Blanc: "Marotta egy nagyszerű Juventust épít"

A Bianconeri volt elnöke beszélt az új vezetőkről.

"Legyünk nyugodtak, Marotta és a stábja azon dolgozik, hogy olyan játékosok kerüljenek a Juventushoz, akikre szükségünk van."

Jean-Claude Blanc a Sky Sport 24 mikrofona előtt erősítette meg, hogy a Juve vezetősége elkötelezte magát amellett, hogy egy erős csapatot építsen a következő szezonra.

"Újra azt az utat szeretnénk járni, amit az elmúlt években, azokban az időkben, amikor másodikak és harmadikak lettünk. Minden nagy európai klub az igazolások előtt eladni próbál, és várják a megfelelő alkalmat. Összeállítjuk a megfelelő pénzügyi keretet, de nem fedjük fel, hogy pontosan mekkora ez az összeg."

Az új Juventusnak erős olasz kötődése lesz.

"Ez mindig is így volt, idén is a csapat felét itáliai játékosok alkották. Továbbra is szeretnénk, ha fontos játékosaink kerülnének be a felnőtt és az U21-es válogatottba."

A most véget ért szezon kemény lecke volt.

"Tanulnunk kell a hibáinkból, hogy ne kövessük el újra őket. Nem könnyű megmondani, mi romlott el. Talán a sérülések magas száma volt az ok, vagy talán korábban túl hamar elértünk a maximumot, aminek most fizettük meg az árát."

Andrea Agnelli elnöki kinevezése egy nagyon jó kezdet.

"Andrea Agnelli magával hozza a lelkesedését, a lelkét, és azt a szándékát, hogy visszajuttassa a Juventust a megfelelő útra. A négy évvel ezelőtti cunamitól hosszú útat jártunk be. Most jövünk mi, most jön Andrea az ő lelkesedésével, hogy tovább folytassa."

Az elmúlt idényben is történt néhány jó dolog.

"A legjobb dolog, hogy sorozatban másodszor is megnyertük a Viareggio Kupát. Az új stadion ügye is tovább folytatódott. Már csak 12 hónapra van szükségünk, hogy befejezzük. A munka igazán jól haladt, a költségek meghatározottak, és így ebben a szezonban is sokat haladtunk. A mi stadionunk lesz az első, olasz klub magántulajdonában levő stadion. Még ha nem is jutottunk be a Bajnokok Ligájába, a Juventus haladt előre. Minőségi építmény lesz, családoknak és szurkolóknak kialakítva, és a Juve az első olasz csapat, mely megteszi ezt."

Felröppentek arról pletykák, hogy Blanc elhagyja Torinót, és a 2016-os, Franciaországban megrendezendő Európa-bajnokság rendezésében segít.

"Ez egyáltalán nem igaz. Számomra a Juventusé az elsőbbség. Maradok, hogy a négy évvel ezelőtti cunami után született tervek kivitelezését folytassam."

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr964652509

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ismeretlen_149053 2010.06.01. 14:37:24

Hát...... az utolsó mondatnak nem todok szívből örülni sajnos.... :( Forza Juventus!

Diego89 2010.06.01. 14:37:57

remélem abból a nagyszerű Juventusbol jövőre többet láthatunk.

Ismeretlen_20408 2010.06.01. 14:38:16

Felröppentek arról pletykák, hogy Blanc elhagyja Torinót, és a 2016-os, Franciaországban megrendezendő Európa-bajnokság rendezésében segít. "Ez egyáltalán nem igaz. Számomra a Juventusé az elsőbbség. Maradok, hogy a négy évvel ezelőtti cunami után született tervek kivitelezését folytassam." Ohh,hogy menjél csak,segíts a pályázatban,komolyan,meg tudnám érteni,az egy Nemzeti Ügy,kötelező benne részt venned,ennyire lehetnél nacionalista....:D

Lord Viktor 2010.06.01. 14:43:51

Amíg csak a pénzzel foglalkozik és nem ugat bele a fociba, addig nekem semmi bajom vele. Azt az összeget is úgy állítják össze, hogy Marrotta mond egy számot ő meg bólogat erősen :D

juventinoroli 2010.06.01. 14:44:59

"Újra azt az utat szeretnénk járni, amit az elmúlt években, azokban az időkben, amikor másodikak és harmadikak lettünk." Pont hogy azt az utat nem kellene járni te birka!!! A JUVE AZ ELSŐ HELYRE VALÓ, minden sorozatban!! Fino Alla Fine!!

