Három védős formáció az edzésen

Alberto Zaccheroni a tegnapi edzésen a három védős formációval kísérletezett.

Alberto Zaccheroni

A szakember pénteken vette át a Juventus irányítását, de a vasárnapi, Lazio elleni mérkőzésen idő hiányában még a Ferrara által megálmodott 4-3-1-2 formációban küldte pályára a csapatot.

Torinói hírek szerint a tegnap délutáni edzésen Zaccheroni a három védős felállást próbálgatta, melyben Cannavaro, Legrottaglie és Chiellini alkotta a hátsó sort.

Ez a formáció még Ferrara elképzeléseinél is radikálisabb váltást jelentene a Bianconeri számára, hiszen a csapat évek óta négy védővel állt fel.

Zaccheroni egyébként szeret három védővel dolgozni, hiszen az Udinese csapatánál a 3-4-3-at alkalmazta, míg a Milannál a 3-4-1-2 formációval ért el sikereket.

Azonban, ha azt nézzük, hogy a Juventus utolsó kilenc mérkőzésén mindig kapott gólt, elég nagy rizikónak tűnik a három védős felállás.

"Szeretném végre lezárni azt a tévhitet, hogy csak a támadásokkal foglalkozom. A három támadós formációhoz négy játékosból álló középpálya kell, mely a támadásokat, és a védekezést is hatékonyan segíteni tudja. Ennek megfelelően a védelemben csak három játékosnak marad hely."

A csapat egyébként zárt kapuk mögött végzi az edzéseket, így csak a kiszivárgott pletykákra lehet hagyatkozni, de ezek szerint a hétvégi mérkőzésen a belső középpályán Candreva és Felipe Melo, míg a széleken Cáceres és De Ceglie kap lehetőséget a három védő előtt.

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr374651905

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

spider81 2010.02.03. 09:50:50

Hát ez érdekes lesz! Bár szerintem De Ceglie + Caceres inkább a védekezéssel lesz elfoglalva és kiváncsi vagyok,hogy a gyorsnak nem nevezhető 3 védőnk hogyan fogja megoldani a védekezést....van egy olyan érzésem,hogy ezzel egy kicsit elkéstünk....de nem legyen igazam! Másik szemszögből viszont talán több segítsége lesz a csatár triónknak a támadásban!De ki lesz a trió?AmaGyuri+D.P+Diego?

vizi8 2010.02.03. 09:57:03

Tetszene ez a stílusú felállás, bár én inkább Legró helyett Zebina v. Grygerát tenném be. Caceres és De Ceglie így szerintem többet tud felfutni szélen mert 3 ember marad hátul a 2 helyett. Elől nem hiszem hogy 3 támadó lesz, inkábba milánnál használt 3-4-1-2 taktika mely leginkább feküdne nekik. Bár ez csak a saját véleményem, mivel Diego így elég nagy segítséget fog kapni a szélekről, ezáltal nem kell bejátszania a támadó sor mögötti egész pályát.

babo410 2010.02.03. 10:41:38

Sztem ehhez a felálláshoz kellene Nedved által emlegetett Hamsik, Ribéry, és nagyon jó, gyors védők, mert amíg ilyen lasú a védelem, félő, hogy a 4 kp, de legalább kettő folyton a védekezéssel lesz elfoglalva. De bízom benne, hogy ez bejön, mert ha már nem vettünk jó védőket, de a többi poszton jobbak vannak, akkor logikus, hogy ott kell több ember, ahol jobb a minőség. Pláne, ha be tudnak segíteni a védekezésben, vagy mi több, nem is kell annyit védekezni, hanem lehet haladni előre.

babo410 2010.02.03. 10:43:55

Grygera lehet, hogy lehetőséget fog majd kapni a későbbiekben, de most az eltiltását fogja tölteni Sissikoval egyetemben.

DelPiero86 2010.02.03. 11:05:50

Ez a felállás nemis lenne rossz, ha lenne Camonk, és egy MArchisionk a szélekre, de jelenleg nincs!Caceres még azt mondom okés, De Ceglie azonban hát ugyan az mint Molinaro volt..fut küzd, de ennyi!Zebinat meg nehogy betegyük már kezdőbe,Legro szar formában is fényévekkel jobb nála..ő is csak futkozna előre, az emberek meg üresen maradnak róla mint mindig!

ronny34 2010.02.03. 11:10:26

Nekem az a bajom ezzel a felállással, hogy szinte az összes védő fel lenne használva. Mi lesz, ha kidől vki a 3 belső védőből?

