Claudio Gentile: "A futball nem a balerináknak való"

Az elmúlt egy hónap nem Ferrara és nem a Juventus hónapja volt. Sorozatos megalázóbbnál megalázóbb vereségek, és úgy tűnik nincs kiút.

Mikor már a szurkoló azt hinné, hogy ennél lentebb nincs, és ennél már csak jobb lehet, akkor kapunk egy - a korábbiakhoz - hasonló pofont, és a csapat a mélyebbnél is nagyobb mélysége zuhan.

Már sokszor beszéltünk edzőváltásról bejegyzésekben, hozzászólásokban, de ez a mai napig várat magára, és bár - mi Juventus szurkolók - a legtöbben egyetértünk abban, hogy Ferrara jelenleg a leggyengébb láncszem, azonban velem szemben sokan Hiddinket látnák a legszívesebben helyetteseként.

A furcsaság az, hogy amikor Claudio Gentile nevét hozom szóba, úgy érzem, sokan nem tudják, kiről is beszélek. Ez a rövidebb bemutató jellegű bejegyzés éppen azt a célt szolgálja, hogy akik nem ismerik a címben idézett Juve legendát, képet kapjanak arról, hogy miért is nem egy elemű a Ferrara helyére érkező lehetséges edzők listája.

Játékosként

Mindenekelőtt leszögezném, hogy Claudio Gentile egy igazi Juventus legenda, aki a valaha élt legkeményebb védője a klubnak. Ebben talán a jelenlegi edző Ciro Ferrara hasonlít is rá, de sok mindenben - nem meglepő módon - nagy a különbség közöttük.

Következzék néhány szemelvény a játékos pályafutásából.

Visszatérve a régi szép időkbe, amikor még emberfogást használtak a területvédekezés helyett, Ő számított az uralkodónak. Ha pályára lépett egy támadó úgy, hogy Gentile fogta, akkor legfeljebb közepesen játszhatott, de jól semmiképpen sem...

Ez már akkoriban is annyira elfogadott dolog volt, hogy egy aranylabda szavazáson Gentile meg is viccelte Kevin Keegant: "if i was marking you, you wouldn't have won this award!" - mondta, ami a mark ige kétértelműségére épít, hiszen ezzel fejezik ki az angolok az ember fogást és a szavazatot is. Magyarul ez ennek megfelelően nem fordítható le egyértelműen, de valami hasonlót jelent: "Ha én foglak/szavazok rád, nem nyerted volna meg ezt a címet."

Claudio Gentilét bízták meg annó Diego Maradona fogásával is, amiben szintén nem vallott kudarcot, és például az Ő fantasztikus teljesítményének is köszönhető Olaszország '82-es VB címe.

A Juventus színeiben 1973-ban debütált, és összesen 283 mérkőzésen lépett pályára 11 év alatt. Scudettót ez idő alatt 5 alkalommal nyert a csapattal. Az akkori Juventus bővelkedett a jobbnál jobb játékosokban és világbajnokokban. 1982-ben csapattársai voltak: Roberto Bettega, Michel Platini, Zbigniew Boniek, Antonio Cabrini, Claudio Cesare Prandelli, Paolo Rossi, Gaetano Scirea, Dino Zoff, hogy csak a manapság legjobban csengő neveket említsem.

Gentile és Scirea sziklaszilárd belső védő kettőst alkottak. Akkortájt minden bizonnyal a legjobbat a világon.

Gentile mestere volt a kemény és pontos szereléseknek, míg Scirea az elegancia és a pályán látás kiválósága volt, azaz tökéletesen kiegészítették egymást. Többek között ez a különbség a mai Juventus és az akkori Juventus között, hiszen manapság már csak Chiellini hasonlítható ehhez az említett két játékoshoz, Cannavaro és Legrottaglie - az utóbbi fél év alapján - semmiképpen.

