Ranieri a mérkőzésről

A mérkőzés után Claudio Ranieri beszélt a csapat Napoli elleni taktikájáról, arról, hogyan sikerült felülkerekedni a Chelsea elleni vereségen, és szó esett a Bajnokok Ligája visszavágójáról is.

Claudio Ranieri

"A Bajnokok Ligája után fontos volt, hogy győzzünk, de ilyenkor nem könnyű újra elszántnak lenni, és koncentrálni. A srácok nagyszerűen játszottak az első félidőben, de aztán a Napoli magához tért, és minden fegyverét bevetette ellenünk. Ettől függetlenül Giginek alig kellett védenie. Nem volt könnyű dolgunk, a Napoli letámadott minket, és a végén szerencsénk volt, hogy érvénytelenítették azt a gólt."

A győzelem Claudio Marchisiónak köszönhető, akinek távoli lövése megpattant Manuele Blasin, így a vendégek kapusa, Navarro tehetetlen volt. A pihenőt kapott Pavel Nedved helyén ezúttal Sebastian Giovinco kapott lehetőséget, ám a második félidő derekán Ranieri a sérülésből nemrég visszatért Salihamidžić-et küldte helyette pályára, amiért a szurkolóktól gúnyolódást, füttyöt kapott.

"Giovinco idén főleg ezen a poszton kapott lehetőséget; ha szükségem volt egy csatárra, akkor jobban betoltam középre, és ott határozottan jobban teljesített. Most, hogy Pavelnek pihenőre volt szüksége, úgy gondoltam, Sebastian megérdemli az újabb lehetőséget. Úgy gondoltam, hogy Marchionni tapasztalata jól jön majd a csatárok segítésénél, és amikor behoztam Amaurit, azzal az volt a célom, hogy több labdát tudjunk megtartani."

Marchisio ezúttal is remek teljesítményt nyújtott, és Poulsennel együtt remek kettőst alkottak a belső középpályán.

"Idén mindenki meg tudta mutatni, hogy hasznára lehetnek a csapatnak. Az, hogy most itt tartunk, az mindenkinek köszönhető. A rengeteg sérülés miatt bizonyos posztokon néhány fiatalnak, és az újaknak is jól kellett teljesíteniük, de ők sem vallottak szégyent. Marchisio és Poulsen rengeteget dolgozott, és nagyon jól semlegesítették középen a Napoli próbálkozásait. Sok terhet le tudtak venni a védők válláról."

Sajnos újabb rossz hír, hogy Nicola Legrottaglie sérülést szenvedett.

"Igen, megrándult a térde. Holnap vizsgálatokon esik majd át, reméljük, semmi komoly, de most ő kérte, hogy cseréljem le."

A Juventus jelenleg hat ponttal áll az Inter mögött, akik holnap játszanak a Roma ellen.

"Az idény izgalmassága érdekében a Romának szurkolok majd!"

A hétvégén a Chelsea sem remekelt, csak a hosszabbításban sikerült legyőzniük a Wigant.

"A Chelsea nagyszerű csapat, tavaly csak büntetőkkel kaptak ki a Bl döntőjében. Idén is esélyesek a végső győzelemre. Alázatosak vagyunk, tudjuk, hogy nagyon nehéz dolgunk lesz, de az 1-0-ás vereség számunkra nem volt nagy csalódás, ezt is belekalkuláltuk előtte. A visszavágón mindent bele kell majd adnunk, hogy végül emelt fővel hagyhassuk el a pályát."

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr784649327

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ismeretlen_116288 2009.03.01. 09:32:56

Ez felháborító szerintem! "de az 1-0-ás vereség számunkra nem volt nagy csalódás, ezt is belekalkuláltuk előtte." Egy edző ilyet nem mondhat! A vereség az mindig csalódás, ráadásul mostanában a Chelsea nem remekel, így aztán idegenbe legalább egy X-et ki kellett volna hozni! Kit érdekel, hogy a Chelsea tavaly bl döntőt játszott, az tavaly volt!Változtatni kell a hozzáálláson!!!

zlt 2009.03.01. 09:55:59

Maximálisan egyetértek Luluval. Ranieriben nem érződik az a mentalitás, ami egy Juventusba kell.

juveing 2009.03.01. 10:43:07

Én azt gondolom,hogy Ranieri mindig is diplomatikusan és udvariasan szokott nyilatkozni, ez a többeket megbotránkoztató "belekalkuláltuk az 1:0-ás vereséget is" megjegyzése nem a mentalitását tükrözi. Elég megnézni Ranieri eddigi csapatait(pl. Chelsea, Parma): mindegyik nagyon harcos, a végsőkig küzdő, motivált csapat, kiváló közösségi szellemmel, akárcsak a mai Juve. Más: nem tudom ki olvasta a transfer marketet, de állítólag a Middlesbrough kpályását Stewart Downingot figyeljük, mint Nedved lehetséges utódját!!! Ha valaki tud róla vmit, írja meg legyenszíves(márhogy Downingról). A másik hír szintén a transferről, hogy Ribery ügynöke azt nyilatkozta, hogy ha Mark elhagyja a Bayernt, az csak a Barca kedvéért lesz. Ja és az Inter 20 millát ajánlott Diegoért míg mi 18-at. Szal ezek nem a legjobb hírek,de szerintem ettől függetlenül van esély Ribery és Diego megszerzésére is.

