Juventus - Zenit Szentpétervár: 1-0

Alessandro Del Piero zseniális szabadrúgás góljának köszönhetően a Juventus 1-0-ás győzelmet aratott a Zenit felett.

A Bianconeri a Calciopoli miatti két év kihagyás után tért vissza a Bajnokok Ligájába, és rögtön az UEFA Kupa és Szuperkupa győztes Zenit Szenpétervár csapatát fogadta hazai pályán.

Ranieri négy ponton is változtatott az Udinese elleni győztes kerethez képest: Alessandro Del Piero és David Trezeguet kapott lehetőséget a támadósorban, míg Nicola Legrottaglie és Cristian Molinaro a védelemben. Ebből is látszik, hogy Ranieri főleg a "régi gárdának" szavazott bizalmat, mindössze Poulsen képviselte az új érkezőket.

Alex Del Piero gólöröme

A mérkőzést röviden úgy lehetne összefoglalni, hogy a Juventusnak nem nagyon ment a játék, és igaz ez a csodás gólt szerző Del Pieróra is. A védelem többnyire jól végezte a dolgát, de ennyi, amit pozitívumként lehet elmondani. Sissoko, Grygera és Chiellini nyújtott kiemelkedőt, annak ellenére, hogy a cseh védő egy hibájából majdnem gól született.

Az este egyértelmű legnagyobb csalódása David Trezeguet, akit a második félidőben egyáltalán nem lehetett látni, bár az első játékrészben sem csinált sokat. A másik csalódás Ranieri, aki már megint túl későn reagált: későn hozta le Molinarót, aki egészen egyszerűen pocsék volt (remélhetőleg végleg kijátszotta magát a kezdőből), és Amaurit sem 5 percet kellett volna játszatni.

Sajnos Camoranesi már megint megsérült, remélhetőleg nem súlyosan. A helyette behozott Salihamidžić nem bizonyult a legjobb választásnak, sokat nem tudott hozzátenni a játékhoz, talán inkább Marchionnit kellett volna... ha legalább a padon ül, de még oda sem került fel.


JUVENTUS - ZENIT: 1-0

Összegzés:

Gól: Del Piero 76'

Sárga lap: Pogrebnyak 8', Šírl 68', Salihamidžić 84'


JUVENTUS: Buffon; Grygera, Legrottaglie, Chiellini, Molinaro (De Ceglie 58'); Camoranesi (Salihamidžić 31'), Sissoko, Poulsen, Nedved; Del Piero, Trezeguet (Amauri 87')

Fel nem használt cserék: Manninger, Mellberg, Marchisio, Iaquinta

Edző: Ranieri


ZENIT: Malafeev; Anyukov, Puygrenier, Križanac, Šírl; Zyryanov (Dominguez 80'), Timoscsuk, Deniszov; Danny, Arsavin; Pogrebnyak

Fel nem használt cserék: Contofalsky, Radimov, Dong Jin, Hubocan, Fayzulin, Ricksen

Edző: Advocaat


Bíró: De Bleeckere

 

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr64642617

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ismeretlen_102246 2008.09.18. 00:21:44

Trez teljesítménye nem volt rossz, de megint nem sok használható labdát kapott (a második félidőben gyakorlatilag semmit). Ő befejezőcsatár, nem kellene más szemszögből nézni a teljesítményét.

Dana 2008.09.18. 07:37:58

Atyavilág! Del Pipi csak "kis" gólt tud rúgni idén a Bl-ben. Artmedia ellen + most itt! Forza Juve! Grande Ale!

vizi8 2008.09.18. 08:49:57

Tegnap bánatos voltam, semmit nem láttam abból a harapós juvéból amit vasárnap. Grygera legjobb meccsét játszotta, A két középső védő picit bizonytalan volt, főleg az első félidőben, Molinarot felejtsük el.Nedved Sissoko, Poulsen megtette amit tud nagyon jól, bár az utolsó 15-20 percre elfáradtak, Szami semmi. Trezegól hiába nem kapott sok labdát, de amit kapot azt sem tudta megjátszani, rossz napot fogott ki. Pierrót aprították rendesen, jól játszott, de kicsit sokat hordta a labdát feleslegesen.