A játékos sikerei évszámokban

  • Scudetto: 1974-75, 76-77, 77-78, 80-81, 81-82
  • Olasz Kupa: 1978-79, 82-83
  • UEFA Kupa: 1976-77
  • KEK: 1983-84
  • Európa Szuperkupa: 1984
  • Világbajnoki cím: 1982

Edzőként

Gentile 2000. októberétől 2006. júliusáig irányíthatta az olasz U21-es válogatottat. Ezalatt az idő alatt az olasz szurkolók töbsége megszerette, hiszen a csapattal olyan játékot játszatott, ami a hatékonyságon, eredményességen kívül szemet gyönyörködtető is volt.

2004-ben Európa trónjára ért az utánpótlás válogatottal, míg az az évi Olimpián az elődöntőben attól az argentín válogatottól kapott ki (bronzérmes lett), aminek a soraiban többek között olyan nevek voltak találhatók, mint Carlos Tévez, Mascherano, Saviola, és Ayala. Az olasz csapatban akkor szerepelt például Daniel de Rossi, Chiellini, Gilardino.

A 2004-es siker után egy bukta következett, hiszen a 2006-os Európa Bajnokságon már a csoportkörök után sikerült kiesniük a harmadik helyen. Megjegyzem, hogy akkor a csoportból a későbbi döntőt játszó két csapat jutott tovább, Hollandia és Ukrajna. Ezt követően - a szurkolók bánatára és megdöbbenésére - leváltották az U21 éléről, és helyét Pierluigi Casiraghi vette át.

Emberként

Játékosként viccességéről is híres volt, ám edzőként karizmatikus és kemény, határozott személyiségjegyeiről is ismerik.

Összegzés

Ismeri az olasz futballt, ismeri a Juventus győztes mentalitását, ismeri a klubot, van hat év edzői tapasztalata, edzői stílusa népszerű és tökéletesen beleillik a klub eddigi tradíciójába, szemléletébe, miszerint a kispadra csak olyan ember érkezhet, aki a csapat volt játékosa és/vagy olasz nemzetiségű.

Aki úgy gondolja, hogy felesleges volt róla írnom ennyit, az fontolja meg, hogy a napokban többek között a Corriere dello Sport is felhozta őt, mint Ferrara lehetséges utódját (Hiddink, Zoff, Scolari, Vialli mellett), a La Gazzetta dello Sportban a megkérdezettek többsége Hiddink után Őt látná a legszivesebben a kispadon, valamint egy olasz rádiós interjúban azt nyilatkozta, hogy szívesen elfogadná a Juventus vezetőedzői állását, amennyiben azt felkínálnák neki.

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr214651727

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ismeretlen_53881 2009.12.26. 08:53:41

Én nem értem, miért "nyomod" őt ennyire. Sem felnőtt-, sem klubcsapatot nem irányított még soha, ergo semmi tapasztalata nincs. Ha új edzőt hoznak, az mindenképpen egy tapasztalt, öreg róka legyen. Ettől függetlenül Gentile pályafutása megsüvegelendő.

Ismeretlen_102194 2009.12.26. 09:01:15

De még mindig nem értem hogy az olasz U21-es eredményei miatt miért lehetne jó és megfelelő edző egy olyan klubnál ahol nem csak olasz játékosok is vannak, pl. pont egy problémás brazil szekció, stb? Ez csak egy kérdés és no off! én személy szerint Hiddinket sokkal jobb és eredményesebb edzőnek tartom, és örülnék neki de ha Gentile lesz az új edző akkor sem dőlök a kardomba mert Ferraránál lassan Várhidi Petike is jobb!Egyszerűen nincs meg az összhang, a csapategység!!!Ez tisztán látszik!

Alessandro 2009.12.26. 09:13:28

A játékos pályafutása tényleg óriási, én például nem hallottam túl sokat róla, szóval jó olvasni a csapat egykori nagy klasszisairól, akik kevésbé voltak ismertek mint Platini vagy Bettega. Mivel eddig leginkább csak fiatalokkal foglalkozott, nem lehet azt mondani hogy ő lenne a legjobb megoldás, hiszen Ferrara is dolgozott az utánpótlással, még sem ad nekik elég lehetőséget, de ettől függetlenül örülni fogok ha Ferrara megy, az új edzővel kezdetben mindenképpen először max fél éves szerződést szabadna kötni, már azt is sokra tartanám ha a mutatott játékban előbbre tudnánk lépni ez akár Gentilével is sikerülhet, de kétségtelen hogy vannak nevesebb edzők akikben jobban tudnánk bízni mivel már bizonyítottak.

