Alternatívák, egy francia gólgyárosra írva

Úgy tűnik, egyre komolyabban kell foglalkozni a Trezeguet-üggyel, már amennyiben egyáltalán létezik ilyen. Meglehet, semmi alapja sincs a pletykáknak, ugyanakkor az is megeshet, hogy a híradások rendelkeznek némi igazságtartalommal.

David Trezeguet

Mindenesetre most vegyük számba a lehetséges érkezőket, szemezgessünk hát a jelöltek között.

Fabio Quagliarella:

Az ép ésszel lassan alig felfogható találatokat szerző támadó korábban már közhírré tette, hogy szívesen igazolna a Bianconerihez. Nyilatkozta mindezt annak ellenére, hogy még 2000. májusában, mindössze 16 esztendősen a Torino csapatában debütált a Serie A-ban.

A hazája válogatottjának keretében is helyet követelő játékos nem klasszikus befejező csatár, ennek ellenére igenis számítani lehet menetrend szerinti góljaira.

Sergio Floccari:

Az Atalanta gólfelelőse idén megpróbál minél nagyobbat domborítani. A szezon során eddig bizonyította gólérzékenységét, ami segítségére lehet abban, hogy megvalósítsa vágyait. Az egyik ilyen a válogatott meghívója, itt Marcello Lippi ars poeticájában bízik, miszerint a Squadra Azzurra kapui mindenki előtt nyitva állnak.

A másik, hogy 27 éves korára végre előbújjon az árnyékból, és egy igazi nagy csapatba szerződjön. Ennek a kritériumnak igazán két egyesület felel meg, akivel már komolyabban szóba hozták Floccarit. Ez a Roma és a Juventus.

Antonio Cassano:

A kezelhetetlen, az agyatlan zseni, vagy épp csak szimplán unszimpatikus futballista...s volna még titulus, ami illene Cassanóra.

A legmegfelelőbb jelző talán az "örök talány" lenne, már ami az ő hasznosságát illeti egy csapaton belül.

Kétségtelen, hogy képességei alapján klasszis játékos, ám züllesztésben és a csapategység rombolásában is élen jár. Nedved esetleges helyetteseként is emlegetik, ami csak növeli annak esélyét, hogy hamarosan az Öreg Hölgyet szolgálja.

Karim Benzema:

A legnehezebb feladatot minden kétséget kizáróan az ő megszerzése jelentené. Még akkor is, ha a Juventusnak van erre a célra egy Trezeguet a tarsolyában, hisz szinte az összes európai élcsapat kívánságlistáján ott szerepel a Benzema név.

A 21 esztendős, négyszeres francia bajnok csatárt szíve Katalóniába húzza, kivásárlási árnak pedig horribilis összeget határoztak meg Jean-Michel Aulas-ék.

Diego Milito:

Az argentín támadó csak tavaly tért vissza egykori csapatához, a Genoához, ahonnan 2005-ben távozott Spanyolországba, de egyből vissza tudott illeszkedni, amit 15 eddigi gólja is kitűnően bizonyít.

Bár már Milito sem fiatal - a maga 29 évével -, de az biztos, hogy bármelyik csapatnak nagy erősítést jelenthet. Érdeklődik iránta az Inter, a Real Madrid, a Milan, és még számos európai top klub is, de egyes pletykák szerint Enrico Preziosi, a Genoa elnöke szóban már megállapodott a Bianconerivel.

De ez persze csak pletyka...

Ciro Immobile, Christian Pasquato:

Ők mindketten 19 évesek, és a Juventus saját nevelésű labdarúgói. Immobile jelenleg a Primavera csapatában szomorítja az ellenfeleket, míg Pasquato az Empolinál szerepel kölcsönben, a Serie B-ben.

Akárhogy is, Trezeguet távozása nagy űrt hagyna maga után, és ha az idény végén mégis távozna, a megfelelő utód megtalálása nélkül elég rosszul járhatna a Bianconeri.

A tisztelt olvasó mit gondol erről? Trezeguet menjen, vagy maradjon? Ki jöjjön helyette? A fentebb említett játékosok, vagy esetleg valaki egészen más? Szavazz oldalt, és / vagy mondd el a véleményedet kommentben!

