Ranieri: "Az Olasz Kupa fontos cél számunkra"

A tréner a csütörtöki, Empoli elleni mérkőzésről beszélt:

"Válaszokat várok a játékosaimtól."

A Juventus utoljára három hónappal ezelőtt lépett pályára az Olasz Kupa keretében. Augusztusban a Parma otthonában sikerült győzni 3-1 arányban, most pedig az Empoli következik. A mérkőzésre csütörtökön, a Castellani Stadionban kerül sor.

Claudio Ranieri

Ranieri a mérkőzés előestéjén a szokásos sajtótájékoztatón beszélt a toszkán gárda elleni mérkőzésről. Elmondása alapján a csapat nagyon elszántan játszik majd az összecsapáson.

"Az Olasz Kupa fontos számunkra; az, hogy itt is versenyben vagyunk, segít hozzászokni a folyamatos játékhoz."

A folyamatos játék "bonyodalmakat" jelent Ranieri szótárában. Éppen ezért számos meghatározó játékos pihenőt kapott; nem utazik többek között Buffon, Trezeguet, Nedved, Chiellini és Zanetti sem. Olivera eltiltott, Andrade hosszabb ideje sérült, Camoranesi és Zebina pedig a komolyabb problémák elkerülése miatt pihen. A Juventus Primavera csapatából három fiatal viszont a kerettel együtt utazik: a két középpályás, Cosentini és Esposito, valamint a csatár Pasquato.

Ranieri azoknak a játékosoknak szavaz ezúttal bizalmat, akik eddig kevesebb lehetőséget kaptak. A tréner éppen emiatt várja már nagyon a mérkőzést.

"Ez is a filozófiám része. Mindig sokat cserélgetem a játékosaimat, nem az a fajta edző vagyok, aki állandóan 10-12 játékosra számít, mindenkinek lehetőséget adok. Azt várom, hogy akik most lehetőséget kapnak, megmutatják, hogy megérdemlik a bizalmat. A találkozó számomra és a klub számára is hasznos lesz; el lehet majd dönteni, ki maradhat jövőre is a csapatnál. Nincs tartalék csapat... csak a Juventus van."

A jövő évre előretekintve Ranieri és a klub nemcsak a saját, hanem az ellenfél néhány játékosát is figyelni fogja. Piccolo, Marchisio, Giovinco és Volpato minden bizonnyal mindent belead majd, hogy megmutassa tudását.

"Az idény kezdete óta figyeljük őket. Azért vannak az Empolinál, hogy fejlődjenek és tapasztalatot gyűjtsenek. Ők jelentik a jövőnket."

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr984641371

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

szeszi 2007.12.05. 19:45:27

Ezek után azért remélem Tiago, meg Almiron is kezd majd. Legalább kiderül h mire képesek. Ha ennyi idő után sem tudtak ugyanis hozzászokni az olasz viszonyokhoz, akkor nincs miről beszélni. Kell helyettük mást nézni. Ahhoz viszont h ez kiderüljön, a mester megkapja a "válaszokat", az kell h játszanak...

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1852) bajnokság (3391) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (922) elemzés (40) előzetes (861) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1648) játékosokról (9926) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2434) meccsek (4169) mercato (4145) nyilatkozat (7451) Olasz Kupa (331) összefoglaló (413) pletyka (4176) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (174) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (288) video (201) Címkefelhő
süti beállítások módosítása