Mourinho a Juve szurkolókat támadja

Az Inter legutóbbi sajtókonferenciáján Jose Mourinho azt nyilatkozta, hogy a Juventus csapatát meg kellene büntetni azok után, ahogy szurkolói Mario Balotellivel bántak.

José Mourinho

Mourinho a hétvégi Juventus-Udinese mérkőzésen elhangzott, Balotellit is magába foglaló szurkolói énekek miatt vádaskodik a Bianconeri ellen.

A portugál tréner odáig ment, hogy azt állította, a torinóiak következő bajnokiját semleges pályán kellene megrendezni.

"Amíg Balotelli Barcelonában készült egy Bajnokok Ligája összecsapásra, egy olasz stadionban, olasz emberek gyalázták." mondta az Inter szakvezető.

"Meglátjuk hogyan alakul. Én szeretném, ha a Juventus-Inter meccs Torinóban lenne, de vannak szabályok, tehát lehetséges, hogy máshol kell lejátszani ezt a mérkőzést."

A portugál burkoltan célzott arra, hogy a Zebrák szurkolótábora rasszista megnyilvánulásokkal fordult Balotelli ellen.

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr524650337

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ismeretlen_102246 2009.11.24. 10:14:45

Szeretnéd mi, kis kuki? Szeretnéd, ha nem kellene Torino-ban lapulnia a csapatnak. Szvsz Balotelli azt kapja, amit megérdemel. Persze azt hogy egy edző védi a játékosát díjazom, de ez nem csak a védelemről szól... mintha kicsit fosna Torinoba jönni a csapatával. Talán a potenciális nagy vereségtől fél?

pedronegro 2009.11.24. 10:22:26

Nem ismerem az előzményeket de ha a juve ultrák szídták balotellit akkor sajnos a csapatot megbüntethetik mivel rasszizmusnak nincs helye a fociban sem és a bűntetés ebben az esetben teljesen jogos! Persze ehez mourinhonak semmi köze nem ő fogja eldönteni, persze ahoz joga van hogy elmondja a véleményét. Az egyébként szimpatikus volna hogy kiáll a játékosa mellett meg a rasszizmus ellen, de szerintem csak a juve szurkolókat akarja felbőszíteni ez ilyen tipikus mourinhos dolog! Nem hiszem hogy félne a juventustól az eddgi eredményei őt igazolják! Persze mi majd megpróbáljuk megnehezíteni a dolgukat! Hajrá Juve!

Zsotya 2009.11.24. 10:26:18

Na ez így már sok... A Juve szurkolókat rasszizmussal vádolni, holott évek óta van színesbőrű játékosunk, akik ráadásul nemegyszer kedvencek voltak/vannak (Davids, Thuram avagy Momo). Murinnyó felfoghatná már, h nem rasszisták vagyunk, hanem csak azt a kis hülyegyereket rühelljük, és ezzel nemcsak a Juve-szurkolók vannak így... Annak a meccsnek Torinóban kell lennie, és ott is lesz... Az edző bácsi meg elgondolkodhatna, h ha már olyan nagy edző, egy-két fülessel megnevelhetné a kis kedvencét, ha már a szüleinek nem sikeredett. Vagy fogad neki egy nevelőt, annyi fizuból kifutná...

Ismeretlen_53881 2009.11.24. 10:31:03

Pedig a büntetés jogos lenne, persze ezt nem Mourinhonak kellene eldöntenie. Az ilyen barmokat, akik szurkolás helyett gyalázkodnak, páros lábbal kellene kirúgni minden stadionból. Idióta csőcselék.

Ismeretlen_135917 2009.11.24. 10:41:31

A rigmus ami elhangzott: „Ha ugrálsz, meghal Balotelli” (’ Se saltelli, muore Balotelli’) forrás juventushungary.hu. Ez túlzó és valóban súlyos... Szeretném leszögezni, h a raszzizmus nem a pályára való és én soha nem az alapján ítéltem meg egy játékost (pl imádtam Davids és imádom Sissoko játékát) h milyen a származása! DE! Szerintem igaza van a Juve ultráinak és Balotelli azt kapja, amit megérdemel (itt talán a kiérdemelt a jobb kifejezés...) Itt nem a bőrszínről van szó az én olvasatomban, hanem arról, h mit csinál(t) a pályán. Tessék csak megnézni akár az inter Bologna elleni meccsét v a Magyar - Olasz U21-et! Egy undorítóan aljas játékos, aki borzasztó sportszerűtlen! Ez tény! Bármennyire is próbálja szépíteni murinnyó! Bennem is felment a pumpa (nem is egy ilyen eset volt), mikor alárúgdosott a magyar játékosoknak (labda sehol), utána meg nemh felsegítené, még a bíróra néz hülyén h mit képzel, h lefújta.... Az ilyen játékosoknak TILOS a focipálya közelébe menni!

