Juventus - Bologna: 3-1

A Juventus nagy nehezen, egy botrányosan zárult mérkőzés utolsó perceiben harcolta ki a győzelmet egy vitatható büntető révén, és a Bologna kilenc emberrel fejezte be a mérkőzést. A Bianconerinek így megvan a matematikai esélye, hogy már a jövő hét elején kiharcolja a feljutást a Serie A-ba. Azért csak a jövő hét elején, mert a Brescia - Napoli mérkőzést keddre halasztották.

Del Piero, a meccs hőse

Legrottaglie már a mérkőzés előtt, a bemelegítés során kidőlt, így Chiellini került a középhátvéd pozíciójába, míg Balzaretti foglalhatta el a bal szélső helyét.

Del Piero már a mérkőzés elején többször helyzetbe került, Zebina pedig korán sárgát kapott szimulálásért, mellyel büntetőt szeretett volna kiharcolni. Annak ellenére, hogy a 23. percig kétszer is cserélt, mégis a Bologna szerezte meg a vezetést. Marazzina fejese kapufát talált, és a kipattanóra Bellucci csapott le, megelőzve Buffont (0-1). A Juventus Trezeguet gyenge fejesével válaszolt. Néhány perccel később Giannichedda is kidőlt a sorból, helyét pedig Zanetti vette át. A Bianconeri még a félidő vége előtt egyenlített. Zanetti hosszú átadásából egy szép jobblábas lövéssel Del Piero egalizálta az eredményt. Ezzel újra holtverseny alakult ki közte és Bellucci között a góllövőlista élén (1-1).

A második félidőt a Juventus kezdte elszántabban, rengeteg helyzetet alakítottak ki, és úgy tűnt, csak idő kérdése, mikor sikerül feltörni az ellenfél védelmét. A Bologna csak a kontrákra összpontosított, ám így is majdnem megszerezték a vezetést. Meghni szabadrúgása a kapufát érintette, és a csereként beállt Fantini is többször helyzetbe került. A Juventus színeiben lehetőséget kapott a fiatal Giovinco is, Trezeguet pedig újabb gyenge fejessel próbálkozott.

A mérkőzés döntő pillanata hat perccel a lefújás előtt történt. Ayroldi játékvezető büntetőt ítélt a Juventusnak, mivel úgy látta, Smit a tizenhatoson belül fellökte Marchionnit. A Bologna játékosai nagyon dühösek lettek, Terzi piros lapott kapott reklamálásért. A büntetőt Del Piero értékesítette (1-2). A vendégek még ezután is tiltakoztak, aminek hatására Marazzina is piros lapot kapott, így a Bologna kilenc emberrel fejezte be a mérkőzést.

A Bologna kispadjának összes tagja taplon volt, és hangosan tiltakozott, a hazai drukkerek egy csoportja pedig különböző tárgyakkal kezdte őket dobálni. A két emberes hátrány ellenére a Bologna majdnem egyenlített: Bellucci közvetlen közelről fejelt kapura, Buffon pedig hatalmas bravúrral hárított. A Juventus győzelmét végül a most debütált Giovinco gyönyörű átadásából Trezeguet biztosította be.

Del Piero

Összegzés:

Gólok: Bellucci 26', Del Piero 38', 86' (büntető), Trezeguet 92'

Sárga lapok: Zebina 13', Mingazzini 39', Daino 47', Zanetti 90'

Kiállítás: Terzi 83', Marazzina 87'


JUVENTUS: Buffon; Zebina (Birindelli 64'), Boumsong, Chiellini, Balzaretti; Marchionni, Marchisio, Giannichedda (Zanetti 26'), Palladino (Giovinco 76'); Del Piero, Trezeguet

Fel nem használt cserék: Mirante, Bianco, Zalayeta, Bozsinov

Edző: Deschamps


BOLOGNA:
Antonioli; Daino, Terzi, Castellini (Smit 15'); Brioschi (Fantini 69'), Mingazzini, Amoroso (Morosini 24'), Manfredini; Meghni, Bellucci; Marazzina

Fel nem használt cserék: Colombo, Torrisi, Olive, Cipriani

Edző: Cecconi


Bíró: Ayroldi di Molfetta

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr554640592

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1851) bajnokság (3383) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (914) elemzés (40) előzetes (860) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1647) játékosokról (9914) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2430) meccsek (4156) mercato (4140) nyilatkozat (7439) Olasz Kupa (326) összefoglaló (410) pletyka (4170) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (174) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (287) video (200) Címkefelhő
süti beállítások módosítása