Del Neri: "Figyelnünk kell"

A Juventus edzője a Shamrock Rovers elleni találkozó előtt nyilatkozott.

"Motiváltak vagyunk, ez egy fontos mérkőzés, alapvető fontosságú az Európa Liga szereplésünk és az önbizalmunk szempontjából. A Shamrock Rovers-t tisztelve, de elszántan szállunk majd harcba."

Luigi Del Neri nyilvánvalóvá tette, hogy a 2-0-ás előny ellenére a Juventus nem becsüli le az ellenfelét a mai meccsen.

"Nem szoktam sokat változtatni egy győztes csapaton. A koncentráció hiánya nagyon feldühítene, de szerintem a fiúk a megfelelő hozzáállást tanúsítják majd, hiszen tudják, hogy nagyon fontos a legjobbjukat nyújtaniuk. Éppen ezért karakteres játékot várok egy olyan, fizikailag erős csapat ellen, amely gondot is okozhat számunkra. A lazítás a futball ellensége, egy olyan szó, melyet ki kell törölnünk a szókincsünkből."

"Általában megdícsérem azokat a játékosokat, akik jó meccset játszanak, és mivel most csak 8 naponta játszunk, így elég sok idejük van összeszedni magukat. A bajnokságban, ha közelebb lesznek a találkozók egymáshoz, a fizikai állapot alapján döntök majd, így lesz idő a pihanésre is, de ismétlem, nem szokásom a változtatás. Sok játékosunk van, mind minőségiek és fontosak. Számomra úgy tűnik, hogy sok van abban a csapatban, amely Írországban lépett pályára, és szeretném az önbizalmukat növelni, tudva azt, hogy fontos játékosok állnak bevetésre készen."

Az a tány, hogy Del Neri nem szokott gyakran változtatni, ne riasszon el senkit, aki nem lép pályára.

"Akik nem játszanak, nem lehetnek boldogok, ez természetes, de senkit sem zárok ki. Mindenkinek tudnia kell, hogy a legteljesebb tiszteletem és figyelmem az övék."

Úgy tűnik, hogy Diego ismét a csatársorban kaphat helyet egy befejező mögött.

"Szeretem őt azon a poszton. Örülök annak, hogy Írországban sok helyzetet alakított ki, nagyszerű passzt adva Amaurinak, és góllövéssel is próbálkozott. Nem tudom elképzelni szélsőként vagy középső középpályásként, viszont árnyékékként igen, tehát hozzá kell szoknunk, hogy egy új verzóját látjuk. Nem áll szándékomban két csatárral és egy irányítóval pályára lépni, ezért a bajnokságban is majd egy középcsatár kap szerepet, Amauri vagy Trezeguet, a többiek pedig mellettük. Iaquinta? Ő is lehet előkészítő csatár."

A bajnokságról szólva Del Neri nem kötelezte el magát.

"Azt hiszem, hogy az Inter, a Milan és a Roma harcol majd a bajnoki címért, én pedig nagy akarást várok el a csapatomtól, hogy elérjük a maximumot. Ha jók vagyunk és jól játszunk, akkor a számítás eredménye általában az, hogy jó játék egyenlő jó eredmény."

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr334652774

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Juvehooligan 2010.08.05. 14:20:52

Egyetértek mindenben... Ezzel a kerettel a reális cél kb. a 4. hely... 2-3 év, jó igazolások és talán a bajnoki cím is reális lehet... Del Neri engem kicsit Capellora emlékeztet remélem igazam lesz és edzőként is akkora sikereket ér majd el mint anno Fabio...

Ismeretlen_147985 2010.08.05. 14:51:59

Iaquinta mint előkészítő csatár? Na ne vicceljünk már. Kíváncsi leszek, hogy mivel Amauri, Iaquinta és Trezeguet is ugyanazért az egy posztért fog harcolni, melyikük unja majd meg először a mellőzöttséget és fakad ki. Bár ha hozzák a tavalyi formát, akkor soha nem fognak egyszerre hárman rendelkezésre állni. Amúgy a bajnoki címmel kapcsolatban jól beszélt Del Neri, nyilvánvaló hogy előzetesen nekünk a 4. helyért kell harcolnunk, bár én annyival kiegészíteném, hogy a bajnoki címért az Inter-en kívül senki nem fog harcolni, a Roma és a Milan pedig eldönti egymás közt a 2. és 3. helyet.

Ismeretlen_135937 2010.08.05. 14:57:09

A Milan és a Roma kerete semmivel nem erősebb mint a mienk. Túl nagy terhet sem szabad tenni a játékosok vállára, de azért a piros-fekete vének válogatottját és a bulizós Adrianoval felálló fővárosiakat illene lenyomnunk az idény végére. Sok múlik a további igazolásokon, az biztos.

valaki 2010.08.05. 14:59:53

Ha még igazolnak játékosokat és eladjuk a sok semmirekellőt akkor nem értem miért ne lehetnénk másodikak ? a Rómának semmivel nincs jobb kerete és a Milánnak se főleg hogy lassan bot kell nekik olyan öregek... sőt még azon se lepődnék meg hogy az Inter benitez alatt nem repdesne ! Szerintem: 1. Inter, 2. Juve, 3.Róma, 4. Milan, Genova, Samp vagy Palermo

Ismeretlen_149085 2010.08.05. 15:13:05

A keretük nem jobb szerintem se, viszont jobban össze vannak szokva, nincs annyi új igazolás. De a második hely ettől még nem olyan elérhetetlen.