Ismeretlen_53881 2009.11.24. 10:58:25

Balotelli nyilván nem egy megnyerő ember benyomását kelti a pályán, de ettől egy másik csapat szurkolóinak a saját mérkőzésükön miért vele kell foglalkozni, sőt gyalázniuk? Azt hiszik, hogy ők ettől jobbak, vagy mi? Ez az ultrák viselkedésének olyan balfasz ágazata, amit szerencsére soha nem fogok megérteni. Szólni kellene a barmoknak, hogy ezzel nem használnak a csapatnak, hanem éppen ellenkezőleg...

Ismeretlen_125607 2009.11.24. 11:26:09

Ebben az egyel most egyetértek, nincs helye semmilyen formában a rasszizmusnak. Az ilyen szurkolókat rövid időn belül el kell távolítani a pályák mellől, mert a morál még lejjebb megy,. Ami egyenesen arányos a szurkolók elmaradásával a meccseken.

Ismeretlen_22017 2009.11.24. 11:34:09

Úgy látom, néhányan kicsit összekeveritek a dolgokat. A szurkolók részéről szó sem volt rasszizmusról. Ez csak Balotelli ellen irányult. Annak, hogy ő színesbőrű, most nincs jelentősége. Inkább annak, hogy egy alattomos, sportszerűtlen kis tahó.

Ismeretlen_102246 2009.11.24. 11:35:51

Szerintem azért kell vele foglalkozni, mert talán ettől jobb belátásra tér. Senki sem szeret public enemy lenni. Szerintem jó, ha nyomást gyakorolnak rá és akkor talán szerényebb személyiség válik belőle és hasznos tagja lehet a nemzeti csapatnak is. Egyébként a hétköznapokban is így van ez mindenhol. Ha valaki úgy gondolja, hogy különb másoknál, kirekesztik. Nem csak automatikus nevelő célzat miatt, hanem mert senki sem szeret olyan ember közelében lenni, aki nagyképű. A szurkolók meg nem szeretik az olyan játékost, aki még nem sokat tett le az asztalra, nagyképű és csúfolódik (nyelvét nyújtogatja rájuk). Azt kapja, amit megérdemelt.

Ismeretlen_102246 2009.11.24. 11:37:34

És itt én valóban nem olvastam rasszizmusról, de a rigmusban sincs szó bőrszínről... nem tudom, hogy keveredett most ez ide.

Ismeretlen_108746 2009.11.24. 11:43:46

Ha tényleg az hangzott el, amit szoszkos írt, akkor ennek semmi köze a rasszizmushoz. Nem kell mindig farkast kiáltani. A rasszizmus minden formája elítélendő, s elfogadhatatlan ez nem kérdéses. Ugyanakkor a rivális csapatok közötti gyűlölködés a labdarúgás egyik velejárója, s a világ minden részén megtalálható (Juve-Inter, Real-Barca, Celtic-Rangers, Fradi-Újpest, Crvena Zvezda-Partizan stb.). Nem szép dolog a riválisok játékosait fikázni, de szerintem nem létezik olyan focimeccs, ahol ne történne ilyesmi. Mourinho jelenlegi nyilatkozata vihar egy pohár vízben.

Ismeretlen_117673 2009.11.24. 11:51:35

Itt nem rasszizmusról van szó. Ha Balotelli nem lenne ekkora köcsög ,akkor ugyanúgy elfogadnák őt szurkolók ,mint bármely más színesbőrű focistát. Ezek a kis beszólások inkább Balotelli személyének szólnak ,nem pedig a származásának.

