HIVATALOS: Grosso a Juventus játékosa

A Juventus és az Olympique Lyon megegyezésre jutott Fabio Grosso átigazolásáról, akiért a Bianconeri 2 millió eurót fizet majd három részletben. A játékos ára további 1 millióval nőhet, amennyiben a torinóiak elérik kitűzött céljaikat Grosso szerződése alatt.

Fabio Grosso

A Juventus három évre szóló szerződést kötött a válogatott védővel, akinek 2009. szeptember 1-től lép életbe új kontraktusa.

"Grosso szerződtetése tovább növeli a már most is igen harcképes csapatunk erejét. Nemzetközi tapasztalata és tudása minden bizonnyal hasznunkra lesz, hiszen idén is három fronton szeretnénk bizonyítani. Grosso megszerzésével Ferrara olyan játékost kapott, akit már jól ismer a válogatottból, és akivel további kombinációkat próbálhat ki a védelemben. A védő leigazolásával számunkra lezárult az igen zsúfolt átigazolási piac, most már mindenki a kitűzött célok elérésére összpontosíthat." - mondta Jean-Claude Blanc

Fabio Grosso a 2006-os, németországi világbajnokság egyik szimbóluma volt. Gólt szerzett Németország ellen, aminek köszönhetően Olaszország a döntőbe jutott, majd a döntőben is értékesítette a büntetőt, hozzásegítve ezzel az Azzurrit a világbajnoki címhez.

Fabio Grosso karrierje 2006 nyarán érte el csúcspontját, ám a játékos nem égett ki, és nem indult el lefelé a lejtőn. A világ csúcsára a Serie C2-ből, a Chieti játékosaként indult el 1988-ban, de a válogatottba már a Palermo játékosaként került be 2004-ben.

A világbajnokság után - aminek ő lett az egyik hőse - az Interhez igazolt, ám egy idény után továbbköltözött a Lyon csapatához, ahol 52 mérkőzésen lépett pályára, és 2 gólt szerzett.

Az átigazolási szezon utolsó napján tehát Grosso csatlakozott a Juventushoz, és visszatért Olaszországba, hogy újra hős legyen.

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr334649974

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Juve... 2009.08.31. 21:50:48

Hát nem mondom hogy nem örülök neki azért van helye a csapatban... szerintem még formába lendülhet és nem csináltak olyan rossz üzletet 2 milla 3 részletben... okos dolog. szerintem jól igazoltunk. remélem h Grosso jó lesz Forza Juve !!!

Ismeretlen_131027 2009.08.31. 21:57:40

Remélem nem kell csalódnunk benne. Meg remélem a Palermonak is beköszön meg a Sinternek is:D:D Az lenne ám a visszatérés...bár erre azért kicsi az esély mégiscsak védő dehát hátha:D

hameee 2009.08.31. 22:04:59

Én is örülök neki,a csapatban nincs még egy ilyen szintű szélső védő.Ez a 2 milla semmi érte.Mellette tényleg lesz rá sansz h DC is fejlődjön.

Ismeretlen_128149 2009.08.31. 22:06:14

Majd elválik, hogy milyen formát nyújt, addig nem nyilatkozok róla, viszont 2 millióért bolondok lettünk volna nem leigazolni! Am a várható Olasz bajnok, Olasz Kupagyőztes és BL győztes csapat kezdője: Buffon-Cáceres,Cannavaro,Chiellini,Grosso-Marhicio,Sissoko,Melo-Diego-Amauri,Del Piero Nekem teccik:D:D:D

juveman 2009.08.31. 22:08:10

lehet már tudni h hányas mezben játszik majd?

Ismeretlen_128149 2009.08.31. 22:08:55

AM DC-t nem adnám kölcsönbe és ariaudot sem! Ilyen játékosok, h Cannavaro,Grosso,Grygera, akik rutinosak és igazi profik, sokat segíthetnek a fiatalok feljődésében, nem beszélve arról, hogy Chiellini a világ egyik legjobb középhátvédje/az lesz:D

