Diego: "Történelmet akarok írni a Juvéval"

Három, a Werder Bremennél eltöltött szenzációs szezon után Diego, a brazil karmester a Juve fehér-fekete mezében tér vissza Németországba, hogy pályára lépjen a Bajnokok Ligája A csoportjában a Bayern München ellen.

Diego

 

A 24 éves játékos kétszer volt eredményes második Serie A meccsén a Roma ellen, és a szurkolók előszeretettel hasonlítják a Juve korábbi csillagaihoz, de ahogy Diego elmondta az uefa.com népszerű Q&A rovatának, komoly céljai vannak jelenlegi klubjával: "A saját történetemet szeretném megírni a Juventus történetében."

- Mit gondolsz a Juventus Bajnokok Ligaja csoportjarol? 

- Nehany nagyon jo csapattal kell farkasszemet neznunk, es ez nekem egy kulonleges kihivas is egyben: a Juventus a Bayern Munchen ellen fog jatszani, tehat igy visszaterek Nemetorszagba, hogy megmerkozzek az osi rivalissal. Tudom, hogy ez a meccs - es a tobbi is - kemeny lesz, de hiszem, hogy jol fogunk teljesiteni es sokaig jutunk a sorozatban.

- Milyen erzes szembekerulni a Bayern Munchennel a Bajnokok Ligajaban?

- Kituno csapatuk van, es nekem kulon kihivas ez a meccs, jo lesz talalkozni ujra a regi ellenfelekkel. Elismerem, hogy a Bayern egy nagyon jo csapat, de mi gyozni megyunk Munchenbe!

- Eleg eros a Juventus ahhoz, hogy a bajnoksagban es a BL-ben is jol szerepeljen? Meg tudjuk nyerni az egyiket, vagy akar mindkettot? (Hamori Adam, Magyarorszag)

- Jol akarjuk vegezni a munkankat, a csapat eros es motivalt es ezek a tulajdonsagok fontosak, ha versenyben akarunk lenni a vegso gyozelemert barmelyik sorozatban. De mindig csak a soron kovetkezo meccsre koncentralunk.

- Mi a velemenyed az edzodrol, Ciro Ferrararol?

- O egy nagyon tehetseges edzo, es tudja hogyan hozza ki a legjobbat a jatekosaibol. Nagy szeretettel fogadott az erkezesemkor, es ennek koszonhetoen sokkal kenyelmesebben ereztem magam a palyan mar az elso juves edzesen. Tisztelem ot es sokat tanulok tole.

- Mar most egy lapon emlegetnek a Juve egykori klasszisaival, ugymint Platini, Baggio vagy Zidane. Ki volt kozuluk a kedvenced es melyikukkel merned ossze a tudasod?

- Mindig is felneztem ezekre a jatekosokra, es orulok az ilyenfajta kommenteknek. Nem tudok valasztani csak egyet kozuluk: mindegyik jatekos valamilyen formaban osztonzott engem es segitette a fejlodesemet. De en is szeretnem beirni magamat a Juventus tortenelmebe.

- Milyen az olasz foci a Bundesligaban megszokotthoz kepest? A jatekodnak mely reszet kellett hozzaigazitanod ehhez a stilushoz?

- A legnagyobb kulonbseg a csapatok szerkezeteben van. Itt, Olaszorszagban, a vedelmek sokkal szorosabban zarnak, a csapatok sokkal vedekezobb taktikat kovetnek. Igy nagyobb kreativitast igenyel a vedelmek feltorese.

- Nem erzed a nyomast amiatt, hogy neked kell betoltened a Pavel Nedved altal hatrahagyott urt?

- Nem erzem a nyomast. Mindig is nagyon tiszteltem a Juventust es mar gyerekkoromtol fogva kovettem az olasz bajnoksag esemenyeit. Most en is ennek a bajnoksagnak a resze vagyok, a Juve mezet viselem. Ez egy gyerekkori alom, ami most valosagga valt. Remelem, legalabb annyira segithetem a csapatot, mint ahogy Pavel tette.