milo 2010.06.01. 14:48:03

Szerintem ez a vezetőség elég nagy fogalomzavarban szenved. Nem a "megfelelő" meg "helyes" útra kell visszaterelni a Juvét, hanem az elitbe. És szerintem ők ezt nagyon nem így gondolják :( Blanc sajnos még mindig az 5 éves terv rabja, vele kellett volna kezdeni a tisztogatást, mert a helyzet így nem fog gyökeresen változni.

Ismeretlen_150170 2010.06.01. 15:24:14

Na fogjon le valaki!!! Folytassuk azt az utat mikor másodikok és harmadikok voltunk! Ez még mindig nem tudja hogy ez a juventus itt csak az első hely az elfogadott mindig! Megnyertük viareggio kupát! Hogy mit??? Erre büszke lehetsz több mint 200 millióból ami négy év alatt elment igazolásokra ez tényleg nagy eredmény!!! Te magad vagy a cunami! Na menjél vissza könyvelni az igazolásokat meg a nyilatkozatokat hagyd a szakemberekre! Az új stadion jó dolog csak oda szurkolók is kellenének már pedig ha ezt az utat folyatjuk akkor nem lesz közönség!

Zsolti 2010.06.01. 15:45:33

Mi a f*szom az a Viareggio kupa?

juvem 2010.06.01. 15:52:18

Amíg a pénzel foglalkozik addig engem sem zavar bárki bármit mondd! Csak 1 kis infó h miért mondom ezt mióta feljöttünk újra 1. osztályba nem zártunk negatív szezont sőt nyereséges volt a szezonunk (mármint pénzben) és ez a mai labdarúgásban nem kis szó h nem vagyunk adósságban (mint a Real, MU, Arsenal sorolhatnám a NAGYON hosszú listát) szal maradjon csak és ha lesz 1 sportigazgatónk aki annyira ért a focihoz mint Blanc a pénzhez akk nagyszerű vezetőségünk lesz!!

Ismeretlen_150170 2010.06.01. 16:06:49

Blanc + 200 millió = Viareggio kupa, de hívjuk csak Blanc kupának!

zzz 2010.06.01. 16:44:56

Az egyik legelismertebb utánpótlástorna Európában. Semmi köze a felnőtt csapathoz...

Ismeretlen_128149 2010.06.01. 16:53:46

Amúgy Blanc a pénzügyeket jól intézi. A focihoz semmit nem ért...

milo 2010.06.01. 17:06:02

juvem: te ismeretes vagy a pénzügyi világban, hogy ennyire tudod mekkora zseni Blanc? Szerintem ez a nyereség felér egy stagnálással, meg azzal hogy jövőre a gatyánk is rámegy a szurkolók és a BL miatti pénzkiesésre. És igazából azt se értem, hogy miért is jó nekünk az, hogy mi éppenséggel nyereségesek vagyunk. Az általad említett csapatok tele vannak adósságokkal, hitelekkel mégis ezerszer jobban megy nekik a szekér és ott bírnak maradni az elitben. Igazából engem nem érdekel, hogy nyereségesek vagyunk-e 1-1 évben, ha egyszer normálisan befektetne a klub játékosokba akár milliós hitelek felvételéből, az idővel megtérülne. Minél jobban megy egy csapatnak annál többen szurkolnak, annál több mezt vesznek, annál több televíziós és reklám jogot tudnak eladni. Blancnak ehhez nincs töke, hogy meglépje, ezért nem való ide, nem való sikerklubok vezetői pozícióiba. Viareggio kupáról meg annyit, hogy hol vannak a remeklő fiataljaink? Mind kölcsönbe meg a padra száműzve örökre.

Ismeretlen_149085 2010.06.01. 17:22:19

Kár, hogy még semmilyen lépés nem történt a csapatépítés terén. Szerintem már rég le kellett volna igazolni 1-2 játékost, és kihasználni, hogy sok nagycsapatnál még edzőkérdés van. Simán le lehetett volna csapni mondjuk Vargasra, de mi bevárjuk, hogy Capello az Inter edzője legyen, és megelőzzön... A Barca már megszerezte Villát, valahogy így képzeltem volna nálunk is.