zlt 2009.03.01. 11:12:00

"Elég megnézni Ranieri eddigi csapatait(pl. Chelsea, Parma): mindegyik nagyon harcos, a végsőkig küzdő, motivált csapat, kiváló közösségi szellemmel, akárcsak a mai Juve." Úgy érted, hogy a tegnapi juve, amelyik otthon végigbekkelt egy egész félidőt a mostanában kicsit összeesett Napoli ellen? Lál... De a közösség is jó. Ezért zárta Tiagó az elnököt a wcbe. Biztos bújócskáztak.:)

babo410 2009.03.01. 11:59:51

Az, hogy bekalkulálták a vereséget érthető, mert a Chelsea ellen ezt is számba kell venni. Minnél jobban kell játszani, és minnél kisebb bajba kerülni. De én úgy láttam a meccsen, hogy Ranieri győzni akart, de végül is jó, hogy készült a vereségre is, mert végén bejött. Sajna az esző negyed órát átaludtuk. Az inter meg egy szemét csapat, mi úgyse fogjuk megvenni Diegot, ha kell a zinternek, mert ők többet tudnak adni érte. És ők csak direkt veszik meg, hogy ne hozzánk jöjjön. Undorító ez a genny banda. Nem kell nekik, csak veszik, nehogy másé legyen. Hányok a férgeitől. És lehet Ribéryt is megveszik, nehogy ő is hozzánk jöjjön. Pedig Nedved helyett ő kéne, mert ő azon a poszton játszik, míg Diego, mint Nedved helyettese zsákbamacska lenne.

juveing 2009.03.01. 12:26:08

Zlt! Nyilván sokan osztják a te véleményedet is, de ez így van rendjén! Ahányan vagyunk, annyiféleképpen látjuk a dolgokat. Én arra gondoltam, hogy a csapattársak felnéznek Del Pierora, de hallgatnak Buffonra, mint ahogy tisztelik és elismerik Nedvedet is. Legalábbis a nyilatkozatokból ez derül ki. Iaquinta nem akar elmenni a csapattól pedig keveset játszik, Giovinco pedig türelmesen vár a játéklehetőségre(azért szerintem is játszhatna többet). Én tényleg úgy látom, hogy a pályán is megmutatkozik a csapategység,és ez, valamint az ebből is adódó küzdeni tudás a mai Juve igazi erénye. A küzdelem a tegnapi meccsen is megvolt, persze én is szívesebben néztem volna egy támadóbb felfogású Juvét. Tiago elnökbezárós sztorija - túl azon, hogy vicces volt és ha jót nem is tett, de nem is ártott a Juve image-nek - szerintem nem volt hatással a csapaton belüli összetartásra.

juvem 2009.03.01. 18:48:13

juveingnek igaza van mert a nagycsapatok sem a keretünktől félnek hanem a győzniakarásunktól és a csapategységtől fél jó ez a tegnapi meccsen nem látszódott de ez akkoris így van! na mind forza juve

Victor90 2009.03.01. 20:30:26

Én nem értek veletek egyet,hogy egyből az edző elkell tirhítani,mondok 1 példát,tudom nem érdekel senkitse:Tavaly az Alkmaar 11,vagy 12dik lett a bajnokságba,nem küldték el az edzőt egyből,és nézzétek meg mára milyen fölényesen vezetik a bajnokságot!!!Nem kell elküldeni Ranierit sztem,befog érni a munkája,csak mindenki azt várná hogy egyből bl elődöntő,bajnokság megnyerése,azért szálljunk már le a földre!!!már bocsi fiúk,...Őszintén ez a Nagy Milan 1 fronton van harcba,mindenki mondja ilyen jó a keret amolyan jó,Juve sehol sincs tőle,és nézzétek meg mi még 3 fronton vagyunk képviseltek!!!Olasz kupába elődöntősök vagyunk,bajnokságba 2dik vagyunk,nem lehetetlen a helyzetünk,Bl pedig ott vagyunk a legjobb 16 csapat között,az a nagy Királyi Gárda zsinórba már az 5dik éve lesz hogy nem tudd a legjobb 8 közé kerülni.Ez a tegnapi meccs ilyen volt,Ranieri már most kezdi néha-néha cserélgetni a csapatot,amit jól csinál!!Biztos benne volt a lábakban még a Chelsea elleni szerdai meccs is,az első félidőbe jól játszottunk eldönthettük volna a meccset,a másodikba átengedtük a teret a nápolynak.Olvasgattam mindiga kommenteket amit írnak az emberek,Gio-val kapcsolatban is,néha én is úgy éreztem hogy túlértékelik a srácot,de nem így van.az Ő elszántsága,lendülete,kell a csapatba,sztem!!!Örülök a 3 pontnak,nem túl jó játékkal de megvan a győzelem!!Üdv

laverda 2009.03.01. 21:42:14

Már pedig Ranierinek mennie kell. Prandellit vagy Contet a padra.

