Legrottaglie, a hit embere

"Ho fatto una promessa" (Ígéretet tettem) - ez Nicola Legrottaglie most megjelent könyvének címe, melyet ma mutattak be a vinovói Média Központban tartott sajtótájékoztatón.

Nicola Legrottaglie

A könyvben Legrottaglie a hit embereként megélt tapasztalatairól, és a vallás nyújtotta segítségről mesél. A játékos szerint a hitnek köszönheti, hogy igazi profi játékos vált belőle, innen származik a könyv címe is:

"Ígéret Istennek, mely szerint ha a Serie A játékosa leszek, hirdetni fogom az igét a világban. Isten már megtette a magáét, most rajtam a sor." - olvashatók Legrottaglie szavai a könyv belső borítóján.

"A könyben leírom a tapasztalataimat, visszaidézem az életemet - futballistaként, és a hit embereként egyaránt. A két ösvény elkerülhetetlenül összekapcsolódott, mert Isten jelen van mindenütt. Az üzenet, amit szeretnék átadni, az az, hogy Ő mindig mellettünk áll, és nekünk csak ki kell nyitnunk a szívünket, hogy befogadhassuk."

A könyvön kívül Nicola beszélt a csapatról is.

"Jól érzem magam, a térdem rendben van, és a szünet utánra újra a csapat rendelkezésére állhatok majd. A csapattársaim nagyon jók voltak, megmutatták, hogy itt nincsenek állandó kezdők és helyettesek, csak nagyon jó játékosok."

A Juventus egyre jobban játszik, és ezt nem csak az eredmények, valamint a tabellán elfoglalt helyezés alapján lehet mondani, hanem ezt már az ellenfelek is észreveszik. Mourinho legutóbb igen elismerően beszélt Ranieri csapatáról.

"Nagyon elégedettek vagyunk emiatt. Két évvel ezelőtt még a Serie B-ben játszottunk. Büszkeséggel tölt el, hogy ilyen rövid idő alatt eddig jutottunk, és az Interhez hasonló csapatokkal harcolhatunk a bajnoki címért."

A könyv címéhez kapcsolódva az újságírók azt kérdezték a védőtől, milyen ígéretet tenne a szurkolóknak?

"Azt, hogy a csapatnál mindig a maximumot nyújtjuk. Az eredményekkel kapcsolatban nem tudok megígérni semmit, nem lenne helyes, de azért minden mérkőzésünket meg szeretnénk nyerni. Nem adjuk fel az idény végéig."

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr624649420

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

babo410 2009.03.24. 21:18:36

Magyarul be lehet majd szerezni? Érdekes könyv lesz. Remélem lesz magyarul!

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1852) bajnokság (3391) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (920) elemzés (40) előzetes (861) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1647) játékosokról (9925) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2432) meccsek (4169) mercato (4145) nyilatkozat (7450) Olasz Kupa (331) összefoglaló (413) pletyka (4176) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (174) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (288) video (201) Címkefelhő
süti beállítások módosítása