Igazolási stratégia

Szerdán állítólag összeült a Juventus vezetősége, hogy az idei év átigazolási stratégiájáról tárgyaljanak. Íme: 

Januárban senkit nem fog igazolni a Juventus. Criscito és Olivera sem fog távozni Ranieri kérésére, az egyetlenegy változás a keretben Sergio Almirón kölcsönadása lehet, hogy játékba lendüljön, s nyárra visszanyerje régi formáját. Most, hogy a Bajnokok Ligájába való kvalifikáció megfogható közelségbe került, Ranieri a jelenlegi kerettel akarja tovább folytatni a munkáját, amellyel mind a szakember, mind a vezetőség teljesen elégedett. Az ülésen már a nyári átigazolási stratégiáról esett szó, s kiderült, két nagy név is érkezhet.

Juventus FC

Már félre van téve harminc millió euró, s ehhez még hozzájönnek a különböző juttatások a Juve részére, valamint esetleges játékoseladások. Két játékossal már biztosan megerősödik a nyáron a Juventus: Mellberg a védelemet, Marchisio a középpályát erősíti majd. A zebrák egyértelmű stratégiát folytatnak: a védelmet ingyen érkező játékosokkal erősítenék meg (Mellberg mellett Újfalusi érkezhet), hogy minden pénzt a csatársor, de főleg a középpálya megerősítésére szánhassanak. Ez viszont egy dilemma elé állítja mind Ranierit, mind a vezetőséget, hiszen a középpálya formációja attól függ majd, hogy milyen játékos érkezik a nyáron. Elsődleges cél, hogy irányítót igazoljon az Öreg Hölgy (a két jelölt Van der Vaart és Diego), de ekkor el kell hagynia a római mesternek a kedvenc 4-4-2-es formációját. Ha nem akarja elhagyni, akkor Lampardot kell leigazolnia a Juventusnak, akinek az egyetlen problémája a magas fizetése. A döntés még nem született meg.

Ezen felül a Juventus még egy védekező középpályást is mindenképpen akar igazolni, akár Van der Vaart, akár Lampard érkezik. Az első név Ranieri kívánságlistáján Mohamed Sissoko, a Liverpool 22 éves francia-mali középpályása. A nyáron Benítez 30 milliót kért érte, de az ősszel a játékos alig jutott szóhoz csapatában, így sokkal olcsóbban meg lehet szerezni Sissokót. Az alternatívái a Valenciával szerződést bontani készülő David Albelda, akit Ranieri nagyon jól ismer, valamint a szintén spanyol Xabi Alonso, a Liverpoolból.

A taktika megválasztásától függ majd Palladino sorsa is, aki Nedvedet helyettesítheti majd a bal oldalon, ha marad a 4-4-2-es formáció, ellenkező esetben marad a kispad a számára. Hiszen a támadósorba Giovinco is visszatérhet, így nincs akkor szükség új támadók vásárlására, mint középpályásokéra. Ennek ellenére a Torinóban figyelemmel kísérik az Amauri-ügy alakulását, a vezetők nem veszik le a szemüket Huntelaarról, s még Rolando Bianchi is befuthat.

Forrás: Zebraportal

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr494641465

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

tdnero 2008.01.03. 20:16:01

Hát ez igy nagy hülyeség mert ha másnem Vaart jöhetne, dehát a Bl meglessz ezzel a kerettel is.Visszakell nyáron hivni a fiatalokat és 2 vagy 3-om nagy nevű középpályást igazolni.csatárra szerintem semmi szkség

PaLLaDiNhO 2008.01.03. 21:20:46

miazhogy nem jön senki?? :O Palla csatárnak is jó lesz:D jöjjön vissza mihamarabb giovinco és esetleg ő is helyettesitheti nedvedet de nagyon nagyx szügség lenne még beépiteni tiagot és marhionnit is meg ha jön még vissza de cegle és/vagy marcisio hát sztem minimum 1 védö + egy VdV jöjjön januárban és adjuk már el egyszer és mindenkorra oliviát zebinát meg boumsongot AMIG MÉG LÁTUNK BELÖLE PÉNZT!

juvem 2008.01.03. 21:47:04

háát végülis ezzel a kerettel a bl indulás meglesz a scudetto nem hiszem... Giovinco nem fog most visszajönni mert megmondta h ő még nem akar mert segíteni akar az empolinak meg ottt minden meccsen kezdő kb... szal ha nyáron bevásárolunk VDV meg ilyen arcokkal akkor Scudetto esély kb 80% és a blben is szépen szerepelhtünk

asvééd 2008.01.04. 11:22:02

PaLLa,valakit kihagytál : AlibiAlmiront:)!!!!Vigyék végre a francba!Amúgy meg sztem minimum VDV,vagy Diego jöhetne hogy beilleszkedjenek a BL-re:)!

RICh 2008.01.04. 16:08:40

Xabi Alonso és Diego jó választás lenne......Melber szerintem még ingyen is egy szar választás igaz hogy nagy meg erös meg minden de olyan lomha mint az állat!

PaLLaDiNhO 2008.01.04. 19:47:53

bocs igen szal a te szavaiddal élve alibiAlmiront kihagytam ,bocs:D //asvéédnek// de srácok ha nem a scudetto a cél ,akkor mi? na most olivera mehet ahova akar a két francicával meg Alibimironnal ... crisitot ha kölcsönadjuk ki lessz még hátvéd??andrade?? hát nem tudni mijen formában lessz...sztem nem kéne kölcsönadni na!Diego télleg jöhetne de én annyira Xabi alonsot nem nagyon birom de ha segiti a csapatot akkor jöjjön...de én inkább akkor VdVre és/vagy diegora koncentrálnék ja és mi lenne ha idehoznánk alexet mert ha megy Ivanovic akkor nem biztos h neki van maradása a cselszkiben én amugy birom( erős gólokat is fejel stb) a srácot egyszer majdnem :( megvolt nekünk de hát ...

mmartin91 2008.01.04. 20:00:18

Ivanovic már biztosan Chelsea játékos!De sztem Alexnek attól még van maradása mett ha megnézzük Terry sérült(mostanában mindig),Carvalho jelenleg eltiltott de ő is naon sérülékeny,Alex most naon jó formában van,gólt is lőtt,Ben-Haim meg izraeli csakúgy mint az edző.De sztem Ivanovic ott nem középső védőt fog jáccani hanem jobb bekket.Ő hasonló mint nálunk Grygera h mind2 poszton tud jáccani.Ráadásul Ferreirának meg Bellettinek sincs nagy szezonja a cselszkíjnél és Ivanovic hosszú időre megoldhatná a jobb hátvéd gondokat elméletileg.Lehet h nem lesz olyan jó mint gondolják,meglátjuk.

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1851) bajnokság (3385) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (915) elemzés (40) előzetes (860) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1647) játékosokról (9916) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2430) meccsek (4158) mercato (4141) nyilatkozat (7440) Olasz Kupa (326) összefoglaló (411) pletyka (4171) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (174) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (287) video (200) Címkefelhő
süti beállítások módosítása