- Ki a legjobb baratod a Juvebol?

- Eloszor a brazil jatekosokhoz kozeledtem. Azt hiszem, ez termeszetes, hiszen ok a honfitarsaim. Most mar minden jatekost egyre jobban megismerek, es mindegyikuket jo baratomnak mondhatom.

- Olaszorszag egy nagyszeru orszag. Te mit szeretsz benne a legjobban?

- Nagyon-nagyon boldog es motivalt vagyok itt. Jo jatekot nyujtok a Juventusert, es a szurkolok sokkal nagyobb szeretettel arasztanak el. Plusz most, hogy kapcsolatba kerultem mas nemzetbeli jatekosokkal is, ugy erzem, mintha otthon lennek. Szeretem az idojarast es az olaszos mentalitast - az emberek itt nagyon nyitottak es baratsagosak.

- Elvezed, hogy kulonbozo orszagokban focizhatol es igy kulonbozo stilusokat ismerhetsz meg?

- Mindig, amikor egy uj orszagba mesz, ez egy kihivas, es ez ad extra motivaciot nekem. Szeretek uj emberekkel talalkozni, es uj kulturakat megismerni, es a futball megadja nekem ezt a lehetoseget. Mi focistak beutazzuk a vilagot, es a nemzetkozi megmeretteteseken is van lehetosegunk mas kulturaju emberekkel talalkozni.

- Mi hianyzik Bremabol es Nemetorszagbol?

- Probalok nem gondolni a hianyzo dolgokra. Brema egy nagyszeru hely, a Werder egy nagyon jo csapat, en pedig sok baratot szereztem ott, illetve csodas eveket toltottem ott. Az ottani emberek mindig a barataim lesznek - nem szamit, hogy nem talalkozhatunk mindig, mint ahogy korabban. Az erzeseid nem valtoznak. Most is ugyanaz az erzes fog el a Werder szurkoloi fele. De most uj eletet kezdek es uj fejezetet nyitok a futballkarrieremben. Boldog vagyok itt, Torinoban. A tifosik elkepesztoek, es abban a csapatban jatszhatok, amelyrol mar gyerekkoromban is almodoztam.

- Amikor a Werderben jatszottal, en imadtam a goloromodet, amikor a levegoben uszva rugtad el a szogletzaszlot. Mi az oka ennek a fajta unneplesnek?

- Ezt nehez elmondani. A golszerzes pillanata, akar egy robbanase, es en szeretem megunnepelni ezt a pillanatot.

- Napi hany oraban fociztal fiatalabb korodban?

- Mar nagyon kicsi korom ota szerettem focizni. Visszagondolva, neha gyakoroltam, maskor meg csak szorakozasbol jatszottam. Korulbelul napi 3-4 orat fociztam. Mindig is szerettem focizni, es mindig nagyon komolyan vettem. 16 eves koromban profi szerzodest kaptam, es 17 eves koromban mar brazil bajnoknak mondhattam magamat.

- Melyik tulajdonsagod szorul leginkabb fejlesztesre?

- En mindig is altalanosan szeretnek/szerettem volna fejlodni. Egy jo jatekosnak nem eleg csak egy valamiben kitunnie.

- Kulonbozo jatekosok kulonbozo modon kezelik a nyomast, amikor palyara kell lepniuk. Ugy tunik te jol kezeled. Milyen modszerrel kontrollalod ezt a nyomast es hogyan forditod a magad javara?

- Imadok focizni, es azt csinalhatom, amit szeretek. A palyan kivul hagyom a nyomast. De probalok pihenni es nem sokat gondolni a kovetkezo meccsre, igy mindig jol alszom a meccsek elotti este. Ez segit!

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr294650084

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1852) bajnokság (3391) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (922) elemzés (40) előzetes (861) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1648) játékosokról (9926) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2434) meccsek (4169) mercato (4145) nyilatkozat (7451) Olasz Kupa (331) összefoglaló (413) pletyka (4176) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (174) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (288) video (201) Címkefelhő
süti beállítások módosítása