Elégedetlenek a szurkolók, Zebina és Melo kereszttűz alatt - Frissítve

A Juventus rajongói nehezen viselik szeretett csapatuk hanyatlását.

Különösen két játékos körül forr a levegő, mégpedig Jonathan Zebina és Felipe Melo különbözött össze ismét a csapat szurkolóival.

A francia védőt kiállították a Fulham elleni találkozó hajrájában Damien Duff megrúgásáért, és Zebina a pályáról lesétálva félreérthetetlen jelekkel üzent a Bianconerit buzdító nézők egy részének.

"Ez annak a mintegy 30 huligánnak és rasszistának szólt, akik csak azért utaztak Londonba, hogy minket inzultáljanak." - mondta Zebina a találkozót követően.

"Már a bemelegítéstől kezdve megtaláltak engem és Felipe Melót. Elegem van ebből a helyzetből. Tudom, hogy nem játszottam túl sokat az elmúlt években, de az nem az én hibám volt, és most szeretném a legjobbamat nyújtani."

"Ezeknek az embereknek abba kell hagyniuk ezt. A lefújás után több tapsot kaptunk a Fulham szurkolóitól, mint a Juventus drukkereitől. Sajnálom a mutogatást, nyilván nem volt jó példa a gyerekeknek. Amúgy nem értem, miért küldtek le. Cannavaro kiállítása után nagyon nehéz volt."

Felipe Melo sem ápol túl jó kapcsolatot a Juve szurkolóival. A brazil játékos már a hét végi, Siena elleni meccsen is összekülönbözött néhány ultrával, amikor visszaszólt néhány bekiabálást követően. A középpályást természetesen a Fulham ellen is megtalálta néhány néző.

"Nem érdekelnek ezek a szurkolók. Engem azért fizetnek, hogy a pályán a Juve mezéért harcoljak, és pontosan ezt teszem." - mondta Melo a tegnapi 4-1 után.

"Talán a szurkolóink tanulhatnának a Fulham drukkereitől, hiszen az angolok akkor is támogatták a csapatukat, amikor azok vesztésre álltak."

UPDATE 1: Felipe Melo a Tuttosport számára hozzátette: "Csatáztam, mindent megtettem, amit a szurkolók kértek tőlem. Mit akarnak még?"

"Tudom, hogy most hallgatnom kellene, de a Fulham elleni meccs után nem beszélhetnének rólam. (mármint a teljesítménye miatt)"

"A Sampdoria ellen szükségünk lesz a szurkolókra, ugyanazon az oldalon állunk. Ha a csapat és a szurkolók újra össze tudnak fogni, akkor elérhetjük a Bajnokok Ligája részvételt érő helyet. Ha folytatódik a szembenállás, akkor minden nehezebb lesz."

"Azért jöttem ide, hogy bajnok legyek és a BL-ben szerepeljek. Már csak a negyedik hely maradt, de én megteszem a dolgom."

Természetesen az Olaszországba visszatérő csapatot sem fogadták ünnepelve a szurkolók. Jelentések szerint a Juve repülőjét éjjel kettőkor ultrák csoportjai várták, akik elégedetlenségüknek adtak hangot.

A Tuttosport szerint az ultrák magyarázatot követeltek a tegnapi, és az egész idényben jellemző produkcióra. Azt is szerették volna megtudni, hogy egy héten belül miért fordult két játékos is - Zebina és Felipe Melo - a szurkolók ellen.

Roberto Bettega és Alessandro Del Piero próbált beszélni a tömeggel, 15 percet töltöttek a felbőszült tüntetőkkel. A csapat ma utazik Vinovóba, ahol a várakozások szerint ismét tüntetők várhatják őket.

UPDATE 2: A klub közleményt adott ki, melyben - bár név nélkül - de kritizálja a szurkolókkal összetűzésbe kerülő játékosok viselkedését.

"A csalódást keltő eredmény miatt érzett frusztráció nem teszi jogossá azt a viselkedést, mely hasztalanul növeli a feszültséget, emellett pedig rombolja a klubról kialakult képet is."

"A csapatnak vissza kell nyernie a teljes egységességét a pályán, ami majd a szurkolók támogatását is élvezi. A mostani gondok leküzésében döntő szerepe van a szurkolók támogatása miatt visszanyerhető önbizalomnak."

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr964652119

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

halex 2010.03.19. 16:38:45

Zebina bemutatását sikerült lefényképeznem. (utolso előtti kép.) http://jalbum.net/browse/user/album/531600/ amikor a Juvesok elhagyták a pályát, a Juve szurkolok felállva tapsolták a Fulham játékosokat. ez szimpatikus vol.

