Chiellini: "Nagyszerű személyiség"

Giorgio a Bianconeri fiataljait dicsőítette, miközben a pénteki ínyencségről, a Genoa - Juventus összecsapásról beszélt.

Giorgio Chiellini

A mai sajtótájékoztató a legújabb Unicef naptár bemutatásával kezdődött, melyben szerepel az olimpikon Stefania Belmondo és Giorgio Chiellini is. A naptár egy kezdeményezés része, melynek az a célja, hogy több millió gyermek helyzetét javítsa az oktatáson keresztül, és Giorgio habozás nélkül csatlakozott is hozzá.

"Amint hallottam a naptárról, egyből benne voltam. Nagy megtiszteltetés, hogy kezet nyújthatok a rászorulóknak."

A bemutató után a focira és a legújabb Juve hírekre terelődött a szó.

"Mindenki jól teljesít, különösen a fiatal srácok. Mindannyian nagyszerű személyiségek, még akkor is, ha van hova fejlődniük. Például, mikor Dario Venitucci beállt a Lecce ellen, első labdaérintésével két embert cselezett ki egyszerre. Ahhoz képest, hogy most debütált a nagycsapatban, igazán karakteresen játszott."

A fiatal játékosok felbukkanása mindenképp a szezon egyik nagy pozitívuma.

"Tavaly, a nagy sztárokkal a sorainkban nem volt egyszerű, hogy a fiatalok esélyt kapjanak. Most is a szükség hozta így, hogy lehetőséghez jutottak. Olaszországban nem igazán jutnak szerephez a játékosok 20 éves koruk előtt, míg máshol már 16 évesen debütálhatnak."

A fiatalok beáramlása azt eredményezte, hogy a 22 éves védő már az öregek közé tartozik.

"Szerencsére volt lehetőségem, hogy gyorsan felnőtté váljak. Három év tapasztalat van a hátam mögött, és a válogatottban való szereplés is felgyorsította a folyamatot. Nagyszerű érzés látni a fiatalok felbukkanását, olyan, mintha magamat látnám három évvel ezelőtt."

Teljes értékű védőként Giorgio mostanában néha középhátvédet játszik.

"Szeretek középen játszani. Van már tapasztalatom ebben a pozícióban a Livornóval, szóval ez nem teljesen új nekem. Több, mint boldog vagyok, hogy itt játszhatom, de a főnökön múlik, hogyan dönt."

A Bianconeri veretlenségi sorozata a második helyet ereményezte a tabellán.

"Mikor a végső döntés nyilvánosságra került, a kezdeti csalódottságunkat gyorsan felváltotta az a vágy, hogy a lehető leggyorsabban visszakerüljünk a Serie A-ba. Jól dolgoztunk, és szombaton végre az automatikus feljutást jelentő helyre kerültünk. Karácsonykor minimum a második helyen szeretnénk állni, majd az a célunk, hogy megerősítsük pozíciónkat az élmezőnyben, mert nem szeretnénk semmi kockázatot vállalni."

A csapat egysége mostanában még fontosabb, mint korábban volt.

"Ez egy nagyon kényes időszak. Szerencsére nagy keretünk van, de még mindig érezzük a neves játékosok hiányát a pályán. Azonban azt kell mondanom, a fiatalok jól dolgoznak, és minden vágyuk, hogy bebizonyítsák, mit tudnak.

Péntek este a Juventus a feljutás egyik esélyeséhez, a Genoa csapatához látogat.

"Sokkal félelmetesebbek, mint a bajnokság többi csapata. Ha ezt hozzáadod ahhoz, hogy a Juventus ellen mindenki a maximumot, vagy még többet nyújt, akkor nagyon óvatosnak kell lennünk. Azonban mint mindig, most is győzni megyünk oda."

Ezen a héten Giorgio a csapattól külön edzett. Rendbe fog jönni a Genoa elleni mérkőzésre?

"Ma már a többiekkel együtt edzettem, és ha minden jól megy, ott leszek pénteken. Persze végül úgyis a főnök dönt."

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr504640102

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1851) bajnokság (3381) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (913) elemzés (40) előzetes (859) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1647) játékosokról (9913) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2430) meccsek (4154) mercato (4139) nyilatkozat (7438) Olasz Kupa (326) összefoglaló (410) pletyka (4169) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (174) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (287) video (200) Címkefelhő
süti beállítások módosítása