Del Piero szerint az olaszok feszültek voltak

Alessandro Del Piero szerint a Franciaország elleni mérkőzés előtti nyilatkozat-háború miatt feszültek voltak az olasz játékosok, és emiatt nem ment olyan jól a játék.

"A franciák jóval kipihentebbek, nyugodtabbak voltak, és a saját térfelükön igen határozottak. Többet támadhattunk volna, de alapvető fontosságú volt, hogy ne kapjunk gólt. Nem volt egyszerű fenntartani ezt az egyensúlyt."

Alessandro Del Piero

Roberto Donadoni a 4-1-4-1 formációban küldte pályára csapatát, a középpályán Daniele De Rossi segítette a védelmet, Del Piero pedig a támadást, ám egyedüli támadóként Filippo Inzaghi gyakran teljesen elszigetelődött.

"Nem csatárkettősként játszottunk, mivel eléggé a szélen kellett lennem. Megvoltak a lehetőségeink, ahogyan nekik is, szóval mindent összevetve elégedett vagyok az eredménnyel."

A jelenlegi állás szerint, a Franciaország ellen nyújtott teljesítménye miatt, Del Piero Ukrajna ellen nem valószínű, hogy kezdőként léphet pályára.

"Az ukránok elleni mérkőzés ugyanolyan fontos lesz, mint a franciák elleni. Fel kell kötnünk a felkötni valót, összeszedni magunkat, és a megfelelő hozzáállással pályára lépni. Azt ki kell emelnem, hogy egy nagyon jól összerakott francia csapat ellen játszottunk, így nagyon óvatosak voltunk - néha túlságosan is -, nehogy gólt kapjunk. Ugyanilyen fontos volt, hogy a védelmünk rendben legyen, de az igaz, hogy kicsit többet kellett volna támadnunk."

Csapattársaihoz hasonlóan Del Piero is elítélte, hogy a mérkőzés előtt az olasz szurkolók kifütyülték a francia himnuszt. Azonban a franciák - Lassana Diarra és Raymond Domenech - nyilatkozatait jelölte meg ennek felelőseként.

"Nagyon csúnya dolog volt. Persze nem a legnyugodtabb állapotban érkeztünk erre a mérkőzésre, és a szurkolók valószínűleg azért reagáltak így, mert nem szeretik, ha csalóknak, szimulánsoknak és provokatőröknek nevezik őket. Felejtsük el, és lépjünk tovább."

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr214641056

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1851) bajnokság (3385) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (916) elemzés (40) előzetes (860) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1647) játékosokról (9917) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2430) meccsek (4158) mercato (4142) nyilatkozat (7440) Olasz Kupa (326) összefoglaló (411) pletyka (4172) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (174) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (287) video (200) Címkefelhő
süti beállítások módosítása