Ranieri: "Egyre jobbak vagyunk"

A TIM Kupa előestéjén adott nyilatkozatában Claudio Ranieri arról beszélt, hogy csapata még a Roma elleni teljesítménynél is jobbat nyújthat majd.

"A Cesenában látott lelkierő és szív egyre erősebb. A csapat kezd a régi Juventushoz hasonlítani."

A Roma ellen nyújtott hétvégi, kitűnő teljesítmény után a Juventus még inkább javítani kíván játékán, mielőtt elkezdődne az idény. Kedden egy újabb, mára klasszikussá vált torna vár a csapatra: a TIM Kupa a Milan és az Inter ellen. Újabb esély a két milánói csapat elleni játékra.

Ranieri irányít

Egyre közeledik az idény kezdete, és a holnapi találkozóktól Ranieri újabb válaszokat vár.

"A hagyományos 90 perces mérkőzéseket szeretem. Nápolyban például megnyertük az első meccsünket, de egy órát kellett várnunk, mire lejátszhattuk a következőt. A második mérkőzésen nem is beszélhettem a csapattal, és már a legelején gólt kaptunk. Holnap is két különböző összeállítást alkalmazok majd, de nem akarok Juventus A-ról és Juventus B-ről hallani, mert itt mindenki egyenrangú játékos. Egyszerűen csak a lehető legjobban akarom befejezni a felkészülést. Nem az eredmény miatt játszunk, hanem hogy minden játékos kondíciója javuljon. Persze azért jól akarunk játszani a két csapat ellen, akik tavaly megnyerték az olasz bajnokságot és a Bajnokok Ligáját."

További javulás - ezt várja Ranieri. A Roma elleni mérkőzés bíztató volt, annak a jele, hogy a kiválasztott út megfelelő.

"Egyre jobbak vagyunk, és ez fontos. Szombaton az egész mérkőzésen bírtuk fizikailag, kezdünk formába lendülni. A koncentrációnkon még javítani kell, mert a Roma góljai a mi hibánkból születtek. Azonban mikor újra megnéztem a találkozót, észrevettem, hogy - a gólokat nem számítva - abban a 20 percben is nekünk voltak nagyobb helyzeteink. Náluk Giuly szerzett majdnem gólt, nálunk pedig Nedved és Iaquinta is."

Az a legfontosabb, hogy folytatni kell.

"Nehéz megmondani, milyen szinten állunk most. Néhányan jó kondícióban vannak, ők könnyen veszik az edzések akadályait. Másoknak azonban még sokat kell erősödni. 3-4 bajnoki forduló után azonban mindenki csúcsformában lesz. Az előszezoni barátságos mérkőzéseken mindenki a végsőkig hajtott, és én ezt akarom látni. Ez a csapat megfelelő elszántsággal és szívvel rendelkezik, ugyanúgy, mint a régi Juventus. Szerintem jó úton haladunk."

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr564640953

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1852) bajnokság (3391) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (917) elemzés (40) előzetes (861) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1647) játékosokról (9922) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2430) meccsek (4165) mercato (4144) nyilatkozat (7445) Olasz Kupa (327) összefoglaló (412) pletyka (4174) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (174) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (287) video (200) Címkefelhő
süti beállítások módosítása