babo410 2010.02.03. 11:14:52

Ja és jó lenne, ha a mester vmit kitalálna a befejezésekre is, mert sajna 100 helyzetből is csak kb 1-2 menne be! Sajna nem tudjuk eltalálni a kaput, vagy ha igen, akkor meg vele együtt a kapust is! Ezen is javítani kéne, mert amíg ebben nem javulunk, addig nem fogunk meccseket nyerni. de lehet ez inkább csak az önbizalom hiánya, mert vertük idén 3-1-re a Romat, 5-öt rúgtunk a Sampnak és az Atalantanak. Akkor ez csak is önbizalom hiány lehet!És a mutatónk így néz ki a bajnokságban: 4gy-2d-1v-1d-2gy-1v-2gy-1v-1gy-6v-1d Elég szar! Nem tudunk, csak 2 győzelmes sorozatokat? Elején meg vitt előre a lelkesedés. Új edző, új remények. Meg az új játékosok is lelkesebbek voltak! Aztán a kezdeti lelkesedés meghalt. és jött a 4 győzelemre rögtön 2 döntetlen, 1 vereség, és még egy döntetlen. Már akkor olyan sorozatot hoztunk össze, amire Ferrarat úgy kivágták, hogy csak úgy lesett. Decemberben mr rég érett a váltás. És ha ehhez hozzávesszük a BL szereplést még rémesebb. Csoda, hogy mostanra a csapat nem hisz magában? A vezetőséget remélem nyáron úgy vágják ki, mint macskát szarni! Ilyen teljesítmény után ennyit húzni a dolgot! És mindig így van! Akkor reagálnak a dolgokra, mikor már késő. A nyári igazolásoknál is látszik a tehetetlenség. Nagy nevet nem tudnak hozni, és addig szaroznak míg az eladó fél visszalép. Meg utolsó pillanatban eszmélve hoznak vkit, akit szinte bagóért meg lehet szerezni, mert szabadulnának tőle, de nem kell senkinek. De még így is jó drágán ránk sózzák az illetőt! Mert a vezetőség hülye. D'Agostinot is azért akarták annyiért adni, mert bíztak benne, hogy a vezetők megveszik annyiért, csak aztán találták Melot, akiért oda tudták adni az eddig jobb Zanettit. Remélem Melo megmutatja, hogy jobb, megéri az árát. Remélem Zaccheronival sikeresebbek leszünk, mert nagyon kell a BL helyezés!!! És nyárra új vezetőséget akarok, mert jövőre nagyobb égés jöhet, ha tovább rombolja a csapatot a dilettánsok gyülekezete!

DelPiero86 2010.02.03. 11:17:04

Abban is van valami..feláll a szőr a hátamon ha egy Zebinanak kell helyettesitenie ..Bár akkor még mindig ottvan Grosso,meg Caceres..jólenne már egy épkézláb keret...ennyi sérült... Viszont egy Camo-Sissoko-Melo-Marchiso/Giovi Középpálya nem lenne rossz... meg az sem hogy elöl lenne egy fasza 3as ..

jst 2010.02.03. 11:58:55

tőlem akár egy védővel is felállhatunk, ha több gólt rúgunk, mint kapunk. Ilyen egyszerű ez a foci.

Ismeretlen_149053 2010.02.03. 12:21:10

Ez így van jst! :) Én kipróbálnék néhány fiatalt és pl. Amaurit jegelném egy kicsit, túl sok esélyt kapott a bizonyításra amivel szerintem nem élt….. lehet, hogy Legro helyett is kipróbálnék valakit pl. Bamba, hadd tanuljon az öregektől élesben…. Nagy veszteni valónk nem lenne. Forza Juventus!

edgar 2010.02.03. 12:37:14

nem tűnik ez rossz elképzelésnek.caceres+deceglie amúgyis sokszor segítik a támadást, így három védővel nem lenne akkora rizikó, hogy visszaérnek-e. teljes keretnél középső kp-ra biztos hogy Sissoko-Marchisiot raknám a támadóhármas meg Camo-Iaquinta-Diego lenne nálam. egyébként nagyon tetszett a lazio elleni meccsen, hogy sissoko egyre többször bekapcsolódott a támadójátékba is.ez régebben ritkább volt, pedig szerintem hasznos. talán most azért mert melo is játszott mellette. ki kellene próbálni ezt a háromvédős felállást valami barátságos meccsen...hát igen kár hogy erre most nincs lehetőség csak élesben.

vizi8 2010.02.03. 12:54:20

A 3 védős játékot Ranipapa is kipróbálta- hozzáteszem igen jól játszottunk-, de neki valahogy nem tetszett.

Ismeretlen_137779 2010.02.03. 13:05:13

Szerintem kb. így fog kinézni: Del Piero Amauri Diego F.Melo Candreva De Ceglie Cáceres Chiellini Canna Legro Buffon Kíváncsi leszek, hogy a széleket hogy oldjuk meg...