Ismeretlen_103280 2008.09.18. 09:45:34

kicsit csalódott vagyok a tegnap esti telejsítményel,remélem nem ezt a stílust fogják játszani a bajnokok ligályába mert nem ezt a stílusu Juventust szerettem meg Ranieri nagyon jó edző de sajnos vannak oylan huzásai ami nem igazán jó...nem időbe cserélte be Amaurit és elég sokat hagyta játszani Molináro aki véleményem szerint nem Juve színtű játékos sajnos ha Real ellen is igy jatszunk akkor elbukjuk

Ismeretlen_53881 2008.09.18. 09:45:43

Akkor az észrevételeim: rossz meccs volt, szarul is játszottunk, tényleg csak Alex zsenialitásának köszönhetjük a 3 pontot. Buffon jó volt, mint mindig, a védelem is nagyjából - Molinaro kivételével. Egyetértek azzal, hogy valószínűleg tényleg kijátszotta magát a kezdőből. Érdekes, hogy senki sem említi Legro-t, szerintem ő is jól nyomta. A középpályán Sissoko talán a meccs embere volt, hajtott, küzdött, rengeteg labdát szerzett, és még támadni is próbált. Poulsen hasonlóan, csak gyengébb kivitelben, az átadásia nem jöttek be. Nem tudom, számomra Nedved csalódás volt, csak a szíve vitte előre. Ami a legszomorúbb: Camo kiesésével az előrejátékunk teljesen impotens volt, nem volt, aki értelmes labdákat adott volna előre. Talán Nedved helyére jöhetett volna Giovinco, benne talán van némi kreatívitás. Trezeguet-t már sokkal, de sokkal korábban le kellett volna hozni, Amauri 5 perc alatt többet csinált, mint Trez 85 alatt. Nálam forma alapján Trez sajnos csak a 4. számú csatár. Del Piero-t minősíti a gólja, de emellett tényleg sokat cipelte a labdát. Összességében a 3 pont megvan, és ez a lényeg. Ugyanakkor számomra a mutatott játék csalódás, úgy ahogy néhány ember - ide tartozik Ranieri is - teljesítménye is. Remélem lesz ez még jobb is.

Ismeretlen_22017 2008.09.18. 10:06:47

Giovinco még a kispadon sem ült, szóval nem is állhatott volna be, ahogyan Marchionni sem. Pedig őt kellett volna behozni Sali helyett, mivel a stílusa nagyban hasonlít Camoranesiére. Renieri ott rontott, hogy későn mozdult... már megint. A játékból lehetett látni, hogy Terezeguet nem kap labdákat, és egyébként sem megy neki. Amauri sokkal hatékonyabban tudott volna embereket lekötni, így Del Piero előtt is több lehetőség nyílott volna. Ez így tényleg kevés lesz, de azért ne temessük a csapatot, Ranieri mer majd változtatni. Remélem.

Kury 2008.09.18. 10:38:26

Te jóó ég mekkora gólt lőtt Alex :D! Ennyit azon hülyéknek akik még mindig cseszegetik a kora miatt!

Kury 2008.09.18. 10:42:49

Én nem is tudtam, hogy az országban ennyire sok helyen nincs viasat6 :D nálunk a szolgáltatónál minden csatorna ömlesztve van egy csomagba van 5 ropijért ami MO-n van az megtalálható benne! Am szerintem is a szolgáltatók a hibásak mert nálunk pl Hajdúszoboszlón minden van Debrecenbe meg éveket könyörögnek egy Eurosport2-jért :D!

Ismeretlen_22017 2008.09.18. 11:38:59

Kury: csak a miheztartás végett... Del Piero nem játszott jól, nagy szerencsénk, hogy szeniálisan lövi a szabadrúgásokat. Egész meccsen faragták, lassú volt, körülményes, sokat tartotta néha a labdát, dobálta magát. Kell mellé valaki, aki leköti a védőket... mondjuk Amauri, vagy Iaquinta, esetleg Giovinco.

