Ranieri: "Készen kell állnunk"

A Juventus trénere a Catania elleni mérkőzésről beszélt, mely a csapat első hivatalos mérkőzése lesz 2008-ban.

"Jól éreztük magunkat Máltán, most azonban teljes sebességgel kell kezdenünk, és ott folytatnunk mindent, ahol a szünet előtt abbahagytuk."

Claudio Ranieri

Három hét pihenő után itt az idő, hogy a csapat újra alkalmazkodjon a bajnokság légköréhez, és komolyan vegye feladatait. Következik az év első mérkőzése, a Catania ellen.

A csapat keményen edzett Máltán, ahol a helyiek hatalmas szeretete övezte őket mindenütt. A helyszín ideális volt a feltöltődéshez, és az energiára szükség is lesz, hiszen szombaton egy igen kemény ellenféllel kell szembenéznie a csapatnak.

"Készen kell állnunk. Kellemes hetünk volt, tökéletes időjárással, és mindenki királyként kezelt minket. Amiatt aggódom csak egy kicsit, hogy a srácok túlságosan is ellazultak, és még mindig azt hiszik, hogy nyaraláson vagyunk. Nagyon fontos, hogy jól sikerüljön a folytatás, és ugyanúgy játsszunk, mint a téli szünet előtt."


Pontosan: a 2007-es év utolsó része kitűnően sikerült, három győzelemmel, melynek köszönhetően a Bianconeri nagyon előkelő helyen áll a tabellán. Az idény első feléből azonban még két mérkőzés hátra van. Az első egy igen veszélyes idegenbeli találkozó lesz a Catania ellen. Ranieri jól ismeri az ellenfelet, hiszen korábban pont a Catania játékosa volt.

"A pályán voltam, amikor a Catania és a Juventus utoljára játszott egymás ellen Szicíliában. Nagyszerű emlékeim vannak arról az időszakról, különösen Massimino elnök úrról. A temetése óta nem jártam Cataniában, de nagyon jó érzés, hogy a csapat stadionja az ő nevét viseli. Szombaton egy nagyon veszélyes csapat ellen kell majd pályára lépnünk, akik a hazai pályán megszerezhető 21 pontból 16-t gyűjtöttek. Az is az ő javukra szól, hogy teltház lesz, és a tömeg biztatása biztosan nagy előnyt jelent majd nekik. Persze nekünk is rengetegen szurkolnak majd..."

Az biztos, hogy nem lesz könnyű dolga a Bianconerinek. A sérült játékosokon kívül - Camoranesi, Andrade és Zebina - mindenki Ranieri rendelkezésére áll, viszont a felállás biztosan más lesz, mint a La Valletta elleni barátságos találkozón volt.

"A csatáraink nem tudtak gólt lőni, de holnap biztosan nem így lesz. Nem idegeskedem az ilyen barátságos mérkőzések miatt, egészen addig, míg a fontos találkozók jól mennek. Leginkább az a tanulság, hogy ha nem vesszük komolyan a feladatunkat, akkor bárkitől kikaphatunk."

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr54641495

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Dana 2008.01.12. 22:13:27

Mire állunk készen ? Ranieri remélem nemcsak bambultál a meccsen hanem nézted is!!! Még hogy nem kell nekünk VDV. Anyád picsáját. Venni kell játékosokat, mi nem 1 kibaszott középcsapat vagyunk, hanem Olaszország legsikeresebb klubbja. Szeddje már össze magát a vezetőség is!! elnézést ha vulgáris voltam de nagyon felbőszít a mai meccs!! Grat Dzsudzsáknak hogy bemutatkozott a PSV be. Forza Juve! és legyünk bátrak váltani 3ból 4 esbe.

