltetni,mert eddig jól működik!

Tony 2011.02.15. 23:37:11

Remélem,hogy ez csak kényszermegoldás és hosszabb távon visszakerül középre,ami valójában az ő igazi posztja és igazolnak végre egy értelmes bal-bekket a nyár folyamán.

ggbuffon 2011.02.16. 00:29:18

Chiellini posztja balhátvéd és nem középhátvéd.. Ahhoz h valaki klasszis középhátvéddé válljon rendkívüli adottság, többek között a játék olvasása is kell h jellemezze. Valóban, az utóbbi 2 évben megállta a helyét középen, de ez elég relatív..egyrészt egy normális középső védőnk se volt Bonucci érkezéséig, másrészt, olyan egyéni hibákat vétett ő is, h az ember haja az égnek állt. Félreértés elkerülése végett: nem azt mondom h rossz középen, de van nála jobb. Agyilag én kevésnek érzem középre, szélen sokkal inkább kiélheti a vandál, test-test elleni énjét, emellett a szükség tényleg nagy úr..Traoré,Grosso,De Ceglie..még a hátam is borsódzik a felsorolástól. Akkor lenne ez igazán telitalálat h ő szélen van, ha vennénk egy klasszikus szélső kp-t (akár Dzsudzsák akár más személyében) A másik oldal viszont még mindig foghíjas, Zdenek visszafutásnálrálépekafelezővonalramiközbenMiccoligólhelyzetbekerül Grygera nem megoldás, ahogy Sörensen sem az,Mottát meg hagyjuk egész egyszerűen. A durva h az ember visszasírja Zebinát, aki hát h is fogalmazzak, nem volt a jobbhátvédek csúcsa..Krasic mellé/mögé mégis egy ilyen típusú emberke kellene, aki kicsit tehermentesíteni tudná támadásban.

babo410 2011.02.16. 01:18:12

Azért az nem véletlen, h sokan elismerik mint belső védőt! És a világ egyik legjobbjának tartják. és sztem nagyon jó középen is. De ha szélen bevállik, akár maradhat is! de másik oldalra is jó lenne vmi ilyen megoldás!

Csülök 2011.02.16. 06:26:02

Kár, hogy nem lehet klónozni Chiello papát... Mondjuk egy jobb lábast is...

Mitya 2011.02.16. 07:57:33

Lehet Buffon is ettől indult végre be mert látta h végre nem 1 töketlen Grosso szarakszik a bal oldalon hanem Olaszország legjobb védője és persze Barzaglit is biztos ismerte már Buffon úgyh azért nagy lelki lökést adhatot neki is h végre kezd összeállni 1 jó hátvédsor. Am tudom nem idő tartozik de láttátok tegnap Gattuso viselkedését a Tottenham ellen? :DDDD én azthittem beszarok h létezik ennyire szánalmas és hisztis focista :DDD meg h a kispadnál hányszor fejelgetett meg lökdösődött és 1 kurva piros lapot nem kapott a sporitól ... jótt tett neki a csk karszalag xD Mi nehogy oda adjuk Felipe Melonak mert lehet ő is megőrül tőle xD

Ismeretlen_102246 2011.02.16. 10:21:02

@ggbuffon: Chiellini korábban bal hátvédként elég átlagos volt (2005-2007 között), de középső védőként a világ egyik legjobbja lett. Arról nem tehet, hogy amikor Bonuccival voltak ketten a pályán, akkor mind a két szél töketlenkedései miatt ki kellett szélre segíteniük. Így nyilván rosszabb hatékonysággal játszottak. Chiellini nem elég gyors, hogy a világ egyik legjobb bal szélső bekkje legyen. Sosem volt jó ott, mert technikailag sem elég ügyes ahhoz a poszthoz (labda felvitele, egy-egy elleni játék, becselezés a tizenhatoson belülre). Persze ez nem jelenti azt, hogy rossz bal bekk, de középsőként az igazi. DC-t kell betanítani bal bekknek. Neki csak a helyezkedéssel van problémája, ami sokkal könnyebben tanítható és tanulható, mint a nagyobb sebesség, cselezőképesség. Ez utóbbiak egy bizonyos kor felett már inkább megkopnak.

