Catania - Juventus 1-1

A Serie A-ban ezt a párosítást már 1983 novembere óta nem játszották, akkor a vendégek 2-0-ra nyertek, Catania győzelem pedig 1964-ben született utoljára, így a Juventus bizakodóan vághatott neki a mérkőzésnek. Mindkét oldalon voltak hiányzók: a Bianconeri részéről sérült volt Andrade, Camoranesi és Zebina. A házigazdáktól pedig Baiocco és Sardo nem játszhatott eltiltás miatt.

Különleges mérkőzés volt ez Claudio Ranieri számára is, aki két szezonon keresztül játszott a Cataniaban, és 1983-ban a Seria A-ba segítette akkori csapatát.

A mérkőzés egy másik érdekessége, hogy a Juve középpályája rombusz alakzatban állt fel, a rombusz tetején Tiago, alul Zanetti a két szélen pedig Nocerino (ezt igazándiból nem értettem, Marchionni egészséges volt és a jobb szél az ő posztja nem úgy mint Nocerinoé) és Nedved. Elöl Del Piero és Trezeguet kezdett; a hátsó alakzatban semmi váratlan nem volt, az elmúlt meccsek négyese kezdett.

A meccs kezdetén a Juventus több támadást is vezetett és irányította a mérkőzést, a Catania részéről csak Vargas próbálkozott a bal szélről egészen a 16. percig, amikor Spinesi lépett ki Molinaro mellől les gyanús helyzetben, majd jobb külsővel a hálóba helyezte Mascara labdáját. A lövésre Buffon mozdulni sem tudott. Összességében az első félidőről elmondható, hogy a Juventus játékosai álmosan és lassan játszottak, a Catania pedig remekül szervezte a védelmet, így igazán komoly egyenlítési lehetőség sem adódott.

A szünetben Tiagót Marchionni váltotta, és a csapat visszaállt a megszokott 4-4-2-es felállásra. A váltás jót tett a csapatnak, végre volt játék a jobb oldalon is, és több kisebb lehetőség is adódott a Zebrák előtt, Del Piero többször is fejelhetett és feljegyezhetünk egy Nedved ollózást is, igaz ezek a labdák is elkerülték a kaput, vagy túl gyengék voltak, hogy igazán veszélyt jelentsenek.

Hamarosan Palladino váltotta Nedvedet a bal szélen; ekkor már folyamatos nyomás alatt tartotta a Juve az ellenfél kapuját. Ranieri kétségbeesésében az utolsó percekre Szalihamidzsics helyére behozta Iaquintát, aki majdnem gólt is szerzett Del Piero átadásából, ekkor már négy (!!!) torinói támadó volt a pályán. Pár másodperccel a vége előtt Palladino remek labdát adott Del Pierónak, akit hátulról Biagianti buktatott a büntető területen belül (a büntető elég véleményes volt, majd ha lesz videó, mindenki döntse el maga, hogy az volt-e). A tizenegyest maga a sértett végezte el, és nem hibázott, ezzel egy pontot mentve csapatának.

A védelemre semmi panasz nem lehet Molinaro hibáján kívül. Buffonak alig akadt dolga, viszont a középpálya elég silányan teljesített, Trezeguet alig találkozott a labdával, Del Piero csúszott-mászott a pályán, a lelkét is kifutotta, de ez is kevésnek bizonyult a győzelem megszerzéséhez. Tiago igazán nagy lehetőséget kapott, hogy a rombusz tetején játszhatott, de nem tudott vele élni, sok labdát vesztett, eladott, és passzolni is általában csak hátrafelé passzolt, a támadás épülését semmiben sem segítette. Egy darabig szerintem megint padozni fog (aztán lehet csomagolhat, is mert ez nem az a szint...)