Victor90 2010.03.19. 18:11:15

Tényleg???Nem is nagyon csodálkozok ezen!

Ismeretlen_153094 2010.03.19. 18:12:01

Ezt a haszontalan francia f.szt meg kell büntetnie a klubnak, mert szégyent hozott a csapatra. Ha nem tud uralkodni magán a JUVE mezét viselve, akkor takarodjon el a p.csába. Amúgy is a világ 8. csodája, hogy még mindig itt lopja a napot.

AlexDeLarge 2010.03.19. 18:36:04

hát nem szép amit Zebina csinált de azért meg lehet érteni nehéz bármit is csinálni ugy hogy csak azt hallod hogy ilyen szar vagy meg olyan...persze utálom Zebinát de ebben szerintem nincs igazuk a szurkolóknak nekik az lenne a feladatuk hogy mindig buzdítsák a csapatot nem pedig az hogy szidják. Forza Juve!

Ismeretlen_22017 2010.03.19. 18:38:31

Igen, sajnos Olaszországban ilyenek a szurkolók - bár szerintem nálunk is, mi is ilyenek vagyunk. Ahelyett, hogy támogatná(n)k a csapatot a legnehezebb pillanatokban, inkább még jobban támadják/juk.

Ismeretlen_53881 2010.03.19. 19:23:43

Persze, mi szurkolók sem vagyunk szentek. De azért van egy ok-okozati dolog is. Melo reagálása számomra egyenesen taszító.

buub 2010.03.19. 19:46:26

Komolyan ezt a Melo nevű gyereket egyre nagyobb patkánynak tartom, ugat pedig még focizni se tud...

babo410 2010.03.19. 20:13:00

Melonak úgy érzem nincs helye a csapatban, helyére egy támadó kp-t kell venni, és akkor is vannak hárman a vkp-k. Elég nem? Szerintem azért a szurkolók is gondolkozhatnának, hogy buzdithatnák inkább a csapatot ahelyett, hogy inzultálnák a játékosokat! Remélem nyáron változások lesznek, mert így halott az egész, és jövőre nagyon szomorúak leszünk.

Ismeretlen_118238 2010.03.19. 21:02:29

Sok esetben nem értek egyet az ultrákkal, de egy valamit nem lehet figyelmen kívül hagyni. A mai focisták abból a pénzéből élnek elég jó körülmények között, amiből a szurkolók kimennek a meccsre, megveszik a mezeket, ajándéktárgyakat, leülnek a TV elé. Tehát az aki fizet, annak lehetnek elvárásai. Ha már nem tudnak a Juve múltjához méltóan játszani, akkor legalább ne kritizálják azokat, akik eltartják őket.

Ismeretlen_22017 2010.03.19. 21:35:14

Igen, mondjuk ebben is van valami.

Tony 2010.03.19. 22:38:17

De azt is figyelembe kell venni,h a szurkolók között is van különbség,mi kisebb-nagyobb hévvel,de itthonról szurkolunk,más lehetőségünk nincs is. De ezek a szurkolók az életüket,egzisztenciájukat,mindent feladva elmennek a világ végére is,h szurkoljanak,lehet h a nagyapjuk és annak az apja is fan volt,láttak már közelről 1000+1 Juvét és érthető h felemelik a hangjukat ezek a bohócok ellen akik sorozatosan szégyent hoznak erre a klubra,nem tesznek meg mindent,és ez látszik,ezt nem lehet elfogadni(szó nélkül meg még kevésbé).

