Sissoko elhallgattatja a kétkedőket?

A goal.com rendszeresen jelentkezik, hosszabb cikkekkel aktuális témákról, most Carlo Garganese Sissokoról szóló cikkét olvashatjátok magyarul.

Bárki, aki rendszeresen olvassa a Calcio Debate-emet (ez a rovat címe, ahol megjelent a cikk, Calcio az olasz ligát jelöli a Debate, pedig vitát jelent), jól tudja elleneztem, hogy a Juventus leigazolja Momo Sissokot, januárban.

Láttam Sissokot rendszeresen játszani a Premiershipben, a Liverpoolnál az elmúlt pár évben, soha nem voltam nagy rajongója az inkább atléta, mint futballista lényének, és úgy éreztem, hogy a technikai és taktikai tulajdonságai, egyszerűen nem illenek a Serie A-ba. 


A legtöbb újságíró és Juventus szurkoló egyetértett ezzel a megállapítással, Sissoko így csak a legutóbbinak tűnt a sok rossz igazolás listáján, egy olyan listán amin már szerepel Tiago Mendes, Sergio Almiron és természetesen Jean-Alain Bumsong.

Ehelyett mérlegelnünk kell azt, amit eddig láttunk Sissokotól a Serie A-ban, attól félek meg kell követnem magam és elismerem, hogy rosszul vélekedtem a középpályásról.

Amióta a csapathoz csatlakozott, Sissoko egy igazi kolosszus és az energiája, a szerelései, valamint a fizikai jelenléte, kétségkívül megerősítette a Juventus középpályájának közepét. Amíg a szezon elején a Bianconeri valami simogatásfélét végzett a pálya közepén, most úgy tűnik biztos, egységes és ez egy remek kombináció.

Mindenki tudta azt, hogy Sissoko remek fizikai adottságokkal rendelkezik, mielőtt még csatlakozott volna új csapatához, de ami a legmeglepőbb volt, hogy szintén jó technikai és taktikai adottságokkal is rendelkezik. A passzai továbbra is mélyek, de már van egy kevés egész jó megmozdulása és a helyezkedést, valamit a felzárkózást üres területre, már nem úgy végzi, mint egy „fejetlen csirkére”, amilyen volt liverpooli napjaiban.

Azért figyelmeztetnem kell mindenkit, Igen, Sissoko remekül kezdte Juventus béli karrierjét, de emlékezzünk ez a karrier még csak 11 meccse tart. A 23 éves játékos, még csak nyolc Serie A meccsen kezdett, ezért még korai lenne olyan kijelentéseket tenni, mint amilyet Secco tett: „a legjobb középpályás a Serie A-ban”

Ez a megállapítás abszurd, bizonyíték a tapasztalt sztárok, mint Esteban Cambiasso, Andrea Pirlo és Daniele De Rossi. Ha Sissoko hasonló elismerést akar elérni, mint ezek a játékosok, akkor jó teljesítményét nem 11 meccsig, hanem, több mint egy, kettő, vagy három szezonig kell megtartania.

Szintén nem elfelejtendő, hogy a Juve most gyakorlatilag bármiféle nyomás nélkül játszik, virtuálisan már garantált a BL indulás számukra, de a következő idényben minden feltételezés szerint a Scudetto-ért fognak küzdeni. Akkor majd meglátjuk, hogy ki az igazi sztár.

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr334642044

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

mmartin91 2008.04.27. 11:21:58

SISSOKO!!!!!! Egyébként igaza van Garganesenek abban h ilyeneket nem kéne mondani h ő a legjobb középpályás a ligában.Meg olyanokat sem(más portálon olvastam) h Sissoko már most jobb mint Vieira.Azért ez nem igaz.Én naon szeretem Sissoko-t és reméltem amikor idejött h jót tesz neki a váltás,ami jót is tett.Egyébként azt furcsálom h ez a Garganese azt hitte h nem lesz jó a Serie A-ba mert Momo alkata meg fizikai ereje naon illik a ligába szal sztem rosszul gondolta a dolgokat.Pl:ha Diarrát(Real) megvenné az Inter akkor sztem ő is jó lenne ebben a ligában mert beleillik az olasz fociba és ismét jól jáchatna. De viszont abban igaza van Garganesenek h a passzai nem vmi jók(sztem nem is naon kéne erőltetni a labdáit) dehát éppp ezért kell egy kreatív játékos h Momo csak a védekezéssel törődjön mert a becsúszásai fantasztikusak. FORZA JUVE!!!FORZA MOMO!!!

RICh 2008.04.27. 13:37:08

Nem ide tartozik,de annyit hogyha nyerünk és botlik a fiorentina akor 100% a 3.hely!

McTomi (juvenpool) 2008.04.27. 18:18:43

Győzelem JEEE! 5-2 :D Forza Juve!!

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1850) bajnokság (3372) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (906) elemzés (40) előzetes (856) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1646) játékosokról (9897) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2426) meccsek (4140) mercato (4134) nyilatkozat (7423) Olasz Kupa (321) összefoglaló (407) pletyka (4164) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (174) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (287) video (197) Címkefelhő
süti beállítások módosítása