CATANIA - JUVENTUS: 1-1

Összegzés:

Gólok: Spinesi (16'), Del Piero (91')

Catania: Polito; Silvestri, Terlizzi, Stovini, Vargas; Edusei, Izco, Biagianti; Colucci (Martinez 67), Mascara, Spinesi (Tedesco 88)

Juventus: Buffon; Molinaro, Chiellini, Legrottaglie, Szalihamidzsics (Iaquinta 81); Nocerino, Tiago (Marchionni 46), Zanetti, Nedved (Palladino 76); Del Piero, Trezeguet

Bíró:Rocchi

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr684641496

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Dana 2008.01.13. 18:39:31

Úgy zavarnám el Tiagot hogy többet Olaszországba se merjen jönni, reggel megnéztem az ismétlést, figyeltem külön Tiago játékát (amennyit mutatta a kamera) neveccséges lézengett a pályán mint a 13. kisértet! Igy akar bekerülni a csapatba? Legalább fussa ki a belét ha lehetőséget kap!! Nem ment a labdákért, nem osztotta a labdákat, és most a védő munkáját nem említeném. A vezetőségnek is kijárna egy jó nagy seggbe rúgás! Spúr disznók! Molinaro? ki volt az a sasszem aki észrevette őt? bye-bye neki is. Nem mondom hogy értek hozzá de nem lehetne kipróbálni a 3 csatáros módszert? jegeljük itt Iaquintát meg Palladinot. hihetettlen! Mi van velünk egy gyenge ötlettelen focit játszunk. Kezdünk olyanok lenni mint a Milan amikor nem játszik Kaka. Öreges teszetosza játék. Semmi ritmusváltás Nocerino is csak amerre lát arra rugja azt a szernecsétlen labdát, mintha félne tőle. Ez nem állapot tényleg most nézhetettlen volt! Kapják össze magukat és küzdjenek!!!

Gabeszkaaa 2008.01.13. 19:04:37

Aki tud légyszíves segítsen , nemtudtok olyan irodáról vagy honlapról lehet juventus mecsre jegyet rendelni vagy helyszínen venni de mindenféle képpen olyan kéne ami nem ien csoportos rendezvényes hanem csak a jegy maga..... Aki tud segítsen légyszi!! Kössz Kössz!! FORZA JUVENTUS

ati 2008.01.13. 19:44:51

Nagyon ránkfér az erősítés, mert ez egy nagy SZAR, ami itt van! Nem tudom mit akarnak a vezetők? Az is nagy hiba, hogy a kölcsönadott fiataloktól várják jövőre az eredményeket... Velük biztos h nem lesz... mire meg lenne addigra meg mindenki kiöregszik mellőlük... Nagyon sürgősen kell egy balhátvéd, egy védekező és egy támadó középpályás (szívem szerint még egy belső védőt is vennék, mert ha valamelyik lesérül akkor nincs kit odatenni...) ! Az átigazolási időszak kellős közepén itt vagyunk... és nem igazolunk senkit!!! Nem tartozom a legnagyobb csapatfikázó szurkolók közé, de nagyon olyan érzésem van hogy ez így az első négybe kerüléshez kevés lesz... Tényleg nem akarom a vészharangokat kongatni, de nagy bajok vannak... Ja még annyit, hogy ezzel a csapattal szerintem Mourinho sem érne el jobb eredményeket... Forza Juve, Forza vezetőség!!!

juvem 2008.01.13. 21:09:30

nem tom mit izéltek hullámvölgy minden cspatnál van csak gondolkozzatok amikor nyerünk akkor az van h hűűű de jók vagyunk jöjjön az inter lealázzuk őket de ha pl becsúszik 1 ilyen meccs akkor máris arról beszél mindenki h hűűű de szar mindenki ez a ranieri egy szar!!!! sztem rohadtúl nem vagyunk rosszak 1 seria b-s szezon után a fél világ csodálkozik h a juve a 3.!!! szal sztem gondolkozzon mindenki mert jó van aki kiáll véleménye mellett de van aki nagyon váltakozó véleményen van!!!