juve16 2008.09.18. 11:47:00

Sajna a meccset nem láttam, de így elhallgatva Molinaro teljesítményét én nem is tudom mi a túrót csinált ez a srác egész nyáron. Én ha tehetném már fizetnék is csak menjen innen ahová akar. Tíz meccsből legalább nyolcszor csak azt lehet látni (itt olvasni is...), hogy mekkora kula a teljesítménye. Hiába fut az egész meccsen le-föl, ha egész egyszerűen az ő oldala egy átjáróház illetve a beadásai már szóra sem érdemesek nálam. Trezről csak annyit hogyha így folytatja akkor valószínű hogy kispad lesz a vége, amin nem is csodálkozom jelen állás szerint.(Most nem akarok vészmadár lenni de ha tényleg így megy akkor nyáron Barca lesz a vége...a vezetőséget ismerve bármi megtörténhet) Ranieri pedig a világon a legrosszabbul cserélő edző. Erről egy kissebb regényt lehetne írni hogy miért is, de most nem fogok.Azért lényeg hogy megvan a 3 pont, plusz remélem a következő meccseken már látjuk Giovincot is játszani.(és persze nem látjuk Molinarot....%)

babo410 2008.09.18. 13:34:30

Jók voltunk, nem tudom miért szidjátok a csapatot. Hajdú B. is mondta, hogy jó volt a meccs, jól játszott mind a két fél. Csak a meccs iramával volt gond. A játékunk jó volt. Real ellen nyerhetünk, ha nagyobb sebességre tudunk kapcsolni.

DJKGB 2008.09.18. 14:13:19

Valaki meg tudja mondani, hogy mi a helyzet Giovincoval? Miért nincsen a kispadon már 2 meccs óta? Ez valami büntetés a hisztije miatt? Mert én már nagyon kíváncsi lennék rá... Meg lehet, hogy szükség is lenne rá!

buub 2008.09.18. 16:23:29

Alex angyszerű volt és enm csak a gólja miatt mondom ezt. De Ceglie sokkal jobb mint Molinaro és könyörgöm takarítsuk már el a kezdőből Nedvedet..semmit nem csinált szinte egész emccsen, ott van Giovinco gyors nagyon jól cselez, passzol és szükségünk van iylen játékosokra emrt amit tegnap támadásban nyújtottunk az szinte 0, ami jó volt az is csak Alexnek köszönhető, komolyan szánalmas...

babo410 2008.09.18. 18:14:29

Hülye vagy Buub? Nedvedről így beszélni! Amúgy meg Nedved igen is jó játékos. Tegnap is jó volt. Nem játszottunk rosszul. Mondom még egyszer, azzal volt baj, hogy meg volt szeppenve a csapat, kicsit növelni kellene a tempón, és akkor jók lehetünk, mert tegnap nem voltak rosszak. És lesznek még jobbak is.

Ismeretlen_102194 2008.09.18. 19:04:31

buub : ....és könyörgöm takarítsuk már el a kezdőből Nedvedet..semmit nem csinált szinte egész meccsen Sztem ezt gondold át,rendesen!Köszi!

Kury 2008.09.18. 19:19:41

Lassus: szerintem míg Del Piero így rúg egy-egy szabadot addig megéri szerződéssel marasztalgatni, máskérdés, hogy egyébként 90 perceket nem kéne már neki adni nem is értem, hogy a meccs utolsó perceiben Ranieri főleg vezetésnél miért cserélgeti a csatárnégyesünket körbe körbe! Amaurit megint akkor hozták be mikor 1-0 volt kb a nyolcvanvalahanyadik percben, szerintem ilyenkor már felesleges!

Ismeretlen_22017 2008.09.18. 19:23:30

Kury: Nekem Del Piero az egyik kedvencem, szóval nem a szerződését vonom kétségbe, sőt, egyáltalán semmit sem vonok kétségbe :) Még az életkorát sem kritizálom :)

mmartin91 2008.09.18. 20:28:55

Ugyanmár, hagyjuk már ezt a Giovinco-t, hát ki ez??? Még a padra se fér. Nedved cipőjét nem pucolhatná, ha a cseh csillag nem lenne akkor most nem jáchattunk volna a Zenit ellen hanem az UEFA Kupában vagy még ott se léphetnénk pályára. Hát ki ez Nedvedhez képest? Egy nevenincs senki. Olaszországon kívül maximum Wenger tudja h létezik ilyen nevű ember de állítom Mourinhonak fogalma nincs arról h ki ez...

