Juventus - Milan: 4-2

A 16. forduló rangadóján Amauri két gólt szerzett, Gianluca Zambrottát kiállították, a Juventus pedig 4-2 arányú győzelmet aratott a Milan felett.

Juventus - Milan: 4-2

A találkozót Lapo Elkann előzetesen az igazi Derby D'Italiának nevezte, és ennek megfelelő nagy csatára lehetett számítani, hiszen a győztes továbbra is a listavezető Inter nyomában maradhat, míg a vesztes még a dobogóról is leszorul.

A Juventusnál Nicola Legrottaglie eltiltás miatt, David Trezeguet, Gianluigi Buffon, Mauro Camoranesi, Tiago, Christian Poulsen, Jonathan Zebina és Dario Knezević sérülés miatt nem játszhatott.

A Milannál Gennaro Gattuso hat hónapra kidőlt térdműtétje miatt, és a mérkőzés előtt kiderült, hogy Matthieu Flamini és Kaká sem lehet tagja a keretnek. Rajtuk kívül Daniele Bonera, Marco Borriello és Alessandro Nesta volt sérült.

A tavalyi idényben a Juve pályaválasztása mellett a hazaiak 3-2 arányban tudtak győzni. A milánóiak utoljára 2004. márciusában győzték le a Juventust idegenben, 3-1-re.


JUVENTUS - MILAN: 4-2

Összegzés:

Gólok: Del Piero 16' (büntető), Pato 31', Chiellini 34', Amauri 41' és 69', Ambrosini 56' 

Sárga lap: Emerson 35', Zambrotta 37', Mellberg 38', Ambrosini 83'

Piros lap: Zambrotta 65'


JUVENTUS: Manninger; Grygera, Mellberg, Chiellini, Molinaro; Marchionni, Sissoko (Zanetti 88'), Marchisio, Nedved (De Ceglie 30'); Amauri (Iaquinta 88'), Del Piero

Fel nem használt cserék: Chimenti, Ariaudo, Salihamidžić, Giovinco 

Edző: Ranieri


MILAN: Abbiati; Zambrotta, Maldini, Kaladze, Jankulowski; Emerson (Sevcsenko 46'), Pirlo, Ambrosini (Antonini 83'); Seedorf, Ronaldinho; Pato (Inzaghi 76')

Fel nem használt cserék: Dida, Favalli, Senderos, Cardacio

Edző: Ancelotti


Bíró
: Rizzoli

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr264649042

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ismeretlen_53881 2008.12.15. 08:54:40

Jó meccs volt. Fene sem gondolta volna a meccs előtt, hogy utána legfeljebb azért lehet panaszkodni, mert nem tömtük ki őket jobban. Nedved már végképp elfáradt, és kezdem érteni, DeCeglie miért játszott eddig is a helyén. Szokásos "Giovinco miért nem kapott 10 percet" kérdést persze most is fel lehetne tenni, főként egy teljesen összezuhant Milan ellen. Amúgy összességében nem lehet panasz, legfeljebb annyi, hogy ha megy ez így is, akkor máskor miért kell annyit szenvedni? Azért szép volt. Ja és nálam Marchisio végképp bejátszotta magát a kezdőbe, szvsz Poulsen-t el lehet felejteni.

Ismeretlen_110022 2008.12.15. 10:42:51

Hihetetlenül boldog vagyok! A Milan nem való ilyen játékkal a dobogó közelébe sem. Iaqi-t és Gio-t tényleg felküldhette volna hamarabb CR,de ő most is a biztosra ment. Del Pipi lövőcsele a kapufája előtt óriási volt,kár hogy nem ment be. Ami még elégedetté tesz a győzelmen kívül,hogy a kezdeti gólínségünk megszűnni látszik ugyanis MI lőttük a 2. legtöbb gólt ebben az idényben. JUUUUUUUUUUUUVE,JUUUUUUUUUUUUUUUVE,JUUUUUUUUUUUUVE

