Átigazolási összegzés

Idén nyáron a Juventus átigazolásokért felelős stábja, a vezetőség támogatását élvezve remek munkát végzett. Korábbi melléfogásain túllépve Alessio Secco ebben az évben kiválóan koordinálta csapatát, ezzel is bizonyítva, ő a megfelelő személy a poszt betöltésére.

Juventus FC

A "neves", de mindenekelőtt hasznos játékosok megszerzése mellett bravúrosnak mondható maga a tény is, hogy a Bianconeri számára kedvező opciókkal sikerült nyélbe ütni a különböző üzleteket.

Diego teljes vételára 24.5 millió euró, ám ez az összeg három részletben kerül kifizetésre. Az első részletet már július 1-én átutalták az illetékesek a Werder Bremen bankszámlájára, a második részlet egy évvel később lesz esedékes, ami 5.5 millió eurót tesz majd ki, s végül az utolsó részlet, 5 millió euró 2011. július 1-én kerül átutalásra.

A kontraktus ugyanakkor tartalmaz egy olyan cikkelyt is, mely szerint további 2.5 millió euró illeti meg a németeket, amennyiben Diego megfelelő teljesítményt nyújt, és segítségével a Juventus trófeákat nyer.

Mint ismeretes, az újdonsült karmester mellett Felipe Melo személyében még egy brazil csatlakozott az Öreg Hölgyhöz. Azonban itt már inkább maga a tény bizonyul bravúrosnak, hogy a 26 éves játékos végül Torinóban kötött ki (hiszen tehetősebb kérőknek nem volt híján a labdarúgó), mintsem a középpályásért kiadott pénzösszeg.

Az alku háttere kissé homályos (értve itt ezalatt, hogy vajon jelen esetében is hasonló, több részletben való törlesztés áll-e fenn, ahogyan Diegónál), annyi bizonyos, hogy 21 millió euró, valamint Marco Marchionni teljes játékjoga került Firenzébe Felipe Melóért cserébe.

A védelem megerősítésére ingyen érkezett az egykori Juventino, Fabio Cannavaro. Az eddigiek alapján a válogatott csapatkapitányának szerződtetésével sem fogtak mellé a Zebrák.

Cannavarón kívül egy másik 2006-os világbajnok is Torinóba tette át székhelyét. Fabio Grosso az utolsó pillanatokban érkezett a védelem bal oldalának megerősítésére, alacsonynak mondható, 2+1 millió eurós vételárért (feltehetően Jean-Claude Blanc francia kapcsolatainak is köszönhetően).

Martín Cáceres az idei szezont egyelőre még biztosan csak kölcsönben tölti a Bianconerinél. A fiatal uruguay-i a védelem közepén, illetve a védősor szélein, de még védekező középpályásként is bevethető. A szakértők szerint van benne perspektíva, s így igazán megfelelő lehet a Barcelonától szerzett opciós jog (11+1 millió euró).

A távozók listáján szerepel Marco Marchionni neve, aki tehát a Felipe Melo-ügylet részeként váltott klubot. Marchionnihoz hasonlóan, szintén a Fiorentina lila mezét viseli majd Cristano Zanetti is. Érte, ahogyan a görög Olympiakoshoz szerződő Olof Mellbergért is, mindössze 2 millió eurót zsebelt be a Juventus.

Sergio Almirón ismét kölcsönbe került (ezúttal a Bari csapatához), akárcsak néhány fiatal. A spanyol Iago Falqué szintén a Barihoz került; Albin Ekdal Sienába költözött; Ayub Daud a Serie B-s Crotonében szerezhet tapasztalatokat; Cristian Pasquato továbbra is az Empolinál marad.

Továbbá voltak, akik közös tulajdonba kerültek, mint például a nemrégiben válogatott labdarúgóvá vált Domenico Criscito, aki 5.5 millió euró fejében került a Genoa agilis gárdájához. Antonio Mirante, Marcelo Zalayeta, Davide Lanzafame, Raffaele Palladino eddig is közös tulajdonban voltak, és maradnak továbbra is.

A Juventus kompániájához tartozó játékossereglet, valamint a temérdek adathalmaz miatt a fent közölt átigazolási összegző a teljesség igénye nélkül készült.

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr744649993

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ismeretlen_114321 2009.09.06. 21:08:59

azt hittem, Ekdal nálunk is csak kölcsönben volt.

