Chiellini: "Április döntő fontosságú"

A Wembley-ből visszatérve a védő teljesen alárendeli magát a Bianconerinek, és készen áll az idény nagy fináléjára:

"A Frosinone elleni mérkőzés lesz az utolsó. Eddig a napig meglesz a lehetőségünk, hogy előbb fejezzük be a szezont, mint ahogy végetérne."

Giorgio Chiellini

Angliából visszatérve - ahol az a megtiszteltetés érte, hogy a 21 éven aluli olasz válogatott csapatkapitányaként ott lehetett az új Wembley megnyitóján - Giorgio Chiellini még elszántabb, mint volt. A pályán szerzett sérülések nyomaival ugyan, de mindenképp ott akar lenni, amikor a Juventus kiharcolja a Serie A-ba való visszajutást. Március 31-én, szombaton, a Pescara ellen kezdődik a hosszú menetelés, mely során kilenc mérkőzést játszik majd a csapat egy hónap alatt.

Ezt a menetelést a fiatal védő alapvető fontosságúnak tartja:

"A Frosinone elleni utolsó mérkőzésig nagyon sokszor lépünk még pályára, és ha jól szerepelünk, hamar eldönthetjük a bajnokság végeredményét. A hazai mérkőzéseinket mindenképp meg kell nyernünk, így az idény vége akár igen nyugodtra is sikerülhet. Az üldözőink? Szerintem a Piacenza nagyon jó, lenyűgözött a teljesítményük, mikor ellenük játszottunk."

Hogy sikerüljön az elszakadás az üldözőktől, nagyon fontos, hogy a csatárok sok gólt szerezzenek. Persze ugyanilyen fontos a védelem jó szereplése is. A védelemé, melyet annak ellenére is nagyon sok kritika ér, hogy a bajnokságban a legkevesebb gólt kapta. A kritika Chiellini véleménye szerint nem mindig jogos:

"Nekem úgy tűnik, hogy nagyon furcsa módon figyelnek minket, ott kritizálnak, ahol csak lehet. Sokkal normálisabban kellene ítélkezni. Néha túl szélsőséges a sajtó kritikája; nem kell elolvasnunk ezeket, hogy tudjuk, mit csináltunk rosszul. Az a fontos, hogy nem vagyunk görcsösek, és tudjuk, mi a végső célunk."

A 'kritika' szó elvezet a válogatotthoz, mely a mai nap központi kérdése. Az Azzurri - Buffonnal, Camoranesivel, és Del Pieróval a soraiban - ma este Skócia ellen lép pályára. A mérkőzés döntő fontosságú a 2008-as Európa Bajnokság szempontjából, és Roberto Donadoni számára is az. Chiellini kiállt az edző mellett:

"Gyakran kiforgatják a szavait. Az első mérkőzések alkalmával nehézségekkel küzdött a csapat, de aztán minden rendbe jött, és most már jók vagyunk. A mostani nehézségeink a környezetünkkel kapcsolatosak, Donadoninak nyugalomra lenne szüksége a munkához. Valaki azt mondta, hogy nem lett volna szabad elvállalnia a feladatot, de Olaszország válogatottját vezetni minden edző álma. Játékosként pedig az, hogy a válogatottban szerepelhessünk. Nekem már megadatott ez a lehetőség, és remélem, hogy a 21 éven aluli válogatotti karrierem után újra visszatérhetek."

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr984640476

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1851) bajnokság (3381) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (913) elemzés (40) előzetes (859) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1647) játékosokról (9913) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2430) meccsek (4154) mercato (4139) nyilatkozat (7438) Olasz Kupa (326) összefoglaló (410) pletyka (4169) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (174) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (287) video (200) Címkefelhő
süti beállítások módosítása