Pavel válasza

A vasárnap esti mérkőzésen történt Figóval való összecsapása után - mely miatt a portugál játékos szárkapoccsont törést szenvedett - Pavel Nedvedet azzal vádolták meg, hogy túl erőszakosan szerelte ellenfelét, és szándékosan okozott neki sérülést. Pavel mindig is olyan volt, aki erőteljesen játszik, de emellett nagyon sportszerűen is. Éppen emiatt döntött úgy, hogy hivatalos úton válaszol a 'La Gazzetta dello Sport' cikkére, mely a leghevesebben támadta.

Pavel Nedved

A 'Juventus.com' tette közzé a levél egy részletét:

Kedved Szerkesztő,

Sajnálom, hogy súlyos sérülést okoztam Luis Figónak, tőle személyesen kértem bocsánatot, ahogyan azt illik. Úgy érzem viszont, hogy jogom van megvédeni magam az érzelmi alapokon nyugvó vádaskodásoktól, de legfőképp a szándékosságot vizsgáló találgatásoktól, melyek - számomra legalábbis úgy tűnik - az újságcikkekben és hozzászólásokban leggyakrabban felmerültek. Meg szeretném védeni magam, mert nem jellemző rám az a kép, amit rólam fest - többek között - a 'Gazzetta dello Sport' cikke.

Nem vagyok erőszakos játékos; nem azért játszom, hogy sérülést okozzak ellenfeleimnek. Nem csak, hogy nem akartam bántani Figót, de még csak fel sem merült bennem ennek gondolata, de legfőképp egyáltalán nem érzek haragot az Inter iránt. Az eset a mérkőzés hevében történt, rosszul időzített szerelési kísérlet volt részemről. Egyáltalán nem próbáltam páros lábbal becsúszni, egyszerű szabálytalanság volt: egyértelmű volt, hogy Luis át akarja venni a labdát a jobb lábára, én ezt próbáltam megakadályozni. A labdához értem először (a lassítások egyértelműen bizonyítják), de Figo lábát is megrúgtam ezzel a mozdulattal. Nagyon sajnálom a következményeket, de nagyra értékelném, ha elismernék, hogy nem szándékos szabálytalanság volt.

Persze, önkritikus vagyok, tudom, hogy a jellemem, a lelkesedésem, az elszántságom, és az egyenlíteni akarásom túlzásokba vitt, látszott ez a reklamálásaimban és a szereléseimben is. De én nem az a fajta játékos vagyok, aki megüti ellenfelét a lefújás után, vagy egyszerűen csak fájdalmat akar nekik okozni. Számomra képtelenség, hogy valaki azt gondolja, törleszteni valóm lenne az Interrel szemben. Számomra az Inter - Juve mérkőzés egyszerűen csak egy óriási sportesemény, melyet a két csapat ereje és rivalizálása tesz érdekessé.

Tudom, hogy sok ember kedvenc játékosa vagyok, és azt is tudom, hogy sok gyerek példaképe. Az ő véleményük sokat számít nekem, ezért nagyon rosszul esne, ha azt hinnék rólam, hogy sportszerűtlen és erőszakos vagyok. Miattuk döntöttem úgy, hogy megírom ezt a levelet.

A legjobbakat kívánva,

Pavel Nedved 

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr904641272

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

asvééd 2007.11.07. 08:40:47

Ez a SPORTEMBER!!!!!Nem is értem hogy gondolhatja bárki hogy szándékosan tette!!?Egyértelmű a lassításokat visszanézve hogy ez nem igaz!!!

Zangif 2007.11.07. 16:57:23

Igaza van, sok gyerek szereti, nekem például ő a kedvenc játékosom és őmiatta szerettem meg a Juvét és sztem sem volt szándékos, ö is olyan mint Gattuso, kemény, hajt, de csak a sportszerüség keretein belül...

juvem 2007.11.07. 20:16:11

én is miatta szerettem meg a juvét:)))) még akkor lettem juvefan amikor megverték a real-t és nedved góljával jutott tovább a juve az nagyon jó meccs volt:P azóta FORZA JUVEEEEEE

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1852) bajnokság (3391) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (923) elemzés (40) előzetes (861) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1648) játékosokról (9927) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2434) meccsek (4170) mercato (4145) nyilatkozat (7451) Olasz Kupa (331) összefoglaló (413) pletyka (4177) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (174) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (288) video (201) Címkefelhő
süti beállítások módosítása