Camoranesi játszhat Diego posztján

Diego sérülése óta a Juventus többféle felállást is kipróbált, hogy megfelelően pótolják a brazill irányítót.

Mauro Camoranesi

Az elmúlt néhány mérkőzésen Sebastian Giovinco töltötte be ezt a posztot, ám úgy néz ki, hogy Ferrara a Genoa ellen Mauro Camoranesinek ad majd lehetőséget, hogy Giovinco is pihenhessen.

A várható kezdő csapatban Vincenzo Iaquinta és Amauri lesz a két támadó, Camoranesi pedig mögöttük próbálja majd mozgatni a csapatot.

Camoranesi mögött, Marchisio mellett Felipe Melo és Tiago kezdhet, ám ha a portugál nem jön rendbe, Christian Poulsen kap lehetőséget.

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr404650048

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ismeretlen_118238 2009.09.23. 13:44:43

Hová pihentetik Giovincot, mikor alig játszott idén? Ez baromság.

Ismeretlen_53881 2009.09.23. 13:48:25

Szerintem is az. Érdekes, hogy Ferrara sem bízik benne.

Shyr Kahn 2009.09.23. 13:58:21

Eddigi teljesítménye alapján nem csoda, hogy nem bízik benne... bár lehetőséget még kaphatna és szerintem fog is, de a Genoa ellen Camo jobb alternatívának tűnik. Legutóbb Ő osztott ki két gólpasszt és játszott már az előző években nagyon jól ezen a poszton. Én támogatom az ötletet. Giovinco addig izmosodjon a konditeremben... nem ártana rá pár kiló izom, mert így továbbra is megeszik a védők reggelire.

Ismeretlen_110517 2009.09.23. 14:25:34

Remélem nem így lesz! Mármint, ha sajátosan, kissé sarkítva nézem a dolgot, akkor remélem nem Tiago játszik majd kezdőként Gio helyett! A pihentetés pedig tényleg baromság! Pontosan -legalább- addig folyamatosan Sebát kellene játszatni, amíg Diego nem térhet vissza 100%-os állapotban. FORZA JUVE!!!

Scooter82 2009.09.23. 14:43:40

Én örülök Camonak, jobb mint Gio, ami persze változhat, csak mindig Istenítik Gio-t és még semmit nem tett le, igaz ahhoz játszania kellene, de én nem látom benne azt hogy olyan sztár lesz mint Alex lett, de remélem rám cáfol. Camonál olyan megmozdulásokat látok néha, amit kevés játékosnál, pont mikor odalépnek és elvennék Tőle a labdát, abban a pillanatban a legjobb ütemben tol rajta egyet és pozíciót csinál magának, persze már öregszik és nem megy annyira jól neki mint régen, de még mindig jobb mint Gio, a hétvégi gólpasszai is bizonyítják, Marcisionak mekkora papírt nyomott, kiborsóztam amikor láttam. FORZA JUVE.

Shyr Kahn 2009.09.23. 15:10:02

Scooter82, szívemből szóltál. Gio körül túl nagy a felhajtás, pedig még nem tett semmit sem az asztalra. Persze reméljük, hogy fog, de addig szerintem ne legyünk vele előítéletesek. Én ki merem jelenteni, hogy a nagyképű nyilatkozataihoz (Olyan vagyok mint Messi és ha nem lennék olasz többet kezdenék) képest nagyon keveset nyújtott és kevésszer tudott olyat mutatni, amitől eltátottam a számat.

Ismeretlen_118238 2009.09.23. 15:26:05

Amikor arról beszélünk, hogy egy csapatnak nehéz átállnia egy másik taktikára, akkor ez Giovincinál hatványozottan igaz. Szerintem neki nem irányító kp-st kellene játszania, hanem bal oldali középpályást. Mivel gyors, ezért ott jobban tud érvényesülni, mint a nagydarab belső- középpályás és védők között. Giovinco rosszkor van rossz helyen.

Ismeretlen_108746 2009.09.23. 15:42:20

Nagyon nehéz igazán jól teljesíteni úgy, hogy valaki alig kap lehetőséget, aztán Diego lesérül, s "na most bizonyíts" felkiáltással berakják a kezdőbe. Giovinconak rendszeresen kellene játéklehetőséget kapnia, s akkor lenne rá esély, hogy jól teljesít. A jelenlegi körülmények mellett értelmetlen őt mind leírni, mind nagyon nagyra tartani. Camoranesi tényleg nagyon fontos gólpasszokat adott az előző meccsen, de az eddigi néhány szereplésekor nem állítanám, hogy lenyűgözött volna a teljesítményével.

