Juventus - Spezia: 2-3

A Juventus számára befejeződött a Serie B 'rémálom', és a mérkőzés végén átvehették a Scudettót, ám a mérkőzés mégsem erről marad emlékezetes, hanem David Trezeguet kézmozdulatáról, melyet a klub igazgatói felé mutatott. Giancarlo Corradini befejezte ideiglenes vezetőedzői pályáafutását, ezen az utolsó mérkőzésen pedig lehetőséget biztosított a fiatal Giovinco-nak is.

A Serie B bajnokai

A Spezia számára volt tétje is a mérkőzésnek, hiszen a kiesés ellen küzdöttek, így a vendégek mestere, Soda támadó felállású csapatot küldött a pályára, és később ez jó döntésnek bizonyult.

A mérkőzés első felében csak Del Piero egyetlen lövése volt említésre méltó mely a kapufát súrolta, ám 26. percig gyakorlatilag semmi nem történt. A 26. percben Pecorari szerezte meg a vendégek vezető gólját egy kapu előtti kavarodás után (0-1), ám 90 másodperc múlva Trezeguet egyenlített egy tökéletes szóló után (1-1). Ezután következett a vitatott gólöröm, mellyel a francia a VIP szektort célozta meg: először a 15-ös számot mutatta - ennyi gólt szerzett idén -, majd a "távozom" jelét, utalva ezzel arra, hogy hamarosan elhagyja a klubot.

A vendégek tovább folytatták a nyomást, és Mirante kétszer is hatalmasat védett előbb Guidetti, majd Colombo próbálkozása után. A csereként beállt De Ceglie mégis majdnem a torinóiakat juttatta vezetéshez, ám nem járt szerencsével. Ezután újabb két gól következett gyorsan egymás után. A vendégeket Guidetti juttatta újra vezetéshez (1-2), ám a Juventusnak két percen belül sikerült az egyenlítés, a fiatal Bianco révén (2-2).

A Speziának szüksége lett volna a pontokra, hogy elkerüljék a kiesést, így tovább rohamoztak. Az utolsó percben Confalone lövése találta el a kapufát, de ezzel még nem volt vége a drámai utolsó napnak. A védelem óriási hibáját kihasználva Varrichio tört be a Juve tizenhatosára, és tükéletes passzát Padoin könnyen értékesítette (2-3). A mérkőzés vége előtt azonban újra sikerülhetett volna az egyenlítés, de Giovinco próbálkozását a vendégek kapusa, Santoni védte bravúrral. A Juventus így elszenvedte első vereségét hazai pályán a Serie B utolsó fordulójában.

Alessandro Del Piero


Összegzés:

Gólok: Pecorari 27', Trezeguet 28', Guidetti 66', Bianco 68', Padoin 89'


JUVENTUS: Mirante; Zebina, Piccolo (De Ceglie 46'), Boumsong, Balzaretti; Birindelli (Bianco 46'), Venitucci, Giannichedda, Giovinco; Trezeguet (Bozsinov 71'), Del Piero

Fel nem használt cserék: Belardi, Urbano, Bettega, Bojinov, Lanzafame

Edző: Corradini


SPEZIA:
Santoni; Giuliano, Fusco (5’ st Scarlato), Pecorari, Nicola; Padoin, Confalone, Saverino, Gorzegno (20’ st Guzman); Colombo, Guidetti

Fel nem használt cserék: Mondini, Addona, Alessi, Varricchio, Do Prado

Edző: Soda


Bíró: Brighi di Cesena

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr864640705

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1851) bajnokság (3376) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (906) elemzés (40) előzetes (857) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1647) játékosokról (9900) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2427) meccsek (4145) mercato (4134) nyilatkozat (7426) Olasz Kupa (321) összefoglaló (408) pletyka (4164) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (174) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (287) video (197) Címkefelhő
süti beállítások módosítása