Kury 2008.09.18. 20:46:35

Lassus: elhiszem :D

buub 2008.09.18. 21:24:56

Úgy látom enm egyezik a véleményünk, pedig Nedved nagyon emgkopott avgy tegnap volt nagyon rossz napja, emrt förtelem volt amit művelt..Giovincot!!! mmartin91-nézz majd körbe egy jópár orszag sportlapján egy-egy U21es meccs után, bizony-bizony rendszeresen említik a nevét...Jah és ki volt Fabregas amíg Wenger fel nem karolta, senki nem ismerte Wenger megadta a lehetőséget, mert úgy látta, hogy jó játékos lehet belőle és nem is csalódott..szóval egy játékos mögött ha nincs múlt, akkor is lehetőséget kell neki adni, mert ha nem kap nem is fog mutatni semmit. Pl Arsenal Ramsey, Vela...Ők már msot kapnak lehetőséget..nekünk se ártana, ha csinálnánk valamit már, mert ez elszomorító, ha Ranieri továbbra is iylen lesz, akkor remélem gyorsan repül innen.

Ismeretlen_53881 2008.09.19. 08:12:09

buub-al egyet kell, hogy értsek. Nedved-et imádom, de be kell ismernem, hogy már ő sem lesz fiatalabb. Azt meg bőven túlzásnak érzem, hogy a bajnoki után a Bl meccset is végigjátszotta, az egyiken pihentetni kellett volna valamennyit (szerintem a bajnokin). Anno mindenki dumált, hogy így a fiatalok, úgy a fiatalok, meg mindenki örül, hogy Marchisio és DeCeglie lehetőséget kap, akkor Giovinco-val is legyen így. Egy 30 percre simán beszállhatna a bajnokin, de Nedved formáját tekintve - szerintem sem játszott jól a Zenit ellen - akár a kezdőben is lehetne. Ami meg az arcát illeti, én is kicsit durci lennék, ha rólam cikkezne állandóan a sajtó, hogy mekkora tehetség vagyok - és ezt bizonyítom is legtöbbször ha játszom -, de pénzt nem igazán kapnék. Gondoljatok bele, kikiáltják Alex utódjának, mindenki elismeri, mennyire jó, de annyit keres egész évben, mint Angliában egy jobb játékos egy hét alatt. Ez kész vicc, én is felkapnám a vizet. Az meg, hogy egy nevesincs senki, említést sem érdekel.. csak annyit, hogy egyszer minden világsztár nevesincs senki volt.

mmartin91 2008.09.19. 13:26:43

Fabregas-t 17 évesen fedezték fel, azóta az Arsenal egyik alappillére, Giovinco 21. Eredményei: kiesett Empoli, 35 meccs/6 gól. Ugyebár ő saját magát Messihez és Agüerohoz hasonlítja és véleménye szerint van olyan jó mint ők. Agüeroba most nem mennék bele mert annyira nem ismerem, azt tom meg látom h sokkal jobb mint Giovinco és fiatalabb is, 100* nagyobb játékos már most mint ő. Messi 18 éves kora óta a Barca egyik legjobbja, mostmár a legjobbja. 2-szeres Primera Division és 1-szeres BL győztes. Ezen kívül elért számtalan gólt és adott számtalan gólpasszt. El Clasicón mesterhármast rúgott. Na, most az a helyzet h az argentinnál idősebb Giovinco, kinek eredménye még nincsen, már olyan jónak tartja magát mint Messi-t. Ebből láccik h mekkora az arca. Sztem Messinek fogalma nincsen róla h ki Giovinco, de ha esetleg van akkor jót röhög a kijelentésein...

Ismeretlen_53881 2008.09.19. 14:17:22

mmartin, felejtsd már el azt, hogy valakinek 20 éves korában a hátán kell vinni a csapatát. Én is tudnék mondani rengeteg játékost, aki még 23-24 éves korában sem volt "senki", mégis sztár lett. Másrészről meg, hogy a fenébe tegyen le valamit is az asztalra, ha nem is játszik. Érdekes ez, ha Giovinco azt mondja, hogy vagyok olyan jó, mint Messi/Agüero, akkor nagy az arca, de ha teszem azt, Chiellini mondaná azt, hogy esélyesek vagyunk a BL-ben, akkor szimplán eltökélt, vagy magabiztos.

babo410 2008.09.19. 14:34:27

MODERÁLVA - írd a Dühöngőbe, nem itt a helye. Egyébként majd fent lesz itt is. /Lassus/ Giovinco jó játékos, csak hogy védjem. És sztem ezt a fizu dolgot is csak a menedzsere fújta föl! Remélem Lehetőséget fog kapni!

buub 2008.09.19. 16:35:31

passerby- teljesen egyetértek. Én is erre gondoltam, hogy hogyan legyen világsztár, ha nem kap lehetőséget..ezért hoztam fel Fabret is, mert őt is elküldhette volna az Arsenal egy kiesőjelölt csapatba 3 évre, hogy tanuljon, de nem tette, hanem megadta a lehetőséget.