Ismeretlen_53881 2009.11.24. 11:55:22

"Szerintem azért kell vele foglalkozni, mert talán ettől jobb belátásra tér. Senki sem szeret public enemy lenni. Szerintem jó, ha nyomást gyakorolnak rá és akkor talán szerényebb személyiség válik belőle és hasznos tagja lehet a nemzeti csapatnak is." Ezt te sem gondolod komolyan :) Ilyen alapon akkor el kellene rendelni az olasz szövetségnek, hogy minden meccsen a 20. és 35. perc között Balotellit szapulják a szurkolók, mert akkor majd megtér, kezes bárány lesz belőle, és világbajnoki címhez segíti a nemzeti csapatot. A pedagógia szerencsére nem így működik. Szerintem szerencsésebb, és jóval hasznosabb dolog, ha a szurkolók a saját csapatukat buzdítják, nem pedig mással foglalkoznak.

Viktor 2009.11.24. 11:58:59

Ez egyáltalán nem a rasszizmusról szól... Viszont az olasz tévések már foglalkoznak vele: http://href.hu/x/aohg

Ismeretlen_102246 2009.11.24. 12:08:41

Nem azt írtam, hogy biztos... azt, hogy talán. És fordítva: Ha valamire meg van a lehetőség, akkor az nem azt jelenti,hogy az egyenlő a lehetetlennel. Amíg van rá esély, hogy ettől megváltozik, addig nincs ezzel gond. A ma - országunkban is elfogadott - oly divatos nézőpont szerint a pedagógia lényegét, had ne minősítsem. Ami több ezer évig működött, annak lényege valószínű működne most is. IT forradalom és ezzel együtt felgyorsult világ ide-vagy oda. Azzal egyetértek, hogy a szurkoló foglalkozzon inkább a saját csapatával egészen addig, míg magára a szurkolóra nem tesz megjegyzést egy játékos. Lehet valaki lenyeli, ha állandóan nyújtogatják rá mások a nyelvüket, de az elfojtott indulatok sohasem vezetnek jóra... azaz sohasem szabad sokat nyelni. Inkább adják ki ilyen formában a feszültséget. Van persze határ, amit már nem elfogadható, de ezzel semmi gond nincs sztem.

Ismeretlen_102246 2009.11.24. 12:13:19

Nyilván nem rendelnek el olyan dolgokat, amik hatékonyak, de csúnyának mondottak (az aktuális norma szerint). Nem gondolhatod komolyan, hogy minden a színfalak előtt játszódik. Az olasz szövetség a hatáskörén belül mozoghat és mozog... látszólag legalább is...

pedronegro 2009.11.24. 12:25:12

Ha tényleg ezt kiabálták az ultrák akkor az nem rasszista beszólás! De szerintem a halálával fenyegetőzni akkor is undorító és nincs helye ezeknek a juve szurkolók között. Remélem itt mindenki tisztába van ezzel! Mindenki sportszerűen akar szurkolni és nyerni is! A Balotelli gyerek nekem se szimpatikus de úgy gondolom nem így kell ellene "tűntetni"! Egy frappáns vicces transzparenssel beszólással is lehet a véleményünket kifejezni!

Ismeretlen_53881 2009.11.24. 12:47:54

Én nem akartam tanácsot adni az olasz szövetségnek. Mindössze ha te helyesnek - vagy akár csak elfogadhatónak - tartod azt, amit a szurkolók csináltak, akkor ezen a vonalon haladva nagyon messzire is eljuthatunk. Tudod, amíg van rá esély, hogy egy módszerrel megváltozik, addig krumplival is dobálhatnák. Legfeljebb még morcosabb lesz. A pedagógiai elveket nem ezen a blogon kellene megvitatni, de szerintem semmi baj nincs velük, ellentétben azokkal, akik alkalmazzák őket. Szerencsére manapság már nem középkori felfogás uralkodik a többség fejében, a változás pedig jó dolog, hiszen nincs tökéletes rendszer. De igazán felesleges ez a 'vita', hiszen úgy látom, hogy alapvetően különbözik a szurkolásról, és úgy általában a világról alkotott képünk is.