Csabah 2009.12.26. 10:33:44

Ezt a játékosból lett edzőt már anno Deschamps-nál megjátszottuk. Bevált a csapatot felvitte 1 vereséggel mindösszesen újból a Seria A-ba! Nem kellett a vezetőségnek(mint mindig bal.aszok voltak) Úgyhogy azóta volt Ranieri, és most ismét Ferrara aki játékosbol lett edző, de ő nem vált be! Mi nem a Barcelona, és Gardiola vagyunk, ezt kellene megérteni! Úgyhogy most már ide komoly edző kell, szakmai tudással!! Amúgy a cikk jó!

Ismeretlen_143983 2009.12.26. 11:57:53

Nekem is teccik a cikk... Hiddinknek viszont nem örülnék... Védő posztra talán érdemes lenne elgondolkodni a marseillei taiwo-n..:Dsztem tehetséges. Mi a véleményetek?

Ismeretlen_128149 2009.12.26. 12:26:59

Őt nem ismerem milyen edző, viszont Hidinkről és Scolariról egy két szóban nyilatkoznék: Hiddink: Keménykezű edző, aki összekapná ezt a bandát, ha csak nem arról van szó, h a játékosok Ciro menesztését akarják! Hiddinknél Giovinco nagy valószínűséggel kezdő lenne, olyasmi játékstílusban mint 2008ban az EB-n Arshavin(aki emlékszik rá az tudja...) Továbbá egy gyors, hosszú passzokra is épülő moder Európai focit játszatna a csapattal! Scolari: Giovinco és Diego remek párost alkothatnának nála, mert az irányítót és a jó, gyors, teknikás szélsőket ő is nagyon szereti...A nagy kérdés viszont az lenne, hogy az ő szép focit játszó csapata feltudná-e venni a versenyt a keménykedős olasz csapatokkal, egyszóval képes lenne-e a bajnokságban maradandót alkotni...

Ismeretlen_128149 2009.12.26. 12:29:11

Juve94 kérdésedre azt válaszolnám, hogy Taiwo nem rossz, sőt tényleg tehetséges, viszont nekünk nem feltétlen ő rá lenne szükségünk...Én a Rómából Mexes-t hoznám el! Chiellinivel remek párost alkotnának, mind a ketten azért tapasztaltak már, erősek, jol fejelnek, jól rúgnak, és kiválóan védekeznek!

Ismeretlen_135915 2009.12.26. 12:35:06

Nagyon jó a cikk ShyrKahn! Nálam ettől függetlenül Hiddink a befutó. Megköveteli a rendet a csapatban!

süci 2009.12.26. 12:42:57

Az első hozzászólóval egyet kell értenem, én sem hinném, hogy ő lenne a mi emberünk. Számomra zsákbamacska lenne megint a dolog. Szóval jöjjön egy tapasztalt, tökös ürge, aki tudja mit akar.

pruxta 2009.12.26. 13:09:24

Sztem az eddig felmerült nevek közül Hiddink után ő a legjobb. Scolari, Zaccheroni szintű bukott edző ne jöjjön egy bajban lévő csapathoz, de kísérletezni sem kellene. Talán a bajnokságban még van egy kis esélyünk, meg kellene ragadni.