Ati 2010.06.01. 17:31:58

milo: igenis fontos, hogy évről-évre nyereséges legyen a csapat. Ugyanis pár év múlva az uefa büntetni fogja (akár európai kupákból való kizárással is) a veszteséges, hitelből élő csapatokat. A MU-nak pl. sokszáz millió font tartozása van. Kiváncsi vagyok, hogy fognak kilábalni belőle pár év alatt... És az sem lesz megoldás, ha van egy milliárdos tulajdonos és az nyomja a pénzt a csapatba. Az uefa ugyanolyan kölcsönnek tekinti azt is. Ha jól tudom az egyetlen ilyen lehetőség a részvénykibocsátás lesz amit elfogad az uefa, de az abból befolyó pénzt is utánpótlásra, vagy infrastruktúra fejlesztésre kell majd fordítani. Pont valamelyik nap olvastam, hogy 12 vagy 13 élvonalbeli angol csapat van (mu, pool, city, chelsea stb.), amelyik olyan szarul áll pénzügyileg, hogy ha nem változtatnak, pár év múlva büntet az uefa. Úgy gondolom, hogy igenis örülhetünk neki, hogy profitot termel a klub.

Arnijuve 2010.06.01. 17:56:33

énis úgygondolom hogy a pénzügyekhez nagyon ért de a focihoz semmit.... nagyon fontos lesz pár áv múlva hogy nelegyen adósságunk ugyanis ahogy ati írta büntet az uefa...pl 30 milliós adóssággal már bl-ben nemis lehet indulni ha jóltudom... csak könyörgöm ne nyilatkozzon sokszor

babo410 2010.06.01. 18:23:42

Igen is jó, hogy nincs adósságunk. Csak jó lenne ebből látni is valamit. Meg azt nem értem, hogy miért jó, hogy csak olaszból veszünk játékosokat?

milo 2010.06.01. 18:44:32

Ati: Azért nem fog az olyan egyszerűen menni. Nem kis visszhangja lesz egy ilyen uefa döntésnek. Fontosnak tartom én is hogy évről-évre legyen bevétel. Nem arra gondoltam hogy szezonról szezonra hitelből kelljen élni. babo410: Pont ezt próbáltam kifejteni, hogy miért nem látunk semmit. Egyébként remélem rámcáfolnak és építenek idén egy ütős kis csapatot mecénások és kölcsönök nélkül. Meg azt is hogy amik eddig felrebbentek a csapattal kapcsolatban csak ócska pletykák, mert lássuk be 90%a irreális vagy butaság lenne.

Tony 2010.06.01. 19:59:01

Blanc-nak első sorban nem a pénzügyek állása miatt kellene távoznia,hanem mert 1ike volt annak a dilettáns bagázsnak akinek munkája végül a Bl helyezés elvesztésébe került. Ahogy Gigli meg Secco elment,elmehetne ő is,vagy húzza meg magát és ne is halljak többé róla.

juveen 2010.06.01. 20:16:25

Babo410: Azért kell Olasz fiatalokból építkeznünk, mert mi Olasz csapat vagyunk. Ne legyünk már Sinter, akinek csak a tulaja Olasz,más köze pedig nincs a hazájához. Én 1et értek vele ebben! A Juve vér olasz klub! Persze kellenek külföldi játékosok is,de én azt szeretném,ha a többség olasz lenne,és így vernénk nyakon azintert!!))))

juveen 2010.06.01. 20:26:51

Ja! nem zsoldosok kellenek ide,akiket csak a pénz érdekel...hanem olaszok,akik tudják mekkora jelentősége van ezt a csíkos mezt viselni. Akiknek a Juve egy álom volt gyerekkorukban,és érzik a felelősséget a vállukon..csak így lehet még 1 DP! Nem azt mondom,vannak üdítő kivételek (Nedved) akik tudták mit is jelent ez,és hűségesek voltak végig.. De nem szeretném ha olyan játékospolitikát követnénk mint azinter

-mjz- 2010.06.01. 22:12:13

TAKARODHATNA EZ A NEMISTUDOMEZMIEZ?!?!

