Ranieri: "Gólt kell lőnünk a Napoli ellen"

A Juventus trénere több témát is érintett a ma délutáni sajtótájékoztatón, de legelőször a holnapi, Napoli elleni mérkőzésről beszélt, mely nem ígérkezik könnyű megmérettetésnek.

"A Napoli nehéz időszakon megy át. Nagyon jól kell játszanunk ellenük, és gólt kell lőnünk. Mostanában nem szerzünk sok gólt, és ezen változtatnunk kell. A Napoli a tavalyihoz képest 5 ponttal többet gyűjtött, és ez sok mindent elmond az olasz futball szintjéről."

Claudio Ranieri

Az olasz futball szintje?

"Aggódom miatta. Azonban ez is ciklikusan változik: néha a topon vagy, néha nem. A legmagasabb szinten nagyon versenyképesek vagyunk, de sajnos előfordul, hogy el sem jutunk a végső megmérettetésekig. Teljesen normális, hogy a német csapatok feljövőben vannak. Lassan a hollandok is visszatérnek. Olaszország mindig az élmezőnyben van, de előforulhat, hogy egy - két évig nem jutunk el a csúcsra."

Mi történt a Chelsea ellen?

"Meg kell beszélni a csapattal, milyen hibákat nem szabad elkövetnünk. A tökéleteshez közeli teljesítményt kell majd nyújtanunk. Persze akkor is hibázhatsz, ha éppen győzöl. Azonban most leginkább a visszavágóra kell koncentrálnunk. Elvesztettük az első mérkőzést, de hazai pályán megfordíthatjuk a végeredményt. Most viszont először a Napolival kell foglalkoznunk."

Meglepte Nedven döntése, hogy idény végén visszavonul? Van olyan játékos, aki helyettesítheti? Hasonló stílusúnak kell lennie, mint Nedved?

"Nem lennék őszinte, ha azt mondanám, meglepett. Tiszteletben kell tartanunk a döntését. Szerintem minden játékos egyedi, pláne, ha egy Aranylabdásról van szó. Persze bíztam benne, hátha folytatja még. Az utódjának időre lesz szüksége, hogy alkalmazkodni tudjon, és már most biztois vagyok benne, hogy rengeteg támadás fogja érni. Az viszont nem szükséges, hogy a stlíusa hasonló legyen, mint Nedvedé."

A következő hónapokban fontosabbnál fontosabb mérkőzések jönnek, kezdve a bajnokságtól, a Bajnokok Ligáján át az Olasz Kupáig.

"Minden fontos mérkőzés a bajnokság utolsó részében vár ránk. Mi akartuk ezt, ezért most össze kell szednünk magunkat, és meg kell mutatnunk, mire vagyunk képesek. Minden rajtunk múlik, de nem aggódom. Most már minden mérkőzésnek különös jelentősége van, ezért egyszerre csak eggyel foglalkozunk majd. Nincs értelme nagyon előre gondolkodnunk, mindig az előttünk álló feladattal kell törődni. A novemberi - decemberi időszak is nehéz volt, de nem okozott problémát. Megpróbálunk most is jól teljesíteni. Megpróbálok majd mindenkinek lehetőséget adni. Az a legfontosabb, hogy aki játszik, nyújtson 110 %-ot."

Várta már Zebina és Knezević visszatérését, mégsem kerültek be a keretbe.

"Zebina valószínűleg a Primaverával játszik majd vasárnap, hogy rutint szerezzen."

Mit gondol, az Amauri állampolgárságával kapcsolatos huzavona árthat a játékosnak?

"Szerintem Amauri kitűnő idényt produkál. Igazi csapatjátékos, legutóbb sikerült végre gólt is szereznie, szóval elégedett vagyok vele. Szabadidejében zavarhatja ez a huzavona, de amikor velünk van, ez nem látszik rajta. Keményen dolgozott, hogy a Juventus játékosa legyen, és itt kiemelkedő teljesítményt nyújt."

Tegnap a Milan kiesett az UEFA Kupából...