mmartin91 2008.01.12. 22:32:24

Hát ez a meccs egy kínszenvedés volt.Ranieri egy köcsög fasz,aki remélem minél előbb el fog innen takarodni a g*cibe.Iaquintát a 82.perben hozza be,ez vicc.Sztem Tiago is az utolsó perceit jáccotta a Juventusban,katasztrófális teljesítményt nyújtott csakúgy mint a többiek.Ez a 11-es is a végén eléggé gyanús volt de azért Alex,aki esett-kelt az egész meccsen csak berúgta.A Catania győzelmet érdemelt volna tehát örüljünk annak az egy kiba*zott pontnak.Ennek a csapatnak kurva nagy szüksége van egy kreatív középályásra úgyhogy Ranieri ne mellébeszéljen hanem hozzon vkit,pl.Vaartot,amennyiért el lehetne hozni simán megéri.Ezt a rombuszos felállást is csak Juve szintű emberekkel lehet jáccani szal kell egy vkp meg egy irányító.Egyébként szép volt a Catania gólja csak kár h pont nekünk rúgták.

mnorba 2008.01.12. 22:42:48

Nehéz meccs volt.Nyögvenyelősen ment a játék,Máltán tényleg nagyon ellazultak a fiúk!A védelem még csak-csak működött,de a támadó részleg gyenge volt!Örülhetünk,hogy nekünk is tudnak adni 11-est!

buub 2008.01.12. 22:45:36

Szerintem az mindent elmond a véleményemről, hogy néztem 3-4 percig és utána visszakapcsoltam a holland bajnokira.

Edgár 2008.01.13. 10:49:03

Szerintem DelPiero lábát kapták el, és jogos volt a 11es. Az, hogy Trezt nem lehetett észrevenni, nem az ő hibája volt elsősorban szerintem. Nem értem miért nem Grygera volt a jobbhátvéd, akkor Brazzo jobb kp... Nade majd ha Camoranesi felépül..., meg Iaquinta újra kezdő lesz.. egyébként sztem Iaquinta jobb, mint del Piero, legalábbis nekem szimpatikusabb. Ezt a meccset elnézve nagyon szükségünk lenne egy középső támadó kpra, védekezőre kevésbé, mert jó védőink vannak és Zanetti egyre jobb formában van sztem.

Edgár 2008.01.13. 13:55:33

Én a jelenben is szeretnék jó Juvét látni! És abban benne vannak a harminc év körüliek is! Camoranesi a legtechnikásabb játékosa a juvénak, mikor ő játszik van ötlet, elképzelés a csapat támadásaiban. Mellesleg a juvéban pont a fiataloknak nem igen megy a játék: Nocerino sem valami nagy durranás, Palladinho nemtom mert még nem játszott csatárt mikor én láttam, Tiago haramatgyenge. Carlos44, ha az egész középpályát le akarod cserélni az nagyon drága lenne, ráadásul mire azok összeszoknak, hacsak nem egy kész négyest vennénk, de ez meg már így is vicc:D

PaLLaDiNhO 2008.01.13. 14:04:23

nem kell ennyire felkapni a vizet.inkább gondolkozzunk kicsit ésszerűen: ha nem látod a meccset nincs sok snsz hogy jól vélekedsz egy focistáról( nem célzás akar lenni) a catania gólja érzésem szerint egyvonal volt .jogos... a mi gólunkról nem nyilatkoznék...a meccs sztem nem ranierin mult . Camot se szolnám még le hogy 10 fordulóig sérült és lehet hogy téélleg csak 1-2 mérközésen fog játszani de mivan ha kirobbanthhatatlan elssz jövőre??VdV bargzagi és egy szélső hátvéd kell de sürgősen .esetleg még hunti . naygon dekoncentráltak voltunk egész meccsen ami nagyon lapos volt .mellberg és sissoko nem fog jönni sztem esetleg mascerano . de jólenne már valakiket eladni pl boumsongot oliverát birit nyáron edző nem kell viszont a kölcsönben lévő játéosok igen : a 2 legfontosabb De cegle és giovinco .igazolni kéne 2védőt 2 kp és 1támadót .eladni a fölös játékosokat .az újakat minél hamarab beépiteni és kész is a csapat.