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr764649391

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Alessandro 2009.03.18. 20:29:52

Floccari, Quagli és Milito közel azonos szinten lévő játékosok, kispadra jönnének nem érdemes szerintem őket idehozni Benzema egyértelmű erősítést jelentene. Csak akkor tudjuk megvenni ha több játékost és pénzt is adunk, bár Trez és Poulsen beáldozása megérné, ha ő idejönne. Cassano: kezelhetetlen, és attól függ milyen napja van jó lehet, de nem tudom hogy Juve szintű-e, Rómában és Madridban nem jött össze neki. Érdemes vele kockáztatnunk? A legjobb megoldás szerintem mindenképp a fiatalok felhozatala. Európa több nagycsapatában már fiatalon 17-18 évesen ott van több játékos, és néhányan már ennyire fiatalon nagy feladatokat is el tudnak látni. Én butaságnak tartom, hogy meg kéne várni hogy egy játékos 21-22 éves legyen és akkor dobjuk be a mélyvízbe, ha valaki jó, játszatni kell(ene). Persze, mivel általában két csatárral játszunk és ha Giot is ide vesszük akkor 5 minőségi csatárunk van (talán Iaquinta kevésbé jó mind a többiek), így jelenleg érdemesebb kölcsönadni őket.

Ismeretlen_109592 2009.03.18. 21:28:25

en sajnalom, hogy nem tudtak huntelaar-t idehozi. a fenntiek kozul benzema aki erdekes. o tenyleg trezeguet nyomdokaiba lephet, de a tobbi inkabb olyan kispados, figyelembe veve hogy van del piero, amauri, iaquinta, es a sajat nevelesu fiatalokrol se feledkezzunk meg. ami trezeguet illeti, en nagyon csodalom. rengeteg golt rugott a juve szineiben, es nagyon eredmenyes jatekos, mindezek ellenere frissites kellene a csapathoz, de ha nem megy el es nem jon senki akkor is nagyon jo. en mar emlitettem hogy inkabb chiellini tarsat kene keresni, azon torekedni, hogy kozepen marchiso es sissoko jatszon, balszelre pedig be lehet tenni giovinco(sot csatarnak is) es jobb szelre pedig vkit aki nem serul le folyton. persze h szeretnenk minnel tobb vilagklasszis jatekost, de ha a juventusnak nincs meg a kello tokeje (amugy nem tudom h allnak penzileg), akkor kar almodozni. en orultem volna xabi alonso-nak, nem jott volna knezevic, es poulsen, es plusz kis penzzel jott volna o. O belefert volna a ranieri hires 4-4-2-jebe es allitolag 20 milla korul lett volna. Ezeket leirva en ketlen h diegoert adnanak 20 millat aki allitolag nem fer bele az emlitett felallasba. azonban ha a vezetoseg szeretne h a juventus nyerjen is vmit akkor muszaj lesz neki nagyon atgondolni mindent es helyesen donteni, nem engedhetnek maguknak tobb rossz lepest

Carlos 2009.03.18. 21:29:08

Annyiban egyet értek Alessandroval, hogy Milito, Floccari és Quagliarella csak a kispadra ülhetne, és ezért feleslegesek. A saját csapatukban jó csatárok, de nekünk nem 'jó csatár' kell, hanem igazi klasszis, mert a Juventus nem egy felkapaszkodott, középosztálybeli csapat, hanem igazi, nagy múltú (és jövőjű) óriás. Tehát ez a három fiú alapból kilőve az én szememben, a következő pedig Cassano. Én őt nagyon nem szeretem, azt hiszem már korábban is írtam, hogy nem tartom igazi klasszisnak. Nagyon ellene vagyok, nem akarom, hogy tönkre tegye azt az egységet, ami Tinkerman kezei alatt most nagyon szépen megvan, mert jelenleg ez az egyetlen jó dolog, amit a Bianconerik fel tudnak mutatni. A fiatalokban én nem bízom, persze tudom, hogy ha nem kapnak lehetőséget, akkor sose fejlődhetnek, de ezért találták ki a 'kölcsön'-dolgot. Ők csak combosodjanak még... Ezek után azt hiszem egyértelmű, hogy a felsoroltak közül Benzemát választanám. Tudom, hogy ő is fiatal, de ő már bebizonyította, hogy megéri a pénzét. Azon a véleményen vagyok, hogy ha a Juventus jövőre eséllyel akar indulni a BL-ben, akkor ideje levetkőzni az utóbbi években magára vett garasoskodó felfogást, és az erszény mélyére kell nyúlni! Álmodjunk nagyot! Jöjjön Ribéry, mert az ő játékstílusa hasonlít leginkább Nedvedéhez, és ő igazi klasszis. Csapjunk a szerencsemalac fenekére - ide Diego-val is! Egy Diego mindig csak jól jöhet egy csapatban, és a Chelsea ellen játszott 4-3-3-ba talán még be is lehetne építeni. És ha a vezetőség komolyan gondolja, hogy továbbad az egyik gólgyárosunkon, akkor egy még jobbat hozzunk a helyére. Ha lehetséges, akkor akár Benzemát, de én mással is kibékülnék. Lehet, hogy most sokak kezében kinyílik majd a bicska, de én akkor is leírom: Messi. Végül is, úgy emlékszem Agnelli őt akarta Gigi árából megvenni, de javítsatok ki, ha nagyon nagy marhaságot mondtam. Szóval, én ezt még mindig nem emésztettem meg, mert bár akkor, amikor ezt olvastam, badarságnak tartottam, de most, hogy úgy tűnik, elveszítjük Trezt... nem tudom, szerintem hihetetlenül jó ötlet, és ha igaz az is, hogy egy olasz (vagy angol? fene tudja) rajongói oldalon volt egy felmérés, miszerint hogyan lehetne megvenni Messit a Juvénak... valami olyasmi volt, hogy ha minden második rajongó befizetne 10 eurót, akkor simán meglenni Lio csillagászati ára is. Részemről, én akár 30at is befizetnék, ha ez a dolog tényleg létre jönne :D De ezek csak találgatások... [Milyen lenne egy Del Piero-Messi duó?! És a középpályán Ribéry-Sissoko-Giovinco-Diego négyes? Vagy túl támadó jellegűek lennénk...? Egy jó védelmi sorral simán...! Csak Méxes kell ide, és megoldódnak a gondok :D ]

