Bergamo: "Az Inter rosszabb, mint a Juve"

A bírójelölő testület egykori tagja, Paolo Bergamo azt mondja, a nyári bundabotrányban sok más klubot is megbüntethettek volna, beleértve az Intert is.

Paolo Bergamo

"Valaki megtartotta azokat a lehallgatásokat, amiket fel akartak használni, a többit pedig - amik nem szolgálták a végső célt - egyszerűen eldobták." - mondta Bergamo a 'QN' című újságnak.

A bundabotrány májusban robbant ki, amikor az újságok olyan lehallgatott beszélgetések szövegeit közölték, amikben több csapat vezetői "védelmet" kérnek a bírói tévedések miatt.

"Az Inter volt, aki mindenkinél többet panaszkodott. Mindenkit meggyanusítottak. Rengeteg játékvezetőt visszautasítottak a meccseikről, és a döntetlenek, amiket elértek, nem elégítették ki őket. A Juventus és a Milan megijesztette őket."

A 2005/2006-os Scudetto végül az Interhez került, míg a Juventust száműzték a másodosztályba; a Milan, a Lazio, a Fiorentina és a Reggina pedig pontlevonást kapott.

Bergamo - akinek a lehallgatott beszélgetései a botrány középpontjában álltak - még most is azt bizonygatja, hogy pontos célja volt annak, hogy egyes klubokat jobban megbüntettek, mint a többit.

"Hogyan lehetséges, hogy a tárgyaláson nem szerepelt az összes lehallgatott beszélgetés? Remélem, hogy a futball világán kívüli nyomozás mélyebbre hatol majd, és mindent tisztázni fog."

Az még több problémát okozhat, hogy Bergamo a nemrég elhunyt Inter elnököt, Giacinto Facchetti-t is vádolja.

"Utálom, hogy ezt kell mondanom, mivel a '60-as évektől barátok voltunk, és nemrég távozott el közülünk, de Facchetti hívott engem a legtöbbször, és az Inter panaszkodott a legtöbbet. Mindig boldogtalan volt, és én értettem, mi zavarja. Az Inter képtelen volt nyerni. A Roma is sokat keresett. Néhány játékvezetőt nem akartak, míg másokat szívesen láttak volna. Babonásak voltak."

A Juventus ex-igazgatójának, Luciano Mogginak a hívásai nem az egyedüliek voltak, amiket közöltek az újságok, de csak ezeket adták le a rádiók a tárgyalások alatt.

"30 éve ismerem Luciano-t. Megtiszteltetés, hogy a barátja lehetek. Ha követett is el hibákat, felelni fog értük. Megemlített néhány bírót, mikor a meccsekre jelöltük őket, de nem Moggi volt az egyedüli, aki így tett. Ez volt a szokás."

Bergamo három egykori FIGC megbízottat is megnevezett, akik felelősek a tárgyalások alatt történtekért: Guido Rossi, Cesare Ruperto és Saverio Borrelli.

"Ez a három néhány nagyon fontos hibát követett el. Egy olyan világba léptek, amit nem ismertek. Oda, ahol volt barátság, egyetértés, ugratás, és ahol tudtak egymással beszélni, ahol senki nem rúgta fel a fair-play szabályait. Arra fogom kérni Borrellit, hogy a közvélemény előtt is vállalja tetteit."

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr484640116

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1851) bajnokság (3381) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (913) elemzés (40) előzetes (859) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1647) játékosokról (9913) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2430) meccsek (4154) mercato (4139) nyilatkozat (7438) Olasz Kupa (326) összefoglaló (410) pletyka (4169) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (174) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (287) video (200) Címkefelhő
süti beállítások módosítása