Legrottaglie: "Készen állok"

Három hónapos kihagyás után a védő készen áll a visszatérésre:

"Boldog vagyok és nyugodt, mindent bele tudok majd adni a pályán. Meggyőződésem, hogy minden rendben lesz."

Nicola Legrottaglie

"Készen állok, véglegesen. Múlt héten volt néhány izomproblémám, de most már jól érzem magam. A védelem dolgát sérülések nehezítik, szóval ez egy jó pillanat a visszatérésre. Három hónapnyi kihagyás után természetes, ha vannak kétségek az erőnlétemmel kapcsolatban. Kilencven percet végigjátszani nem ugyanaz, mint az edzés, de boldog vagyok és nyugodt, mindent bele tudok majd adni a pályán."

Nicola nincs a legkönnyebb helyzetben a Bianconeri szurkolói előtt, de bízik benne, hogy jó játékkal mindenkit meg fog győzni.

"Soha nem volt semmi bajom a szurkolókkal. Nem ez volt karrierem legjobb szezonja, de ez a tapasztalat még erősebbé tett. Nagyszerű érzés volt a rajongók között ülni a lelátón (a Cesena ellen), de én a pályán akarom elérni, hogy szeressenek. Ez az, ami igazán számít."

A védő bízik benne, hogy a novemberben szerzett vállsérülése a Napoli ellen jó időre az utolsó lesz.

"Remélem, hogy minden rendben lesz, és végre huzamosabb ideig pályán lehetek. Fontos, hogy egy játékos több mérkőzésen játszhasson egymás után, fizikai szempontból is."

Nicola meg van róla győződve, hogy a csapat az elkövetkező hetekben visszanyeri csúcsformáját.

"Edzéseken gyakoroljuk, hogyan viselkedjünk a mérkőzéseken; az utóbbi időben nem volt a legjobb a hozzáállásunk. Ha 17 pontos hátránnyal kezded el a bajnokságot, természetes, hogy jóval nagyobb az ösztönző erő annak ledolgozására. Aztán mikor utoléred a többieket, nagyon nehéz, hogy ne lazíts egy kicsit. És ez volt a legfőbb problémánk. Nem kell azonban hosszú idő, hogy ez megváltozzon, és már szombaton is egy teljesen új felfogással lépünk pályára."

A védő jól tudja, milyen veszélyes a Rimini.

"Nagyon jó csatáraik vannak, így nagyon fontos, hogy ne hagyjunk nekik teret a támadásokhoz. Mindenáron a három pont megszerzésére hajtunk, de biztosnak kell benne lennünk, hogy a védelmen nem bukhat el semmi."

A védelem játékosai nagy árat fizetnek a hibákért, ezért Nicola az elejétől a végéig keményen fog koncentrálni.

"Játszhatsz jól 89 percen át, de aztán egy hibád is gólt eredményezhet. Védőként az egész mérkőzésen nagyon kell összpontosítani, míg egy csatárnak csak egy lehetőségre van szüksége. Semmit nem szabad olcsón adnunk."

Legrottaglie nagy reményeket táplál a jövővel kapcsolatban.

"Talán nem akkora sztárok játszanak itt, mint tavaly, de tudom, hogy ugyanakkora bajnokok lehetünk. Azok a csapatok, ahol nagy nevek játszanak, nem mindig nyernek kupákat. Csak nézd meg az Intert, vagy a Real Madridot. A megfelelő hozzáállás és az összeszokott csapat, ami számít; a technikás játékot más dolgokkal is lehet helyettesíteni."

A védő igazán nagyra értékeli Didier Deschamps munkáját tavaly nyári érkezése óta.

"A klub dícséretet érdemel azért, ahogyan a tavalyi évet kezelte... nem lehetett könnyű. Az edzői stáb - és különösen Deschamps - nagyszerű munkát végzett abban, hogy a játékosok figyelmét a kijelölt célokra irányítsa. Beszélgetésekkel oldotta meg a kisebb problémákat, és nyugodt légkört alakított ki a klubnál."

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr404640231

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ismeretlen_28314 2007.02.01. 23:04:57

Végre jó hírek! Nem ártana egy kis felsrissülés a védelemnek. Ebben teljesen egyetértek.

Ismeretlen_22017 2007.02.01. 23:11:04

Igen, tényleg jó lenne. Remélem, végre sikerül bizonyítania, mert eddig nagyon elkerülte a szerencse.

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1851) bajnokság (3381) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (913) elemzés (40) előzetes (859) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1647) játékosokról (9913) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2430) meccsek (4154) mercato (4139) nyilatkozat (7438) Olasz Kupa (326) összefoglaló (410) pletyka (4169) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (174) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (287) video (200) Címkefelhő
süti beállítások módosítása