Alessandro 2009.09.07. 08:32:36

Alapvetően tényleg jó munkát végeztek Seccoék a nyáron. Azért Canna tényleg Olaszországba való, ő igazán itt tud jó lenni, de nem vagyok benne biztos továbbra sem ha Inter, Milan, vagy a BL ellenfeleinkkel szemben is jól fog teljesíteni, igaz Melo és majd Sissoko sok terhet levesz róla, talán nem is okoz ez majd problémát. Grosso rutinja sokat számíthat, de azért megadnám továbbra is a lehetőséget De Ceglienek is, Molinaro meg végre mehet innen, esetleg majd a Rómába az őt favorizáló Rani papához. Érdekes hogy eladtunk egy válogatott játékost, nem értem Lippi mért válogatta be Marchionnit, de legalább már nem nálunk van. Diego és Melo abszólút jó igazolás, már eddig is bizonyítottak, csak sajnálom hogy több fiatalt is kölcsönadtunk, igaz látható hogy Gionak se nagyon lesz helye a kezdőben így azért jó döntések voltak ezek is. Eddig Grygera és Zebina sem villogott, tehát Cáserest mindenképp érdemes lesz a jobbszélen kipróbálni aztán, a télen hozni Rafinhát, és akkor Cáseres, bemehetne akár Canna helyére. Abban nem vagyok biztos hogy Trez megtartása jó döntés volt, mert nem lesz folyamatosan kezdő, akkor nagy a fizetése és egy év múlva jóval kevesebbet fog érni mint most.

süci 2009.09.07. 14:01:59

Én már régen is írtam, hogy addig kellene Trez-t eladni, amig jó pénzt kapunk érte - hisz van ki pótolja. Ekkor kaptam az átkokat, hogy képzelem eladni a Juve egyik ikonját, blabla. Úgy tűnik ebben is igazam volt.

Halex 2009.09.07. 15:05:29

Örülni fogtok amikor Trezeguet idegenben lőtt goljával jut be a Juve a BL döntőbe. :)))

AlexDeLarge 2009.09.07. 15:45:47

legyen úgy:)

Ismeretlen_128149 2009.09.07. 15:56:06

Ami nagyon zavar, az egészben, h Criscito-t eladtuk v felsbe, a lényeg, h nem nálunk tolja! Ferrara is ragaszkodott hozzá, ne mtudom miért hagyta magát végül.. A brazil álom páros valóban álom páros, Diegot a Bayern, míg Melo-t az Arsenal és a Real elől hódítottuk el, és ezen felül tényleg világsztárok! Canna ás Caceres és Grosso nagyon fontos igazolások és minőségi játékosok, bár a kit idősödő olasz felől még kétségeim vannak! Amit kiemelnék, h Ariaudo nálunkmaradt, és remélhetőleg sokat fejlődik majd nyugodtan mondhatjuk a nevek alapján! a világ egyik legjobb védelmében!

Imp_man 2009.09.07. 16:18:24

Hát azért ez a védelem még nagyon nem a világ egyik legjobb védelme. Majd decemberre eldől hogy milyen valójában is a védelem. Jelen pillanatban egy kiesőjelölt Chievo és egy támadójáték és csatárok nélküli roma meccsen vagyunk túl. Ráadásul mind2 meccsen voltak védekezési gondok. Cannavaro eddig nagyon stabil volt, de borzasztóan lelassult, úgyhogy egy igazi lendületes csapat ellen ez kevés lesz. De Ceglie védekezni nem tud, Grosso még kérdéses hogyan fog játszani és jelen pillanatban jobb oldalon sem tudni még ki lesz az alapember. Középpálya és a csatársor rendben van, de a védelemmel még gondok lehetnek, főleg amikor beindul a szezon és 3-4 naponta tétmeccsek lesznek. Inter védelme nagyon erős, Maicon, Lucio, Chivu, Samuel, Zanetti stb. Nagyon kiélezett küzdelmet várok. Szerintem csak úgy nyerhetünk ha megőrizzük az első helyet. Utóbbi években az intert üldöztük, most 2 pont előnyünk van velük szemben. Nyerni kell a meccseket és bízni abban hogy botlanak.

Ismeretlen_22017 2009.09.07. 18:55:53

süci: bocs, nem értem. Miben is volt MEGINT igazad? "Én már régen is írtam, hogy addig kellene Trez-t eladni, amig jó pénzt kapunk érte - hisz van ki pótolja. Ekkor kaptam az átkokat, hogy képzelem eladni a Juve egyik ikonját, blabla. Úgy tűnik ebben is igazam volt."

Ismeretlen_114321 2009.09.07. 19:01:45

Lassus: úgy tűnik, Alessandro szava szent, ha ő azt mondja, hogy Trez ára csökkenni fog, az úgy lesz. Imp_man: Marchisio nem véletlen írta oda, hogy a NEVEK alapján a világ legjobb védelme, elvégre majdnem ugyanez a védelem nyerte a 2006-os VB-t, de azóta eltelt már egy kis idő.