Dana 2008.01.13. 21:34:10

Juvem? Nem volt nézhetettlen szerinted? Nem kéne VDV? Tiagot láttad játszani? (Köze nem volt a meccshez). Molinaronak hanyadik hibája volt? ( a gólban bizony ő hibázott).

passerby 2008.01.13. 21:38:57

Az ok hogy harmadikok vagyunk, de meddig? A Milan se fog örökké zsarul játszani, lassan a Fiorentina is a nyakunkon van. De én sokkal inkább a jövő miatt aggódóm, mert ha a vezetőség nem határozza el magát egy izmos erősítésre, akkor a Juve évekre kieshet a nemzetközi focielitből - már ha egyáltalán sikerül visszakerülnie oda. Ez van, el kell fogadni, hogy nincs 3-4 év arra hogy felneveljünk egy csapatot, pénzért kell venni néhány kész játékost. Rá kell tudni, hogy egy nyáron elmegy 130 milla is, de venni kell Diego, Agüero, Zapata, VdV szintű embereket, akik már most is jók, és a jövő példaképei lesznek. Amúgy 2-3 év múlva a kissrácok kik miatt fognak Juve mezt venni, itt nincs Messi, C.Ronaldo, Kaka... Talán majd 40 évesen is Alex lesz a Juve ikonja?

vizi8 2008.01.13. 22:05:18

Nem tidom ti ilyen meccset néztetek, de Nocerino, Legro és DelPiero értékelhetetlen teljesítményt nyújtott. Tiago az hogy nem futott , nézd újra a meccset. Nocerino helyett Grygera, és Sami vissza balkp-ra és stabilabb lett volna a kp. A védelem harmatgyenge, kell az erősítés, de nem a kp-ra hanem a védelembe. Sajna Az edző rossz választás volt, be kell látni nem tud csapatot építeni.Nem a játékosokhoz alakítja a játékot, hanem az ő elavult 4-4-2 taktikájához.

Dana 2008.01.13. 22:18:17

1. A 4-4-2 egyáltalán nem elavult! A söprögetős játék az elavult! 2. Nem tom miért mondod vissza amit mondtam: Tiago avval hogy nem futott, nem is kért el labdát ergo. nem vette ki a részét a játékból. 3. Del Pieroról annyit hogy ő küzdött rugták faragták. És kiharcolta az 1 ponot. Trezeguet na ő az aki értékelhetettlent nyújtott, és ezt nem kritikaként mondom hanem nem kapott 1 értelmes passzt sem, pedig tudjuk mennyire gól érzékeny.

vizi8 2008.01.13. 22:46:30

DelPiero többet törődött az ellenféllel eg a bíróval mint a focival.

csuti12 2008.01.14. 07:43:45

Mégis Ő küzdött a legtöbbet. Ha téged folyamatosan így faragnának, benned is felmenne a pumpa, mégha profi is vagy. Sokan nyújtottak gyenge teljesítményt ezen a meccsen, Nem tett jót a szünet, gyorsan formába kell lendülni, különben gyorsan beérhetnek az üldözők, és oda a meglepetés 3. helyünk.

asvééd 2008.01.14. 08:19:08

Ez Picsaszar volt!!!!Nagyon hiányzik Camoranesi!!!!Össze kell kapniuk magukat mert ez így sovány lesz a BL-helyhez!!!!

Shyr Kahn 2008.01.14. 10:16:58

A csapat visszafelé fejlődik és ez Ranieri és a vezetőség kritikája. VdV nem Olaszországba való? Ranieri rögeszméi mennek az idegeimre. Simán le kellene igazolnunk a hollandot, mert nincs kreativitás a kp-n. Sissoko helyett egy jáétékmester kell. Az afrikai mindek is kellene? Marchisio-t kellene visszahozni, bár azt hiszem Ranieri keze alatt ő is visszafejlődne. Ha ez így marad az év végéig, akkor Mourinho, vagy Lippi kell és sok új VILÁGKLASSZIS játékos. PL. VdV, Diego, akik a támadójáték mesterei. Tőlük függetlenül Gio és Marchisio is visszajöhet, de ez így nem maradhat... amit most játszunk az nézhetetlen és bűntetésből mutatható bárkinek. Ez nem a Juve.

Norbertini 2008.01.14. 12:07:39

Asvéédnek igaza van,Camoranesi kreativitása nagyon hiányzik,főleg az ilyen meccseken!A középpályán nem voltak ritmusváltások,és sokkal lassabbak voltunk náluk!Gyors és kreatív középpályás hiányban szenvedünk!