babo410 2009.08.31. 22:35:56

Akkor Salihami, Molinaro, De Ceglie nem fognak játszani? Vagy ők is néha szóhoz jutnak? És sztem Grossot is inkább Lippi tukmálta ránk, mint mi akartuk. Érdekes nem, hogy az olasz válogatott nagy része, ha Lippi a válogatott feje, Juve keretéből kerül ki? Kivi leszek hány nem Juvést hív be a válogatottba Lippi. Buffon, Chiellini, Legrottaglie, Chiellini, Cannavaro, Grosso, Marchisio, Camoranesi, Iaquinta, és talán még valaha Del Piero (nem sok az esély) és előbb utóbb Amauri. Ez, ha Alexet és Amaurit nem veszem ide, akkor is kilenc! És nylc tuti kezdő! Na erre varjon vki gombot! Nem is kell edzenie a válogatottnak, eg mit tudom én, mert a bajnokságban is együtt vannak! Juve= olasz válogatott? Vagy mi? Félig igaz!

Imp_man 2009.08.31. 23:14:03

Szerintem tavaly sok sérült volt és talán ezért ez a nagy keret. De Cegliet felejtsük el mint hátvédet, ez egyértelmű hogy éretlen még hátvédnek. Ferrara inkább az olaszokat erőlteti ez már most látszik, de ha pl egészséges lesz mindenki akkor néhány sztár a padra nem fér majd fel. Egy biztos: Nagyon régen jóval a bundabotrány előtt volt ilyen erős és bő a keret, úgyhogy Ferraranak nincs kifogás, idén minimum elvárja tőle mindenki a bajnoki címet és az olasz kupát és a blben legalább 4be kerülést. - ez pedig nem lesz könnyű!

equus 2009.09.01. 01:57:28

Nem hiszek Grossoban, de 2 millióért még akkor sincs katasztrófa, ha befürdünk vele. Ennek a pénznek a 30-szorosát költöttük Andradéra, Almironra, Poulsenre meg Tiagora, aztán egyik se ér semmit se! A legerősebb összeállítás: Buffon-Grosso,Chiellini,Cannavaro,Caceres-Sissoko,Felipe Melo,Camoranesi-Amauri, Iaquinta

Szabi 2009.09.01. 02:04:37

A Juvénak „hetedhét” országban híres az utánpótlás bázisa, játékos megfigyelő hálózata, akadémiai rendszere, mégsem tud szinte egy „szuper-játékos” sem felkerülni a Primaveraból egyik éven sem. Ariaudo, Marrone vagy Iago egytől egyig tehetséges játékos, de… Persze lehet mondani, hogy ez nem az Arsenal, nem a Barcelona, ez Olaszország és itt, máshogy mennek a dolgok. A MU elvitte Machedát a Laziótól, ők meg felvoltak háborodva, anno, hogy ez mekkora rablás. (Nem hiszem, hogy nem fért volna el a Lazio felnőtt keretében, ha egy angol élcsapatban pedig játszatják, de ez legyen az ő gondjuk!) Brighi, Miccoli, Nocerino, Blasi mind úgy indult, hogy Ő lesz az új ez meg az, aztán gyakorlatilag a felét sem váltották be annak, amit jósoltak nekik. Lényegében arra akarok kitérni, hogy napjainkban az a Pasqato aki egy éve a felkészülési időszak végén párosával rugdosta a gólokat és ma az Empoli kispadját koptatja, az a Paolucci aki a Juve utánpótlás történelmének – minden korosztályt beleértve – a legeredményesebb csatára nem tud alapember lenni egy Sienában, az a Lanzafame akinek már már c. ronaldo-féle karriert jósoltak most „csak” egy Parmában jászik felmerülhet – mert bennem felmerült -, hogy ebben mekkora a klub felelőssége. Megértem, hogy Criscitot elkellett adni, hogy kozmetikázzák a pü-i mérleget (miért pont őt?!), de sok játékost meg „elszórakoznak”. Nem feltétlenül az olasz bajnokságba kell elszórni a tehetségeket… Ott van a kertek alatt Svájc. Az sem olyan rossz bajnokság és az a lényeg, hogy játszanak, játszanak, játszanak. A primaverát hamar ki lehet nőni, csak az a köztes állapot… Vagy tudom is én, adják úgy kölcsön, hogy akkor igen is játszania kell 25-30 meccsen A Barca az elmúlt 10 évben feltudja mutatni Xavit, Iniestát, Messit, Piquét, Puyolt, Bojant, Pedrot (aki igaz még nem tett le semmit), vagy az Arsenal által elhappolt Fabregast, hogy csak párat említsek. Mi Giovincot és Marchisiot, akik ténylegesen saját nevelésű játékosok és talán (!) lesz is belőlük Juventus-szintű játékos. Talán még Giorgo, de őt is inkább vettük Livornoból… Szóval ha pár évente kinevelnénk 2-3 tökös gyereket, akik aztán majd megütik a szintet, spórolhatnánk jó pár millió eurót! Csak jól kell kölcsönadni és jól kell „gazdálkodni” velük!