Ismeretlen_102246 2009.12.26. 13:09:33

Diego28, Juve94, Csabah: Köszönöm, igyekeztem a lényeges dolgokat összeszedni. Miért erőltetem annyira? Erre a bejegyzésben is találhattok egy bekezdést: "Ismeri az olasz futballt, ismeri a Juventus győztes mentalitását, ismeri a klubot, van hat év edzői tapasztalata, edzői stílusa népszerű és tökéletesen beleillik a klub eddigi tradíciójába, szemléletébe, miszerint a kispadra csak olyan ember érkezhet, aki a csapat volt játékosa és/vagy olasz nemzetiségű." Ezen felül a 6 év edzői pályafutás jóval több, mint amennyit Ferrara eltölthetett utánpótlás edzőként, azaz tapasztalatban a két ember összevethetetlen szvsz. Hiddink nálam nem illik bele a tradíciókba és most ez a nagy kizúgás az orosz válogatottal nem éppen a jó oldalát mutatja. Ráadásul életében nem dolgozott, vagy játszott még olaszhonban, ami még kétesebbé teszi az esetleges sikerességét itt. Nem mondom azt, hogy vele nem lehetnénk sikeresek, csak annyit, hogy a fentebbi érvek alapján Én nagyobb zsákbamacskának tartom, mint például Claudio Gentile-t, vagy akár Arigo Sacchi-t. Tökösségben egyébként Gentile is nagyon ott van a szeren. Ezt valószínű a játékospályafutásából mentette át :)

Ismeretlen_53881 2009.12.26. 13:20:20

De afölött valahogy mindig sikerül átsiklanod, hogy sem klub-, sem pedig felnőttcsapatot nem edzett még soha. ;) Nem hinném, hogy egy gödörben lévő Juventusnál kellene kezdenie. Erre vannak nála sokkal megfelelőbb személyek.

Tony 2009.12.26. 13:31:53

A cikk jó. ShyrKahn: én tisztelem ezt a hagyományokhoz/olaszsághoz való hozzáállásodat,de passerby-vel kell 1et értenem. Az sem mind1,hogy U21 v. Juventus. Itt 7ről 7re bizonyítani kell,elvárások vannak,teljesen más és az ő tapasztalata ehhez btosan kevés. Nem év eleje van,h kezdjen vmit,itt már nem érünk rá kísérletezni!Olyan ember kell aki már bizonyított! Ha lenne olyan olasz edző én is arra szavaznék,de én nem látok.A felsoroltak közül pedig csak Hiddink!

Ismeretlen_102194 2009.12.26. 13:32:00

És az is érdekes hogy mindig csak az oroszok legutolsó kudarcát emlegeted és mondjuk a remek eb-szereplést sohasem!Továbbra is NO Off!-ban maradva felhívnám figyelmed az ő sikereire illetve pedagógiai tudására is hiszen volt hogy éppen tűzoltásra érkezett/asszem Betis/ és azt is sikerült megoldania! 1984–1987 PSV Eindhoven (segédedző) 1987–1990 PSV Eindhoven 1990–1991 Fenerbahçe 1991–1994 Valencia 1995–1998 Hollandia 1998–1999 Real Madrid 1999–2000 Real Betis 2000–2002 Dél-Korea 2002–2006 PSV Eindhoven 2005–2006 Ausztrália 2006– Oroszország 2009 Chelsea És persze azt már csak a rend kedvéért említeném meg hogy sem angliában sem oroszországban nem dolgozott azelőtt mielőtt oda igazolt volna! Kérdésem hogy ezt hol olvastad? : "....tökéletesen beleillik a klub eddigi tradíciójába, szemléletébe, miszerint a kispadra csak olyan ember érkezhet, aki a csapat volt játékosa és/vagy olasz nemzetiségű." "- érdekelne.

Ismeretlen_102194 2009.12.26. 13:37:19

Talán a 88-as bek győzelem a PSV-vel sem a véletlen műve, hogy a sok holland bajnoki és kupagyőzelmet már ne is említsem..... Egyébként a cikk jó, mégha nem feltétlen egyezik a véleményünk;)

