Blanc: "Két lábbal állunk a földön"

A Juventus igazgatója, Jean-Claude Blanc elégedetten nyilatkozott a csapat eddigi szezonjának egészéről, bár az utolsó két forduló teljesítménye miatt rengeteg kritika fogalmazódott meg a vezetőkben is.

"Persze, ennél azért kisebb hátrányt vártunk az Interrel szemben. Néhány mérkőzéssel ezelőtt még nagy lelkesedéssel játszottunk, csökkenteni akartuk a lemaradásunkat. Két lábbal állunk a földön, és a végsőkig harcolni fogunk, aztán majd meglátjuk. Nem vagyok csalódott. Az idény hosszú, elfogadható, ha vannak nehezebb időszakok. Sok mérkőzés áll még előttünk, megpróbáljuk majd a maximumot nyújtani."

Jean-Claude Blanc

Amikor arról kérdezték, hogy a Bajnokok Ligájából való kiesés éreztette-e a hatását, Blanc így válaszolt:

"Igen, a kiesés nagy csalódást okozott, és látva a Chelsea továbbjutását, még fájóbb a dolog, de itt van még előttünk az Olasz Kupa, ahol helyt kell állnunk. Minden mérkőzés fontos, ezért megpróbálunk mindegyiken jól teljesíteni."

A sajtó nemrég Claudio Ranieri jövőjéről kezdett el találgatni.

"Az eredményektől függetlenül Ranieri jövőre is az edzőnk marad. Ezt megerősíthetem. Elkezdtünk egy hosszútávú projektet, és ezt nem áll szándékunkban félbeszakítani. A Lippivel történt ebéd? Több válogatott játékosunk van, néha beszélnünk kell a válogatott edzőjével."

A csapatot rengeteg kritika érte mostanában, ezekre Blanc így reagált:

"Ez a csapat második a Serie A-ban, és a Real Madridot kétszer is legyőztük. Ez ugyanaz a csapat. A játékosaink igazi bajnokok, és továbbra is azon leszünk, hogy megmutassuk, ez egy nagyszerű csapat. A játékosok koncentráltak, tisztában vannak azzal, hogy az Inter elleni derbi után még hat mérkőzés vár rájuk. Előre nézünk, nem hátra. Csak így lehet jó munkát végezni. Az idény végén pedig meg kell hoznunk bizonyos döntéseket. Olyan klubot építünk, melynek fejlődnie kell. Néha elkövetünk hibákat, de éppen ezért kell előre néznünk, és tanulnunk ezekből."

Blanc visszautasította, hogy az igazolásokról beszéljen, de azért elárult néhány dolgot.

"Szerintem minden átigazolási időszak lehetőség a kártyák megkeverésére. Nem másokat kell figyelnünk, hanem arra kell öszzpontosítanunk, mi az, amit mi akarunk. A céljainknak megfelelően fejlődünk, de ismétlem, két lábbal állunk a földön. A hosszútávú terveinket 24 hónappal ezelőtt jelöltük ki, és ennek megfelelően haladunk tovább. Nedved? A Juventus mindig nyitott a bajnokai felé, és visszavonulása után neki is felajánlunk majd egy posztot a klubon belül. Nem könnyű itt dolgozni, de ha ő is hajlandó rá, és ugyanazzal a hozzáállással teszi, mint amit a pályán mutat, bárhová eljuthat majd."

Néhány szó még a Genoa elleni mérkőzésről.

"Egyértelmű szabály, hogy ha a játékvezető belefúj a sípjába, a játék megáll... Ettől függetlenül azonban a Genoa jobb volt, mint mi, felesleges most már ezzel foglalkozni."

Az Abruzzo régióban történt földrengés mindenkit mélyen megrázott.

"A Juventus már jelezte a Szövetség felé, hogy részt kíván venni az összefogásban, melynek célja a régió újjáépítése."

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr414649497

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ismeretlen_53881 2009.04.15. 18:13:35

Kicsit idegesítő már ez az állandó Real Madrid-ozás...