Ismeretlen_137779 2010.02.03. 13:06:32

Vááá nem sikerült rendesen beilleszteni... :D Szóval De Ceglie és Cáceres kicsit a középhátvédek előtt és a középpályások között lesznek, és úgy kéne felfutniuk...

Ismeretlen_137779 2010.02.03. 13:07:52

*középpályások mögött Jézusom, nem tudok írni, lőjetek tarkón... xD

carlos44 2010.02.03. 13:14:26

De Cegliet én nagyon hanyagolnám még a kezdő közeléből is. Ránk jellemző, h egy ilyen ember kezdő lehet...egy JUVENTUSBAN! Szégyen, h ő Nedved "utódja" jelenleg. de hát abból kell élni amink van. Remélem a sérültek hamar felélednek és menni fog ez a taktik. Papíron legalábbis nem sz@r! :)

pedronegro 2010.02.03. 13:27:46

Az idén már annyi formációt kipróbáltunk hogy egy próbát ez is megér. Ha jól emlékszem anno játszottunk már 3 védővel azt hiszem zidane idején de akkor nagyon jó belső védőink voltak: iuliano, montero, toricelli vagy ugye ferrara. A A két szélen meg di livio, pessotto vagy conte játszott. Zidane irányított a két csatár mögött deschamp meg davids "takarított" és labdát szerzett. Ez ilyen 3-4-1-2 volt szerintem. Ez most is jobb volna mint ez a 3-4-3! Hol lesz itt Alex? Neki csak a két csatáros szitu jó! És Diego? Most akkor még se irányító? A két szélen de ceglie meg caceres azért meg kevés lesz. Nekem kockázatosnak tűnik ez a felállás sokan nem az igazi posztjukon fognak játszani. Ha viszont lesz gio meg camo akkor ők ki mehetnek a szélekre caceres meg vissza hátulra chiellini és canna mellé. De elől fogalmam sincs hogy lenne jó de szerintem diego irányító vagy jó volna már ezt eldönteni!

pedronegro 2010.02.03. 14:36:31

amennyiben nem ismerném Zac eddig alkalmazott felállásait, amik ugye szintén 3 védősek, akkor azt mondanám ez nagy húzás tőle, mármint hogy észre vette hogy nics minőségi szélső játékos hátul ezért ne erőltessük! De végülis nekem mindegy hogy rá jött vagy csak a kedvelt formációit akarja alkalmazni, a konklúzió ugyanaz. Grygera, Grosso, Zebina nem tudja ellátni ezt a feladatot, vagy védekezni vagy támadni vagy egyiket se tudnak. Caceres felfutásokban jó de a védekezése elég pontatlan, ezért logikusnak tűnik hogy játsszon előrébb és futkározzon a szélen és a védekezés inkább a 3 belső védőre hárul. De Ceglie-nek is jobban fekhet ez a szerepkör meg most nincs is más aki itt játszhatna. A három védő igazából még is több mint négy. Kevesebbet fognak előrébb menni meg hárman jobban eltudnak "takarítani" mindenkit meg canna legro chiellini hármas sokkal erősebb mintha négy védő lenne de az grossoval és grygerával. A három belső védővel valószínű hogy a rögzített szitukból kapott gólokat is jobban fogjuk majd hárítani. Összefoglalva kockázatos de elméletileg az ismert hibákhoz és az adott játékosok képességeihez képpest ez egy nagyon jó megoldás lehet! A végén még megkedvelem ezt a Zac-ot! :)

Ismeretlen_128760 2010.02.03. 15:03:42

Én meg azt mondom, hogy éppen a védekezésre kellene nagyobb hangsúlyt fektetni, egy olasz csapatnak ne a Barca legyen már a példaképe, sokkal inkább a Chelsea...

wiltore 2010.02.03. 15:40:20

juve27 vmilyen szinten igazat adok, de vmilyen szinten nem.. sajna el kell kezdeni szép focit játszani az olasz bajnokságban, hogy jöjjenek a nézők főleg hozzánk majd az új stadionba... inkább ne a Chelsea re hasonlítsunk, inkább olyan csapatra hasonlítsunk mint a NAGY JUVE mit nagyon várunk... remélem végre elkezdődik a feltámadásunk... Forza Juve!!!

