Boniperti sikert vár a Juventustól

Giampiero Boniperti, a Juventus egykori legendás játékosa szerint a csapat jó idényt zárt, de reméli, hogy minél előbb sikerül elhódítani a Scudettót.

Giampiero Boniperti és Alessandro Del Piero

A Bianconeri a tavalyi 3. pozícióhoz képest egy helyet javítva az Inter mögött másodikként végezve zárta az évet.

Ennek ellenére egyáltalán nem mondható, hogy szárnyalt volna a Juve, olyannyira nem, hogy május 18-án a klub menesztette edzőjét, Claudio Ranierit. Egy ideig persze türelmesek voltak vele, de miután a Bajnokok Ligájából történt kiesést követően hét mérkőzésen keresztül képtelen volt nyerni a csapat, Ranierinek távoznia kellett.

"Nagyszerű bajnokság volt, bár a vége hagyott némi kívánnivalót maga után." - mondta Boniperti a Gazzetta dello Sportnak.

"A srácok jól játszottak. Megviselte őket a Bajnokok Ligájából való kiesés, és kicsit sokáig tartott, míg összeszedték magukat. Megesik az ilyesmi. A sérültek számát tekintve azonban a Juventus megtette, amit megtehetett, és amit meg kellett tennie. A szurkolók elégedettek lehetnek. Az idény kezdete előtt is az Inter számított a legesélyesebbnek, és végül igazolták a várakozásokat. A Juventus második lett, mert az egymás elleni mérkőzéseken jobb volt, mint a Milan. Ezért dicséret illeti a játékosokat."

Amikor arról kérdezte az újságíró, hogy szerinte mennyi ideig tart még, amíg a Juventus újra bajnok lesz, Boniperti így válaszolt.

"Nagyon kérem, siessenek, szeretném még megérni. Számomra jelenleg sokkal fontosabb a Scudetto, mint a Bajnokok Ligája. Ez az első cél, amit el kell érnünk."

Boniperti nagyon várja már a következő idényt, mivel Diego leigazolásával szerinte komolyan erősödött a Juventus.

"Eddig még csak a tévében láttam őt, de nagyon jó benyomást tett rám. Brazil vére van, de nem dél-amerikai fejjel gondolkozik. És ha már a brazilok szóba jöttek, láttam Leonardo nyilatkozatát, amikor a Milan új edzőjeként mutatták be. Nagyon jó volt, nagyon felkészült. Talán kicsit túlságosan is."

A Milannal maradva Boniperti beszélt Paolo Maldiniről is, aki idén visszavonult a futballtól.

"Szerettem volna leigazolni őt. Nagyszerű játékos volt. Egyike azon három-négy futballistának, akik megmutatták a világnak, mit jelent sportolónak lenni, és hogyan kell egy igazi bajnoknak viselkedni."

Carlo Ancellotiról pedig, aki jövőre a Chelsea trénere lesz, Boniperti a következőket mondta:

"Ez nagyszerű hír. Az ilyesmi nem esik meg gyakran. Bízzunk benne, hogy Anglia nem teszi tönkre."

Giampiero Boniperti 1946-1961 között 444 alkalommal lépett pályára a Juventus színeiben. Ő a klub tiszteletbeli Elnöke.

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr624649700

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Scooter82 2009.06.04. 09:24:10

"Nagyon kérem, siessenek, szeretném még megérni. Számomra jelenleg sokkal fontosabb a Scudetto, mint a Bajnokok Ligája. Ez az első cél, amit el kell érnünk." Ez marha nagy nyilatkozat :) Jó fej az öreg. FORZA JUVE

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1852) bajnokság (3391) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (923) elemzés (40) előzetes (861) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1648) játékosokról (9927) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2434) meccsek (4170) mercato (4145) nyilatkozat (7451) Olasz Kupa (331) összefoglaló (413) pletyka (4177) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (174) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (288) video (201) Címkefelhő
süti beállítások módosítása