harciretek 2009.12.26. 13:55:29

Ha olyan nagyon jó edző és annyira szereti mindenki a stílusát, akkor miért nincs 3 éve munkája? Félre ne értsetek, szerintem is egy kemény edző kéne a Juventus élére, aki Del Pierot sérülése után nem rakja mindjárt a kezdőbe a Bordeaux elleni sorsdöntő BL meccsen, hanem a padra küldi, és akitől ezt Del Piero elfogadja. Szóval ez csak egy példa volt, de én egy ilyen edzőt akarok, akinek tekintélye van a játékosai előtt és a szakmában. Attól, hogy kemény volt játékosként és karakteres ember, nem biztos, hogy edzőként is ugyanilyen színvonalat tud hozni (pl. Ferrara). A leírtak alapján ő pont olyan, mint Ferrara, azzal a különbséggel, hogy 6 évig volt az U21 kapitánya, ami nálam nem elég! Ez a Juventus és nem egy ifi csapat, itt nem feltörekvő fiatalokat kell pályára küldeni, hanem világsztárokkal együtt dolgozni napról napra, és fenntartani az elszántságukat, motiváltságukat minden ellenfél ellen, legyen az a Crotone elleni olasz kupameccs vagy Bayern München elleni BL találkozó. Nálam is Hiddink és Benitez az, akik a jelenleg talán megszerezhető edzők közül megfelelőnek tűnnek. Ők bárhova mentek, mindenhol alkottak, van stílusuk, van tekintélyük. Scolari, Riykaard olyan csapatokkal értek el sikereket, amiket épp a csúcson lévő játékosok alkottak, ha fel kell rázni egy csapatot, arra már nem alkalmasak (saját megfigyelés: az ilyen edző csak akkor ugrál a partvonal mellett, ha vezet a csapata, ha ki van kapva, akkor szomorú ábrázattal áll a kispad mellett - ez az ismertetőjegye ennek az edzőtípusnak, amibe Ranieri és Ferrara is sajnos beletartoznak :) A többiek: Gentile, Prandelli,... beválhatnak, de az ő nevük nekem nem garancia, nálam tehát Hiddink, Benitez!

babo410 2009.12.26. 14:47:02

Harciretek! Sztem Prandelli mióta a Fiornál van csak elért vmit! És idén nem a legerősebb a 4 BL résztvevő olasz csapat közül a Fior, de mégis ők mentek tovább a legjobb eredménnyel! Sőt! Ők nagyon erős csoportból jutottak túl! Gentilével én is úgy vagyok, hogy semmivel sem nagyobb garancia a sikerekre, mint Ferrara. Aztán meg Ferrarat is mindenki istenítette, meg a keretre zt mondták, hogy sokkal erősebb a zinterénél! Meg idén akár BL-t és bajnokságot is nyerhetünk. És ezt neves hozzáértő emberek mondták. És a Milant meg leírták. Hát ez pont fordítva lett! Remélem, ha marad Ferrara, akkor feladja az eddigi taktikát, és belátja, hogy kinek hol a helye! Mert ha ezt a két meccset is bukjuk, amit még kapott, akkor még az EL helyek is kérdésessé válhatnak, ha meg nyer, akkor marad, és végig bukdácsolni fogunk, hogy a végén egy 8. helynek is örülhetünk. Remélem a legjobbakat!