"Nem számítottam rá. A Milan most már csak a bajnokságra koncentrál, és ez egy újabb problémát jelent nekünk."

Mit gondol, elég megbecsültek az olasz edzők?

"Ez nem megbecsültség kérdése. Van egy csapatod, akikkel meg kell próbálnod mindig győzni. Ez az olasz futball mottója."

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr994649322

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Alessandro 2009.02.27. 19:36:33

Tele van elég furán megfogalamazott mondattal a nyilatkozat, és ez is bizonyítja, hogy nem tartozik Ranieri az edzők elitjéhez. Hát vele nehezen fogunk a csúcsra jutni az biztos max az olasz kupában, bár ne legyen igazam. "Minden fontos mérkőzés a bajnokság utolsó részében vár ránk. Mi akartuk ezt. Mi akartuk ezt??? Ekkora hülyeséget. Annak viszont örülök hogy a Milan kiesett, nekünk nem velük kell foglalkoznunk, hanem saját magunkkal.

Ismeretlen_22017 2009.02.27. 19:39:47

Ezt hogy érted? A szezon második felében vagyunk, lassan közeledik a hajrá, néhány hónap van hátra, és még versenyben vagyunk a bajnokságban, az Olasz Kupában, és a BL-ben is. És így van, a klub tervezte, hogy ebben az évben itt tartson minimum a csapat. Ez nem hülyeség. Az pedig, hogy a Milan kiesett, annyira nem örvendetes, mert így ők már csak a bajnokságra koncentrálhatnak.

Ismeretlen_53881 2009.02.27. 19:57:15

Ráadásul a Milan kiesésével még tovább zuhan a Serie A presztízse. De nem kezdem újra :D . Ez a gólt kell szereznünk megállapítás pedig alap kellene hogy legyen.

Alessandro 2009.02.27. 19:59:54

Lassus: Az nagyon szép hogy idáig jutottunk, nem ezzel van a hiba, nekem a megfogalmazással van a problémám, jó bár biztos nem egyszerű lefordítani, de számomra kicsit furcsa így, amit Ranieri nyilatkozott. A Milan Gattuso nélkül nem nagyon tud védekezni, nem kell tőlük félni, másrészt elég nagy a keret, többet kéne cserélni és pihentetni és nem lenne baj. A nagyképű sztárjátékosokkal teli Milannak nem fogok szúrkolni, itt ha nem leszünk 2. helyen akkor az nem a Milan miatt lesz, hanem mert rossz az edzőnk és több játékos nem ide való.

Shyr Kahn 2009.02.27. 22:20:40

A körülményeket ismerve az egyik legegyenesebb és legőszintébb nyilatkozatnak tűnik. Alessandro: ha a megfogalmazást nézzük, akkor itt mindannyian elvéreznénk, pedig itt mindenki akárhányszor átnézheti, hogy mit akar írni, mégis elküldi hibásan. Ranieri nem rághatja át, de sokszor így is érthető a mondanivalója.

corvinus81 2009.02.27. 22:34:53

Amikor Ranierit szidja bárki, azt el felejti, hogy a Juve eddig KÉTSZER nyert BL-t(BEK) ötven X év alatt. Trapattoninak és Lippinek sikerült, tehát akkor az összes többi edző szar volt? A vezetőség azt a célt tűzte ki, hogy a tavalyi 3. helynél jobbat kell elérni. Ezt eddig hozza a csapat. A játékos keretet meg ugyebár nem erősítették meg annyira, hogy 3 fronton is sikeresek tudjunk lenni. Ahhoz, hogy a calciopoli után a Juve ismét a régi fényében tündököljön, addig még el kell telni pár évnek. Ha Lippi lenne az edző (remélem a VB után az is lesz), ő sem tudna kimagasló eredményt elérni ezzel a csapattal.

zlt 2009.02.27. 22:47:20

"Amikor Ranierit szidja bárki, azt el felejti, hogy a Juve eddig KÉTSZER nyert BL-t(BEK) ötven X év alatt. Trapattoninak és Lippinek sikerült, tehát akkor az összes többi edző szar volt?" Itt nem erről van szó. Cserélni nem tud, taktikázni nem tud, játékosokkal kivételez a fiatalok kárára, megölte a csapatjátékot és csak értelmetlen rugdosódás megy.

suci2k 2009.02.27. 23:32:26

passerby ezt már tényleg nem kéne erőltetned.