Ismeretlen_53881 2009.09.23. 16:54:11

Ahhoz, hogy valódi képet kapjunk a teljesítményéről, legalább 5 meccsen játszatni kellene. Ez így qrvára szétveri az ember önbizalmát, hogy na, végre van lehetőség, erre 2 meccs után kiveszik. Az persze nem számít, hogy az egyik meccsen majdnem mindenki szar volt, a másikon pedig egy kiesés elől menekülő, védekezésre építő csapattal játszottunk. Az igaz, hogy nagy volt körülötte a felhajtás, és ez még nagyobb elvárásokat generált. A nyilatkozatait én ennek tudom be. Az is igaz, hogy a 3 fiatal közül őt tartották legtöbbre, eddig mégis Marchisio az, aki túlszárnyalja az elvárásokat is. De mégis, ha néhány felettem szóló gondolkodását követnénk, akkor mondjuk De Ceglie-t akár a keretből is ki lehetne rakni. Mert ha Giovinco eddig még nem tett le semmit az asztalra, akkor De Ceglie még nem is látta azt az asztalt. Egy szó mint száz, Apuleius-nak igaza van, míg nem játszik rendszeresen, addig felesleges mind leírni, mind isteníteni.

Shyr Kahn 2009.09.23. 17:19:37

Nem írta le senki Gio-t. A cikkben nem az van, hogy mostantól le van írva Giovinco, csak annyi, hogy most Camo kezd ott. Ferrara szeretné, ha a Genoa-t megvernénk és Camo jelenleg jobb alternatíva trequartista-nak, mint Gio. Mondja ezt az edzések alapján. Csak tudja tán mit szeretne. Én inkább azt látom, hogy legtöbben feleslegesen kiakadnak egy ilyen nyilatkozat után. Bezzeg, ha Iaquinta-t kivennék a kezdőből, akkor senki nem böfögne egy szót sem (ugyanez talán Marchisio-ra is igaz lenne, amennyiben Sissoko is rendelkezésre állna, de ez más eset), pedig Iaquinta kicsit többet letett már az asztalra. Túlzottan sokat foglalkoznak sokan Gio-val és ez szerintem előítéletes dolog. Majd kap még lehetőséget. Még egyszer: Nem arról van szó, hogy nem kap, hanem arról, hogy Ferrara új embert próbál ki a fantasista poszton.

o.mellberg 2009.09.23. 18:03:49

Én most láttam a Livorno ellen játszani Giovincot és nagyon gyenge teljítményt nyujtott sőt le is tünt a mezőnyben!!mondom ezt ugy h az első sorban ültem a mecsen!!

Ismeretlen_130177 2009.09.23. 19:42:29

Adja valamelyik adó a meccset??? Ha tudtok valamit írjátok meg. Köszi!!

Gaspy 2009.09.23. 19:55:15

hzsidany! A sport 2 élőben adja! Forza Juve per sempre!!!!!!!!!!

Ismeretlen_108746 2009.09.23. 21:13:15

Senki sem állította, hogy a cikkben lenne leírva Giovinco, s senki sem viatta Ferrara kompetenciáját. Nem a nyilatkozattal volt a baj. Ugyanakkor vannak olyanok, akiknek egyik fő hobbijuk Giovinco fikázása. Mindazonáltal a "Giovinco addig izmosodjon a konditeremben... nem ártana rá pár kiló izom, mert így továbbra is megeszik a védők reggelire." típusú kijelentések nem kevéssé előítéletesek és fölöslegesek.

Ismeretlen_128760 2009.09.23. 21:20:52

Szerintem ez az irányítós felállás Diego nélkül halálra van ítélve.

