Del Piero nyilatkozat-csokor

A Juventus csapatkapitánya, Alessandro Del Piero elégedetten nyilatkozott a Cagliari elleni győzelemről, de elmondta, hogy a vasárnapi hőség nagyon megnehezítette a dolgokat.

Szörnyű, tikkasztó hőség a pályán, és azon kívül is: ez volt az a dolog, amit Del Piero legtöbbször emlegetett az interjúban. A mérkőzés egyébként sem lett volna könnyű, de a meleg még jobban megnehezítette azt.

Alessandro Del Piero

"Nagyon nehéz mérkőzés volt, mindkét fél előtt több gólszerzési lehetőség is adódott. Egy nagyon jó Cagliari ellen sikerült megszereznünk a három pontot, ráadásul ebben az iszonyatos melegben."

A csapatkapitány annyira ideges volt a mérkőzés megrendezésének körülményei miatt, hogy az Olasz Futball Szövetséghez intézett egy felhívást:

"Úgy gondolom, hogy nyári hőség miatt minden mérkőzést este kellene megrendezni."

Szerencsére az Olaszország - Franciaország európai bajnoki selejtezőt szombaton este rendezik majd. Del Piero újra a keretbe került:

"Örülök a meghívónak, és a vasárnapi gólomnak is. Még sosem sikerült 10 centiről betalálnom... Jelenleg 218 gólnál tartok, remélem, hogy idén sikerül elérnem a 250-et. Túl sok? Lehet. De engem az álmaim vezetnek. Gyerekként két vágyam volt: a Juventusban és az olasz válogatottban játszani. A kettő megfér egymás mellett, remélem, mindkettőt folytathatom."

Del Piero szerint a jelenlegi Juventus még sokra viheti, ehhez a játékosoknak követniük kell álmaikat.

"Rendelkezünk azokkal a képességekkel, melyek céljaink eléréséhez szükségesek. Mindenki nagy célokat dédelget, de ezeket nehéz lesz elérni. Ezzel tisztában vagyunk, tudjuk, hogy nagyon sokat kell még dolgoznunk. Vannak olyan dolgok, melyek előnyt jelentenek, pl. hogy nem kell egyik nemzetközi kupában sem indulnunk. Abban azonban biztos vagyok, hogy mindenki a maximumot nyújtja majd."

Del Piero dícsérte Claudio Ranierit, és már nagyon várja a Roma elleni rangadót.

"Ranieri kiegyensúlyozott és intelligens személy. A Roma elleni mérkőzés közeledtével egyre nő az adrenalin szintje, de az ellenük lejátszott nyári barátságos mérkőzés óta tudjuk, hogy tőlük sem kell félnünk. Jó mérkőzés lesz, sok bajnokkal, és az összecsapás után többet fogunk majd tudni saját magunkról."

Del Piero ejtett néhány szót az Inter csatáráról, Adrianóról is. Úgy érzi, hogy a brazil támadó hamarosan túljut gondjain, legalábbis saját és az olasz futball érdeke így kívánja.

"Nem tudom pontosan, milyen gondjai vannak, de remélem, hogy legyőzi őket. Nagyszerű tehetség volt, meg kell találnia a motivációit, és újra saját magává kell válnia."

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr874641044

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1851) bajnokság (3385) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (915) elemzés (40) előzetes (860) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1647) játékosokról (9916) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2430) meccsek (4158) mercato (4141) nyilatkozat (7440) Olasz Kupa (326) összefoglaló (411) pletyka (4171) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (174) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (287) video (200) Címkefelhő
süti beállítások módosítása