Victor90 2008.12.15. 11:18:42

Nah...először is Grat a csapatnak!!!Szép volt Fiúk,1 percig sem voltam megijedve hogy ezt a meccset nem nyernénk meg!! Kaká nélkül a Milan megvan halva..de ez legyen az ő bajuk!De Ceglie nagyott játszott,le a kalappal előtte..Marchisio játéka nekem nagyon tetszik,,passerby-vel én is egyetértek,Poulsent ellehet felejteni!!Amauri nagyon nagy csatár..a nyári átigazolásba ő volt a főcélpont, hát megszereztük, és nagyon is jól járt vele a csapat!!!Gólerős játékos hálistenneekkk mindig van benne gól!!Bizakodóak lehetünk, a bajnokság is elérhető, és lehetséges a BL is!! Mindörökké Juventus!!!

Alexxx 2008.12.15. 11:28:41

Minden tisztelet a csapaté, de 1. első félidőben Ambrosini ziccerénél megint lemaradt Molinaro, hihetetlen hogy ezeket nem látja Ranieri, DeCegle nyugodtan lehetne a helyén. 2. Del Piero szép cselt csinált a kapufája előtt, de szerintem az 50-60 perc tájékán nyugodtan le lehetett volna hozni és behozni helyette Giovincot, ő simán megkeverte volna a lomha Milan védelmet, meg egyébként is jó lenne ha szokná a nagy rangadók légkörét, ebben a milanban nem volt semmi plussz, nem lett volna kockázat, illetve mért kell egy 34 éves játékosnak 93 percet játszania. 3. Utolsó 3 percben cserélni....., mi az, minek? Mint halottnak a csók

Ismeretlen_108746 2008.12.15. 11:38:27

Én is el vagyok ragadtatva a tegnapi meccstől. A játék egészen imponáló volt, s igazából esélyt sem igen hagytunk a Milannak. csak azt sajnálom, hogy nem rúgtunk nekik még néhányat, de az ember ne legyen telhetetlen :-) Szép lett volna, ha bemegy Del Piero lövése, Iaquinta kihasználja a ziccert, vagy a bíró megadja a jogos büntetőt Seedorf kezezéséért. A cserékkel most sem értek egyet teljes mértékben, mert szerintem sokkal hamarabb be kellett volna hozni Iaquinta-t, s esetleg Giovinco-t, mert szerintem úgy tökéletesen összezúzhattuk volna a Milan-t. Na mindegy, így is szép volt. A másik dolog, amit nem értek, hogy miért nem hajlandó pihenőt adni végre Nedvednek Ranieri, s miért kell addig játszatni, mígg lesérül, vagy összeesik a pályán. Marchisio és De Ceglie egészen lehengerlően játszottak, az egyelen gyenge pont nálam Marchionni volt, aki labdákat szórt el és borzasztó lövési kísérletei voltak. Ha így játszanánk a többi meccsen is, komoly esély lenne a BL-ben is.

Kury 2008.12.15. 11:38:52

De kib_szott jó meccs volt!!!!! Ui.: Hihetetlen, hogy a Milan és az Inter védőjinek lehet "kézilabdázni" a 16-oson belül! A Milan pont az előző fordulóban is megúszta, meg most is! De az Internél is tudna mesélni Cordoba arról, hogy hogyan üssük ki a labdát kézzel ha máshogy már nem megy!

SpaNgyor 2008.12.15. 12:57:28

:D yok voltunk mese nincs. Akiket kiemelnék. 1.Grygera - mert, mindig ott volt.Hatalmas mezőny mukát végzett.És a támadásoknál is ottvolt néha. 2.Sissoko. Sztem nem kell mondanom, hogy ronaldinnye nem is ért nagyon labdához a 2. félidőben. 3.Amauri.-aki ugyan nemsok mindent csinált de vágott kettőt:D(ez a dola) 4.De ceigle. Minazt látom benne, amit egykoron zizuba, vagy Nedvedbe. ( sokkan nagyobb futbalista lessz , mind gio.) CR-t meg haggyuk nem csodálkozom a cseréin.:D FORZA JUVENTUS