Shyr Kahn 2009.03.01. 23:04:59

Ismét(?) edzőkérdésben ketté szakadt a Juve tábor... valaki nem türelmes, valaki igen. Várni kell az év végéig. Ha előrébb végzünk, mint tavaly, akkor egy szavunk sem lehet, mert eleve ezt a célt tűzték ki. Persze a Calciopoli után azt várjuk, hogy minél hamarabb megmutassuk mit is tudunk, de erre még várni kell. Az idő nekünk dolgozik. Ha nem nekünk fog (kiderül a következő fél-másfél évben), akkor majd lépnek. 2010 után Lippi szabad lesz és visszatérhet pár évre az igazi otthonába. Addig lássuk mit tud az öreg barkácsmester (ti. Tinkerman jelentése).

csuti 2009.03.02. 07:52:53

Személy szerint én is Ranieri menesztését szeretném, azért mert türelmetlen vagyok. Régóta vagyok Juvés, és nem ahhoz szoktam, hogy elképzeléstelen játékkal szerezzük meg nagy nehezen a pontokat. Viszont a tabella Ranieri mellett szól, és jelen pillanatban nehéz lenne helyette mást hozni. Shyr Kahn. A Tinkerman kontárembert jelent, és Londonban akasztották rá.

Roli921 2009.03.02. 09:19:12

Sziasztok! Mért pont Prandelli? Egy vagyont költött a nyáron leg 60-70 milla minusz és mégsincsenek sehol, meg volt a romás szerződése amit felbontott meg most is csak másokra mutogat, közben nagy sikere neki sincs, pedig egy UEFA kupát már simán nyerhetett volna ha olyan zseni, szóval szerintem inkább a papi maradjan azt majd jön Lippi

asveed 2009.03.02. 09:28:44

Oké Syr Kahn!Én megpróblom ezt az álljunk hozzá pozitívan dolgot,bár nagyon nehezen fog menni!Csak egyet kérek,te vagy valaki mondja már meg hogy Ranieri mit is akar játszatni a csapattal mert esküszöm én nem látom hogy mi a koncepció!!!!!!!Addig is Szúúúszáááhh!!!

Shyr Kahn 2009.03.02. 10:35:32

Tinkerman = barkácsmester, barkácsoló ember és valóban a Chelsea-nél aggadták rá ezt a jelzőt. Ezzel tisztába voltam. Mivel ott szerették a szurkolók nem hiszem, hogy kontárembernek becézték volna, de lehet, hogy valóban ez a helyes fordítása szónak. Viszont a csapatépítése miatt inkább a barkácsoló lenne a jó hasonlat... (és nem Mekk Elek ezer(kontár)mester) Mi a koncepció? 4-4-2, a stabil védekezésre építeni a támadásokat. Ezt minél jobban és minél koncentráltabban. Jelenleg ez tűnik a koncepciónak. No meg a fiatalok beépítése, az idősök cseréjével együtt.

jst 2009.03.02. 11:30:03

OFF: "Régóta vagyok Juvés, és nem ahhoz szoktam, hogy elképzeléstelen játékkal szerezzük meg nagy nehezen a pontokat." nem vagy elég régóta juvés :) ENDOFF.

Ismeretlen_108746 2009.03.02. 13:14:22

Hát nem tudom... Emberileg semmi bajom Ranierivel és tényleg, az eredmények mellette szólnak (ahogy vesszük...), hiszen a tabellán a második helyen vagyunk. Fene tudja, nekem nem is annyira az eredményekkel van bajom, hanem a gyötrelmesen vérszegény játékkal, enerváltan, ötlettelenük, kilátástalanul. És sajnos ez a jellemző az utóbbi időben. Ugyanakkor meg ha az embernek bevillan a Milan elleni meccs.... Szezon közben nem igazán lenne értelme váltani, elvégre még mindn fronton versenyben vagyunk, s hirtelenjében nehéz is volna ideális helyettest találni.

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1851) bajnokság (3385) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (915) elemzés (40) előzetes (860) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1647) játékosokról (9916) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2430) meccsek (4158) mercato (4141) nyilatkozat (7440) Olasz Kupa (326) összefoglaló (411) pletyka (4171) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (174) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (287) video (200) Címkefelhő
süti beállítások módosítása