Ismeretlen_22017 2009.04.15. 18:49:03

Ha idegesít, miért szólsz hozzá? Kényszer?

blake11 2009.04.15. 18:54:18

számból vetted ki a szót most ezzel akar védekezni a szomorú igazság ellen....?valóban úgy látszik átigazolás?pf bele sem merek gondolni megint kiket szednek össze 1-2 még úgy ahogy elfogadható lesz de a többi sajnos így vok jelenleg ezzel renipapitól többet vártam azért nem ilyenfajta összeomlást pont most...most már nyugodtan kimondom legyen bármi a következő évben.(TÁVOZZON) lehet erre mondani jó még csak 2éve jutottunk fel a b-ből-de rani papával egy helyben álldogáltunk most majd mi lesz már 2.-ak sem leszünk a bajnokságban. a vezetőség hát vicces húzásaik vannak nem szeretem a moggi fanozást de ő legalább megmondta az igazat ezzel a vezetőséggel sokra nem viszi a juve.. de nem vok borulátó...seccot cseréljük le örökre meg egy jó edző kéne és spalletttik akinek a csapata bármekkora bajban van is 4-5 gólokat kap meccsenként... ide egy klasszis edző kell,aki gatyába ráz mindenkit mert azért elég sok a gond egyes játékosok mentalitásával is... igazolásokról meg nem ejzek szót,mert nem érdemes minden újság azt írja,diego jön,vagy ki tudja kicsoda--és egy poulsent kapunk pl.

Ismeretlen_22017 2009.04.15. 18:58:25

Igen, az a baj, hogy úgy néz ki, Ranieri elvesztette a kontrollt a játékosok felett. Moggi meg szerintem inkább befoghatná, mert - és úgy látszik, ezt hajlamosak vagyunk elfelejteni - ő tehet arról leginkább, hogy a Juve most itt tart.

Ismeretlen_53881 2009.04.15. 19:00:27

Lassus, ha idegesít a hozzászólás, töröld a hozzászólás lehetőségét. Akkor a kötekedést is elkerülheted.

blake11 2009.04.15. 19:03:46

de mi sem feledjük el,hogy bármit tett is azonkívül a csapat alatta érte el a fénypontot anyagilag biztosan...de ez múlt idő

blake11 2009.04.15. 19:08:57

passerby törölje a hozzászólás lehetőségét és elkerüli a kötekedést-_-" van inteligens ember aki megmondja ő hogy vélekedik,meg van az állat aki anyázik meg minden nem ugyanaz a kettő-ez ugyanaz mintha azt mondanád:nem kell gyógyszer mert a sok kábszeres hamis recepteken beszerzi,de eközben aki télleg beteg annak meg nem jut-ezzel olyanoktól vonnád meg a jogot akik télleg értelmesek meg a hozzászólásaik is azok--és nem okoskodni akartam

zlt 2009.04.15. 19:09:24

Kíváncsi leszek, hogy mi lesz ebből a két lábon állásból az inter ellen. Mert azt ugye gondolom mindenki kitalálta, hogy most 10x elszántabbak lesznek, mert itt van a lehetőség, hogy lefocizzák a juvét...

Ismeretlen_22017 2009.04.15. 19:16:30

Nem, passerby. Nem törlöm a hozzászólás lehetőségét. Inkább megkérlek, hogy ne kommentelj, ha nem vagy képes érdemben hozzászólni.

Ismeretlen_53881 2009.04.15. 19:22:21

Sorry blake, én nem anyáztam, semmi, tettem egy szerintem érthető megjegyzést a bejegyzés tartalmára, amibe Lassus belekötött. Ő blogja, megvan hozzá a joga, de akkor oda kell írni a kommentdoboz fölé, hogy milyen típusú hozzászólás engedélyezett. Bocs az off-ért, és no offense.

freejack10 2009.04.15. 19:22:30

Sziasztok! Mi a gond azzal, ha valaki azt mondja, hogy idegesítő a Real Madridozás?? Szerintem is az. Ezzel mégis meddig fogunk takarózni? Szánalmas. Az a Madrid, az elmúlt évek leggyengébbje volt, Schuster-rel az élen. Szerintem meneszteni kell Ranierit, mert semmit nem fejlődtünk az idén, sőt! Ha a hosszútávú terveket nézzük, akkor az elvárás ugye 5 évre szólt, a 2005-2006-os idény lezárása után. Ebből lement 3 év, marad 2, pont ideális lenne egy új, tapasztalt, esetleg Juve-kötődésű edző, aki talán nyert is már valamit, hogy az 5. évben teljesüljön, amit mindenki szeretne. Legyünk Őszinték. Ha Ranieri marad, jövőre sem leszünk bajnokok. Az idei BL ""menetelés"" a jelenleg elég gyenge formában játszó klasszisainkank közönhető. Ha Alex nincs, a Zenitet és a madridot sem gyűrjük le, és akkor talán nem lenne ennyire biztos Claudio helye. A Madridod nem a Juve győzte le, hanem Alex Del Piero, aki holnap öregebb lesz és nem fiatalabb. FORZA JUVENTUS!

Ismeretlen_53881 2009.04.15. 19:24:26

Lassus, komolyan nem értem mi a bajod. Évek óta kommentelek, írtam is dolgokat, szerintem még kulturáltan is viselkedem...

