Ranieri szerint a Juventus is esélyes a bajnoki címre

Claudio Ranieri úgy véli, hogy csapata is a bajnokség esélyesei között van, ám az Intert tartja a Serie A legerősebb csapatának. Ha sikerülne a torinóiaknak begyűjteni a bajnoki címet, ők lennének az egyetlen csapat, akiknek ez sikerült a feljutás utáni első évben.

Claudio Ranieri

"Az Inter erősebb nálunk, ez nem is vita tárgya. Ennek ellenére azért megpróbáljuk megnyerni a bajnokságot. Büszkék vagyunk és elszántak, és most már Mauro Camoranesi is visszatéhetett. Amikor ő a pályán van, minden megváltozik. Az a legfontosabb, hogy tapadunk az élmezőnyhöz, minden ellenfelünk dolgát meg akarjuk nehezíteni. Szerintem rengetegen drukkoltak nekünk ma este."

A Juventus Julio Cruz vezető találata után egyenlített, és továbbra is az első négy között van a tabellán.

"A lestaktikánk jól működött, de nagyot hibáztunk Cruz góljánál. Tudom, hogy ezt nagyon nehéz jól alkalmazni, éppen ezért sokat fogjuk gyakorlolni az edzéseken."

Mauro Camoranesi a második félidőben léphetett pályára, és nem sokkal később ő szerezte a Juventus egyenlítő gólját. Ranieri elmondta, miért nem kockáztatta meg, hogy végig a pályán legyen.

"Amikor utoljára küldtem pályára egy egész mérkőzésre, izomsérülést szenvedett, és két hónapra kidőlt. Ma csak 12 percet kapott, de úgy gondoltam, inkább játsszon kevesebbet, de azt frissen, amikor már az Inter játékosai elfáradtak. A Cagliari ellen is csak egy félidőt kapott, és ez győzelmet jelentett nekünk. Ő egy kivételes játékos. Vincenzo Iaquinta akkor kapott hörghurutot, amikor legjobb formájában volt, lassan megy a teljes felépülése. Úgy érzem, a támadó alakulatunk nem olyan egységes és jól szervezett most, mint mondjuk a védelmünk, vagy a középpályánk."

A Juventus - Inter összecsapáson Raffaele Palladino ezúttal a csatárok mögötti irányító pozícióban kapott lehetőséget. Számára nem idegen ez a poszt, hiszen a 21 éven aluli válogatottban is itt játszott.

"Ne feledjük, hogy Palladino csatár, de ettől függetlenül nagyon jól játszott most oldalra kihúzódva is. Igazán elégedett vagyok a teljesítményével. Nehéz dolog az Inter védelmén rést találni, főleg Cristian Chivunál, hiszen ő gyakorlatilag hermetikusan lezárja a bal szélt. Az egész csapat nagyon alázatosan játszik. Jól észrevehető ez, amikor labdát veszítenek, hiszen minden játékos azonnal visszazár védekezni. Amikor pl. Del Piero labdát kapott, azonnal két-három Inter játékos kezdte el fogni, így nem tudtunk gyors támadásokat indítani."

Sokan attól féltek, hogy durva összecsapás lesz a két rivális csapat között, de végül nem történt semmi incidens. Ranieri éppen emiatt dícsérte a mérkőzés játékvezetőjét, Gianluca Rocchit.

"Rocchi nagyszerű volt. Összetűzések mindig lesznek, ahogyan hibázhatnak a játékosok, az edzők és a játékvezetők is. Soha nem kérdőjeleztem meg a bírók hibás döntéseit, mindig elfogadom, ami a pályán történik. Egy játékvezetőnek van a világon a legnehezebb dolga, főleg itt, Olaszországban."

A mérkőzés egyik legemlékezetesebb pillanata volt, amikor Ranieri és játékosai győzték meg arról a játékvezetőt, hogy ne adjon Julio Cesarnak, az Inter kapusának sárga lapot időhúzásért.

"Christian Molinaro segítséget kért a gyúrótól, és ezt látták az Inter játékosai, a bíró viszont nem. Julio Cesar emiatt nem végezte el a kirúgást, így az volt a helyes cselekedet, hogy szóltunk Rocchinak, nem történt időhúzás."

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr334641263

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Zangif 2007.11.05. 13:01:09

Nah egész jó meccs volt, jol jáccottunk de egy középsö védö nagyon kell. A lestakitát naon jol toltuk, egyszer basztuk le--->Cruz golt lött :D:D Azt viszont nem értem h miért az a tubák geci Zanetti jáccik Tiago helyett, most pl semmit nem csinált, gyakorlatilag egyel kevesebben voltunk a pályán. Pedig nem lehet azt mondani h Tiago rossz formában van (pl: elözö meccs Empli ellen) ugyh ezt naon nem értem.

DJKGB 2007.11.05. 15:36:11

Most én is hiányoltam egy kicsit Tiago-t! Jó ez a Nocerino gyerek, de a Zanetti-Tiago kettős jó volt az előző meccsen, bár nem láttam az empoli elleni meccset, csak olvastam róla... Nekem tetszett a meccs egyébként! Még1 jó középső védő mindenképpen kell!

Daccc 2007.11.05. 20:59:13

Hat Ranieri ha te maradsz edzonek nem lesz bajnoki cim!

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1852) bajnokság (3391) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (923) elemzés (40) előzetes (861) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1648) játékosokról (9927) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2434) meccsek (4170) mercato (4145) nyilatkozat (7451) Olasz Kupa (331) összefoglaló (413) pletyka (4177) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (174) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (288) video (201) Címkefelhő
süti beállítások módosítása