Joshy 2008.12.15. 13:03:47

Óriási meccs volt, bár a Milan tényleg sokat hibázott, erről nem a Juve tehet, illetve részben de. Nagyon jól játszottunk, Marchisio ha így folytatja nem lehet majd kihagyni a csapatból, De Ceglie-ről és Giovincóról ezt már eddig is tudtuk, hozzájuk kezd felnőni. Sissoko felszántja a pályát, pont azt hozza mint Vieira fénykorában. Annyira jó passzban van, hogy megsérülni sem fog pár évig szerintem. Chiellini világklasszis, mellette a védelem pont azt hozza, amit kell. Amauri amikor megvettük egy nagyon jó csatár volt, de lassan kezd extraklasszissá válni. Del Piero. Ő Del Piero. És pár név akiket ma nem láttunk, vagy nem tettek hozzá érdemben: Buffon, Trezeguet, Camoranesi, Nedved, Legrottaglie... Nem kell télen igazolás. Nem gondoltam volna hogy ezt fogom mondani, de határozottan jó ez a keret, bármit megnyerhetünk. Alaposan ki van rúgva a szék mindenki alól aki a szokásos frázisokat sulykolja a Juve és a Calcio ellen! Mennyivel jobb meccs volt ez mint a tegnapi spanyol rangadó. Mosolyog a szíve minden Juvésnak :) Nagyon együtt van a csapat! Még egy szó a Milanról. Minden tisztelet kijár neki és a játékosoknak egyenként is, de ez a csapat nem bírja el Kaká, Gattuso és Flamini együtes hirtelen kiesését. De szerintem nem kérdés, hogy jövőre a BLben a Milannal és a Romával együtt indulunk.

Ismeretlen_108746 2008.12.15. 13:13:44

Ebben a szezonban nem nagyon emlékszem, hogy ekkora örömmel és élvezettel lehetett volna Juve meccset nézni. Azt csináltak a pályán, amit akartak, s a fiatalok nagyon komolyan felnőttek a feladathoz. Remélem a jövőben többet látunk ebből, s kevesebbet az Inter elleni formából. Azért a Barca-Real sem volt rossz. Mondjuk, hogy egy Real Madrid beálljon bekkelni az első pillanattól, s 25%-bn birtokolja a labdát... A két kapott gól dühítő volt azért, főleg az első, hogy ennyire üresen hagyták Pato-t. Az Internek remélem elfogy a mázlisorozata végre, s nem hoznak több meccset az utolsó 5-10 percben rúgott gólokkal.

Ismeretlen_53881 2008.12.15. 14:32:19

Joshy, azért nem kellene átesni a ló túloldalára sem. A hurráoptimizmus nagyon káros dolog tud lenni. Gondolom az Inter elleni szenvedés után is azt gondoltad, hogy nem kell senkit igazolni.

RICh 2008.12.15. 14:35:59

Hát szerintem meg rég nem játszottunk ennyire céltudatosan,dinamikusan....ha jobban akarunk akkor még a végén 7:3 is lehetett volna.Mindenesetre nekem nagyon tetszett a meccs!

Zsotya 2008.12.15. 14:44:29

Én meg majd arra leszek kíváncsi, h Zlatan ki fog-e esni a kitűnő formájából, esetleg lesérül-e... Eddig ugyanis nem egy meccset gyakorlatilag ő nyert meg a zinternek. Nélküle biztos hamarabb felzárkóznánk. De ettől függetlenül tényleg überkirály meccs volt! FORZA JUVE

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1851) bajnokság (3385) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (914) elemzés (40) előzetes (860) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1647) játékosokról (9915) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2430) meccsek (4158) mercato (4140) nyilatkozat (7440) Olasz Kupa (326) összefoglaló (411) pletyka (4170) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (174) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (287) video (200) Címkefelhő
süti beállítások módosítása