JuveMan 2009.11.24. 12:53:18

Passerby! Te miről beszélsz? Te mi jogon barmozod le a világ ultráit? Ha valamit nem értesz akkor.... Az hogy Ők kiket szídnak az az Ő joguk. Balotteli mutogathat a roma táborának és ők ezt viseljék? Rasszizmusról szó sem volt. Valóban kicsit erősnek hangzik, („Ha ugrálsz, meghal Balotelli”), de azért valjuk be, hogy megérdemli. A csapat bíztatása mellett ezek a kis szídások is beleférnek. Kifejezik, hogy mi tetszik és mi nem. Murinnyóóó meg mielőtt beszélsz inkább nézen utánna a dolgoknak. A JUVE ULTRÁI NEM rasszisták. A Juvéba nem egy színes bőrű ember lett sikeres és közkedvelt. (Momo, Davids, Thuram, Zalayeta). Forza JUVE

Marshall 2009.11.24. 13:00:00

Lassusnak van igaza.Nem Balotelli bőrszínével van baj hanem a viselkedésével...

Ismeretlen_53881 2009.11.24. 13:30:58

"Az hogy Ők kiket szídnak az az Ő joguk." JuveMan, az ultrák szidása pedig akkor az én jogom.

JuveMan 2009.11.24. 14:31:28

Persze de Ok nem is haborodnak fel rajtad.....

Ismeretlen_53881 2009.11.24. 14:45:41

pedig... :D

Ismeretlen_53881 2009.11.24. 14:51:44

3 pont

Ismeretlen_138467 2009.11.24. 15:01:15

a mourinho egy fasszopó nem érdekel mit mondd.. direkt csinálja ezt..mindenkibe beleköt..ls kit érdekel attól még egy csicska,és a csapata is.. én igy gondolom..

Csabah 2009.11.24. 15:15:16

De rohadék ez a mourinho! Akkor rendezzük máshol, talán dél Olaszországban? Lehet rosszabul járna a kis Zinter!

bfeco 2009.11.24. 15:54:49

Ezt nem tudom felfogni,hogy miért kell rasszizmusról beszélni ha színes bőrű játékost szidnak? Mourinho pedig leszophatja Balotellit, sok közös tulajdonságuk van. Forza Juve!

Ismeretlen_99954 2009.11.24. 16:11:31

ha elmarasztaljak a Juve-t, remelem Palermoban rendezik meg a meccset :) amugy a temaban erdekes cikk: http://href.hu/x/aorf szoval fel van ez rendesen fujva...

Ismeretlen_102246 2009.11.24. 16:18:59

A lényeg passerby, hogy ha csendben maradnak, akkor még az esélye sincs meg annak, hogy Balotelli magába nézzen, hiszen ebben az esetben nem érezheti magát olyan rosszul, hogy elgondolkozzon a változáson. Valóban más perspektívából látjuk a világot.

Ismeretlen_53881 2009.11.24. 16:22:51

Persze, mert más fórum nincs, ahol elmondhatnák a véleményüket, Juve meccsbe kell belerondítani.

Ismeretlen_102246 2009.11.24. 16:41:59

Itt az a lényeg, hogy olyan fórumon keresztül mondják, amilyen fórumon keresztül kapják. Ha felbosszant valaki mérgelődhetek magamban, de a sok nyelés súlyosan károsíthatja az egészséget és ez nem vicc. Balotelli a pályán mutogat a szurkolóknak, a szurkolók pedig éppen ezért mondanak rá kígyót-békát. Engem felháborít, ha leanyázzák a klubot, amit szeretek (éppen ezért a klubok szidását elítélem, mert valóban elsősorban magunkkal kellene foglalkoznunk, csak sajnos van mindig olyan ellen aki elindítja az ördögi kört és abból már nemigen lehet kijönni). A rasszizmust én is elítélem, de ha attól eltérően (bizonyos határokon belül) sértegetnek valakit, aki rászolgál a dologra, azt nemhogy elítélem, hanem még támogatom is. Kell ilyesfajta korlát és nyomás ahhoz, hogy a személyiség fejlődjön... ha kevés is rá az esély, de mindegy... innen már csak ismétlem magam.

Ismeretlen_53881 2009.11.24. 16:54:51

értem.