juvem 2010.06.01. 22:25:16

milo: mivel egy nagy klub vagyunk rengeteg kiadásunk (fizetések, új stadion stb) és közben még üzemeltetni a klubot ami szerintem egy eléggé összerakott dolog nem tartom kis dolognak! és nem stagnálunk hanem mióta feljutottunk nem zártunk negatív szezont egyszer sem tartunk 1 szintet és az előbb említettekkel ez elég nehéz lehet (stadi fizuk) SZERINTEM?! itt nem Blanckot kell okolni a helyzetért az edzőt főkép... nrm zudta motiválni játékosait ami még egy megyei szintű edzőnél is fontos (meccs után kaptok 1-1 sört ha jók vagytok pl) Secco akinek enm sok jó húzása volt a játékospiacon őket tekinthetitek bűnbaknak ink mint 1 olyan embert aki főkép a gazdasági dolgokért felel... FORZA JUVE

babo410 2010.06.02. 00:56:07

Juvem! Nem azzal van kifogásom, hogy olaszokat veszünk, azt már korábban kifejtettem többször is, hogy jó, de azt nem értem, hogy miért csak olasz csapatból? Mert eddig a legtöbb pletyka ilyenekről szólt. Meg olyan játékosokról, akik tényleg pletykák. És miért nem lehet külföldről hozni játékost? Több tehetséget lehetne halászni. De mondjuk mindegy is ki jön, csak az e EL-ben legyen valami elfogadható, meg a bajnokságban. Mondjuk, ha úgy esnénk ki EL-ből valahol a vége előtt nem sokkal, meg lennénk 3-ok, hogy azt látnám, hogy ez a csapat már majdnem, és csak kicsi hiányzik, de a köv szezonban meg lehet, akkor elégedet lennék. Addig meg csak a remény, meg az olyan pletykák maradnak, amik még pletyinek is rosszak. Eddig nem a legjobb pletykák vannak! Remélem csak azok!

juvem 2010.06.02. 07:03:33

babo410: szerintem azért akarunk kb csak olasz csapatból vásárolni mert annak picit kisebb a rizikófaktora vagyis hogy a játékosnak mennyire fexik az olasz labdarúgás! am a pletykákkal én sem értek nagyon egyet Vargas, Pazzini ez a 2 pletyka számomra ok és nekik örülnék, volt a Robinho-s pletyka... 1 álom lenne de esélytelen mert mindenkép a Santosban akar maradni meg ha elmegy nálunk "jobb" klubba fog szerződni! Criscito visszahozatala ok még de a többi játékos kicsit zsákbamacska számomra h elbírják e egy nagy klub mezét nem csak a Catania-ét pl... na mind1 sok kérdőjel van itt én csak a szimplán Blanc utálóknak mondtam akiknek semmi érvük nincs csak mert szar a csapat okolni kell az egész vezetőséget! Am meg most az igazolásokhoz visszatérve örülök Marrotának mert így valszeg kellemes csalódás fog érni köv szezonban mert sok játékos nekem nem kéne akikről folyik a pletyi... na mind1 ennyi a véleményem:) FORZA JUVE;)

Joeker 2010.06.02. 18:47:03

Arról vitázni, hogy jó-e a Juventus gazdaságpolitikája vagy sem, szerintem blőd dolog. Miért nem veszünk fel 10 millió eurós hiteleket és vásárolunk 50-60 milliós játékosokat?... A jövőre nem kell gondolni, csak arra, hogy holnap jó legyen a csapat? Említették már többen az UEFA szankcióit. Nagyon is üdvözlöm az ötletet és szerintem ha nem változik a helyzet, akkor ez be is fog következni. Az európai foci lassan "Bezzeg futball lesz". Hitelből könnyű tündökölni... egy darabig. Ez szokott úgy kinézni grafikonokon, hogy 10 pontos ugrást 40 pontos esés követ... remélem ezen kluboknál beigazolódik, hogy eladták magukat és aki megvette -miután kivette a pénzét- végignézi, ahogy lassan elfonnyadnak, aztán teli zsebbel távozik.

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1851) bajnokság (3381) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (913) elemzés (40) előzetes (859) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1647) játékosokról (9911) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2430) meccsek (4154) mercato (4137) nyilatkozat (7438) Olasz Kupa (326) összefoglaló (410) pletyka (4167) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (174) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (287) video (200) Címkefelhő
süti beállítások módosítása