Roli921 2009.04.15. 20:17:50

freejack10, Ez azért elég vicces. Minden csapatban a sztárok lövik a gólokat nem. A Mu-ban CR7 nyerte a bl-t vagy a csapat Fergivel? Ott mért nem írnak ilyeneket? Ezek szerintem értelmetlen dolgok. Azt mért nem írod hogy Alex vesztett a Cagliari ellen! Minden meccset a csapat nyer meg és veszít el. Egyébként meg elég röhejes hogy Ama a házi gólkirályunk és aszem tavasszal még nem lőtt gólt. Én csak egyet nem értek Rani papával kapcsolatban. Mi a faxxért nem tudja felkészíteni a csapatot ha van 1 kis szünet. Gondolok itt válogatottra vagy téliszünetre. Pedig egyébként amikor belelendülünk 5 meccses nyerési szériáink vannak. Kicsit kiegyensúlyozattabban kellene és akkor minden rendben lenne. Szerintem mindenki megértene 1-1 vereséget ha utána 3-4 meccset biztosan hoznánk. De mi vagy bukunk sorban vagy nyerünk sorban és ez így rohadtul nem jó.

RICh 2009.04.15. 20:41:55

Ez mind szép és jó csak a 3. idézett nem teccik ...:(

JuVe Fan 2009.04.15. 20:58:53

Jön nagyon a Milán bele kell húznunk mert így még a 2. hely sem lesz meg ha ilyen szervezetlenül játszon akkor a nagy derbin az Inter ki fog minket röhögni!

Ismeretlen_108746 2009.04.16. 07:39:35

Roli921: Sokmindenben igazad van, tényleg a keret tagjainak a hibája is ez az egész, s nem lehet egyetlen szeményként Ranierit tenni felelőssé. A keretben is változtatásokra van szükség. A nagyon kevés rúgott gól szerintem Ranieri hibája is. Egyrészt szörnyű az a szisztéma, amiben játszatja a csapatot, s elképesztően gyenge a középpályánk játéka előre. Ez nem csak az ő hibája, viszont nem kellene állandóan azt nyilatkozni, hogy nincs szükség erősítésre, s rohadtul kellene igazolni egy középpályást, aki nem csak ívelgetni képes, s normális labdákat ad a csatároknak. Na meg Giovincot is lehetne játszatni végre. Számomra nem is annyira maguk az eredmények (na jó, vannak felháborítóak köztük)elfogadhatatlanok, hanem a nézhetetlen játék, ami az eredménytelenséggel párosulva eléggé lehangoló. A mentalitás is nagyon szomorú, egy Juventus nem zuhanhat össze ennyire, s kellene, hogy tartása legyen az ilyen nehéz pillanatokban. Ez pedig részben szintén az edző felelőssége, de természetesen a játékosok is összeszedhetnék magukat.

carlos44 2009.04.16. 11:33:09

a Real témához: Ha annyira hangoztatják, hogy elverték a Madridot, akor ezek szerint a Cagliari és a Genoa jobb mint a Real?! :))) Pont az elmúlt 2 meccs után nem kéne ezzel a Realos dologgal felhozakodni, amúgy jogos, h megraktuk őket és óriási happy, de kicsit cink a 6gól /2 meccs...és inkább erre kéne gyúrni, nem a régmúltat fényezni, akkor amikor válságban vagyunk. remélem az Intert megrakjuk és helyreáll az optimizmus. go go gooo

Roli921 2009.04.16. 13:12:20

A Zete meg világ legjobb cspata Koplárovicsnak meg már igazán kijárna egy aranylabda

vizi8 2009.04.16. 15:02:36

Nem tudom miért marjátok egymást? Most az olasz kupára és a 2. helyre kell összpontosítani. És csak utána boncolgassuk a jövőt. Én továbbra is a védelem és a két szélső posztra várnék erősítést.

blake11 2009.04.16. 16:20:34

ranieri nem jő edző ilyen egyszerű-idő kellet hogy belássam ezt

Roli921 2009.04.16. 17:20:11

Már rég tudjuk hogy nem jó edző, inkább az a kérdés van e lové jobbra vagy merünk fiatalítani, mert ha nem akkor inkább maradjon.

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1851) bajnokság (3376) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (906) elemzés (40) előzetes (857) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1647) játékosokról (9900) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2427) meccsek (4145) mercato (4134) nyilatkozat (7426) Olasz Kupa (321) összefoglaló (408) pletyka (4164) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (174) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (287) video (197) Címkefelhő
süti beállítások módosítása