Ismeretlen_74763 2008.01.13. 15:23:53

Azt azért be kell látni, hogy idény közben nem fogunk nagy nevet igazolni, ha tetszik, ha nem. Európa legjobb játékosai most a bl-ben és az uefa kupában vitézkednek és nem fogják otthagyni a csapatukat csakhogy a Juvet a serie a-ban segítsék. Nagyot igazolni csak nyáron fogunk ezt jobb ha mindenki elkönyveli magának, addig be kell érni ilyen Sissokokkal, de talán még ő se érkezik. Én sokat szidtam anno Zanettit de meg kell hogy mondjam ő nyújtotta talán a legjobb telesítményt egész meccsen. Valamint az it le kell nyelni, hogy vannak ilyen meccsek amikor a tök esélytelen megsz*pat minket mert formán kívül vagyunk. Reméljük a legjobbakat a továbbiakban.

mmartin91 2008.01.13. 17:32:20

carlos44-el teljes mértékben egyetértek szinte mindenben,főleg ebben a kölcsönben lévő játékosok ügyében.Sürgősen kellenének ide jó játékosok de nem ilyen Mellberg,Barzagli meg hasonló szintű emberek.Egyébként carlos44 naon jól leírta a Tiago féle ügyet is h:"A pöcs Tiago majd 3év múlva feltámad, mert mi hiszünk benne!".Sztem ilyen Tiago,Almiron,Birindelli,Boumsong,(meg még lehetne mondani pár embert) szintű embereket minél előbb el kéne küldeni és Juvéba való emberket kéne hozni.Sztem ezt a Mellberget se kéne idehozni még ingyen se,Barzagliról meg ne is beszéljünk.Ebbe a csapatba kellene egy KH,balbekk,vkp,irányító és még egy csatár is lehet h elférne.Criscito-t meg Giovinco-t vissza lehetne hozni idény végén h a BL-ben is rutint szerezzenek de csak a padra raknám még őket.És még naon fontos lenne megfelelő kiegészítő embereket hozni mert a mostaniak közül sokan nem ütik meg a Juve szintjét.Ez egy nagy átalakítás lenne de muszáj mert így nem megyünk sokra a BL-ben meg a bajnokságban sem. Reálisan sztem felállhatna így a csapat a köv.szezonban: ------------------Buffon--------------- Grygera---Zapata---Chiellini----Drenthe ------------------Sissoko---------------------- Camoranesi-------------Nedved ------------------van der Vaart---------------- Trezeguet-----------Iaquinta

PaLLaDiNhO 2008.01.13. 18:12:17

Grygerát azért én nem biztos h betenném a kezdőbe! azért mondtam az ifistákat mert ha netalántán esetleg mégiscsak beválnának vagy hagyjuk őket elkallódni. bár ez a fasz vezetőség ugyis csak megint nevetlen senkiket fog hozni de remélem nem .abban igazad van hogy nyáron meg lehetne szerezni ijeneket h drente VdV,zapata + már el kéne adni valakiket amig még látunk belőle pénzt! nem nagyon értem hogy miért tartogatunk ijen neveket hogy olivera is és most vitatkozni fogok veled carlos44 de igenis meglátásom szerint jobb lenne egy giovinco a padon mint egy olivera .de hát mind1 ugyse mi fogjuk eldönteni.amugy meg ha blben leszünk szted igy állnánk ki ijen alulmotiváltan és azt kérné az edző hogy játszunk antifocit??na neeee ha még a csoportba kikapnánk az arsenalt biztos vagyok benne hogy jobban felszivnánk magunkat mint erre a meccsre ,azt nem mondom hoyg meg is nyernénk de hajtanánk mit most is az egy pontért mert mi vagyunk a juventus!

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1851) bajnokság (3381) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (913) elemzés (40) előzetes (859) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1647) játékosokról (9910) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2430) meccsek (4153) mercato (4137) nyilatkozat (7437) Olasz Kupa (326) összefoglaló (410) pletyka (4167) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (174) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (287) video (200) Címkefelhő
süti beállítások módosítása