Marotta: "Mindig a maximumra törekszünk"

Giuseppe Marotta a tegnapi, Sampdora elleni döntetlent is értékelte.

marottaA Juventus igazgatója a Radio Rai "Radio Anch'io Sport" című műsorának adott telefonos interjút. A beszélgetés során több téma is előkerült, a Samp elleni meccstől kezdve az átigazolási piacon keresztül a bajnoki esélylatolgatásig. Íme Marotta válaszai.

Realisták vagyunk.

"A Juventus mindig győzni akar, a legjobbat elérni, de realisták vagyunk, és tiszteljük a szurkolóinkat. A nyár folyamán egy nagy újjáépítést kezdtünk el, nem forradalmat. Tegnap a pályán 6 új játékos kapott szerepet, ezért időre van szükségünk. Jelenleg légből kapott lenne a jósolgatás. Del Neri rendelkezik a megfelelő alázattal, nem szeretné összetörni a csapat szurkolóinak a bizalmát és a győztes DNS-t."

Aki többet költ, nem mindig nyer.

"Ezen a nyáron össze kellett hangolnunk a pénzügyi a sportügyi szükségleteket. Követtük a klub előírásait, csökkentve az átlagéletkort és a fizetésekre fordított összeget, tehát a pénzügyi fair play szellemében, amit Platini is kért."

"Mivel nem indulunk a Bajnokok Ligájában, így kevesebb a profitunk, ezért kevesebb lehetőségünk volt bajnokok igazolására. De ez nem jelenti azt, hogy a Juventus ne tartana nagyszerű eredmények irányába. A 'ha többet költesz, előrébb jutsz' kifejezés nem igaz, jelenleg az foglalkoztat, hogy győztes mentalitást teremtsünk a csapaton belül. A bajnokságokat nem csak a bajnokok nyerik, hanem a csapatszellem is."

Kihasználjuk a forrásainkat.

"Tegnap láthattuk Cassano és Palombo játékát, bebizonyították, hogy fontos játékosok, ezért is tagjai a válogatottnak. De ők ketten, csakúgy, mint Pazzini, a Sampdoria játékosai, és nem szeretnénk problémákat okozni. A Juventusnak is vannak értékes belső forrásai. A technikai minőség szintje jó, elől pedig olyan játékosaink vannak, mint Iaquinta vagy Amauri."

A védelmi egyensúly keresése.

"A gólok bebizonyították, hogy a támadójátékunk működik. Tegnap három gólt szereztünk, és többet is lőhettünk volna. Sajnos azonban ennyit is kaptunk, ami azt bizonyítja, hogy még gondot okoz a védelmi egyensúly megtalálása."

A bajnokság még nagyon hosszú.

"Fontos csapatok nehéz pillanatai? A Roma tavaly ugyanígy kezdett, aztán majdnem bajnokok lettek. A bajnokság kezdetén a kiscsapatok mindig nagyobb könnyebbséggel játszanak, és ez gondot okozhat, mivel nagyon motiváltak, győzni akarnak és sokat futnak. De a bajnokság még nagyon hosszú."

"A jóslatokkal legalább az ötödik, hatodik fordulót meg kell várnunk. Jelenleg ez még csak a kezdet, és minden nagyobb csapat teljesen megszokott problémákkal találkozik, talán csak a Sampdoria a kivétel, nekik már négy pontjuk van. Számunkra kötelező, hogy elérjük a Bajnokok Ligáját."

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr654652937

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1852) bajnokság (3391) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (923) elemzés (40) előzetes (861) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1648) játékosokról (9927) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2434) meccsek (4170) mercato (4145) nyilatkozat (7451) Olasz Kupa (331) összefoglaló (413) pletyka (4177) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (174) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (288) video (201) Címkefelhő
süti beállítások módosítása