JANI_A_KEMENY 2009.11.24. 17:10:16

Álnéven írom le mit is gondolok. Rasszizmus ebben a bizonyos murinnnnyó féle felháborodásban...NINCS! Ez tény többen is írtátok. Ez csak a piszkálódás, sértegetés, h kibillentsenek minket picit. Én, mint magyar ember féltem a honfitársaim, és eléggé "kerülöm" a cigányokat, de ez nem azt jelenti, h nincs köztük értelmes.Mi esetünkben ( sissoko, vagy akármilyen szines bőrü, mellesleg pl. sissoko az egyik leg humánusabb ember a csapatban ) Szóval én nem találom Jogosnak a 20.000 euros Bírságot sem. Minden meccsen volt van és lesz ilyen vagy hasonló mondanivalójú Rigmus. -mJz- voltam..

Ismeretlen_99954 2009.11.24. 17:10:46

bfeco a valasz egyszeru: mert rasszistak :) (elozo kommentemet becsipte link miatt a spambot, kiveszitek? :P)

Ismeretlen_128149 2009.11.24. 17:25:40

Lassusnak igaza van! Balotelli egy ******** Ha Juventus játékos lenne is elküldenék a szurkolók a ***-ba. Mourinho meg ugyanaz a nyomorék maradt, aki volt. Leht, h Wenger vagy Fergusson elsírja mágát a kemény szavak hallatán, Ferrara vagy nemfoglalkozik vele, vagy kulturáltan megvédi csapatát, és bizonyítja, hogy okos enged, szamár szenved...

Forza_JuVe 2009.11.24. 17:27:56

murinnyót és balotellit nem kritizálni kéne hanem szimplán fejbe lőni.undorító lény mind2. aki ezeket kedveli az semmivel se különb náluk.

Ismeretlen_108746 2009.11.24. 18:34:45

Azért Balotelli ténykedése még távol áll attól, hogy egészségre káros hatása legyen. Legalábbis számomra mindeddig nem okozott komolyabb frusztrációt a primitivitása. Kétségtelen, hogy egy ostoba gyökér, akinek a jövőben sok gondja lesz a saját klubjával is, nem csak az ellendrukkerekkel. Alapvetően azt gondolom, hogy az anyázás és szardobálás teljesen felesleges dolog, de képmutató dolog lenne úgy csinálni, mintha ez nem lenne teljesen általános a futballpályákon. Amíg nincsen rasszista felhangja, szerintem le kell szarni, főleg, hogy Balotelli azért jócskán rászolgált a Juve tábor ellenszenére.

Ismeretlen_102194 2009.11.24. 18:48:43

Balotelli egy seggfej!És persze egy nagy tehetség, de említett jelleme miatt veszélyben lehet azb előbbikiteljesedése, amit tök leszarok csak idegesítő hogy ez a Ribanc Murinnyó hisztizik miatta amikor a vak is látja hogy legszívesebben elhajtaná a picsába a kis boxost! Nekem semmi bajom a feka játékosokkal, de az az érzésem hogy Murinnyó itt is próbálgatja a lelki hadviselését, amit szánalmasnak tartok, ez nem anglia és nem mindenki vevő rá!!! Inter+Murinnyo=Hányinger a köbön!!!! Nincs még egy ilyen szánalmasan irritáló csapat ebben a galaxisban, számomra!

drughi 2009.11.24. 19:29:18

Szerintem jól küldték, respekt az ultráknak. :)

DJKGB 2009.11.25. 08:17:55

Messze elhatárolódok, a rasszizmustól, de rengeteg fekete játékos ellen van mindenféle bekiabálás, mindenhol a világon, de ezek tiszavirág életűek! Balotelli, viszont már most megutáltatta magát minden szurkolóval, aki nem interes! Nem lehet ilyen pofátlanul, szemtelenül, nagyképűen, az ellenfél szurkolóit hergelve viselkedni! Főleg nem ilyen fiatalon! Lippi időszaka alatt soha nem lesz válogatott, pont az undorító magatartása miatt! Tökéletesen egyetértek vele! Egy undorító kis patkány az a gyerek!

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1852) bajnokság (3391) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (923) elemzés (40) előzetes (861) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1648) játékosokról (9927) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2434) meccsek (4170) mercato (4145) nyilatkozat (7451) Olasz Kupa (331) összefoglaló (413) pletyka (4177) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (174) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (288) video (201) Címkefelhő
süti beállítások módosítása