RobertS 2010.08.05. 15:15:26

Ezek szerint tehát Iaquinta diego és DP mellett a 3-ik lehetőség lesz azon a poszton... hát ha marad akkor nem fog sokat játszani

Ismeretlen_150170 2010.08.05. 15:15:28

Jaki mint előkészítő csatár? Gondolom ezt csak a medianak szánta! Del Neri is tisztában van Jaki képességeivel, azt még se mondhatta hogy egy sérülékeny max. cserének való 3. számú csatár! Azon hogy hanyadikok leszünk még korai viatakozni! Tavaly a Roma egy gyengébb kerettel (szerintem) "harcban" volt a scudetto-ért. Szerintem már tavaly is és most is nagyon kiegyensúlyozott az olasz bajnokság, az inter aki előrébb van mindenkinél, de mögöttük nagyon sok hasonló erőt képviselő csapat van. Meg látjuk hogy csak tavaly voltak gyengék a nagyok vagy tényleg erősödtek a középcsapatok. Én az utóbbira tippelek ezért nagyon nehéz dolgunk lesz idén is!

Drugho 2010.08.05. 15:43:55

Mi ez az interfóbia? :O Véget ért a milánóiak aranykora... Legalább Ti, legalább még most ne adjátok fel! ÉBRESZTŐ! CSAK A JUVE!

Ismeretlen_128290 2010.08.05. 15:45:57

A Milan idén fog akkorát bukni, mint mi tavaly, vagy még nagyobbat. Ha megnézitek a keretüket, meg hogy kiket igazoltak, egyszeruen tragédia. Az olasz foci átmeneti silányságát mutatja, amikor egy Milan leigazolja a 34 éves Yepest a Chievotól bekknek. Szóval szerintem azért legyen már annyi hite minden Juve szurkolónak, hogy idén egy dobogós hely meglehet. Ha nem is a világverő keret miatt, hanem amiatt, hogy akik részt vettek a tavalyi szégyenben, azok bizonyítani akarnak, hogy tobbet érnek, akik pedig most jottek, azok meg éreztetni akarják, hogy megérte idehozni őket. Fő az optimizmus.

cs4szi 2010.08.05. 15:55:32

A Milant inkább hagyjuk, már eleve rossz irányban haladnak, és még pénz sincs már ott, úgy hogy én sem tekintem őket scudetto esélyesnek. Ami meg Iaquintat illeti hát... én mondjuk nem tenném előkészítőnek. De hát az edző csak tudja.

Drughi di Bianconeri 2010.08.05. 16:13:36

ne legyetek már ennyire lehangolva, basszus :D igaza van delnerinek, reálisan látja ezt a dolgot, de az utolsó mondat is figyelem felkeltő, jó meccsek, jó eredményekkel járnak, és jó helyezéssel a végső összegzésnél...ne temessük már el imádott csapatunkat !!.. Ok, h. a rohadék csaló sinternek jobb kerete , és nagyobb sztárjai vannak...de semmivel nem jobb csapat pont igenis, a bajnoki címért kell harcolnunk, a realitás figyelembe vételével...küzdeni fognak a srácok, mindent ki fognak magukból hozni..érzem :) Bízzunk bennük ! EVVIVA LA VECCHIA SIGNORA ! EVVIVA DRUGHI !EVVIVA IL FENOMENO VERO, ALESSANDRO !!!

Ismeretlen_108746 2010.08.05. 16:27:30

Alapvetően szimpatikus Del Neri nyilatkozata, de nem kell komolyabb következtetéseket levonni a szavaiból. A tavalyi szezon után nem csoda ha óvatosan fogalmaznak, de azért nem valószínű, hogy ténylegesen a 4. helyben gondolkodik. Az Inter egyértelműen kiemelkedik a mezőnyből, de ha nem történik jelentősebb mozgás, a Milan-ra szomorú napok várnak szerintem. A Roma és a Juve szerintem hasonló játékerőt képviselhet. A fegyelem és a koncentráció nagyon fontos dolog, s különösen hiányzott tavaly, de azért remélem, hogy játékot is fogunk látni, nem csak egy szervezetten működő "német" csapatot. A Shamrock Rovers-t pedig fölényesen verni kell.

harciretek 2010.08.05. 18:28:27

Lehet, hogy most páran hülyének fogtok nézni, de szerintem ha csak a keretet nézzük, akkor azért az Inter sincs annyival felettünk. Szerintem tavaly egyértelműen Mourinho jelentette azt a plusszt, amivel a többiek fölött voltak. Valamelyik nap olvastam Snejder nyilatkozatát, ő is azt mondta, hogy Mourinhonak nincs szüksége a világ legjobb játékosaira, mert ő a meglévőkkel is el tudja hitetni, hogy ők a legjobbak, és ez sokat jelent. Szerintem az a baj, hogy Capello óta nem volt normális edzőnk, és Del Nerit is azért még picit zságbamacskának tartom... Tavaly szerintem nem a játékosokkal volt külön-külön hiba, hanem a CSAPATtal, abszolút nem látszott, hogy mit is akarunk játszani, nem tudták a játékosok, hogy mi a csapaton belül feladatuk, rendszertelenül szaladgáltak a pályán. Remélem, ez idén megváltozik. De szerintem a tavalyitól rosszabb semmiképp már nem lehet. Jut eszembe, hogy lehet és hogy érdemes Serie A-s meccsre jegyet szerezni?

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1851) bajnokság (3381) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (913) elemzés (40) előzetes (859) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1647) játékosokról (9913) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2430) meccsek (4154) mercato (4139) nyilatkozat (7438) Olasz Kupa (326) összefoglaló (410) pletyka (4169) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (174) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (287) video (200) Címkefelhő
süti beállítások módosítása