Deschamps: "Remélem, Trezeguet és Buffon is marad"

A Juventus vezetőedzője, Didier Deschamps televíziós interjút adott a gazzetta.it-nek:

Didier Deschamps

"A Serie A csapatainak mások a szükségletei, mint a Serie B-s csapatoknak. Négy vagy öt fiatal játékosunkat mindenképp meg akarjuk tartani, a többiek viszont kölcsönbe kerülnek tapasztalatokat gyűjteni. Nem igaz, hogy a szélsőinket kevésbé akarjuk használni - ott van nekünk Nedved és Camoranesi. Az viszont igaz, hogy Del Piero és Trezeguet is inkább középen szeret játszani. Persze a beívelések fontosak, főleg Davidnak, aki nagyon jól fejel."

Elképzelhetőnek tartja a három csatáros játékot Bozsinovval kiegészülve?

"Talán. De ebben az esetben át kellene szerveznem a középpályát. A 4-4-2 formációhoz vagyunk hozzászokva, és jól is játsszuk ezt a stílust. Del Piero? Mindig arra kérem a többieket, hogy a passzokkal őt keressék a tizenhatoson belül, mert ott már rendkívül veszélyes."

Hasznosítja-e azokat a tapsztalatokat, amiket Lippi irányítása alatt szerzett?

"Nehéz ezt megmondani, most teljesen mások a játékosok; de igen, rengeteget tanultam Marcellotól."

Kik azok a játékosok, akiket semmiképp nem tudna nélkülözni?

"Buffon, ő egyedi és különleges."

Milyen poszton alkalmazza majd Grygerát?

"Vagy középső, vagy jobb szélső védőként. Ez attól is függ, kik maradnak a klubnál. Szeretem Pizarrót, még viszonylag fiatal, de elég nehéz találni valakit, aki olyan jó, mint Trezeguet. Meglátjuk, hogy akar-e maradni. Már csak egy évig érvényes a szerződése, de igazán bízom benne, hogy jövőre is velünk marad. Kell egy olyan csatár, aki szezononként képes 20 gólt szerezni, és ilyenből nincs sok."

Kikre van még szüksége a csapatnak?

"Olyan játékosra, mint Vieira, aki igazán karakteres és hatékony. Azonban nem hiszem, hogy jó ötlet lenne visszahozni azokat a játékosokat, akik távoztak. Persze az ajtóink nyitva állnak. Azonban mindenkinek áldozatokat kell hozni, pénzügyi szempontból. Ha a nagy neveink távoznának, nagyon csalódott lennék. Ám most nem tartok a legrosszabbtól."

Ki helyettesíthetné Trezeguet-t?

"Fernando Torres nem tudna 20 gólt garantálni nekünk, nem igazán győzött meg engem. Samuel Eto'o? Ha tehetném, őt is és Trezeguet is megtartanám, de nem hiszem, hogy elhagyná a Barcelonát. Malouda? Ő nagyon jó játékos. Kitűnően védekezik, jók a beívelései, remekül lő kapura... nagyon meg tudná erősíteni a csapatot. Gerrardot nagyon szeretnénk megszerezni, de ez nem könnyű feladat. Még egy olyan csapatnak is, mint a Juventus, próbálkozni kell. Szükségünk van 3-4 sztár játékosra, és egyikük mindenképp egy Gerrard típusú középpályás lenne. Klose is remek megoldás lenne. Luca Toni? Mindig sok gólt szerzett, olasz játékos, jó igazolás lenne, és ráadásul még Trezeguet mellett is tudna játszani."

Mit gondol az Inter sikereiről?

"Semmit nem sajnálok tőlük, de a Juventus nélkül játszani elég könnyűvé teszi a dolgukat..."

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr594640332

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1851) bajnokság (3376) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (906) elemzés (40) előzetes (857) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1647) játékosokról (9900) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2427) meccsek (4145) mercato (4134) nyilatkozat (7426) Olasz Kupa (321) összefoglaló (408) pletyka (4164) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (174) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (287) video (197) Címkefelhő
süti beállítások módosítása