Ismeretlen_74763 2009.09.01. 07:55:43

Én most meglepődtem...

Roli921 2009.09.01. 07:58:46

A Barca neveli a tehetségeket. Ne viccelj már. Menj fel a transfermarkt.de-re és nézd meg mennyit költenek. Laporta több pénzt költ évente átlagosan mint a City vagy a margit. Igen kb van 5-6 saját nevelésű játékosuk az is csak azért mert van Gaal után szarban volt a kassa és nem volt pénz igazolni. Nálunk is ha nincs a botrány sehol nem lenne Marchisio, max Gio lenne itt a fiatalok közül. Akiket felsoroltál róluk meg kiderült hogy mégsem olyan tehetségesek. A mai modern fociban gyakran van ilyen. Machedás dolog meg egy undorító szemétség. Már rég meg kellett volna büntetni az angol csapatokat. Ott 16 évesen lehet szerződést a gyerek elé tolni olaszban meg mindenhol máshol EUban meg 18 évesen. Ezért a PL csapatok azt lopnak el U16-17ből akit nem szégyelnek. ETO-ból is elvitték ingyen a legtehetségesebb gyerekeket. Nem értem mért nem lehet EU-ban egységes szabályozás.

Ismeretlen_117673 2009.09.01. 08:36:29

Szabi nagyon jól látod a helyzetet! ha megnézzük Del Piero óta nincs olyan fiatal játékosunk,aki képes volt helyetcsikarni magának a Juve kezdőjébe (igaz a két milánói óriásnál is hasonló a helyzet...) én még emlékszek Gasbarronira,Volpatora,Mirantera,Oliverara ( "világ legtehetségesebb fiatalja" ),majd nem rég ugye itt volt "Palladinho" is,akiről mindenki ájuldozott a Serie B-s idényben,aztán ő is elkallódott valamiért . egyértelmű,hogy ebben a klub felelőssége is óriási. Roli érdekes amit írsz. azért van 5-6 tehetsége a Barcanak ,mert anno szarban volt a kassza? akkor könyörgöm a Juvenal is nullázzuk már le a kasszát, hátha lesz nekünk is egy Iniestank,Xavink,Puyolunk,Messink ... :) egy szó mint száz. elkeserítő a helyzetük a fiataloknak. Giovinco a legjobb példa. az utóbbi évek legtehetségesebb olasza( u21 tizese,tuolon legjobbja, szinte egymaga vezette be a csapatot a nyári u21-es EB-re ,ahol a legjobb olasznak ,illetve a torna 3. legjobb játékosának választották),mégsem játszott eddig Ranierinél,és Diego érkeztével valszeg ezután sem fog,pedig számára határ a csillagos ég,csak jobban meg kéne becsülni.

Ismeretlen_117673 2009.09.01. 08:40:14

még egy dolog: ha nincs a Calciopoli ,akkor azt sem tudjuk ki az a Giovinco,sőt jó eséllyel Chiellini sem itt rúgná a bőrt... gondoljatok csak bele ;) neki is kellett a calciopoli,majd Andrade sérülése ,és így elfoglalhatta a középső védő posztot a Juveban illetve a válogatottban. amondó vagyok,ha nincs a Calciopoli,vagy nem sérül meg Andrade,akkor Chiello még mindig a szélen bohóckodik valahol a Sienaban;)

Shyr Kahn 2009.09.01. 09:42:46

Nagyon nem örülök neki... DC és Molinaro elásva, pedig előbbi még nagyon fiatal és fejlődőképes. Ezzel a húzással kb Gio sorsára jutott... utóbbi játékos, kellemes személyiség, de azt hiszem ha akar játszani még az életben, akkor odébb kell állnia.

