Giovinco: "Készen állok a következő mérkőzésre"

"Elégedett vagyok a Lecce elleni teljesítményemmel, de ebből a dicsőségből nem lehet megélni. Szerdán újabb mérkőzés vár ránk, és készen állok erre is."

Sebastian Giovinco

A Lecce elleni győzelem másnapján, első gólja után Sebastian Giovinco sugárzott az örömtől, de esze ágában sincs a babérjain ülni. A fiatal játékos a 'Juventus Channel'-nek nyilatkozott: beszélt a mérkőzésről, játékáról, érzéseiről.

"Szerencsés helyzet volt, Giacomazzi szabálytalankodott, így szabadrúgást kaptunk olyan szögből, melyet megfelelőnek találtam. Sikerült gólt szereznem: úgy tűnik, a napi gyakorlás meghozta gyümölcsét."

Az edzésen kívül azonban egy olyan mester is segítette, mint Alessandro Del Piero: a csapatkapitány tanácsai - ahogyan ezt Seba már többször megemlítette - felbecsülhetetlenek, de az is igaz, hogy Giovinco az ifi csapatban már többször is szerzett ilyen gólokat.

"Ez igaz, de egy dolog az ifi csapatban betalálni" - mosolygott - "És megint más a Serie A-ban tenni ugyanezt."

A gól utáni öröm olyan mértékű volt, hogy Giovinco elfelejtett a szokásához híven ünnepelni.

"Nem, nem felejtettem el. Csak úgy éreztem, hogy most így kell ünnepelni, kieresztve ezt az óriási örömet. Remélem, többször is megtapasztalhatom ezt az érzést. A szurkolóink szektorához futottam, és szerintem helyesen cselekedtem: mindig mellettem álltak, még a nehéz pillanatokban is, amikor kevés lehetőséget kaptam. Próbáltam meghálálni a szeretetüket, korábban többször is mondtam, hogy ha gólt szerzek, odafutok hozzájuk."

Giovinco gólja indította el az izgalmakat, melyek nem a legkellemesebbek voltak.

"Az első félidőben nem volt valami jó mérkőzés, de a másodikat teljesen más felfogásban kezdtük, és a gól megváltoztatta a játékunkat, de az övékét is. Azt az utasítást kaptam, hogy ne kötött poszton, hanem szabadon mozogjak, és szerintem ez sikerült is."

Nagy valószínűséggel segítségére volt, hogy kedvenc posztján játszhatott, és ha választhatna, nem sokat gondolkodna, mit szeretne játszani.

"Visszavont csatárt."

A Lecce elleni mérkőzés hatalmas, ellentétes indulatokat szabadíthatot fel a fiatal játékosban: először a gólja, majd Cacia egyenlítése.

"Több embertől hallottam, hogy mikor én játszottam, csak két döntetlenre és egy vereségre futotta. A mérkőzés közben azt gondoltam, hogy megint ugyanez lesz, és ha a negyedik meccsemen újra csak döntetlent érünk el, mindenki erről fog beszélni. Szerencsére Amauri betalált. Jobban örültem az ő góljának, mint az enyémnek."

Amauri bátorította Giovincót a mérkőzés előtt:

"Jó érzés, hogy ilyen közel állunk egymáshoz a csapattársakkal. Tudják, milyen időszakon mentem keresztül, mindig mellettem álltak, és ezért köszönettel tartozom nekik. Jó kapcsolatban vagyunk, mindenki tiszteli a másikat."

A Lecce elleni mérkőzés után Seba már a BATE és a Milan elleni összecsapásokra összpontosít.

"Minden nap nehéz, nem hibázhatunk. A Milan elleni mérkőzés igazi rangadó lesz, de a BATE elleni találkozó is nagyon fontos. Nem lesz könnyű dolgunk, de sikerrel jutunk keresztül ezeken is."

A következő mérkőzéseken elképzelhető, hogy újra a kezdőbe kerül, de ha nem így lesz, Giovinco abból sem csinál tragédiát.

"Ez normális. Nagy bajnokok vannak előttem, egyszerűen várnom kell a soromra. Rendben van, hogy kevesebbet játszom, mint ők, ez teljesen normális egy fiatal játékosnál. Nyugodt vagyok, és a lehető legkeményebben akarok dolgozni."

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr974649023

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Juvetto 2008.12.09. 00:35:08

Bravoooooooooo, Giooooooooooooooo!!!!!!!!!! :)))))) Tényleg már-már Alexet idézte a gólja!! De egyébként is nagyon tetszett, amit láttam tőle. Viszont én még többet és jobb játékot várok! Amúgy nagyon tetszik, amiket mond, és ahogyan látja a dolgokat maga körül. FORZA JUVE!!!

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1852) bajnokság (3391) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (922) elemzés (40) előzetes (861) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1648) játékosokról (9926) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2434) meccsek (4169) mercato (4145) nyilatkozat (7451) Olasz Kupa (331) összefoglaló (413) pletyka (4176) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (174) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (288) video (201) Címkefelhő
süti beállítások módosítása