Shyr Kahn 2009.09.24. 11:13:23

Apuleius: Sokan állították, hogy le van írva... és a cikkre reagálva érkeztek ilyen kommentek. Azt mondták, vagy arra céloztak, hogy Ferrara sem bízik benne, mert van pofája kipróbálni Camo-t. A másik: szerintem Giovinco fizikailag erős? Ha igen, akkor álmodozz csak tovább. Szinte minden meccsen azt látni, hogy játszhatna a srác, ha tudna érvényesülni a védők között. Miccoli hasonló magasságú, de jóval izmosabb... Őt nem is tudják arrébb tenni a védők.. sőt. Semmi előítélet nincs abban, amit idéztél tőlem. Gio fizikálisan gyenge és ráférne az erősítés. Szerintem a túlzott Gio-t nyaló magatartás a felesleges és számomra érthetetlen. Ő egy tehetség és semmi több... egyelőre az a legpozitívabb tulajdonsága, hogy hű a Juve-hoz, de mind a nyilatkozatai, mind a játéka elmarad az elvárttól.

Ismeretlen_108746 2009.09.24. 11:51:57

Pontosan, Giovinco egy tehetség és "semmi több" ha tetszik. Éppen ezért felesleges isteníteni, de legalább annyira felesleges fikázni is, ha nem megy neki akkor, amikor véletlenül berakják a csapatba. Hagyni kell békén, játszatni, s ha rendszeres játéklehetőség mellet szar lesz, akkor lehet fikázni. Lehet egyedül vagyok, de én emlékszem rá, hogy az előző szezonban voltak kimondottan remek meccsei. Lehet túlzottan optimista alkat vagyok, de én hiszek benne, hogy tudja állandósítani azt a formát. Persze ez megint a félig töltött pohár esete... Meglehetősen ritkán szoktam Giovinco izmos testéről álmodozni, ezt azért engedtessék megjegyeznem. Giovinco soha sem lesz izmos, védőket testtel lenyomó játékos a maga 164 cm-ével és meglévő alkatával, de nem is hiszem, hogy ez volna a cél. Ő egy gyors, technikás játékos, ha valamivel, hát ezzel fogja tudni verni a védőket. Messi sem a fizikai fölényével szopatja a védőket, s ez most nem azt jelenti, hogy párhuzamot szeretnék vonni a 2 játékos képességeit illetően. "mind a nyilatkozatai, mind a játéka elmarad az elvárttól." Magamat ismétlem csupán, de előbb kapjon rendszeres játéklehetőséget, s csak utána beszéljünk elvárt játékról, mert semmi értelme úgy ítélkezni vagy véleményt formálni egy játékosról, hogy alig játszik. Azt meg pontosan tudjuk, hogy a foci az egy csapatjáték, s elképesztően fontos, hogy egy játékosnak ne legyen meccshiánya.

Shyr Kahn 2009.09.24. 14:00:45

Ez igaz, de - és itt jön a jó öreg de kötőszó - Miccoli-t nem véletlenül hoztam fel példának. Alacsony, de izmos és ezzel együtt gyors, technikás játékos. Messi is magasabb Gio-nál ,így izom mindenképpen kellene a fiatal saját nevelésre, hogy hasonlóan teljesíthessen, mint az említettek. A nélkül egyszerűen rárohan a védő és vége a srácnak, mert hiába cselezné be magát kisebb ütközéstől (amitől sem Messi, sem Miccoli nem veszítene a lendületéből számottevően) legalább kibillen az egyensúlyából. Ezt így nem lehet sztem, de ne legyen igazam. Lehetőséget persze kapjon és sztem még fog is kapni eleget és meglátjuk 1-2 év múlva, hogy mire jut.

Ismeretlen_108746 2009.09.24. 14:09:07

Értem amit írsz, s alapvetően teljesen igazad van, természetes, hogy előny, ha valakinek atlétikusabb testalkata van, de sajnos nem hiszem, hogy ezen a téren Giovinco esetében jelentős változások következnek majd be. Persze lehet izomnövelőket szedni, de a testalkat adott. Az egész kommenttel csak annyit szerettem volna hangsúlyozni, hogy hagyni kell játszani, szerintem sok van a srácban, ami persze nem biztos, hogy ki is jön belőle. Ha meg rendszeresen játszik, s szarul játszik, akkor tényleg kijelenthető, hogy túl lett lihegve.

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1851) bajnokság (3385) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (914) elemzés (40) előzetes (860) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1647) játékosokról (9915) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2430) meccsek (4158) mercato (4140) nyilatkozat (7440) Olasz Kupa (326) összefoglaló (411) pletyka (4170) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (174) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (287) video (200) Címkefelhő
süti beállítások módosítása