Ferrara: "Vissza kell vágnunk"

Ciro Ferrarának vasárnap nem lesz sok választási lehetősége a támadók kiválasztásánál: Trezeguet és Iaquinta sérültek, így csak Del Piero és Amauri állnak a tréner rendelkezésére, ám a brazil csatár combizom sérülést szenvedett a Bordeaux ellen, így ő nem edzhetett együtt a csapattal.

Ettől függetlenül Ferrara bízik benne, hogy Amauri teljesen felépül vasárnapra.

"Csak akkor lép pályára, ha megfelelő kondícióban lesz. A játékosok gyakran lépnek pályára kisebb sérülésekkel, de nem tudom, mennyire súlyos a mostani sérülése, és mennyire hátráltatná a játékban."

Ciro Ferrara

Ha Amauri mégsem épül fel, még kevesebb opció közül lehet választani: vagy be kell vetni Immobilét az első perctől, vagy Del Pierót egyedüli csatárként kell pályára küldeni, ahogyan a pénteki edzésen gyakorolta a csapat.

"Alessandro számára teljesen új lenne a helyzet. Amauri hiányában ezt a felállást gyakoroltuk tegnap, de senki sem mondta, hogy ezt a verziót választjuk vasárnap. Immobile korábban is játszott már, de ez most más lesz. Nem hagyom, hogy a kora, vagy a tapasztalatlansága befolyásoljon."

Szóba került a Bordeaux-tól elszenvedett vereség, és a csapat állapota is:

"Elég rosszul érintett minket ez a vereség. Nagyon figyelnünk kell, hogy kezelni tudjuk ezt a helyzetet. Az lenne a legjobb, ha lenne egy folytonosság a játékunkban, de azt azért nem szabad hinnünk, hogy minden meccsünket meg tudjuk majd nyerni. Nincsenek verhetetlen csapatok, mindenkinél eljönnek a hullámvölgyek. Az a fontos, hogy tudjunk reagálni, fejlődni, és együtt küzdeni az eredményekért."

A Bordeaux elleni vereség után a lapok arról írtak, hogy Diego éles kritikával illette Ferrarát, ám a tréner most gyorsan véget vetett a pletykáknak.

"Diego azzal jött oda hozzám, hogy tisztázza a posztját, és miután beszéltünk, nyugodt és elégedett voltam, mert jó, ha egy játékos elmondhatja a véleményét. Mivel nem régóta játszik az olasz bajnokságban, és vannak nyelvi problémái is, talán rosszul jöttek át a mondatai. Tudom, mit gondol, mert elmondta szemtől szemben. És ha még azt is mondta volna, amit a sajtóban megírtak, akkor sem a médián keresztül válaszolnék neki, hanem személyesen."

A BL meccs után Buffon is nyilatkozott, aki védelmébe vette Diegót, Amaurit és Felipe Melót, mert ők kapták a legélesebb kritikát.

"Nagyon örültem Gigi szavainak, jól tette, hogy megvédte a csapattársait. Nem hiszem, hogy ők tehetnének a vereségről. Ahogyan korábban is mondtam, mindenki felel a csapat eredményeiért. Így kell lennie egy csapatnál. A nehéz pillanatokban mindig lennie kell valakinek, aki megvédi a többieket; ilyenkor mutatja meg magát az igazi vezér."

A sajtótájékoztatón az újságírók azt hányták Ferrara szemére, hogy a Juventus játéka eddig nem felel meg az elvárásoknak. A tréner erre így reagált:

"20 mérkőzés óta vagyok a Juventus edzője. Annyira rosszak lennénk a bajnokságban? Nem hiszem. A Bajnokok Ligája sokkal nehezebb, de számomra úgy tűnik, ott is versenyben vagyunk a legjobb csapatokkal. A Bordeaux ellen játszhattunk volna jobban is, de ettől függetlenül nem hiszem, hogy tragédia történt. Még mindig továbbjuthatunk a csoportból."

Ferrara ezután megpróbált inkább a Cagliari elleni mérkőzésről beszélni.