maradi 2009.03.18. 21:34:16

Ne haragudj Alessandro, de azért Milito simán van egy Iaquinta szintű játékos, és egy olasz válogatott játékosra (Quagliarella) ne mondjad már, hogy csak a kispadra való. Amúgy én Quagliarellát javasolnám, mert van két befejezőcsatár, Jaki és Amauri, szóval jöhetne egy másik "árnyék ék" del piero helyett, hisz alex úgyis öregszik, és a formája föltehetően romlani fog. Quagliarella pedig csak 26 éves, szóval még sok lehet benne.

Carlos 2009.03.18. 21:36:16

Még csak annyit, hogy nagyon örülnék, ha Camoranesi felépülne, de sajnos az utóbbi időben már a szél is bántja... Sissoko sérülése meg egy hihetetlen nagy arculcsapás volt, és ahogy közeledik a Roma elleni rangadó, egyre jobban félek... nem veszíthetünk pontokat, de még mindhárom rangadó hátra van! Mi lesz így a bajnoksággal? Mi lesz a kupával...? galszaby, veled nagyon egyet értek, bár én egy kicsit túlságosan is elrugaszkodtam a valóság talajáról... Félek, hogy a végén Trez nélkül maradunk, és nem jön senki, a Juve bajnoki álmait pedig a saját vezetősége torpedózza meg.

babo410 2009.03.18. 22:50:38

Én Trez maradása mellett volnék, de ha ő is szívesen menne pl a Lyonba, akkor el kell engedni. Én Benzemara szavaznék, max a két fiatal tehetség. De csak akkor, ha tényleg olya tudnak mutatni, amitől hasraesünk, pláne lőnek néhány gólt

Ismeretlen_53881 2009.03.19. 08:05:06

Trez-t nem kell lecserélni senkire, simán van benne még 3-4 jó év. A csapat többi részére viszont ráférne az erősítés.

Wade 2009.03.19. 09:17:11

Én Trezt és Quintát eladnám... nincs szüksége rájuk a Juvenak... Trezbben lehet, hogy van még pár jó év de pár jó év de utána már senkinek nem fog kelleni. Quinta nem Juve szintű játékos... szerencsés mázlistának mondanám, hogy idekerült. Én Eto'o-t látom megfelelőnek hiszen a Barca megszeretne válni tőle a másik jelöltem Villa bár őt tényleg nehéz lenne, de ellehet, mert kell a Valenciának a pénz. 3. jelöltem Walcott lenne... tudtommal még nem hosszabított az Arsenal-al, mert nem megfelelő összeget adnak neki... és őt nyáron ellehet már ingyen hozni. Szerintem ő inkább csatár mint Gio...

Shyr Kahn 2009.03.19. 11:01:40

Trezt nem szabad eladni. Egyrészt tekintetbe kell venni, hogy mit tett le az asztalra, ahogyan ezt számos más játékosnál is tekintetbe vesszük (Buffon, Alex, Nedved). Másrészt igen jó játékos, akinek csak újra formába kell lendülnie.