Ismeretlen_102246 2010.03.19. 22:54:16

Igen, de a játékosokon felül a szurkolók sem tesznek azzal jót, ha romboló kritikát eresztenek el a vélt "bűnösök" felé. Akármennyire is joguk van hozzá ez csak ront a helyzeten. Ha valaki értelmes kritikát fogalmaz meg és nem anyáz, az már teljesen más lapra tartozik. Ha valaki jegyet vesz, mert szórakozni akar, attól még senki sem garantálja azt neki, hogy jól fog szórakozni. Nincs rajta a jegyen, hogy hé gyerekek, ma 5 góllal nyerünk... Nincs ilyen. Egy jegyet kap az ember, ahol szurkolhat azért, hogy a kedvenc csapata nyerjen. Az egésznek kétes a kimenete és ez benne van a pakliban. A mostani Juventus esetében ez hatványozottan igaz, azaz jelenleg egy középcsapatot kell buzdítanunk. Ezt el kellene fogadni és akkor talán tudunk előre lépni. Persze tudom, hogy a Juvénak nem itt van a helye, Én sem erről álmodtam nyilván és az álmokat hosszabb távon nem is szabad lejjebb adni, de jelenleg el kell fogadni, hogy a szezon végéig ennek a csapatnak a 4. hely megszerzése is maga a csoda lenne. A döntéseket úgysem mi hozzuk, hanem az a vezetőség, aminek alkalmatlanságát vagy magának a vezetőségnek, vagy a részvényeseknek kell észrevenni... ez ügyben a lehető legrosszabb dolog, ha mi szurkolók fellázadunk és erőszakkal próbálunk meg változtatni a dolgokon. Miért a lehető legrosszabb? Mert ez így egyenlő lenne egy forradalommal, ahol a "nép" mindig új rendszert akar... lásd a nagy francia forradalmat, vagy a Real Madridot, ahol szinte biztos, hogy egy újabb edzőváltás következik, ha nem nyerik meg a spanyol bajnokságot. A szurkolók többsége tudatlan és ha nem kap egyből sikert a pénzéért, akkor már mindjárt a bűnbako(ka)t keresi. Az egészben az a legszomorúbb, hogy ez már rég ördögi kör. A játékosoknak rosszul esik a kritika -> nagyobb a nyomás és nem mernek játszani -> rosszabb eredmények -> több a kritika és a többi. Itt sajnos már nagyon nagy változások kellenek, hogy ebből az ördögi körből pozitívan ki tudjunk jönni. Ha Zebina és Melo nem képesek a szurkolók egy részének indulatait elengedni a fülük mellett, akkor el kell őket adni... és ez csak egy kis lépés sok más lépés mellett.

Ismeretlen_142775 2010.03.20. 01:41:58

Azért azt ne felejtsük el, hogy az ultrák azért többet tettek le az asztalra (ahogy korábban is írták, elutaznak a külföldi meccsekre, kiállnak a csapat mellett, stb.)míg sok játékos max pár évet tölt/töltött el a klubnál. Szerencsére olaszországban nagy a befolyása a szurkolóknak, tiszteljük őket.

Ismeretlen_53881 2010.03.20. 07:43:10

Én általában nem csípem az ultrák megmozdulásait, de most szvsz igazuk van. Melo még egy éve sincs itt, még semmit sem tett le az asztalra, és mégis olyan hangnemben beszél, ami elfogadhatatlan. Fütyültek már ki mást is, anyáztak mást is, de általában a játékos nem szól vissza. Lehajtja a fejét, és befogja a száját, mert nagyon jól tudja, hogy - ahogy corvinus81 is írta - hogy egy játékos a szurkolókból él. Azt pedig ne felejtsük el, hogy az egész nem úgy kezdődik, hogy néhány szurkoló elkezd random anyázni. Ez a szar teljesítménnyel kezdődik. És ha én szarul teljesítek évi több száz millió forintért, akkor az a legkevesebb, hogy befogom a szám.

Ismeretlen_149085 2010.03.20. 11:08:59

Ebben a szezonban tényleg minden rossz megtörténik, ami megtörténhet a csapattal. Azt viszont nem hiszem, hogy el kell fogadni, hogy középcsapat lennénk. Nem szabad. A Juve továbbra is egy nagy márkanév, a legnyereségesebb olasz klub, sajnos idén minden rosszul sül el, és a minden szinten ott lévő hibák, amatőrizmusok mellé hihetetlen pech is társul. Ne feledjük, hogy tavaly egy elfogadható szezont produkáltunk és azóta gyökeres változtatások nem történtek, amik indokolnák az ahhoz képest messze elmaradó teljesítményt. Ahogy ShyrKahn is írja, ördögi körbe került a csapat, folyamatos sérülések, össztűz mindenkire stb. Hiszem, hogy jövőre képesek leszünk jól szerepelni. Idén pedig a 4. helyet meg kell szerezni, most már csak erre kell koncentrálni.

babo410 2010.03.20. 12:30:46

Lehet Ferrara is bevált volna, csak túl sok a sérült. De pont a legnagyobb gondot nem tudják kiszűrni, ez a szégyen! Végre nem Vinovoban kéne edzeni!!!!!!!!!

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1852) bajnokság (3391) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (922) elemzés (40) előzetes (861) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1648) játékosokról (9926) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2434) meccsek (4169) mercato (4145) nyilatkozat (7451) Olasz Kupa (331) összefoglaló (413) pletyka (4176) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (174) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (288) video (201) Címkefelhő
süti beállítások módosítása