Deschamps: "Már csak az eredmény számít"

A ma délutáni sajtótájékoztatón Didier Deschamps beszélt a Cataniában történt eseményekről.

Deschamps

Két nap pihenés és elmélkedés után kedden délután a csapat megkezdte az edzéseket, azzal a bizonytalansággal, hogy kivel és mikor fognak játszani. Ugyanígy bizonytalan az is, hogy milyen körülmények között lehet majd megrendezni a mérkőzéseket. Didier Deschamps azért jelent meg a sajtótájékoztatón, hogy a cataniai eseményekről beszéljen.

"A péntek éjszakai események elfogadhatatlanok" - kezdte az edző - "A kormány és a klubok kötelessége, hogy garantálják azok biztonságát, akik a stadionokba látogatnak. Képtelenség, hogy az emberek az életüket kockáztassák, legyen szó akár szurkolóról, akár rendőrről. A mérkőzések azonnali felfüggesztése volt az egyetlen lehetséges megoldás. Idő kell ahhoz, hogy fontos döntéseket hozzunk."

Naponta tartanak most üléseket, hogy megtalálják a legjobb megoldást. Az egyik ezek közül az az elképzelés, hogy zárt kapuk mögött játszanák a mérkőzéseket azokban a stadionokban, melyek nem felelnek meg az előírásoknak. Ez nem érinti a torinói Olimpico Stadiont, mégis nagy felbolydulást okozott a futball világában. Deschamps így vélekedik a dologról:

"Szörnyű egy üres stadionban játszani. A foci szórakoztat, nézők nélkül nincs semmi értelme. Azonban ha ez kell ahhoz, hogy a stadionok teljesítsék az előírásokat, nekünk el kell fogadnunk. Sajnálatos, hogy a mérkőzésre kíváncsi embereket kell büntetnünk azon kisebbség miatt, akik a futballt használják ürügyként ahhoz, hogy bűnt kövessenek el. Mi lesz a különbség, ha zárt ajtók mögött kell játszanunk? Nagy üzlet, különösen a hazai csapatnak. Ha idegenben játszunk, olyan csapatokkal találjuk magunkat szembe, akik teltházzal fogadnak, de én nem akarok ebből a megoldásból profitálni. Én a teltházat és a nagyszerű hangulatot szeretem."

Nem könnyű megoldást találni, főleg, ha ilyen kevés idő áll rendelkezésre. A Bianconeri edzője saját elképzelésekkel is rendelkezik:

"Azt szeretném, ha olyan szurkolókkal lenne tele a stadion, akik saját csapatuknak szorítanak, és nem az ellenfelet gyűlölik. Ha nyugodtan lehetne odamenni a stadionokhoz, nem rendőri kísérettel, és nem kellene attól tartani, hogy bántalmazni fognak. Azt is szeretném, ha újra a sportszerűség lenne az elsődleges. Azonban az a szó, hogy 'sportszerűség', már majdnem eltűnt. Túl sok a fölösleg, szinte már csak az eredmény számít. Veszteni mindig nehéz, de ez is a sport része."

A játék ilyen magas szintű imádatát nehéz elfogadnia egy külföldinek, főleg egy olyannak, aki nagyon sokféle hozzáállást látott már életében.

"Olaszországban hihetetlen a futball szeretete, túl nagy fontosságot tulajdonítanak neki. Ez jó dolog, de ennek is megvan a negatív oldala. Túl sok például a körítés a meccsek körül. Ez pedig csak még jobban elősegíti a mérkőzések előtti és utáni viták kialakulását. Nekünk, akik ebben a sportágban vagyunk, nagy a felelősségünk, hogy ne szítsuk, hanem csillapítsuk ezeket a vitákat."

És végül néhány szó a csapatról. A játékosok visszatértek a munkához, és most azt várják, mikor és ki ellen kell majd játszaniuk. Deschamps elárulta, milyen a hangulat az edzőtáborban:

"A csapat továbbra is jól összpontosít. A játékosok is emberek; őket is ugyanúgy megrázták az események, mint bárki mást. Most még inkább tudják, hogy jó példát kell mutatniuk. Hogy ki akarnak-e szállni? Egyáltalán nem. Mindannyian tudják, hogy nekik van a legjobb munkájuk a világon. Én imádom a focit, de amikor ilyen szörnyű dolgokat látsz, segíteni nem tudsz, de elgondolkodhasz a dolgokon."

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr484640249

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1852) bajnokság (3391) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (918) elemzés (40) előzetes (861) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1647) játékosokról (9923) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2430) meccsek (4165) mercato (4145) nyilatkozat (7445) Olasz Kupa (327) összefoglaló (412) pletyka (4175) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (174) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (287) video (200) Címkefelhő
süti beállítások módosítása