Ismeretlen_108746 2009.03.19. 11:57:47

Aki Militot kispados játékosnak tartja az vagy nem látta még játszani, vagy összekeveri valakivel. Egészen fantasztikus játékos, aki gyakorlatilag egy jó formában lévő Trezeguet szintjén van. Őt csak és kizárólag a kezdőbe lehet és kell elhozni. Érdemes talán megnézni, hogy miként áll a góllövő listáhjában az idei Serie A-ban. Vele kapcsolatban minőségi kétely nem igazán merülhet fel. A probléma az, hogy ő sem egy nagyon fiatal játékos, majdnem annyi mint Trezeguet, így teljesen felesleges lenne ez a csere. Quagliarella szintén nagyon jó játékos, számomra az a kérdés, hogy egy nagycsapatban is hozná ezt a formát, vagy sem. Lehet egyedül vagyok ezzel a véleménnyel, de számomra Benzema még nem igazolta, hogy világklasszis játékos volna, s valóban érne annyit, mint amennyiért ki lehetne vásárolni. Nagyon nem ugyanaz a Lyonban parádézni (már ha ott parádézik), mint egy olasz élcsapatban. Meg kell tartani Trezeguet-et az összes többi csatárunkkal együtt, s időnként lehetőséget kell adni a saját nevelésű fiataloknak, hogy amikorra valóban kiöregszenek a mai sztárok, már készen álljanak mögöttük.

Roli921 2009.03.19. 12:53:48

Hát nem tudom! Néhányan szerintem csak álmodoznak. A messi Alex páros meg érdekes lenne mert egyik se befejező csatár szóval szerintem nem működne. Igazából sokkal fontosabb dolgai vannak a vezetésnek mint egy csatár vásárlása. Nem hinném hogy ezen múlik a jövő év. Én inkább Rafinhat( jobb hátvéd) Mexest (középhátvéd) és Hlebet vagy Riberyt hoznám szélső kp-nak. Kb ezek a jukas posztok. Ha marad lóvé én Cassanora költeném. Hihetetlen labdákat tud adni és végre a magatartása se rossz. ŐT elcserélném Jakira Trez meg ha menni akar helyére Pazzini.

Zsotya 2009.03.19. 13:08:53

Én úgy vélem, h Trez maradjon, és inkább a védelembe és a középpályára kellenek igazolások. Viszont ha Ranierivel megromlott a viszonya, akkor esetleg el lehetne adni, mert én Trezt nem kispados csatárnak tartom. (ha Rani-papa vagy Trez közül kellene választani, akkor Trez maradjon) Minőségi cserének a felsoroltakból Benzema-t és Milito-t vélem, ők talán pótolni tudnák, bár odaadásban,hűségben nem érik utol. A fiatalok ellen abszolút nincs kifogásom, őket játszatni lehet és kell a nagycsapatban is. Akiről még szólnék, az Cassano. Én úgy vélem, h jelenleg ebbe a csapatba nem kell, hansúlyozva h ebbe. Cassano kitűnő játékos, de hozzá kell 2 ember: egy csapattárs, akinek van tekintélye, és egy edző, akinek van tekintélye - ebből pedig nekünk "csak" 1 van, és az Alex. Ha Lippi dolgozna a csapatnál, akkor őt is el tudnám képzelni zebracsíkosban...

buub 2009.03.19. 15:31:02

Ha el akarna menni, akkor nyugodtan távozhat, nem lesz harag ebből. Ugyanezt hagyni kéne Nedvednek is, nem kellene, hogy zargassák, hogy hosszabbítson, amikor elég egyértelmű a döntése. A fent felsoroltak közöl Benzema, aki a leginkább tudná pótolni Trezt, de én Cassanonak örülnék a legjobban, jó kezek között a világ elitjébe tartozik, nem szabad hagyni, hogy elkallódjon.

mmartin91 2009.03.19. 17:11:50

Apuleius Milito-s véleménye kiválóan tükrözi a valóságot, abszolut egyetértek. Véleményem szerint nem kellene foglalkozni már ezzel a csatár témával, mivel van 4 kiváló csatárunk és ez az a poszt amit nem kell megerősíteni. Trezeguet maradni fog, ez 100%. Miért menne el? Azért mert összeveszett egy kicsit Ranierivel? Kettejük közül nem Trezeguet-t rúgnák ki, ez biztos. Mindenkinek az lenne a jó ha Trezeguet maradna. Benzema megszerzésére reális esélyünk nincs, a felsorolt játékosok közül maximum Milito tudná még pótolni vmilyen szinten, a többieknek esélye nem lenne, a fiataloknak meg még annyi sem. Azért az morbid lenne ha Trez elmenne és maradna Del Piero, Amauri és Iaquinta, plusz vmi Primaverás gyerek. Ez vajmi kevés lenne... A lényeg a lényegben: Trezeguet maradjon és maradni is fog.

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1852) bajnokság (3395) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (925) elemzés (40) előzetes (862) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1649) játékosokról (9928) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2434) meccsek (4174) mercato (4145) nyilatkozat (7453) Olasz Kupa (331) összefoglaló (414) pletyka (4178) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (174) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (288) video (201) Címkefelhő
süti beállítások módosítása