Alexdon 2008.01.14. 13:14:32

hát szép kis brigád!!! juvem-en kívül csupa ökörséget írtok!!! hány évesek vagytok?? 2??? gondolkozzatok, nem baromságokat, hogy ..mindenkit el innen, 35 VILÁGSZTÁRT a csapatba... meg ilyenek!!! Kreatív kp az persze kellene!!!!

Shyr Kahn 2008.01.14. 15:32:18

Alexdon pont most igazoltad, hogy te sem szarsz különbet, mint mi.

juvem 2008.01.14. 15:47:06

én nem azt mondtam mindenki félreértett!!! én nem azt mondtam h jók vagyunk meg minden!!! mert téleg ritka szarul jáccotunk csak az h van aki folyamatosan változtatja a véleményét eddig tiago miért nem jáccik pedig ő jó ranieri szar!! ha ynernk akkor midnenki jó isten csapat vagyunk!! ha veszítünk akkor jön h miért nem jáccunk tiagoval most h kikaptunk tiagoval most meg már az egész csapat 1 fos!!! és attól h 1 meccset ennyire elbasztunk az nem azt jelenti h szopni fogunk folyamatosan! beállt ellenünk 1 bunkerfocit jáccó catania a juve szar napját élte nem tudtak vele mit kezdeni... hát ez van vannak ilyenek eddig is volt h 1-2 meccsen kikaptunk!! ez a foci fiaim vki győz vki nem!!! ennyi az egész!! én senkit nem akarok megbánni csak megosztottam a véleményem ha vkit megbántottam vagy a szívébe tapostam ajkkor nagyon sajnálom de én úgy érzem h így van!!

juvem 2008.01.14. 15:51:32

és azzal egyetértek nagyon is h camoranesi nagyon hiányzik a csapatból!!! ebben a szezonban talán benne volt a legtöbb kreativitás!! és persze h kell VDV kell erősítés 1értelmű szal...(csak Danának mondom)!! én szóval sem mondtam h nem kellenek jó focisták!! de azzal nem értek egyet h tele legyünk sztárokkal! a juve mindig is csapatban volt jó nem egyéniségekben!

mmartin91 2008.01.14. 16:12:25

Hát Camoranesi valóban naon hiányzik a csapatból de azért az ne várjuk el tőle h majd megváltja a világot ha visszajön.Azért ő nem egy Kaká,C.Ronaldo vagy Messi.Tény,hogy sok játékosra van szükség de nyilván nem tudunk 150 misit költeni mert ennyi pénzünk nincs.Én azt mondom h a legfontosabb egy irányító kp szerződtetése mert a csapatnak nincs jelenleg játéka.Erre a posztra Diego a legalkalmasabb de Vaart is jó lenne,csak vki jöjjön!Szükség lenne egy jó vkp-ra is,azok közül akiket mi el tudunk hozni a legjobb választás Sissoko lenne.Sztem ezt a Marchisio gyereket sem kéne erőltetni mert nem olyan nagy ász az,az 1 dolog h az Empoliban jó dehát azért a Juve nem Empoli,a BL-ben nem állhatunk ki ilyen fiatal,rutintalan emberekkel akik ebben a szezonban a kiesés ellen küzdenek mert az télleg vicc lenne.Legújabban(itt írták) felmerült Taiwo és Bale mint lehetséges balbekk érdezők,sztem mind2-vel jól járnánk és sztem Taiwora lenne is esélyünk h elhozzuk.És egy KH is kéne Zapata személyében,meg lehet h elférne egy fasza csatár is.(Huntelaar)

Dana 2008.01.14. 16:27:34

Ok megtárgyaltuk, én túlragáltam a helyzetet. VDV on nem vitatkozunk az tény. Tartom azon vélemyényem miszerint Tiagonak sokkal többet kell mutatnia vagy igazoljon el. Igen sajnos ez úgylátszik jellemző a Ranieri érára hogy egyszer nagyon megy egyszer meg nagyon nem.