Ismeretlen_128149 2010.02.03. 16:32:53

Sok probléma van a 3védős Rendszerrel.A játékosok, Cáceres és Grosso mégha Grosso Ferrara irányítása alatt nem is volt egy isten, nagyon jó szélső hátvédek. Cáceres nagyon jól ad be szélröl és gyors, és mint tudjuk igazából Grosso se botlábú(azért világbajnok Olaszország!)...4-4-2 az egyélrtelműen jó felállás ha teljes a keret, mert egy nagyon jó hátvéd 4es, előtt sokkal magabiztosabban tudnak játszani a játékosok. Sissoko,Melo,Poulsen védekező középpályás, Diego az irányító, a két szélre és Diego helyére meg a maradék játékosok bekerülhetnek. Minden tiszteletem Zaccheroni-é, de VB előtt vagyunk, és kell a játéklehetőség mindenkinek aki megérdemli a VB-t, és nem az ilyen suta Legrottaglie kell h 3védős rendszerbe az nem tudja csak lefutni akinek ninsc lába.

Tony 2010.02.03. 16:37:47

Szerintem ez 1 vicc! 3 védős játékot maximum úgy lehet játszani,ha az a 3 védő fiatal,gyors és erős,na most itt a 3ból 1 ilyen van. Plusz ha 1 megsérül kit rak a helyére? Nem hiszem h most az lenne a megoldás h 1 kituggya hány éves bevált módszert 1 fél évre kinevezett ember kezdi el megreformálni és 8 vereség után kísérletezni. Zacch 1 vicc.

Ismeretlen_146333 2010.02.03. 16:55:11

Gio nála sem fog beférni! Sajnálom mert amikor a pályán van sztem jól teljesít,feldobja a csapat játékát és üde színfoltja a meccseknek! Nem naon értem miért nem játszik! Kicsit elgondolkodtató! Jó Ranieri nem bírta, Ferraranak más elképzelései voltak...de most? Talán nagyképű lehet edzésen vagy link nem tudom h miért nem alapember egy edzőnknél sem. Nálam rejtély! Már csak ilyenekre tudok gondolni h edzéseken nem ad bele mindent vagy hasonló! Télleg nem értem! Az én kezdőm ha 3 védős rendszerben vagyunk és senki sem sérült: Buffon Caceres Chiellini Grosso Sissoko Melo Camoranesi Diego Candreva Gio Amauri/Iaqunita Sztem elég ütős kis csapat lenne! Del Piero örök kedvenc de sajna ő már nem tud annyit hozzáadni! Vannak klasszis megmozdulásai,de már naon kevés sajnos. Amauri fel kéne h javuljon naon! Az ő góljai és tavalyi szezon eleji jó játéka naon hiányzik! És neked egyik nagy kedvencem Camoranesi hiánya is meglátszik! Remélem innentől eindul vmi! Forza Juve!!!!!!!!!! Örökre

Alessandro 2010.02.03. 19:39:33

Ki lehet próbálni, de Cáseres és De Ceglie miatt ez inkább egy 5 védős felállás, viszont most még sok a hiányzó, kényszerhelyzetben van Zacc és tényleg kevés a középső védőnk hogy hosszútávon sikeres legyen ezzel a taktikai felállással a csapat.

Ismeretlen_135937 2010.02.04. 07:53:44

Minik: Azért gratulálok, hogy beraktad Amaurit, Alexet meg nem. Annyi energiával, amiből előbbi formába lendül, Del Piero 15 évet fiatalodik. :)Mellesleg az utolsó két bajnokin Sanyi legalább szerzett gólt, Ama ennek közelébe sem került Egyébként Gio-ra tényleg szükség lenne. Volt ősszel 1-2 meccs, amikor Diegoval nagyot játszottak együtt!

pedronegro 2010.02.04. 09:24:01

Most nem tudom mi a bajotok ezzel a 3 védős taktikával!!! Simán ki lehet próbálni pláne egy Livorno ellen. Meg ezeket a taktikai dolgokat egyébként sem kell ezt ilyen mereven felfogni!!! Értsétek meg nincsenek olyan szélső védőink akik mind védekezésben mind támadásban felveszik a versenyt. Grosso, vicc kategória és azért mert 4 éve a vb-n nagyon ment ne ki csak ezért itt ne legyen kezdő. Meg senki ne legyen kezdő csak azért hogy mehessen a vb-re!!! A 3 védő egyébként is inkább 5 mert a két szélsőnek ebben a felállásban is vissza kell zárnia, plusz a 3 belső védő eggyel több mint a ketttő!!! Ha már a taktikát nem értitek legalább számolni tudjatok! Nem utolsó sorban ha már új edző lett akkor csináljuk úgy ahogy ő gondolja és miután nem megy csak azután kritizáljuk!

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1852) bajnokság (3391) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (922) elemzés (40) előzetes (861) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1648) játékosokról (9926) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2434) meccsek (4169) mercato (4145) nyilatkozat (7451) Olasz Kupa (331) összefoglaló (413) pletyka (4176) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (174) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (288) video (201) Címkefelhő
süti beállítások módosítása