"Az a legveszélyesebb, ha nem szentelünk kellő figyelmet a Cagliarinak. Fontos, hogy nyomás legyen rajtunk, mert csak akkor játszhatunk a megfelelő elszántsággal. Ettől függetlenül nem hiszem, hogy a játékosaim ne lennének elég koncentráltak: súlyos hibát követnének el, ha másik mérkőzéssel foglalkoznának. Persze tisztában vagyok azzal, hogy az újságok most nem a Cagliari elleni találkozóval foglalkoznak. Ez veszélyt jelent, de a játékosaim intelligenciáján múlik, hogy megértsék, mások a céljaink, és más feladataink vannak, mint amikről a lapok írnak."

A legfontosabb cél most, hogy vasárnap begyűjtse a 3 pontot a Juventus.

"A Cagliari gyors és jól szervezett csapat. Veszélyes, és remekül támadó játékosaik vannak. A Milan ellen is megmutatták, mit tudnak. Nehéz dolgunk lesz, ha le akarjuk őket győzni. Mivel más fronton nem kell harcolniuk, így minden energiájukat a vasárnapi mérkőzésre fordíthatják."

Végül szóba kerültek a Balotelli elleni, szurkolói rigmusok is.

"Már az Udinese elleni mérkőzés után is nyilatkoztam, szóval tudják, mit gondolok: a rasszizmus, a diszkrimináció, és a mocskolódás minden formáját elítélem. Moratti és Zanetti nyilatkozatait viszont nem szeretném kommentálni. A Juventus minden tőle telhetőt megtesz, hogy elejét vegye ezeknek a rigmusoknak, és ezt a sport hatóságok is elismerik. Amikor Torinóba érkeztem, és a nápolyiakat gúnyoló dalokat hallottam, megkérdeztem magamtól: van valami bajuk velem? Nem tudom, mi a jó megoldás, de ez egy kemény harc, mert nekünk, olaszoknak, nagyon rossz a sport kultúránk: ha belépsz egy stadionba, azt láthatod, hogy a gyerekek a szüleikkel együtt üvöltenek az arcodba, és ezt egyszerűen nem értem... ha az én fiam is ilyesmit tenne, az biztos, hogy azonnal lekevernék neki egyet..."

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr144651569

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

babo410 2009.11.28. 22:57:36

Jól mondja kellene a folytonosság, de mondhatná azt is, hogy minden meccset nyerni kell, nem azt, hogy nem nyerhetünk mindig.Úgy kell játszani, mintha minden meccset megnyerhetnénk. Mert szinte mindet nyerhetnénk, és BL-ben mindet meg is kell, ha meg akarjuk nyerni, de bajnokságban se bukhatunk túl sokat, mert intert csak úgy előzhetjük be, ha nem botlunk szinte egyszer sem, max 1-2 alkalommal.

babo410 2009.11.28. 23:01:58

És ebből látszik, hogy milyen nagyszerű csapat is vagyunk, a csapattársak nem egymást hibáztatják, hanem kiállnak egymásért. Beismerik, ha rosszak voltak, és ne a másikra kenik, vagy bizonygatják, hogy ők pedig jól játszottak, vagy kifogásokat keresnek. "Túl sok tésztát ettek!"

Ismeretlen_128149 2009.11.29. 10:58:34

Pontosan, Kiállnak egymásért a csapattársak, sé ez nagyon jó. Igazi csapat, és Ferrara is normális edző, de valami hiányzik még szerintem így is. Oks, h kiállnak egymásért, meg megbeszélik a problémákat, de továbbra is sok a sérült, a csapat vagy rúg 5golt vagy mintha a pályán se lenne, ez nem csak a folytonosság...nincs erönlét? fejbe szétesnek? mi lehet ennek az oka?...erre kéne választ kapniuk, és a hibűkat kijavítani, sok motiváció, és egyből az igazi arcát mutatná a csapat...

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1851) bajnokság (3385) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (915) elemzés (40) előzetes (860) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1647) játékosokról (9916) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2430) meccsek (4158) mercato (4141) nyilatkozat (7440) Olasz Kupa (326) összefoglaló (411) pletyka (4171) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (174) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (287) video (200) Címkefelhő
süti beállítások módosítása