Ismeretlen_102246 2009.12.26. 15:07:21

passerby: Nemhagyom figyelmen kívül, de ennyi erővel korábban Gasperini se lett volna alkalmas egy felnőtt csapat vezetésére. Igaz Gentile U21 válogatottat irányított, ami nem napi szintű munkát kér, de szerintem egy válogatottat éppen ezért nehezeb b is összerakni, ti. nem tudod igazán követni, hogy a egyes játékosok milyen erőnlétben vannak, milyen szinten vannak, mennyit fejlődtek előre, vagy vissza. asveed: Utolsó kérdésedre a válasz. A tradíciót említve beszédes lehet, ha végignézed a Juventust vezető edzők listáját. Mind olasz és/vagy volt Juve játékos. Lehet akad kivétel... kívülről nem ismerem a listát, de az elmúlt 30 év alatt nem látok erre ellenpéldát. Az a tradíció, ami helyel közzel működött 100 évig, szerintem működne a továbbiakban is, annyi kitétellel, hogy a választott edző legyen sikeres és tapasztaltabb... Ha ezt belefoglajuk, akkor Ranieri és Ferrara máris helytelen döntésnek tűnik, de Gentile pl. nem, hiszen volt már Európa bajnok csapatával. harciretek: "Ha olyan nagyon jó edző és annyira szereti mindenki a stílusát, akkor miért nincs 3 éve munkája?" - Jó kérdés, de éppen olan jó kérdés lenne az, hogy vajon Lippinek miért nem volt 2 évig, majd későb 1 évig mukája? A választ ismerjük. Gentile is kapott felkéréseket, de nem fogadta el azokat. Ilyen egyszerű a válasz. Egy U21 után és jobb teljesítmény után vélhetően tud válogatni és mindent nem akart elvállalni, valamint a menesztése biztosan arra késztette, hogy átgondoljon egy-két dolgot. Ennek többsége feltételezés, de attól még lehet igaz. Hiddink nagyon jó edző, aki korábban nagyszerű eredményeket ért el máshol. Ez önmagában még nem jelenti azt, hogy Olaszországban - ahol oly kevés a külföldi edző - is sikeres lenne. Mourinho-t mondhatnánk ellenpéldának, de Ő eleve egy bajnok csapatot vett át és bizony a sajtó és a közvélemény is alaposan kikezdte... jobban, mint Angliában. Valószínűaz olaszok patriótiozmusa is szerepet játszhat ebben. Nem viselik túlságosan Mourinho nagyképű és szurkáló stílusát. Vajon Hiddink ezzel jól boldogulna? Vajon megérne 10 millát per év? Vajon Gentile jobb lehetne? Nem tudjuk biztosan, de nálam a már említett sikeres tradíciók (és a mellé tett kiegészítés) miatt a mérleg nyelve Gentile felé billen. Ez ilyen egyszerű. Lehet velem egyet nem érteni. Mindenkinek szíve joga, hogy kiben lát többet. Én próbáltam Gentile mellett érvelni és láttatni, hogy nem olyan rossz alternatíváról van szó. Ezzel együtt, ha valakit nem sikerült meggyőznöm, akkor nem sikerült. Ez benne van a pakliban. Mindenkinek van előítélete arról, hogy mit gondol jónak és mit nem. Mindeki leteszi valaki mellett a voksát. Én Gentilére teszem.

Ismeretlen_102246 2009.12.26. 15:12:09

Sok a helyesírási hiba az előző hozzászólásomban, de ettől még a mondanivalóm érthető kell, hogy legyen... bloggerként is elnézést kérek a sok hibáért.

-mJz- 2009.12.26. 15:41:59

Asveed: Várhidi "petike" egy komplex edzői háttérrel rendelkező szakember, aki mellesleg a az elmult 15 év legszebb focijával előálló magyar nemzeti 11et hozta létre, bár ez a zsidráknak nem tetszett ezért menesztették.Bocs a politikai kis betekintőért tudom, h nem szabad.:D de ez még szerintem nem minősült annak.

Ismeretlen_53881 2009.12.26. 15:46:16

Izé, ne sarkítsunk már ennyire, Gasperini nem egy gödörben levő Juventusnál kezdte. Először tanulgatott egy Serie C-s csapatnál - Crotone -, majd átvette a Genoa-t, ami akkor Serie B-s volt. Ugye nem kell mondani, mennyire más a két út. Senki sem mondta, hogy utánpótlásedzőkból nem lehet jó szakember, de egy teljesen tapasztalatlan trénert most kinevezni a Juve élére elég nagy felelőtlenség lenne. Lehet emlegetni, hogy u21-nél milyen sikeres volt, meg eb-t nyert, de az nem számít semmit, mert klubszinten semmit nem tud felmutatni. És ugye a Juventus egy felnőttekből álló klubcsapat. Ha Gentie tényleg annyira nagy ász, akkor vállaljon munkát - a győztes vb után pihenő Lippiéhez hasonlítani Gentile szünetét is elég nagy jóindulatra vall. Biztos tárt karokkal fogadnák őt is egy Serie C-s, esetleg B-s csapatnál, ott bizonyítson, aztán ha beválik, akkor - és akkor is csak esetleg - el lehetne gondolkodni rajta. Ferrarának is ezt az utat kellett volna bejárni talán. Ne kövessük már el kétszer ugyanazt a hibát.