Ismeretlen_22017 2009.09.07. 19:14:15

keshudioo: Nem Alessandro, hanem süci.

Ismeretlen_119096 2009.09.07. 19:22:24

alapjában mióta ez a vezetőség van most jutottak,juthattak el oda h egy sikeres átigazolási időszakon legyünk túl.ez csak később derül ki.én személy szerint elégedett vok.ezzel a kerettel mindenképp 1-2. hely(csak mert reális vok,és tényleg erős az Inter),Bl minimum legjobb 8.pár meccs és kialakul az alapcsapat és most van változtatási lehetőség is,minőségben is.Buffon-Caceres,Canna,Chiellini,Grosso-Camo,Sissoko,Melo-Diego-Amauri,Del Piero a tippem,sztem ez a legjobb,bár Cacerest csak azért mert a másik 2 uriembert katasztrófának tartom.Jövőre sokkal könyeb lesz igazolni,kimondottan posztokra kell majd, pl Canna utódja.

mmartin91 2009.09.07. 19:41:01

A jelenlegi Juventus védők közül 2 ember volt tagja a VB győztes olasz csapatnak, Cannavaro és Grosso. Szóval azért a "majdnem ugyanez a védelem nyerte a 2006-os VB-t" szöveg kicsit túlzó. Egyébként a nevek alapján nem rossz a védelmünk, hiszen a már említett Cannavaro-Grosso páros világbajnok, előbbi pedig még aranylabdás is. Chiellini-t mindenki ismeri Olaszországban és sokan azon kívül is, tudják, hogy egy agresszív, jó védő, aki ráadásul még fiatalnak is mondható, legalábbis a védők között még egyáltalán nem számít öregnek. Caceres dicsőítésével azonban még várjunk egy kicsit, hiszen nem tudhatjuk h beválik-e majd, mivel még egyetlen egy tétmeccset sem játszott. A lehetőséget mindenképpen meg kell neki adni, mert a jobbhátvéd poszt mondható talán a leggyengébbnek a csapatban. Összességében egyébként Secco nagyon jó munkát végzett, hiszen Diego és Felipe Melo leigazolása hatalmas fegyvertény, hiszen ők rendkívül meghatározó játékosok lehetnek. Cannavaroról még nem érdemes véleményt alkotni, majd ha nagyobb csapatokkal állunk szemben, akkor meglátjuk mire képes valójában. Caceres kölcsönvételében sincs kivetnivaló, meglátjuk milyen lesz, és hogy érdemes-e kiadni érte 11 milliót idény végén. Grosso leigazolásának én speciel nem igazán örülök, bár ha azt nézzük h Molinaro nem tud támadni, De Ceglie nem tud védekezni, Salihamidzic pedig állandóan sérült, akkor elképzelhető h mégsem olyan rossz vétel, főleg 2 millióért.

Ismeretlen_119096 2009.09.07. 20:00:16

nincs szó Caceres istenítéséről abszolute,direkt ugy irtam h a másik kettőhöz képest,több potenciált látok bennt.Zebina sajnos hiába volt meggyőző,félő h sokszor lesz sérült,Grygera meg...csak a Genoa ellen szivja fel magát mindig.De Silvestrit sajnáltam h nem ide jött,5.5 milliót megért talán volna,magyarul Grygerát.

Ismeretlen_53881 2009.09.07. 20:00:37

Süci a lottószámokat is leírhatná, hátha abban is igaza lesz... :)

Ismeretlen_22017 2009.09.07. 20:34:26

passerby: biztos, hogy abban is igaza lesz :)

Ismeretlen_114321 2009.09.07. 21:14:51

Lassus: csak arra gondoltam, hogy süci Alessandro szavára hallgat, ettől lett annyira biztos benne, hogy megint igaza volt :/ hujj mmartain91: igazad van, csak érzékeltetni akartam, hogy Marchisio névlegesen gondolta az erős védelmet. de a védelem fele így is Juvés volt, Chiellinit pedig óriási védőnek vagy jövőbeli legendának tartják, úh azért az ő "neve" is húzós kicsit.

Alessandro 2009.09.08. 00:29:44

Ha jól tudom, akkor Treznek 2011ig van szerződése szóval eleve kevesebbet fog érni egy év múlva ha nem hosszabítunk vele...

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1851) bajnokság (3385) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (916) elemzés (40) előzetes (860) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1647) játékosokról (9917) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2430) meccsek (4158) mercato (4142) nyilatkozat (7440) Olasz Kupa (326) összefoglaló (411) pletyka (4172) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (174) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (287) video (200) Címkefelhő
süti beállítások módosítása