Ismeretlen_108746 2009.02.28. 00:36:25

Nem tudom, ez a kell még néhány év duma kicsit kezd mellébeszélés lenni, s kíváncsi vagyok még hány évig merül fel. Komoly pénzeket tapsoltak el azóta komolytalan igazolásokra, s azt gondolom, hogy néhány komolyabb igaolással, s egy jó edzővel most is bajnok és Bl esélyesek lehetnénk. Tény, hogy hatalmas anyagi és emberáldozata volt a kizárásnak, na de Almironok és Tiagok árából vehettünk volna focistákat is.

Ismeretlen_118066 2009.02.28. 00:43:26

Komoly dolgok hiányoznak a Juventus szurkolókból és ezt csak itthon tapasztalom, külföldi oldalakon nagyon ritka de itt állandósulni látszik. Gyerekek, BIZALOM, bízzunk az edzőben és a csapatban, ha azt szajkózza mindenki, h ez mez az nem jaó azzal mennyivel lesz jobb? Semennyivel. Ez csak alkalom a feszültség gerjesztésére. Úgy gondolom, hogy más edzővel meg csapattal sem lennénk máshol 1-év kizárás után. A csapatot a calciopoli szétszedte, a játékosokat, a vezetést, mindent. Ezt újra felépíteni időigényes nem megy 1-ről a 2-re. Ezt mérlegeljétek.

suci2k 2009.02.28. 03:35:46

Nem tudok bízni Ranieriben. A kijelentései, a döntései, szinte minden arra utal hogy nem ő a megfelelő ember erre a posztra. Elégedetlen vagyok, mert ebben a csapatban több van! Szinte kieső csapatoktól szenvedtünk vereséget, vesztettünk pontokat? Ne vicceljünk már. És igen, lehet hogy telhetetlen is vagyok, de szeretném ha végre nyernénk valamit, mert a MI játékosaink megérdemlik!

juveing 2009.02.28. 10:37:47

Szerintem sem tesz jót sem az olasz foci jelenlegi megítélésének, hogy 3 olasz csapat is kiesett az UEFA kupából, pláne, hogy a Milan is köztük volt. Nyílvánvaló az is, hogy ha csak a bajnokságra kell koncentrálniuk, az előnyt jelent pl. velünk szemben, hiszen mi bejutunk a nyolc közé a BL-ben. Bár én úgy is annak örülnék jobban ha a BL trófeát sikerülne elhódítanunk idén. Azt gondolom, hogy az Internek és a Rómának is kb 50% esélye van a továbbjutásra, de mi voltunk azok az olasz csapatok közül, akik már az első meccsen megmutattuk, hogy komolyan számolni kell velünk.

Ismeretlen_114665 2009.02.28. 16:49:19

juveing: 16 között vagyunk még csak a bl-ben! Nyílván elírás...

asveed 2009.02.28. 19:49:24

passerby : Milanos véleményed adom,ahogy a góllővést is!!! Nem tudom hogy ez a jó fordítás,mert ha igen/feltételezem h az/ akkor elég megmosolyogtató!Mégis otthon,a saját közönségünk előtt mi is lehetne a cél minthogy szétszedjük az általam masszívnak és szervezettnek vélt Napolit!?Csak több önbizalommal és szervezettséggel,mint amit mostanában láttam! Remélem ha Ranieri az esetleg negatív eredmény miatt cserél ,akkor azt nem az uccsó 10 percben fogja megtenni,mert ettől a falnak megyek!;)

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1851) bajnokság (3385) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (915) elemzés (40) előzetes (860) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1647) játékosokról (9916) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2430) meccsek (4158) mercato (4141) nyilatkozat (7440) Olasz Kupa (326) összefoglaló (411) pletyka (4171) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (174) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (287) video (200) Címkefelhő
süti beállítások módosítása