Ismeretlen_102246 2009.12.26. 15:58:56

"Senki sem mondta, hogy utánpótlás edzőkból nem lehet jó szakember" - nekem úgy tűnik, ha nem is közvetve, de írtak itt néhányan ilyet. Ez nem lenne sztem ugyanaz a hiba, amit most követett el a vezetősség. Ferrarának gyakorlatilag 0 a tapasztalata, hiszen sem klubcsapatot, sem ifi válogatottat nem vezetett korábban (max egy-két hónapig), nemhogy címig juttatott volna bármilyen csapatot is, így a két edző egy szintre helyezést erős túlzásnak érzem. "Lehet emlegetni, hogy u21-nél milyen sikeres volt, meg eb-t nyert, de az nem számít semmit, mert klubszinten semmit nem tud felmutatni." Ez részben igaz (klubszinten semmit sem tud felmutatni), de én azt az állítást megkérdőjelezném, hogy ez a két munka valóban olyan távol áll-e egymástól, hogy ilyen messzemenő következtetéseket vonjunk le belőle ("ez nem számít semmit" -re célzok). Erős túlzásokba esel te is, holott úgy kezdted a mondanivalód, hogy sarkítok.

Ismeretlen_53881 2009.12.26. 16:04:51

Az, hogy egy klubcsapatot és válogatottat irányítani nem ugyanaz, minden, csak nem túlzás. Ez tény ugyanis. Főleg abban az esetben, ha Gentile csak az egyiket tette eddig. Felesleges vitatkoznunk, egyrészt szokás szerint most sem értünk egyet, másrészt a vezetőség nem fogja végleg tökönszúrni magát azzal, hogy Gentile-t nevezi ki.

steven-h 2009.12.26. 16:22:42

Szerintem végre rábizhatjuk magunkat a vezetőségre, vagyis inkább Bettegára ő meg fogja találni a megfelelő edzőt. Személy szerint nekem teljesen mind1 ki ül le a padra Hiddink,Gentile,Benitez,Scolari csak végre azt lássam a csapaton hogy küzd, motivált, nem létezik más elfogadható eredmény csak a győzelem, és e mellett még látványos is a játék.

Ismeretlen_102194 2009.12.26. 16:55:53

mjz : -Látom szíveden viseled Péter sorsát, bár nem értem miért húztad fel magad ennyire ezen???Kb, írhattam volna Mészöly Gézát vagy Aczél Zoltánt is mert a lényeg nem ezen van!;) De ha már így alakult, te sem gondolhatod komolyan hogy az ő eredményeit(már ha voltak?) senki nem ismerte el ebben az országban és csupán egy "vallási csoport" tagjai távolították el mert pl. bajusza van indokkal! És ha annyira jó szakember akkor biztos nem egy szigetszentmiklósnál kellett volna senyvednie meg a sport1-2-n táblázni néha faszságokat beszélve!Részemről lezárva!

Ismeretlen_137099 2009.12.26. 20:56:01

Shyrt Gentile témában nem lehet meggyőzni:)Sokan próbálták már:)De biztos nem lesz edzőnk úgyh fölösleges rajta vitatkozni.Egy tapasztaltabb tréner fog érkezni ha érkezik.

Ismeretlen_109592 2009.12.26. 23:08:27

en mar ferrara elott is hiddinkre szavaztam volna. azt azonban meg kell emlitsem, hogy ahogy elneztem hiddink nem egy olyan edzo aki sokat ul egy klubbnal. ha tenyleg olyan jo (sajat magam is megkerdojelezem), akkor miert nem egy fergusson? szerintem rovid tavu megoldasokkal nem megyunk semmire, de nem bannam ha jonne hiddink. gentile-t ferrara tipusnak latom. az egesz mostani helyzetben az nem tetszik h sokan bantjak ferrarat. nem kellene. ha mas edzo is lesz helyette, en remelem h megmarad a juvenal vmi posztot betoltve.

r-m-c 2009.12.26. 23:10:02

asveed: nem senyvedt ITT (én ugyanis 'miklósi vagyok), mindent megkapott arra a rövid időre amit akart...kapott egy jobb ajánlatot oszt jónapot

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1851) bajnokság (3377) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (909) elemzés (40) előzetes (857) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1647) játékosokról (9904) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2428) meccsek (4146) mercato (4135) nyilatkozat (7431) Olasz Kupa (323) összefoglaló (408) pletyka (4165) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (174) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (287) video (197) Címkefelhő
süti beállítások módosítása