Ismeretlen_125607 2009.09.01. 09:49:42

Azért nem egészen így van. Mindenki leírja a maga igazát, és ezek így is vannak. DonMatteo DelPiero nem a Juve fiatalja volt, nem nálunk nevelkedett. Volt Nocerinonk, Palladinonk és ha olyan fenemód tehetségesek lettek volna, nem süllyedtek volna ilyen mélyre. Talán Szabival tudok egyetérteni, és nem olasz 2. ligába kéne kölcsönadni a fiatalokat, hanem kis országok kupaszereplős klubjainak. Mert hiába van meccsrutin, nincs nemzetközi szereplés, és így nem kerülhetnek a nagy csapatba. Gio be fog robbanni a nemzetközi tudatba, de Marchisiot én nem tartom akkora spílernek, nem látom azt a tűzet benne mint a kis atomhangyába.

Ismeretlen_125607 2009.09.01. 09:51:48

Ami lemaradt, Grosso remélem igenis erősítés lesz. Én szeretem a játékát, mivel olyan tűz égett a meccseken benne mint Jakiban, vele a szél.támadás balon meglesz, mivel beadni is tud.

Ismeretlen_130211 2009.09.01. 10:16:24

szentem nem hiába "erőltette" lippi a leigazolását. azt be kell látni, hogy amit 1 válogatott 1ütt készül az nagyon kevés és a védelemnél pedig kulcsszerepe van az összeszokottságnak. a 2006os világbajnok keretnek az volt az erőssége, hogy nem voltak légiósok és a játékosok mondhatni betéve tudták így egymás mozgását. majd akkor fogom bírálni grossot, ha nem fog jól játszani. 1ébként 1értleműen jobb védő, mint dc vagy molinaro, bár dcnél még fennáll a fejlődés lehetősége.

Ismeretlen_113151 2009.09.01. 11:15:38

Én nagyon örülök Grosso-nak, ezt már többször is mondtam és nagyon remélem hogy nálunk jó teljesítményt fog nyújtani! Nagyon sokat erősödtünk nyáron, de azt ne felejtsük el, hogy elég sok embert kell beépíteni a csapatba, ezért előfordulhat hogy pár meccsen nem azt a játékot fogjuk látni amit szeretnénk. Ezek egyenlőre még csak nagy nevek, csapattá kell formálni! Forza Juve!!

Juve4ever 2009.09.01. 11:21:10

remélem úgy kell caslódni benne,mint cannavaroban. 3milla aprópénz érte.annyit megért.de 1 fillérrel se többet.az meg abszolút nem jelent hosszutávú erősítést hogy igy a védelem átlagéletkora 30év.az elkövetkező években 1-2 ember kivételével ki fog cserélődni az egész védelem.de addig reméljük hogy sokmindent megnyerünk.az esély meg van rá.

Imp_man 2009.09.01. 11:21:33

Én kicsit más véleményen vagyok Gioval, szerintem ő a szélen jó, de most nincs szélső játékunk. Középen pedig Diego és Alex lesznek. Gio jó, tehetséges, de nagyon gyenge fizikumú, ezért ebben a mostani Juveban nem lesz helye. Tavaly Ranieri viszont simán berakhatta volna Marchionni helyére, aki 0 volt kb. Utánpótlásokról annyit, hogy az Arsenal utánpótlása nem olyan minőségi, azok az arcok általában eltűnnek. Ők minőségi utánpótlásba és fiatal játékosokba fektetik a pénzt akikkel aztán kereskednek és finanszírozzák a klubbot. Barcelona pedig mindig fel tudott mutatni néhány saját nevelést, de nem ez volt a jellemző. Messit is valami 12 évesen vették. Az utóbbi időben került be néhány saját nevelés, de ha megnézzük az elmúlt 10 évet kb a mostani arcok értek valamit. Iniesta, Xavi, Messi, Puyol.

dani 2009.09.01. 12:18:31

Miért sajnáljátok De Cegliét? Még nem Juve szintű szerintem, és van még ideje fejlődni, nekünk viszont MOST kellenek az eredmények. Korán sincs még elveszve.

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1852) bajnokság (3391) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (923) elemzés (40) előzetes (861) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1648) játékosokról (9927) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2434) meccsek (4170) mercato (4145) nyilatkozat (7451) Olasz Kupa (331) összefoglaló (413) pletyka (4177) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (174) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (288) video (201) Címkefelhő
süti beállítások módosítása