A Juve és a Torino együtt harcol az ALS ellen

Minden egyes derbi nagy érzelmeket hoz elő, nagyobbakat, mint bármelyik másik összecsapás. Ugyanakkor a következőnek sokkal nagyobb jelentősége lesz: a Bianconeri és a Granata, általában ellenfelek a pályán, most összefognak egy jó cél érdekében.

2011. március 23-án a torinói Olimpiai Stadionban fognak pályára lépni a Juventus és a Torino egykori klasszisai a “Derby SLAncio di vita” keretében. A mérkőzésről a bejelentést tegnap, a Mole Antonellinán található Mozitörténeti Múzeumban tették meg, és egyúttal gyűjtést kezdeményeztek az ALS (Armiotrófiás laterálszklerózis) elleni harcra.

Ezen kezdeményezés teljes bevételével az EPOSS kutatóprogramot fogják segíteni, amelyet 2010-ben hoztak létre, és amely az egyik legígéretesebb a maga nemében, mivel 40 szakértő tartozik bele a programba. Az ötlet az 51 éves Michele Riva álmából született: ő armiotrófiás laterálszklerózisban szenved, és még látni szerette volna a Juventus és a Torino egykori bajnokait a pályán. A kérésének mindkét klub elnöke, azaz Andrea Agnelli és Urbano Cairo is, Torinó önkormányzata, valamint a Vialli és Mauro Alapítvány is elegett tett.

"Lelkesen válaszoltunk, hogy felléphessünk ezen a rendhagyó Derby della Mole-n" - kezdte mondandóját Andrea Agnelli. "A Torino FC és a Vialli és Mauro Alapítvány elnökei mellett ülve megadatik nekünk a lehetőség, hogy egy egyedi eseményt prezentáljunk a szurkolóinknak, ami az elmúlt időszakban hiányzott a városunknak. Sajnáljuk, hogy nem tudjuk teljesen végrehajtani Michele kívánságát, azaz összehozni egy rendes meccset, de remélem, hogy hamarosan ismét a bajnokságban is összecsapunk, és az első adandó alkalommal, amikor a Juventus lesz a házigazda, Michele a vendégem lesz, és megtapasztalja egy derbi semmihez sem hasonlítható érzelmességét."

"A sport mindenkit megérint, így amikor csak lehetséges, arra kell használnunk, hogy pozitív üzeneteket küldjünk az embereknek. Úgy vélem, hogy egy olyan klub, mint a Juventus, mely értéket képvisel, nem szabad, hogy kihagyja a lehetőségét annak, hogy hozzájáruljon egy szörnyű betegség elleni harchoz."

A "Derby SLAncio di vita" mérkőzés az összetartozás és a szórakoztatás különleges egyedét fogja elhozni a szurkolók számára: a nézősereget a kapuknál a Flirc Circus artistái fogják köszönteni, akik egy lélegzetelállító nyitóceremóniát fognak előadni a mérkőzés előtt. 18.30-kor a Sky School Project fog ejtőernyővel a pályára érkezni, majd rögtön ezután az olasz zenei élet nagyjai lépnek színpadra. A mérkőzés szünetében kerül majd megrendezésre a "Tiro al Rigore", amelyen Torinó középiskoláinak 10. osztályos tanulói vesznek részt.

A showműsort egy mágikus tűzijáték fogja zárni. Az est fénypontja pedig a 20.45-kor kezdődő mérkőzés lesz. Roberto Rossetti lesz a mérkőzés játékvezetője, melyen többek között Gianluca Vialli, Pavel Nedved, Paolo Montero és Stefano Tacconi fogja a Juventust képviselni, míg Junior, Graziani, Claudio Sala és Martin Vazquez a Torino FC-t.

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr704653474

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ismeretlen_179374 2011.02.10. 17:26:05

Ez szép dolog.

ToTTy 2011.02.10. 21:07:17

Sokan az ilyen dolgokért szeretik a Juvét és az ilyen dolgok hiányáért utálják a RMadridot. :) Én meg azt mondom, hogy minden piros pontra szükségünk van a Calciopolli miatt megtépázott jóhír visszaállításához :)

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1851) bajnokság (3382) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (914) elemzés (40) előzetes (859) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1647) játékosokról (9913) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2430) meccsek (4155) mercato (4139) nyilatkozat (7439) Olasz Kupa (326) összefoglaló (410) pletyka (4169) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (174) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (287) video (200) Címkefelhő
süti beállítások módosítása