Ismeretlen_122894 2011.02.16. 11:23:54

nem tudom miről beszéltek, chiello szerintem kifejezetten erős balbekk, és ha szeret is ott játszani, akkor ott a helye. de ceglie jó cserének, a többi meg kuka. jobb oldalra kell egy klasszis, sörensen pedig padozzon, és 3 év múlva alap kezdő lehet, 18 éves, ezt ne felejtsük el, gondoljatok csak bele, hogy ilyen fiatalon bekerülni a kezdő juvéba nem könnyű, és szerintem 90%-osan le fogta eto-t, ami azért nem kis teljesítmény. Ha ez a gyerek fejlődik, márpedig fog, akor van egy jó jobb hátvédünk. Barzagli kifejeztten pozitív csalódás eddig, így szerintem a védelem kezd megoldódni.

Ismeretlen_147985 2011.02.16. 11:27:53

Azt a kurva életbe. Megmondta ám a frankót a 25 éve semmit nem nyerő. Még mindig tátva van a szám. Egyre szimpatikusabb nekem ez a Del Neri. Remélem jövő héten kijelenti, hogy Buffon lesz az előretolt ék, Del Piero meg a kapus.

Ismeretlen_150170 2011.02.16. 11:33:55

De kemény lett ez a DN! :) Tökös edzőnek lesz tökös csapata! :) Chiello-t már rég ki kellett volna tenni szélre, mi már egy ideje ezt "ugattuk"! :) A Bonu - Barzagli páros eddig engem sokkal jobban meggyőzött mint a Chiello - Bonu páros de nyílván azért mert ezzel az átalakítással az egész védelmünk stabilabb lett! Az elmúlt kétmeccsen az annyit szídott szélső védelem egy-egy gólpasszal járult hozzá a győzelemhez! Ha így folytatják akkor én az se bánnám ha hosszútávon is maradna ez a felállás, mind a mellett hogy se Chillo, se Sörensen se nem gyors se nem technikás játékosok, de mellettük nem is mennek el olyan könnyen! Egyébként ha meg csapatban és összjátékban gondolkodunk akkor a hiányosságaikat ki lehet küszöbölni! Gondolok itt arra hogy ha a széleken összetudnak játszani a középpályásokkal, kisegítik egymást akkor nem fognak feltűnni az egyyéni hiányosságok. Krasic - Sörensen egyik oldalt a másik oldalt egy Drenthe-Chiello szerintem nagyon hatékony lenne és nagyon jól kiegészítenék egymást, gyorsaságban, technikában, passzokban, védekezésben stb... A jelenlegi juve felállása amúgy is papíron elméletileg teljesen müködésképtelen és mégis működik! A 4-4-2 már egy őskövület pláne ilyen klasszikius felfogásban és felállásban! 4 középső védő hátul!? A 4 középpályásból csak Krasic aki igazán támadó felfogású de ő is csak le fut az alapvonalig aztán bead, ilyet se nagyon játszatnak már, elöl meg tele vagyunk vagy voltunk statikus csatárokkal, Toni, Jaki, Amauri. Szóval nagyon egy "morbid" és elavult szerkezet ez, de van hogy nagyon is működik, arról nem beszélve hogy az egyik legtöbb gólt szereztük eddig, pedig papíron egy ilyen szerkezettel ez lehetetlen volna! :)

Type-R 2011.02.16. 11:51:12

Del Neri megmondja a frankót! Mondjuk ez egyáltalán nem baj, csak akkor mindig legyen ilyen következetes és ne a játékosok diktáljanak!