Ismeretlen_87906 2008.01.14. 17:12:33

Sztem az alegnagyobb baj, h a csapat felemás. Sztem nem csak az öregekre kéne alapozni, mert egyrészt, pár év múlva már nem lesznek itt, másrészt így nem érvényesülnek a változtatások, csak a régi 5-6 ember berögzült játéka. Nem is nagyon tudnak megújulni. A rutinjuk, meg a klasszisuk viszi őket, de nincs megújulás. Ami meg rohadt nagy hülyeség a Juvétól, és ez régóta így van, h a fiatalok egy jó részét folyamatosan kölcsönadják (Criscito). Így nem lehet beépíteni őket, pedig pont egy generációváltásra (és játékrtendszerváltásra is) lenne szükség. Bármilyen szép is volt a régi Juve, új, fiatal, energikus csapat kell. Mindig felröppennek a hírek, hogy ezt meg azt a fiatal tehetséget akarjuk igazolni, erre meg arra a posztra, aztán az a vége, hogy megveszünk egy 30 feletti mukit. Sissoko pl nem lenne rossz, védekező kp-nak jó, de sztem túl védekező, nem elég univerzális. VdV nagyon kéne, nagyon nagyon. Nocerino, tiago, molinaro, zebina, őket nem tudom jó szemmel nézni a csapatban. Sztem is legalább 2 kp-ás, 1 szélső védő, és mondjuk egy csatá is kéne. Egyébként ezzel a kerettel sztem nem gáz a 3. hely, csak maradjunk is itt...

mnorba 2008.01.14. 18:50:01

Szerintem itt nem arról van szó,hogy ha nyer a csapat,akkor istenítjük,ha kikapnak,akkor meg leszidjuk őket és Ranierit.Egyszerűen az a helyzet,hogy szar meccs volt,szarul játszottak.Csak azért néztem végig a meccset,hogy tudjak véleményt alkotni!Bár szívesebben szurkoltam volna Dzsudzsáknak!Gratula neki!

Ismeretlen_22017 2008.01.14. 18:51:54

carlos44: ezt jól megfogalmaztad, tökéletesen egyetértek

asvééd 2008.01.14. 19:55:50

carlos44 igazad van,juvem,martin91,norbertini : Köszi az egyetértést!!!:))De egyet szeretnék leszögezni : -Nem állítom hogy most vagy bármikor ha Camoranesi játszik akkor nyerünk,de jelen pillanatban én úgy érzem ő tud lendíteni a szekéren,de ő sem varázsló!!!Sztem meg ha holnap szétszedjük az Empolit akkor ez az egész köddé válik hétvégére:)!FORZA JUVE!!!szasz lassus!A stadionos kérdésre majd írsz vmit?Köszi:)!

juvem 2008.01.14. 21:39:33

én sem vagyok divatszurkoló!!!:) én mondtam is az előző kommentemben vhol h ritka szarul jáccottunk és tény h kell még 1-2 ember h teljes legyen a csapat! Camo nem váltaná meg a világot de fantáziát tuti tenne a játékba! bár nem tom sissoko jó játékos sztem is de 15 millát sehol em ér ha VDV 15öt ér akkor sissoko mire fel 15? ha 7-8 vagy talán 9 akkor még ok de 15ért sok és úgy olvastam h ki is léptünk a sissokoért folyó "harcból" báár lehet h csak 1 nagy duck az egész

Ismeretlen_22017 2008.01.14. 21:53:00

asvééd: bocs, milyen stadionos kérdésed volt? Nem találom....

Ismeretlen_22017 2008.01.14. 22:04:59

Oké, megvan... :) Szóval, nem tudom mi van a stadionnal, csak annyit, hogy épül. Anno olvastam még, hogy a részvényesek is jóváhagyták az építkezést, de ennél konkrétabbat nem tudok sajnos.

Ismeretlen_74763 2008.01.14. 22:06:01

Valaki kérdezte valamelyik cikknél, hogy mi van a Delle Alpival. Jelenleg ellentmondásos infókat találtam róla, de kutakszom tovább gondolom Lasuss is besegít majd.

asvééd 2008.01.15. 08:18:04

Thank you Mr.Lassus!:))

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1851) bajnokság (3381) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (913) elemzés (40) előzetes (859) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1647) játékosokról (9911) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2430) meccsek (4154) mercato (4137) nyilatkozat (7438) Olasz Kupa (326) összefoglaló (410) pletyka (4167) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (174) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (287) video (200) Címkefelhő
süti beállítások módosítása