Grove4 2008.09.19. 18:20:32

Komolyan nem értem a szurkolókat,és szerintem ez a dolog magyar mentalitás is egyben!Mégpedig arról beszélek,hogy állandóan panaszkodik az oldalt látogató szurkolók többsége,ezzel nem is lenne gond,de könyörgöm egy nagyon erős Zenit ellen játszottunk BL,ismétlem BL meccsen(jó nem nagy dolog hogy a Juve BL meccset játszik,de az utóbbi két évben nem volt rá példa,ugyhogy szokni kell),és mégám egész jól játszottunk,igaz,hogy voltak problémák,na bumm,lesz ez még jobb is!És ezen felül még nyertünk is,és csak ez számít!Ugyan már,hogy a Real elverte a BATE-t,mi meg az Artmediat vertük több góllal,majd megnézem ,hogy a Zenittel mit kezdenek!Nem kell mindig ilyen komornak és pesszimistának lenni,lesz ez még jobb is,hiszen a csapat melynek szurkolunk a nagy JUVENTUS!!Nedvedről meg annyit,hogy szerintem egy szurkolónak tisztelettel kéne beszélni egy ilyen nagy játékos előtt,tény hogy nem olyan jól játszott a BL meccsen,de nézd meg akármelyik bajnokit többet fut ,mint bárki a pályán,a szívét lelkét kiteszi a küzdőtéren,és egy,számára rosszul sikerült BL meccs után ne tegyünk már olyan kijelentéseket ,hogy "takarítsuk már el a kezdőből",mert igen sokat tesz/tett a Juvéért!!Giovinco meg bizonyítson a Juventusban,akkor járjon a szája,sehol nem adnak fizetésemelést bizonyítás nélkül,igaz mostanában nem is játszik! Szal ne legyünk már ilyen komorak!FORZA JUVENTUS!!

Ismeretlen_102194 2008.09.19. 19:02:40

Grove4!!!Helyettem MINDENT!!!!leírtál,egyesek pedig jobb lenne ha elgondolkodnának hogy egy megnyert BL-meccs után nem kellene itt Funeral-party-t tartani!!Ezzel bevallom kicsit tele a tököm!!!!Nyerhetünk mi akárhányszor,mindíg van valami fika!Ez szánalmas!Na üdv!

Csabah 2008.09.19. 19:30:47

Először is Üdv mindenkinek rég voltam már erre, sajnos! Másodszor örülök, hogy megnyertük az első BL meccset, és ez legyen a lényeg!!! Hajrá Juventus!!!!

babo410 2008.09.19. 21:02:48

Értettem, sőt már fenn is van, köszönöm! Del Pieroról és Nedvedről csak anyit, hogy jók voltak, de az egész csapat meg volt szeppenve! Nem hiszem, hogy Nedved ne lene hasznunkra, főleg, hogy ilyen elszánt a BL megnyerését illetően. Mondjuk én bajnokikon pihentetném, hogy jó formában legyen a BL meccseken. És Nedved, meg Del Piero nagy kedvenceim. Meg Giovinco, meg Trez, Legro, és Chiellini. Bírom őket! Ráadásul Giovinco akkora, mint én! Sztem amit a média ír vele kapcsolatban fele sem igaz. Én szívesen látnám a kezdőben, mondjuk a Bate Borisov ellen. Pláne, ha Camo nem fog tudni játszani.

buub 2008.09.20. 18:14:46

örülök hogy nyertünk félreértés ne essék, de én személy szerint nagyon odavagyok az igényes futballért és amit akkor játszottunk, az nagyon mesze állt tőle...

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1852) bajnokság (3386) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (916) elemzés (40) előzetes (860) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1647) játékosokról (9920) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2430) meccsek (4160) mercato (4143) nyilatkozat (7442) Olasz Kupa (326) összefoglaló (411) pletyka (4173) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (174) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (287) video (200) Címkefelhő
süti beállítások módosítása