Victor90 2011.02.16. 11:59:39

pedronegro!Drenthe-t szerintem lefogjuk igazolni,80%-ba biztos vagyok benne!Viszont én a nyáron Bonucci mellé Zapata-t igazolnám le!Jobbhátvéd posztra pedig Lichtsteiner-t!Lichtsteiner-Zapata,Bonucci-Chiellini hátvédsor nagyon jó lenne!Reális esélyt látok a leigazolásukra!

ggbuffon 2011.02.16. 12:03:05

pedronegro: miféle őskövület taktikáról beszélsz? a MU 2 éve ezzel a taktikával BL-t nyert..

Tony 2011.02.16. 12:09:40

Chiellini mint balhátvéd csupán egy középszerű játékos,viszont mint belsővédő,klasszis teljesítményre képes. Balbekknek 1 jóval képzettebb,támadásban is erős játékos kell.

Ismeretlen_150170 2011.02.16. 13:01:00

ggbuffon: az igaz hogy az MU 4-4-2-vel 2 éve bl-t nyert, de csak a felállás volt ugyanaz mint most a juvéban, a taktika a szerepek a felfogás nem ugyanaz. Egy 4-4-2-őt nem csak egy féleképpen lehet játszani! A mi felállásunkban a "modern" foci elemei nem igazán fedezhetőek fel, ami egyrészt köszönhető a játékosállomány korlátolt képességeinek. Hol van nekünk olyan támadónk mint Rooney, aki előkészít, befejez, védekezik? Vagy olyan hátvéd mint Evra aki cselez, felfut, védekezik, bead, gólt lő? Vagy egy Ronaldo aki a pálya minden szegletét bejátssza? A mi 4-4-2-őnk egy őskövület, ilyen felfogással, taktikával, képességekkel, ma már top csapatok nem alkalmazzák ilyen formán.

Bianconeri 2011.02.16. 17:28:59

Örülök neki h ezzel a húzással stabilabb lett a védelem, mert szerencsétlen B-C párosnak össze-vissza kellett rohangálnia h a szélsővédők hibájait javítsa. Így már sokkal biztatóbb az összkép! Csak egy észrevétel, de Bonuccinak ugye volt egy gyengébb periódusa, de nekem az volt a feltűnő h az akkor volt, mikor Grygera vagy Motta "védekezett" a jobbján, Sörensen meg padozott. Lehet h csak bele képzelem, de nekem vhogy ez tűnt fel :D Viszont mióta ez a 4 középhátvédes téma van azóta ő is feljavult! Barza meg egy abszolút kellemes meglepetés.

ToTTy 2011.02.16. 21:40:26

Jajj, de ó ezeket a hozzászólásokat olvasni. Emlékszem, amikor Barzagli leigazolásánál mindenki, cserepadosnak és középszintűnek titulálta (tisztelet a kivételnek). Most már "egész jó" szintet is üti és csak remélem, hogy lesz ez még jobb is. Egyébként Chiellini a 4-4-2 felállás akkori legjobb balhátvédje volt Európában -jó nem egy Maicon, de amit veszítünk vele a támadásban, azt visszanyerjük a védekezésben. DN bekeményített? Szerintem csak érzi, hogy ha nem javít valamit, akkor útilapu. Most igyekszik megfogni a csapatot, ami nekünk jó. A taktikai felállásról pedig annyit, hogy a Barca azért nyert meg mindent, mert egyéni volt a felállása a tavaly (egy-két kivétellel). Nem kell nekünk majmolni senkit, ha ragaszkodunk valamihez, akkor az jó (pláne, ha más már nem) csak csináljuk jól. Egyébként ez az igazi olasz foci - bunker védelem (ez még hiányzik) és egy góllal nyerünk. Csak lenne mindig így... :)

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1851) bajnokság (3381) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (913) elemzés (40) előzetes (859) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1647) játékosokról (9913) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2430) meccsek (4154) mercato (4139) nyilatkozat (7438) Olasz Kupa (326) összefoglaló (410) pletyka (4169) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (174) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (287) video (200) Címkefelhő
süti beállítások módosítása